Ce fel de veterinari sunt acolo?

Ce fel de veterinari sunt acolo?

Ca iubiți de animale, apreciem infiniticii veterinarilor noștri. Pasiunea, cunoașterea și munca grea sunt de neprețuit. Dar cât de multe Tipuri de medicii veterinari sunt acolo? Și ceea ce este necesar pentru a deveni unul?

Acest articol va explora diferite tipuri de veterinari și specialitățile lor. De asemenea, va examina educația și licențele necesare, responsabilitățile lor cheie, salariile și fiecare argumentare și con-.

Specializări veterinare

Există multe tipuri diferite de veterinari. Să aruncăm o privire la diferitele tipuri și la specialitățile lor.

Veterinarii de animale însoțitori

Acesta este cel mai comun tip de practician veterinar, cu toții cu toții familiarizați. Acestea sunt veterinarii care tratează iubitul nostru Familie Animale de companie, Cei mai frecvent câini și pisici. Veterinarii de companie pot trata, de asemenea, iepuri și rozătoare mici, păsări și reptile.

Sarcinile lor de zi cu zi sunt similare cu cele ale unui medic sau asistentă medicală primară. Veterinarii de animale însoțitori consiliază pe Îngrijirea generală a animalelor; Diagnosticarea bolilor, administrarea vaccinurilor, tratarea rănilor ușoare și răni osoase și prescrierea medicamentelor. Ei pot vedea, de asemenea, nevoilor dentare de bază, efectuează intervenții chirurgicale comune, și eutania animalele care se apropie de sfârșitul vieții lor.

Veterinarii de animale de companie vor funcționa de obicei la o practica privata că animalele de companie locale sunt înregistrate, dar multe de asemenea lucrează în animalele de companie Spitale. Unele veterinari de companie lucrează cu animale de salvare și în adăposturi.

PROS

  • Legarea cu pacienții și familiile acestora
  • Făcând familii și animale fericite
  • Care se ocupă de animalele tipic blânde / perfecte pentru iubitorii de câini și pisici
  • În fiecare zi este diferită
  • O cantitate minimă de studiu necesară în comparație cu rolurile specializate
  • Salariu bun
  • Potențial de lucru cu animalele care au nevoie în adăposturi

Contra

  • Văzând animalele că aveți o legătură în durere sau pe moarte
  • Oferind știri inimii familiei
  • Domeniul competitiv

Cerințe și salarii

Salariul mediu pentru un medic veterinar de companie este de aproximativ 90.000 de dolari pe an. Asociația medicală veterinară americană raportează că aproximativ 75% dintre veterinari sunt veterinari de animale însoțitori. Dar, există o cantitate echitabilă de educație necesară pentru a deveni una. Veterinarii de companie (și toți veterinarii) trebuie să completeze a Doctor de Medicină Veterinară (DVM) diplomă post-absolvent. Cerințele variază de stat, dar toate veterinarii calificați trebuie să achiziționeze apoi Permis de licență Pentru a practica.

Salariul mediu veterinar
Veterinarii câștigă o medie de 90.000 de dolari pe an.

Specialiști veterinari

Uneori, nevoile medicale ale animalelor sunt prea specializate pentru un veterinar de animale însoțitori și au nevoie de expertiză și cunoștințe specifice.Aici vin specialiștii veterinari. La fel ca medicii umani, Veterinarii se pot specializa în anumite practici, cum ar fi stomatologie, anesteziologie sau chirurgie. De exemplu, în timp ce un veterinar de companie însoțitor poate efectua intervenții chirurgicale comune, cum ar fi spargerea și sterilizarea, un specialist chirurgical poate ști cum să efectueze mai multe intervenții chirurgicale complexe, cum ar fi intervenții chirurgicale cardiace și biopsiile. Specialiștii vor fi calificați în utilizarea echipamente specific domeniului lor.

De asemenea, se pot specializa în specii. Acest lucru ar putea fi un animal de companie cum ar fi pisicile sau câinii sau ar putea fi reptile, păsări, pește, cai sau chiar animale sălbatice sau animale de grădină zoologică. Pe măsură ce cercetarea descoperă mai multe boli și mai multe tratamente, zonele pe care veterinele le pot specializa în creștere tot timpul.

Unde specialiștii veterinari practică va depinde de ceea ce se specializează.Acestea vor funcționa fie să lucreze într-un spital specific specificii sau în practică. Deși ar putea, de asemenea, să lucreze într-un spital general de animale. Specialiștii ar putea lucra și ca a tehnician veterinar intr-un spital. Acest lucru este mai mult un rol academic decât unul practic. Tehnicienii oferă o cunoaștere specializată a speciilor, a comportamentului sau a bolii către veterinarii clinici, ușurarea volumului lor de muncă și își ușurează locurile de muncă.

Zoo și veterinarul sălbatic VeterinariansMay găsesc un loc de muncă la centrele sălbatice, acvariile sau grădinile zoologice. Responsabilitățile lor vor fi la fel ca un veterinar de animale însoțitor, dar cu cunoștințe specializate pentru a face față animale sălbatice sau exotice. Ei pot fi, de asemenea, implicați în crearea de habitate și incinte sigure în atracții.

PROS

  • Nici o eutanalizare (cu excepția cazului în care lucrați într-un centru de grădină zoologică / sălbatic)
  • Făcând animale sănătoase
  • Multe opțiuni de traseu de carieră
  • Câmp de mai puțin competitiv
  • Salariu semnificativ mai mare
  • Lucrând într-un mediu interesant / cu animale interesante (pentru veterinarii sălbatici / zoologice)

Contra

  • Văzând animalele în durere
  • O lucrare potențial repetitivă (pentru specialiști în practică)
  • Instruirea extensivă necesară
  • Lucrul cu animale potențial periculoase (pentru veterinarii sălbatici / zoologice)

Cerințe și salarii

Salariile pentru diferite specialități variază, ci pentru că sunt atât de specifice, ele cad în mod obișnuit la capătul superior al spectrului. Veterinații specializate adesea bine bine peste 100.000 de dolari pe an.

După finalizarea DVM și obținerea unei licențe, specialiștii în dimineața castiga experienta În câmpul pe care doresc să se specializeze. Pentru a fi eligibil pentru o certificare într-un domeniu de specialitate, ele trebuie să completeze un stagiu de un an, fie cel puțin trei ani de rezidență la o practică specializată. Specialiștii veterinari pot de asemenea să opteze pentru a deveni certificate de bord prin educație și stagii suplimentare / rezidențe în conformitate cu medicii veterinari. Aceasta înseamnă un salariu semnificativ mai mare, dar durează foarte mult timp pentru a realiza.

Veterinarieni de origine animală

Veterinarii de origine animală lucrează cu animale de fermă care sunt ridicate pentru carne și lapte. De obicei, acestea sunt vaci, porci, găini și oi. Responsabilitatea lor principală este Asigurarea sănătății generale a animalelor de fermă. Aceasta include administrarea de vaccinări, efectuarea de teste și tratarea bolilor.

Consultările cu agricultorii vor implica discutarea locuințelor, hrănirii, curățeniei și bunăstării globale a animalelor lor. Vectorii de animale de animale petrec majoritatea timpului lor pe ferme și ferme și adesea ajung să călătorească în jurul țării.

PROS

  • Asigurarea sănătății a mii de animale
  • Voiaj
  • Salariu bun
  • Câmp de mai puțin competitiv

Contra

  • Care se ocupă de animalele captive poate fi drenarea emoțională
  • Lucrare repetitivă
  • Lucrul în medii murdare
  • Instruirea extensivă necesară

Cerințe și salarii

Aceștia pot fi angajați de ferme ca veterinari rezidenți, de către companiile alimentare sau agențiile guvernamentale asigurați-vă că sunt îndeplinite standardele de bunăstare. Așteptările salariale pentru acest tip de VET depind de faptul dacă acestea sunt certificate de bord sau nu. De exemplu, animalele alimentare certificate de bord, în jurul valorii de 187.000 de dolari pe an, iar cele fără certificare a bordului câștigă în jur de 103.000 de dolari pe an.

Pentru a deveni un medic veterinar de animale, sunt necesare licența standard DVM și veterinară. Deasupra acesteia, un stagiu de un an sau o rezidență de cel puțin 3 ani într-un mediu de mediu adecvat să fie finalizat. Cu toate acestea, nu este necesară, de obicei, o educație suplimentară. Deși A Calificarea în agricultură poate face ca solicitanții să fie tăiat deasupra restului în ochii angajatorilor.

Siguranța alimentară și veterinari de inspecție

Similar cu veterinarii de animale, veterinarii de siguranță și inspecție alimentară își petrec cea mai mare parte a timpului în ferme și călătoresc foarte mult. Ele joacă, de asemenea, un rol important în asigurarea respectării standardelor. Cu toate acestea, în loc să se concentreze asupra sănătății și bunăstării animalelor, aceste tipuri de veterinari sunt preocupate de Siguranța umană.

Ele inspectează Standardele de salubritate de ferme pentru a verifica dacă produsele de origine animală sunt sigure pentru consumul uman. Apoi, ei raportează agențiilor lor care răspund în consecință.

Dacă un animal este rău, acești veterinari pot, de asemenea, o carantină pentru a opri răspândirea bolii. Ei sunt, de asemenea, implicați în testarea siguranței medicamentelor și a aditivilor pe care o primește animalele.

PROS

  • Asigurarea sănătății a mii de oameni
  • Voiaj
  • Salariu bun
  • Beneficii de lucru pentru guvern
  • Mai puțină educație / instruire necesară decât alte roluri
  • Câmp de mai puțin competitiv

Contra

  • Care se ocupă de animalele captive poate fi drenarea emoțională
  • Lucrare repetitivă
  • Lucrul în medii murdare

Cerințe și salarii

Veterinarii de inspecție a siguranței vor funcționa de obicei pentru oricare dintre acestea Departamentul de Agricultură al SUA, Institute Naționale de Sănătate, sau US produse alimentare și droguri Pentru a asigura respectarea reglementărilor. Salariul median pentru veterinarii de inspecție de siguranță care lucrează pentru aceste organizații este de 90.000 de dolari pe an.

Fiind un medic veterinar de siguranță și inspecție alimentară necesită licența standard DVM și veterinară. Agenția care le angajează va veni cu propriile reglementări și standarde pe care veterinările le vor învăța și vor fi instruite pentru a implementa.

Veterinarii de cercetare

Fiecare tip de veterinar este important, dar veterinarii de cercetare joacă un rol vital în sănătatea tuturor animalelor, inclusiv animalele noastre prețioase. Vedete de cercetare revizuiesc constatările anterioare și de a lucra pentru modalități mai bune de diagnosticarea, tratarea și prevenirea boala animalelor. De obicei lucrează în laboratoare și pot lucra pentru organizațiile guvernamentale, firmele de cercetare biomedicale sau universități. Ei pot lucra, de asemenea, pentru testarea firmelor farmaceutice și dezvoltarea drogurilor.

PROS

  • Potențial ajuta animale de ani de zile să vină
  • Field de extindere, multe zone pentru a lucra
  • Salariul mare
  • Nu trebuie să vezi animalele bolnave / rănite

Contra

  • Mai puțină interacțiune cu animalele decât alte vete
  • Cerințe educaționale extinse

Cerințe și salarii

Din cauza Educație extinsă trebuie să fie un veterinar de cercetare și rolul lor crucial în viitorul sănătății animalelor, Salariul lor se află la capătul superior al scalei. Salariul mediu pentru un medic veterinar de cercetare este de 122.500 dolari pe an, dar poate fi mai mare în funcție de zona de cercetare a veterinarilor.

A deveni un veterinar de cercetare necesită în mod obișnuit calificări dincolo de gradul standard DVM și licența veterinară. Vectorii de cercetare au de obicei nevoie de o suplimentare MSc sau un pH.D. Într-un subiect conex.

Ce este o specialitate veterinar?

O specialitate veterinar este zona în care un veterinar are cunoștințe și abilități de specialitate. Aceasta poate fi cunoașterea unei specii sau a unor competențe într-o anumită practică și a echipamentelor sale. Veterinările pot specializa, de asemenea, în lucruri precum nutriția și comportamentul. A deveni un specialist va necesita experiență sub formă de stagii / rezidențe care au fost explorate în detaliu mai sus, dar având o specialitate va însemna un salariu semnificativ mai mare.

Specialitatea veterinară
Unii veterinari au propria lor specialitate.

Studierea pentru o specialitate veterinară

Toate veterinarii nu trebuie să fie Doctor de Medicină Veterinară (DVM) Diplomă post-absolvent la un colegiu acreditat de medicină veterinară. (În mod ideal după o diplomă de licență într-un domeniu conex cum ar fi zoologia, știința animalelor sau biologia.) Există în prezent 30 de astfel de colegii in Statele Unite. Este nevoie de patru ani pentru a finaliza gradul de licență și include o combinație de învățare în clasă (cunoștințe, teorii și cursuri), lucrări practice de laborator și experiență clinică.

Cerințele variază de stat pe stat, dar Toate veterinarii calificați trebuie să achiziționeze apoi Naval licență a practica. Un Licență suplimentară poate fi, de asemenea, necesar pentru starea dvs. Deși veterinarii care lucrează pentru stat sau guvernul federal nu poate necesita o astfel de licență. Fiecare agenție are cerințe diferite și oferă propriul instruire.

Board-certificat Veterinările în orice domeniu vor câștiga mai mult decât veterinari certificați non-bord, dar realizarea acestui lucru necesită ani de studiu după școala veterinară și completarea stagiilor / rezidenței în special. Cu cât aveți mai multe calificări, cu atât mai multe oportunități de specialitate sunt deschise și cu cât sunteți mai specializat, cu atât veți câștiga mai mult. Sunt Asociațiile globale, naționale și de stat pentru veterinarii care oferă știri, conexiuni și resurse pentru a continua educația specializată.

Tipuri de veterinari - întrebări frecvente

Ce tip de veterinar primește cel mai mult?

Cele trei specialități veterinare certificate de plată, conform Carierele de echilibrare sunteți oftalmologie, nutriție și chirurgie. A veterinarilor certificați ne-bord, cei care se specializează în Equine Health, Nutriție, și cercetările câștigă cel mai mult, precum și cei care lucrează pentru agenții guvernamentale și companii alimentare.

Poți să fii veterinar și să nu faci o intervenție chirurgicală?

Este foarte posibil să fii un veterinar și să nu operezi pe animale. Aceasta Totul depinde de ceea ce vă specializați. De exemplu, un câine nutritionist nu va trebui niciodată să efectueze o intervenție chirurgicală. Pentru multe poziții veterinare, este o cerință și veți primi instruirea corespunzătoare.

Ce abilități au nevoie de veterinii?

În primul rând, veterinarii trebuie să aibă un iubirea incorectă a animalelor. Desigur, au nevoie și de cunoștințe medicale, dar răbdarea, respectul și compasiunea sunt la fel de esențiale atunci când îngrijesc animalele.

Dar feriți-vă, va trebui, de asemenea, să oferiți veste proastă, să vedeți animalele în durere și, eventual, administrați eutanasia. Deci, trebuie să fiți capabili să Rămâneți calm, obiectiv și comunicați bine.

De asemenea, nu puteți fi squeamish sau deranjat de sânge dacă veți fi un veterinar care efectuează intervenții chirurgicale sau se ocupă de leziuni.

Pot vede veterinarii?

Din punct de vedere tehnic, există o mulțime de lucruri veterinoase pentru animalele noastre pe care le-ar putea face pentru noi, cum ar fi o rănire, de exemplu. Dar nu, Veterinările legale nu pot trata oamenii ca pacienți.

Sperăm că acest articol a scos o lumină asupra numeroaselor căi de carieră disponibile pentru veterinarii de înmatriculare și exact cum să ajungeți acolo. Vrei să fii un veterinar? Spuneți-ne ce Un fel de medic veterinar Vrei să fii în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce fel de veterinari sunt acolo?