8 Probleme comune de câine

Closeup de labe de câini

Câinii petrec majoritatea timpului lor pe picioarele lor de mers pe jos, alergând și bucurați-vă, așa că este ușor să vedeți cât de important este să vă asigurați că aveți grijă de labele câinelui tău. Pașurile de labele oferă izolație pentru picioarele unui câine, oferă tracțiune, un echilibru, încetinirea și oprirea și acționează ca amortizoare pentru oase și articulații care alcătuiesc picioarele și picioarele câinelui. În ciuda faptului că sunt durabile și concepute pentru a rezista la o cantitate mare de activitate și uzură, ei întâmpină unele probleme.

Este important să verificați în mod regulat labele câinelui dvs. pentru orice problemă și să luați măsuri pentru a le menține sănătoși și protejați

Semne ale problemelor și a rănilor la câini

Simptome

  • Lins și mestecat labele afectate (e)
  • Lameness sau limpede
  • Picioare roșii și inflamate
  • Leziuni și descărcări
  • Pierderea parului
  • Ulcere cu scabbing și blistere
  • Tăieturi, abraziuni și lacrimi
  • Crăpate și nailități sfâșiate
  • Suporturi uscate / cracate
  • Clapete libere de piele pe tampoane
  • Refuzul de a merge sau de a suporta greutatea la labele (e)
  • Chisturi și creșteri
  • Sângerare
  • Mirosul murdar vine de la laba

Cauzele problemelor și a rănilor la câini

Alergii

Ca și oamenii, Animalele de companie pot suferi tot felul de alergii. Animalele de companie care suferă de alergii vor fi mâncărime, mai ales în labe și, de obicei, vor mușca, linge sau mesteca pe ei să încerce să scape de mâncărime. Ei vor avea, de asemenea, mai multe șanse de a avea infecții cronice ale urechii și ale pielii și problemele glandelor anale. În unele cazuri, linsurile excesive poate provoca iritații sau răniri și poate face caba mai susceptibilă la infecții fungice și bacteriene secundare. Animalele care își linge excesiv labe ar trebui să fie evaluate pentru alergii de către un medic veterinar.

Infecții fungice și bacteriene

Multe specii diferite de bacterii și ciuperci trăiesc în mod normal pe tampoanele de labele dvs. de companie, dar, ocazional, aceste organisme pot crește în control și pot provoca infecții. Infecțiile cutanate bacteriene și fungice sunt frecvente la câini și implică adesea labele.

Semnele unei infecții în labe includ lingerea și mestecarea labe, roșeață, umflare, durere, mâncărime și drenaj. În mod tipic, pielea dintre degetele de la picioare și alte pliuri de piele sunt afectate de mâncărime, roșeață, o descărcare grasă și, uneori, decolorarea maro a unghiilor.

Aceste infecții pot fi, uneori, secundare la o alergie. Veterinarul dvs. este cea mai bună persoană pentru a diagnostica o infecție în animalele de companie și poate prescrie o varietate de tratamente, inclusiv creme topice, șervețele și spălările pentru a le trata

Probleme de unghii

  • Lungime lungi: Tocurile lungi sunt comune și pot avea o mulțime de consecințe negative pentru câinele dvs. Unghiile lungi pot face mai dificilă ca câinele să meargă. Când unghiile unui câine, contactați terenul dur, suprafața dură împinge unghiul înapoi în patul de unghii, creând durere pentru câine, iar acest lucru poate pune presiune asupra tuturor articulațiilor de la picioare. De asemenea, unghiile lungi o fac mult mai probabil ca câinele dvs. să sufere de un unghii fracturate sau sfâșiate.
  • Ingrown unghii: Unghiile care nu sunt tăiate în mod corespunzător sau natural uzate de mers pe jos pot deveni dureroase ingrown toenails.
  • Nailuri sfâșiate: Unghiile rupte sau fracturate apar atunci când câinele dvs. își prinde toenail-ul pe ceva. Un scenariu comun este atunci când un câine vine din afara luminii dintr-o dată, și uneori sângerare, iar după o inspecție mai strânsă, se vede un unghii răniți. Unghiile sfâșiate și fracturate pot fi foarte dureroase și în mod obișnuit sângerate, deci este cel mai bine tratat de a medic veterinar.

Plăcuțele cu labele uscate și crăpate

Plățile de labele lui Animalele ar trebui să fie dureroase, astfel încât să poată obține tracțiune pe suprafețe netede. Cu toate acestea, o varietate de factori, inclusiv Pavement fierbinte, Condiții de știri, substanțe chimice, aer uscat, expunere la suprafețe aspre și linsuri excesive pot provoca plăcuțe de labele uscate și crăpate. Labele uscate și crăpate pot fi dureroase și puneți animalul dvs. de companie la un risc pentru infecție.

Burns și blistere

Dacă este prea fierbinte pentru ca tu să mergi în afara desculțului, este prea fierbinte pentru câinii tăi! Întotdeauna simți trotuarul cu partea de jos a mâinii goale înainte de a lăsa câinele să meargă pe ea. Dacă nu vă puteți ține confortabil palma la asfalt timp de 10 secunde sau mai mult, este prea fierbinte pentru labele câinelui dvs.

Din păcate, animalele de companie pot și suferă arsuri pe tampoanele de la labele de mers pe jos pe suprafețe prea calde. Plăcuțele de labele arse pot părea umflate, roșii sau blistere. Arsurile la labe reprezintă o problemă medicală gravă și necesită o atenție promptă de la un medic veterinar.

Tăieturi și abraziuni

Tăieturile, abraziunea și lacerațiile pot apărea în orice moment și sunt comune, deoarece câinii alerg și se joacă pe o varietate de terenuri. Este important să țineți un ochi pentru obiecte ascuțite de pe pământ atunci când vă plimbați câinii și pentru a vă asigura că asigurați protecția adecvată atunci când rulați pe terenul dur sau neuniform sau pe trotuar. Nu este neobișnuit să găsești obiecte străine, cum ar fi mici roci, bastoane, burze și sticlă spartă și resturi în tăieturi și lacrimi.

Paraziți

Căpușe sunt notorii Pentru a vă ascunde între degetele de la picioare unde pot provoca tot felul de probleme, inclusiv durerea și infecția. Cel mai bine este să aveți un profesionist medical veterinar Scoateți bifați. Dacă nu puteți ajunge la veterinar, Utilizați pensete sau unelte speciale de eliminare a căpușelor pentru a prinde bifați de la cap și trageți ușor. Capul trebuie să devină detașat împreună cu corpul pentru îndepărtarea reușită.

Animalele de companie pot suferi, de asemenea, de infestații de acariene în labe, ceea ce poate provoca scalare, căderea părului și umflarea. Medicul veterinar va trebui să efectueze testarea pentru a diagnostica și trata acarienii.

Chisturi și creșteri

Chisturi, bucăți și creșteri se poate întâmpla în mod obișnuit la labele sau la degetele de la picioare ale câinelui. Contactați medicul veterinar dacă observați unul și pot trata și elimina dacă este necesar.

Îngrijirea și prevenirea laberii câinilor

Dă-ți pedichiurile câinilor

Unghiile câinelui dvs. ar trebui să fie tăiate când cresc suficient de mult pentru a atinge terenul când câinele merge. Cât de des trebuie să tăiați cuiul câinelui depinde foarte mult de câinele dvs. - unele rase nu trebuie să fie tăiate mult deloc.

Tăierea unghiilor ar trebui să fie o experiență calmă și scăzută de stres pentru dvs. și câinele dvs. Învățați câinele dvs. să acceptați că picioarele sale sunt atinse poate ajuta la tăierea unghiilor mai ușor. De asemenea, puteți instrui câinele dvs. pentru a-și depune propriile unghii folosind o tablă de zgârieturi. Evitați să vă țineți pe câine sau să tăiați cuiul câinelui când prezintă semne de stres și frică, deoarece la fel ca oamenii, își amintesc, și acest lucru va face mai dificilă sau nu este posibil în viitor. Există o mulțime de resurse excelente pentru a ajuta la tăierea unghiilor mai puțin stresante pentru tine și câinele tău.

Luați în considerare condițiile meteorologice

În timpul verii, este important să evitați să vă plimbați câinele pe trotuar sau nisip fierbinte. În timpul iernii, sarea de rocă și topirea gheții chimice pot provoca vătămări la labele câinelui dvs. și pot fi ingerate de câinele dvs. atunci când își linge labele. Încercați să evitați aceste lucruri și după plimbări, spălați labele câinelui în apă caldă pentru a clăti substanțele chimice și sare și pentru a folosi un hidratant pentru a preveni labele uscate și crăpate. Nu face Utilizați loțiuni sau hidratante destinate oamenilor pe câinele dvs. - consultați medicul veterinar pentru un anumit hidratant de câine.

Verifică labe

Este important să faceți cecuri labe, de preferință după ce ați jucat în afara sau desfășurarea unor activități intense, deoarece acestea sunt momente cele mai probabile pentru apariția rănilor. Este, de asemenea, atunci când câinele dvs. este cel mai probabil să obțină ceva blocat în pad sau între degetele de la picioare. Uitați-vă și ștergeți orice resturi și aveți grijă de leziuni sau blistere.

Aplicați primul ajutor

Este important să aveți a Kit de prim ajutor pentru câini pentru leziuni minore. Dacă vă întâmpinați să găsiți o tăietură minoră sau o blister pe picioarele câinelui, curățați-o cu spălătorie anti-bacteriană și cu bandajul de cel mai bun posibil. De asemenea, puteți să aplicați un boot de câine pentru a preveni deteriorarea ulterioară. Păstrați un ochi pe câinele dvs. și contactați medicul veterinar.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Miao, Huaibin și colab. Cum arată impactul la labele caninei? Un sistem de perne multi-stratBiologie se deschide, vol 6, nu. 12, 2017, pp. 1889-1896. Compania de biologi, DOI: 10.1242 / Bio.024828

  2. Bajwa, Jangi. Canin pododermatatităJurnalul Veterinar Canadian, vol. 57,9 (2016): 991-3

  3. Îngrijirea de rutină promovează o sănătate bună în animale de companieVeterinarii canadieni, 2020

  4. Bifați eliminareaCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Probleme comune de câine