Suedia vallhund: profil de rasa de caini

Portretul lui Swedish Vallhund în picioare pe câmp

Vallhundul suedez este un câine de înaltă dimensiune, robust care găzduiește din scandinavia. Statura scurtă a lui Vallhund a lui Suedeză o face o fortărească excelentă a bovinelor, deoarece este doar dimensiunea potrivită pentru a intra în călcâiele de animale pentru a le mișca, precum și suficient de echilibrat și suficient pentru a evita lovirea copitelor.

La prima vedere, Vallhundul suedez ar putea părea mic cu picioarele sale scurte, dar are corpul unui câine mai mare, care este robust, muscular și substanțial. Vallhunds suedez au unul din cele trei tipuri de cozi: un bobid natural (fără coadă), o coadă de stub sau o coadă lungă, plină. Scaunele Saby este compusă din două tipuri de păr, o strat exterioară cu lungime medie, cu un substrat mai moale și dens. Părul de pe cap și pe picioarele inferioare este mai scurt - haina este puțin mai lungă pe gât, piept și spatele coapsei.

Vallhunds suedez sunt însoțitori prietenoși, neînfricați, angajați energie a cruta. Ele sunt cele mai fericite atunci când au un loc de muncă de făcut, fie că este vorba sau lucrează la o fermă, concurează într-un sport de performanță sau care vă însoțește oriunde te duci. Vallhunds suedez în general se înțeleg bine cu oamenii, inclusiv copii blânzi și respectabili, precum și majoritatea animalelor de companie. Multe Vallhunds suedeze au tendința de a "turma" de familie Animale de companie și copii cu NIPS și nudges, așa că Instruire pentru a descuraja acest comportament este recomandat. Vallhunds suedez sunt cunoscuți barbitori, ceea ce le face priveliști excelenți, însă lătratul excesiv ar putea fi problematic în setările urbane.

Privire de ansamblu de rasă

  • grup: Herding
  • Înălţime: 11.5 la 13.75 inci la umăr
  • Greutate: 20 până la 35 de lire sterline
  • Coat și culoare: Lungime medie și dure, cu un strat de acoperire strâns, strâns și moale, substrat dens - un model de sabil în diferite nuanțe de gri prin roșu și combinații ale acestor culori
  • Speranța de viață: 12-15 ani

Caracteristicile Vallhund suedez

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Vallhundului suedez

Vallhundul suedez este o rasă antică care a fost folosită pentru vânătoarea de bovine în Suedia de sute de ani. Deși este o parte a grupului de herding al Clubului Kennel American (AKC), Vallhund suedez nu este un păstor sau collie. Vallhundul suedez este o rasă de spitz (uneori numită RAED nordică), care este un tip de câine cunoscut pentru caracteristica sa Wolf-ca aspect, cu un cap în formă de pană, urechi verticale și haina dublă.

Nu se știe prea multe despre adevăratele originii Vallhund suedez, dar rasa este gândită de unii care au dezvoltat de la amestecarea câinilor de tip scand scandinav și a corgisului cu picioarele scurte ale insulelor britanice. AKC a recunoscut Vallhundul suedez ca fiind rasa a 156-a în 2007.

Îngrijirea Vallhund suedeză

Ca cele mai multe rase de herding, Vallhund suedez are o tona de energie. La urma urmei, au fost crescuți să lucreze la fermele de bovine pe parcursul zilei. Oferind suficientă exerciții zilnice și stimularea mentală este esențială pentru păstrarea unui Vallhund suedez fericit și bine comportat. Unele activități bune pentru Vallhunds suedeze includ mersul pe jos, drumeții, agilitate, preluare, ascultare, urmărire, herding și trieball, o activitate de herding simulată folosind bile gonflabile. Vechea zicală, "un câine obosit este un câine bun", este adevărat pentru Vallhundul suedez.

Vallhunds suedez doresc să-i placă pe tovarășii lor umani. Ele sunt extrem de inteligente și foarte instrabile. Un Vallhund suedez va învăța cu nerăbdare cât mai multe trucuri și comenzi pe care doriți să o învățați. Ei răspund cel mai bine la metodele de formare bazate pe pozitive, cum ar fi Curs de antrenament de clicker, care utilizează tratează, joacă sau laudă ca recompense, dar metodele bazate pe pedeapsă nu vă vor duce departe. La urma urmei, o rasă care a fost dezvoltată la bovine nu va fi agresată să facă ceva ce nu vrea să facă. Vallhundul suedez mic, dar puternic, poate fi puternic, deci păstrați-vă de distracție și optimizare pentru cele mai bune rezultate.

Când vine vorba de îngrijire, Vallhunds suedez sunt spălarea și uzura. O perie bună o dată pe săptămână și baia ocazională va păstra haina în căutarea, mirosul și se simte minunat. Îndepărtați unghiile în fiecare săptămână, inspectați urechile și curățați după cum este necesar, periați dinții zilnic, iar Vallhundul tău suedez va străluci. Vallhunds suedez au vărsat moderat de cele mai multe ori, cu o vărsare mai mare de două ori anuală a subaccesului (numit "suflare the"). În timpul vărsarii bi-anuale grele, peria și scăldarea mai frecvent pentru a ajuta la îndepărtarea subsolului de vărsare.

Probleme comune de sănătate

Vallhunds suedez sunt, în general, sănătoși. Ca toți câinii de rasă pură, ele pot fi predispuse la anumite tulburări genetice, inclusiv displazia șoldului și retinopatia Vallhund suedeză (o boală degenerativă a ochilor care are ca rezultat pierderea vederii și chiar orbirea). Crescătorii responsabili își scriu câinii pentru aceste probleme pentru a evita reproducerea câinilor afectați.

Dieta și nutriția

Vallhundul suedez are un corp relativ mare proporțional cu picioarele sale scurte. Este important să le păstrați în picioare pentru a evita plasarea prea multor stres asupra articulațiilor. Hrăniți mâncărurile măsurate în suedez Vallhund la orele programate (dimineața și noaptea). Lăsând alimentele pe toată ziua (numită "hrănire liberă") poate duce la un câine supraponderal, care poate contribui la problemele de sănătate cum ar fi displazia de șold și diabetul zaharat. Dacă nu sunteți sigur cât de mult ar trebui să vă hrăniți Vallhundul suedez, lucrați cu medicul veterinar pentru a determina greutatea ideală a câinelui dvs. și cât de mult alimente pentru a vă hrăni zilnic.

Sfaturi pentru instruirea câinelui
PROS
  • Un câine inteligent care este ușor de antrenat

  • În general, în general sănătoși fără nici o preocupare majoră a rasei

  • Protecția familiei sale fără a fi agresiv

Contra
  • Aruncă semnificativ de două ori pe an și moderat restul anului

  • Are nevoie de o cantitate bună de exerciții regulate

  • Predispus la o mulțime de lătrat

Unde să adoptați sau să cumpărați un Vallhund suedez

Vallhund suedez este o rasă relativ rară, deci ar putea fi greu de găsit unul. Verificați adăposturile locale de animale de companie și grupurile de salvare. Cea mai bună modalitate de a localiza un crescător suedez Vallhund este de a contacta Clubul Suediei Vallhund din America, care este Clubul Național pentru rasă. Clubul menține o listă de crescători.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă nu sunteți sigur dacă Vallhund suedez este câinele drept pentru dvs., ajungeți la crescătorii și proprietarii suedezi și proprietarii să pună întrebări și să afle mai multe despre viața cu rasa.

Dacă vă place Vallhund suedez, verificați rase similare, inclusiv:

Există o mare varietate de rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Suedia vallhund: profil de rasa de caini