Câte calorii ar trebui să mănânce câinele pe zi?

Câte calorii pentru a hrăni un câine pe zi

Te-ai întrebat vreodată câte calorii, câinele tău ar trebui să mănânce în fiecare zi? Etichetele de hrană pentru câini oferă câteva linii directoare, dar puteți calcula numărul ideal de calorii necesare în câțiva pași. Desigur, medicul veterinar este întotdeauna cea mai bună sursă de sfat atunci când vine vorba de nutriție canină.

Ce sunt calorii?

Un calorii este o unitate de energie. Termenul este utilizat pentru a descrie conținutul energiei în alimente și cerințele energetice ale animalelor. Un kilocalorie sau kcal, este egal cu 1000 de calorii. Cu toate acestea, termenul "calorie" este, în general, utilizat pentru a descrie un kcal atunci când se uită la etichetele produselor alimentare sau discutarea nevoilor dietetice.

Când se uită la etichetele legate de produsele alimentare, termenul Kcal este utilizat cel mai des. Cu toate acestea, puteți lua în considerare calorii și Termeni interschimbabili Kcals. Conținutul KCAL este de ajutor atunci când cumpărăm pentru hrana pentru câini și tratează. De asemenea, ar trebui să luați în considerare conținutul de calorii din orice alimente umane sigure Puteți să vă hrăniți câinele, deoarece acestea se adaugă la aportul zilnic al câinelui.

Nevoile calorice ale câinilor

Ca și oamenii și toate celelalte animale, câinii au nevoie de un anumit număr de calorii pentru a menține energia și masa corporală. Pentru a determina nevoile calorice ale câinelui, cerința de energie de odihnă (RER) și cerința de întreținere (MER) trebuie să fie calculată de la greutatea câinelui în kilograme sau kg.

Pentru a calcula kg, împărțiți greutatea în kilograme cu 2.2. De exemplu, un câine de 22 de lire este de 10 kg. Un câine de 60 de lire sterline este de 4.5 kg. Un câine de 100 de lire sterline este de 27 kg.

Restul cerinței energiei, sau RER, este energia de bază necesară pentru a susține funcțiile esențiale corporale precum metabolismul, circulația, respirația și digestia. Pentru a calcula RER, înmulțiți 70 de greutate corporală în kilograme ridicate la 3/4 putere.

  • 70 * (bwkg) 0.75 = RER (kcal / zi)

RER nu include energie suplimentară necesară pentru activitatea, creșterea și întreținerea generală a sănătății. Trebuie să fie înmulțită cu anumiți factori pentru a estima câinele Cerința de energie de întreținere sau mer. Un MER câine este numărul estimat de calorii necesare într-o zi. Pentru a calcula acest lucru, înmulțiți RER cu "x", numărul care reprezintă nevoile de energie suplimentare ale câinelui.

  • X * rer = mer (kcal / zi)

Pentru a estima "X" și a calcula nevoile zilnice individuale ale unui câine, ia în considerare nivelul de activitate al câinelui, etapa de viață și orice condiții de sănătate sau circumstanțe de mediu care pot afecta nevoile energetice.

Nevoile calorice generale ale câinilor sunt enumerate aici în greutate. Odată ce ați determinat etapa de viață a câinelui și nivelul de activitate, utilizați greutatea câinelui în lire pentru a găsi aportul caloric corespunzător.

Perioada din viata

Nevoile calorice variază prin etapa de viață, deci Puii au nevoi diferite decât câinii adulți. În plus, câinii gravide sau de îngrijire medicală au nevoie de mai multe calorii decât câinele mediu adulți.

Nivelul de activitate

Câinii activi ard mai multe calorii decât câinii sedentari, deci au nevoie de mai multe calorii în fiecare zi. Anumite rase de câine pot avea de obicei mai mult sau mai puțin active. Rasa câinelui dvs. poate ajuta ca o orientare, dar nu ar trebui să fie singurul factor. Evaluați activitatea zilnică a câinelui individual.

Starea corpului

Condiția corpului câinelui este un lucru important de luat în considerare. Recomandările generale pentru aportul caloric se bazează pe o condiție ideală a corpului. Dacă câinele dvs. este supraponderal sau subponderali, trebuie să hrăniți numărul de calorii enumerate pentru câinele dvs ideal greutate.

Consultați medicul veterinar pentru a vă ajuta să determinați greutatea corporală ideală și nevoile calorice. Dacă câinele dvs. trebuie să piardă sau să câștige în greutate, acest lucru ar trebui făcut treptat și cu supravegherea medicală. În plus, VET dvs. va trebui să evalueze sănătatea generală a câinelui dvs. și să se asigure că nu există o boală care să afecteze greutatea câinelui.

Calorii pentru hrană pe zi

Wsava a oferit o Referință rapidă și ușoară de nevoi calorice pentru câini sănătoși de greutate ideală dacă doriți să săriți calculele.

Alianța pentru produsele alimentare PET a publicat informații care simplifică procesul de estimare a unui câine MER. Următoarele informații se bazează pe această publicație și ar trebui utilizate numai în scopuri generale. Consultați-vă medicul veterinar pentru a vă personaliza câinele MER.

Nivelul mediu de activitate și greutatea ideală

  • Spayed / Netutered: RER * 1.6
  • Intact: RER * 1.8
  • Femeile gravide: RER * 1.6-2
  • Mamele care alăptează: RER * 2-6
  • Puppies: RER * 2-3
  • Seniori: RER * 1.6 (ajustați pe baza nivelului de activitate și a nevoilor medicale)

Rețineți că High-energy, atletic, și Câini de lucru va necesita probabil calorii suplimentare. Consultați-vă medicul veterinar ca nevoia de calorii variază pe baza tipului și frecvenței activității.

Controlul greutății

Supraponderali: RER * 1 (veterinarul dvs. vă poate ajuta să proiectați un plan de pierdere în greutate pentru câinele dvs.)

Sedentar, cu energie redusă și câini predispuși la obezitate: RER * 1.2-1.4

Subponderal: Consultați medicul veterinar pentru sfaturi. Câinele dvs. poate avea o afecțiune care să cauzeze pierderea în greutate și poate avea nevoie de testare și tratament înainte de ajustarea dietei.

Punând laolaltă

Luați în considerare un Shih Tzu de 10 lire, care are 12 ani cu un nivel mediu de activitate pentru un câine senior. Putem calcula greutatea ei în kilograme (10 * 2.2 = 4.5kg) și conectați-l în prima ecuație pentru a-i calcula RER.

  • 70 * (4.5) 0.75 = 216.3 (kcal / zi)

Apoi, referindu-se la lista valorilor X determinate de Alianța Alianței pentru Pet, putem conecta 1.6 (pentru că ea este un câine senior) pentru x și valoarea RER calculată pentru a afla mersul ei.

  • 1.6 * 216.3 = 346.1 (kcal / zi)

Asta 346.1 kcal / zi, sau 173 kcal / masă.

Nu toate caloriile sunt egale

Hrănirea tratează sau resturile de masă vor adăuga la aportul de calorii câinelui dvs. Asigurați-vă că tratamentele și gustările reprezintă doar 10% sau mai puțin din aportul zilnic al câinelui. Nouăzeci la sută din aportul de calorii zilnic de câine ar trebui să provină dintr-un Dieta completă și echilibrată. Consultați medicul veterinar pentru sfaturi când Alegerea unei diete pentru câinele dvs.

Când alegeți o dietă comercială, căutați diete care se întâlnesc Standardele AAFCO Pentru etapa de viață a câinelui (acest lucru ar trebui să fie pe etichetă). Recomandările zilnice de hrănire de pe etichetă pot fi utilizate ca orientare generală și sunt bine pentru mulți câini. Cu toate acestea, este posibil să fie necesar să ajustați suma pe care o alimentați pe baza nevoilor câinelui dvs. Etichetele de hrană pentru câini enumeră de obicei kcal pe ceașcă sau cutie de alimente. Kcals poate fi, de asemenea, defalcate de gram.

Homosexual de casă este mai complicată. În plus față de calorii, trebuie să luați în considerare conținutul de proteine, grăsimi și apă, precum și cantitatea corespunzătoare de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive. Este esențial să lucrăm cu un medic veterinar pentru a proiecta o dietă de casă completă și echilibrată pentru câinele dvs.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. HTTPS: // Nutrition.Gov / Expert-Q-A #: ~: text = ce% 20 este% 20% 20Difference% 20between% 20Calorii% 20 și% 20kilocalorii% 3F, de% 20WAWAM% 20ONE% 20DEGREE% 20Celsius.

  2. http: // PetnutritionAliance.Org / Site / WP-Conținut / Încărcări / 2017/05 / MER.Reer_.Pna_.pdf

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câte calorii ar trebui să mănânce câinele pe zi?