Locuri de muncă care lucrează cu animale de companie exotice

Veterinar și Vet Tech cu Iguana

Mulți oameni care văd alții care lucrează Animale exotice (și a fi plătit pentru a face acest lucru) întrebați aceeași întrebare: "Aveți nevoie de formare specială pentru a face acest lucru?"Dar răspunsul la această întrebare poate varia în funcție de ce loc de muncă vorbesc. Există multe cariere care vă permit să lucrați cu animale de companie exotice (nu animale exotice care nu sunt animale de companie, cum ar fi animalele zoologice) și, în timp ce unii au nevoie de formare specializată, alții nu.

Veterinari de animale exotice

Profesia veterinară este drastic diferită de domeniul medical uman, deoarece veterinarii sunt permise legal să lucreze la orice specie de animale și orice domeniu de medicină (ortopedice, stomatologie etc.) cu același grad. Odată ce un medic veterinar și-a finalizat opt ​​ani de colegiu (patru în colegiu de licență și patru în colegiul veterinar), ei trebuie să treacă testul național pentru a le acorda licența lor veterinară în Statele Unite (numită examenul de licențiere veterinară din America de Nord sau pur și simplu nava). În funcție de situația, VET dorește să lucreze, trebuie să treacă apoi la examenul de stat pentru a putea practica legal medicina veterinară. Fiecare stat are teste și taxe diferite, iar licența necesită un anumit număr de credite de educație continuă să fie reînnoite în fiecare an (aceste credite sunt obținute prin participarea la conferințe, prelegeri și altele asemenea.).

Odată ce un medic veterinar a trecut prin toate aceste școli și testarea, acestea pot oferi apoi îngrijire veterinară pentru câini, pisici, animale de fermă, animale de companie exotice și multe altele. Unii veterinari aleg să-și continue pregătirea, devenind specializați într-o anumită zonă de interes, dar nu sunt obligați să facă acest lucru. Pentru medicii veterinari care doresc să se specializeze în animale de companie exotice, există mai multe specialități sub umbrela consiliului american de practicieni veterinari (ABVP). Aceste Specialități de animale exotice Includeți practica aviară (păsări), mamifer însoțitor exotic (în principal animale de companie) practică și practică reptile / amfibiene. Procesul de a deveni certificat într-una din specialitățile ABVP implică mai multe lucruri, inclusiv studii de caz și un alt test pentru a dovedi cunoștințe avansate. Veterinările de animale exotice care și-au atins specializarea într-una din specialitățile menționate mai sus sunt una pe care ar trebui să aveți încredere în îngrijirea animalelor exotice specifice, dar asta nu înseamnă că un veterinar care nu trece prin procesul de specializare nu este la fel de capabil.

Tehnicieni și asistente medicale exotice

În Regatul Unit, acestea sunt denumite asistente medicale veterinare, dar în Statele Unite sunt numite tehnicieni veterinari (dar asta se poate schimba). Tehnicienii veterinari pot fi menționați ca înregistrați, credentialed sau licențiați în funcție de stat în care lucrează. La fel ca și veterinarii, tehnologiile VET pot lucra cu orice specie și în orice domeniu de medicină, dar există specialități. Din nefericire, fiecare stat are diferite legi diferite cu privire la ceea ce poate fi o tehnologie veterinică și nu poate face, se cheamă (RVT, LVT sau CVT) și ce tip de școlarizare și educație continuă este necesară. Există o lipsă de standardizare națională de certificare pe care Asociația Națională a Tehnicienilor Veterinari (NAVTA) este lupta.

VET TECHS, în majoritatea statelor, trebuie să completeze fie o diplomă de colegiu de două sau patru ani în tehnologia veterinară de la o școală aprobată și apoi să treacă examinarea națională a tehnicianului veterinar (VTN). În funcție de situația pe care o lucrează în acestea pot sau nu să aibă o examinare separată a statului. Unele state nu solicită nici măcar ca Tech-ul VET să treacă VTN-ul sau să aibă un organism de acreditare care supraveghează tehnicienii. Pentru acele state care fac, tehnologia VET trebuie apoi să dobândească un anumit număr de credite de educație continuă (la fel ca și veterinarii) să își reînnoiască licența sau înregistrarea.

Există o singură specialitate pentru tehnologiile VET care doresc să se specializeze în animale de companie exotice și care este prin Academia Tehnicienilor Veterinari din practica clinică. AVTCP oferă o categorie aviară / exotică ca o specialitate pentru tehnicele VET credentialed și procesul este lung. Aplicația include studii de caz, rapoarte de caz, dovada istoricului de lucru, scrisorile de recomandare și, în cazul în care această cerere este acceptată, acestea sunt apoi permise să stea pentru examinare pentru a-și dovedi cunoștințele.

Cu sau fără această specializare, tehnologiile VET sunt coloana vertebrală a unui spital de animale (la fel ca asistentele umane). Ei atrag sânge, obțin radiografii, educați clienții, efectuați anestezie și mai multe tipuri de animale de companie exotice.

Asistenți veterinari și agenți veterinari exotici

Mulți membri ai personalului de sprijin sunt angajați de spitalele veterinare exotice, inclusiv asistenții și asistenții. Acești membri importanți ai echipei sunt de obicei responsabili pentru reținerea și curățarea pacienților, dar unele state permit persoanelor instruite de serviciu să facă aceleași sarcini ca o tehnologie VET. Există, de asemenea, un program de certificare pentru asistenții veterinari, dar nu este obligat din punct de vedere legal să lucreze ca asistent VET sau un ajutor.

Asociații magazinului de animale de companie

Mulți iubiți tineri de animale aleg să lucreze la un magazin de animale de companie, astfel încât acestea să poată fi înconjurate de ceea ce iubesc. Dar lucrul într-un magazin de animale de companie nu este doar pentru învățătorii de înaltă. Mulți iubiți de animale exotice fac o carieră de lucru cu varietatea de animale de companie exotice găsite atât în ​​magazinele de companie corporative, cât și în magazinele de companie private. Unii chiar aleg să deschidă magazinele de animale de companie după ce au lucrat într-unul pentru altcineva.

Programul Educațional Exotic PET Coordonatori

Unele grupuri de salvare au programe educaționale folosind animalele lor exotice, dar alte persoane încep, de asemenea, o afacere prin educarea altora pe animalele exotice. Unii oameni salvează aceste animale de companie exotice și alții le cumpără, dar toți merg la diferite evenimente (petreceri de ziua de naștere etc.) și lăsați clienții să atingă și să învețe despre animale.

Oportunități de voluntariat de animale exotice

Dacă aveți nevoie de un salariu sau doriți doar să vă dați înapoi, există o mulțime de oportunități de a lucra cu animale de companie exotice. Facilitățile de salvare aproape întotdeauna au nevoie de corpuri capabile de curățare și îngrijire a animalelor de companie salvate. Unele facilități iau în toate tipurile de animale, în timp ce altele sunt specifice anumitor specii. Sunt Grupuri de salvare și sanctuare pentru aproape orice fel de animal de companie exotic și cel mai probabil au nevoie de voluntari.

Alte locuri de muncă pe animale

Există multe alte locuri de muncă care vă permit să lucrați cu animale exotice sălbatice, animale sălbatice și animale de laborator. Dacă vă place să lucrați cu primate, iepuri, și rozătoare (și vă puteți gestiona potențial pentru a eutaniza majoritatea pacienților dvs.), atunci ar trebui să luați în considerare o carieră într-un cadru de laborator sau de cercetare. Doctorii, tehnologiile VET, tehnicile de laborator, iar altele sunt angajate de diferite tipuri de laboratoare și universități. Pozițiile la nivel de intrare abundă pentru persoanele care doresc să curețe cuștile și în comparație cu multe alte locuri de muncă legate de animale, salariul și beneficiile sunt bune.

Dacă doriți să vă apropiați și personal cu animale exotice sălbatice captive, există o multitudine de cariere în grădinile zoologice, centrele naturale, acvariile și alte facilități. Centrele de natură și centrele științifice folosesc adesea persoane cu o diplomă de licență în biologie, dar pot exista și oportunități pentru personalul de recepție și personalul de curățenie. Grădinile zoologice, acvariile și safari folosesc de obicei persoane cu o diplomă de licență în zoologie sau biologie (și sunt extrem de competitive), dar unele facilități mai mici (sau facilități private) pot încă să angajeze persoanele instruite. Locurile de muncă în magazinele de cadouri, la recepție sau la curățarea standurilor și incintelor pot fi disponibile persoanelor neinstruite care doresc să lucreze într-un mediu care are animale, dar totuși să fie mulțumit să nu lucreze direct cu ei.

Lucrarea poate fi greu, emoțiile pot fi peste tot, iar salariul este de obicei scăzut. Dar pentru iubitorii exotici de animale, totul merită atunci când își pot petrece săptămâna de lucru făcând ceea ce iubesc. Dacă scopul dvs. este de a lucra cu animale de companie exotice, atunci este posibil să nu fie ușor, dar veți reuși în cele din urmă dacă nu renunți. Fiți dispuși să începeți într-o poziție de intrare, făcând munca murdară și dacă lucrați din greu, veți ajunge la locul în care doriți să fiți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Locuri de muncă care lucrează cu animale de companie exotice