Câine behaviorist vs dog trainer: care dintre ele este potrivit pentru tine?

Încercarea de a avea grijă de un câine dificil poate fi obositoare Dar există diferite opțiuni disponibile pentru proprietarii de animale de companie. Există o alegere pentru a încerca să vă antrenezi mai departe la domiciliu, să le antrenezi cu un antrenor de câini sau să încerce utilizarea unui comportament de câine (sau comportaist de animale). Decizia depinde de proprietar, dar ar trebui determinată pe baza nevoilor câinelui. Nu toți câinii au nevoie de un antrenor, dar pot avea nevoie de timp cu un comportaist, în timp ce opusul poate fi, de asemenea, adevărat.

Ce este un antrenor de câini?

Un antrenor de câini este cineva care lucrează cu proprietarii de câini pentru a-și antrena câinii. Formatorul va lucra cu nu numai caninul, ci de proprietar, precum și în dezvoltarea abilităților de a învăța câinele să răspundă la comenzi sau să efectueze acțiuni specifice care nu pot fi neapărat naturale câinelui, cum ar fi rularea sau preluarea.

Formarea se concentrează în principal pe predarea formării câinilor către proprietar. Ele oferă o pregătire de bază a ascultării sau formare pentru activități specializate, dacă, de exemplu, câinele era a Arată câinele. Ei pot lucra, de asemenea, individual cu un câine care are probleme specifice de formare, cum ar fi agresiunea, teama, anxietatea de separare, problemele urinare, hiperactivitatea, lătratul excesiv, muscularea, comportamentele distructive și nesiguranța.

Formatorii de câini lucrează utilizând o varietate de metode de instruire care sunt stabilite în formarea câinilor. Acestea se concentrează pe utilizarea unei varietăți de tehnici, cum ar fi metoda Koehler, formarea de clocker, formarea bazată pe dominanță, armarea negativă și formarea bazată pe relații. Determinarea tipului de antrenament se bazează pe rasa și personalitatea câinelui. Atributele câinelui și precizia calendarului consolidării și a comunicării consecvente determină succesul procesului de instruire.

Ce este un comportament de câine?

Un comportament de câine, de obicei, este un individ instruit care este specializat în a face față comportamentului problemei sau obiceiurilor animalului. Ei se ocupă în principal de a lucra cu proprietarii de a gestiona, modifica și de a preveni comportamentele problematice care pot apărea în animalele de companie. Dog Behavioriști studiază de ce câinii reacționează așa cum fac și de ce acționează așa cum fac și sunt mai aproape de ceea ce este psiholog pentru oameni.

Behaviori au supravegheat de multe ori experiența practică cu câinii și cercetările s-au concentrat asupra lor. Un behaviorist canin concentrează nu numai pe găsirea unei soluții pentru această problemă, dar, de asemenea, găsirea unei cauze fundamentale dacă cineva este suspectat. Când un câine dezvoltă brusc un obicei care a fost anterior inexistent, poate exista o cauză medicală în spatele ei.

Apropierea unui comportamentist de câine nu este numai necesară atunci când găsiți tratament pentru problemele comportamentale ale unui câine, dar pot fi, de asemenea, consultate înainte de adoptarea unui câine. Ei vor putea educa potențiali proprietari despre diferitele rase și ce să se aștepte de la ei. Poate fi în legătură cu problemele comune de formare pentru personalitățile inerente ca și cum ar fi de mare energie sau energie redusă, tipul de mediu pe care câinele preferă și ce să se aștepte atunci când îmbătrânesc.

De asemenea, citiți: Canina de certificare a cetățeanului - tot ce trebuie să știți

Certificări

Certificări și licențiere

La momentul acestei scrieri, nu există organizații sau agenții desemnate de licențiere / certificare care licențează și certifică toți formatorii și behavioriștii în U.S. Când cineva se identifică ca un antrenor de câini și # 8221; sau # 8220; câine behaviist, & # 8221; ele nu au neapărat calificări anterioare. În domeniul animalului, în prezent este în primul rând gradul medical veterinar care poate fi menționat (DVM, VMD). Dacă acestea nu sunt menționate, nu există nicio garanție a unei alte abilități sau niveluri de educație avansată decât CV-ul.

Organizații de formare a câinilor

Un titlu de antrenor de câini înseamnă foarte puțin ca oricine se poate numi un antrenor de câini și va fi experiența și recomandările lor anterioare care le vor susține calificările. În general, nu există cerințe create de niciun oficial și de instituții de conducere necesare pentru formatorii de câini (cum ar putea fi pentru veterinari), deși unii pot purta o anumită greutate.

Cele două organizații care oferă certificarea în Statele Unite sunt:

  • Consiliul de Certificare pentru formatori profesioniști de câini, CCPDT este o organizație non-profit care încearcă să mențină standarde umane pentru formarea animalelor și profesioniștii.
  • Certificat antrenor profesionist de câini, ka. Necesită 300 de ore de experiență de formare și să treacă un examen de sunet psihometric.
  • Consultant de comportament certificat Canine, sunt cele care au cel puțin 500 de ore de muncă cu cazuri de comportament canin și trebuie să treacă și examenul.
  • Academia Karen Pryor este o Academie de Educație profesională pentru formarea animalelor care utilizează metode fără forță și folosește condiționarea operatorului pentru a modifica comportamentul. Absolvenții sunt obligați să completeze un program educațional de cinci luni care utilizează instrucțiunile online, didactice și hands-on pentru a-și învăța elevii.
  • Organizațiile comportamentale

    Situația este similară cu instructorii de câini aici și nu sunt necesare și # 8221; certificări. Cu toate acestea, există câteva organizații profesionale de comportament animale care acordă certificări persoanelor calificate care pot demonstra cunoștințele extinse despre comportamentul animalelor, pe care un antrenor de câini poate sau nu poate să acorde atenție două.

    Cele două organizații de top care furnizează astfel de certificări în Statele Unite sunt:

    • Societatea de comportament a animalelor, ABS oferă două tipuri de certificare.
    • Asociat comportamentul animalelor aplicate, AABS. Cei care au obținut o diplomă de masterat de cercetare de la un colegiu acreditat. Ei trebuie să aibă doi ani de experiență profesională, dovadă de experiență practică supravegheată și scrisori profesionale de recomandare.
    • Behaviori de animale aplicate certificate, CAAB. Cei care au câștigat un pH bazat pe cercetare.D. de la un colegiu acreditat. Ei trebuie să aibă cinci ani de experiență, să ofere recomandări, o cunoaștere aprofundată a literaturii, a cercetării originale și a dovezilor de lucru cu speciile.
  • Asociația Internațională a Consultanților Comportamentului, IAABC este o organizație creată pentru a sprijini practica companiei Comportament Consulting. Cei care au acreditare prin intermediul lor sunt obligați să furnizeze referințe, două studii de caz, 300 de ore de consultanță și 150 de ore de lucru. Membrii de nivel superior necesită referințe, trei studii de caz, trei ani și 1000 de ore de consultanță și 400 de ore de lucru.
  • Care este cel mai bun pentru mine?

    Există o serie de domenii în care aceste două profesii nu sunt foarte îndepărtate. Unii formatori de câini și behaviori ai animalelor traversează căile în metodele lor. Ele pot folosi uneori metode similare pentru a lucra cu câinele pentru a trece peste o problemă sau o problemă comportamentală.

    Câine Behaviorist VS Dog Trainer - Care dintre ele este potrivit pentru tineUn antrenor de câini este cel mai bun pentru momentul în care câinele este necesar pentru a efectua o anumită sarcină sau acțiune sau când un câine trebuie să fie învățat să nu facă o acțiune particulară (de exemplu, călugăr). Formatorii de câini vor lucra și cu probleme comportamentale profunde, dar vor cunoaște, de obicei, limitele lor și vor face trimiterea proprietarului unui comportament pentru animale foarte încăpățânate, deoarece poate exista o problemă mai profundă decât formarea poate rezolva singurul.

    Un comportament de câine este cel mai bine atunci când comportamentul problematic al câinelui trebuie să fie modificat și recunoscut atunci când comportamentul câinelui este anormal, sau când tehnicile regulate de formare a câinilor nu funcționează. Ei vor putea să-i învețe pe proprietar cum să înțeleagă problema sub problema comportamentală atunci când este prezentă. Un comportaist nu numai că va funcționa pentru a descoperi problema în cadrul câinelui, dar va consilia, de asemenea, proprietarul despre cel mai bun mod de a interacționa cu câinele lor.

    Citiți următorul: Cele mai eficiente metode de formare a câinilor conform științei

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Câine behaviorist vs dog trainer: care dintre ele este potrivit pentru tine?