Podego podengo peqeneno: profil de rasa de caini

Pansengo Podeno Penngo Pequeno Sitting într-un câmp în soare

Faceți cunoștință cu Penango Pequeno Portugheză, un câine rapid, dulce și energic și cel mai mic dintre cele trei rase Penango Podugheze. Penngos sunt unul dintre cele mai populare tipuri de piese pure ale Portugaliei și pot fi găsite în trei dimensiuni - mici, medii și mari, care nu sunt intersite între ele. PODEGO PEQENENOS sunt mici câini cu un nume lung și sunt similare în aparență la rasele americane, cum ar fi Jack Russell Terrier și Terrier de șobolan (deși interesant, Penngo Pequeno nu este deloc terrier). Alte nume pentru Penngo Pequeno Portugheză includ Portughez Warren Hound și câinele de iepure portughez.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Câine

Înălţime: 8 până la 12 inci

Greutate: 9 până la 13 kilograme

Palton: Fie scurt și neted sau lung și wirt

Culoarea stratului: Negru, galben, fawn, gri, și castan

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile portugheze Penngo Pelqueno

Nivelul de afecțiuneMediu-înalt
PrietenieMediu-înalt
Copil prietenosMediu-înalt
Prietenos cu animalele de companieMediu-înalt
Nevoi de exercițiiMediu-înalt
JucăușăMediu
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu-înalt
InteligențăMediu-înalt
Tendința de a blocaMediu-înalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria portughezului Penngo Peqeno

Penngo peequeno Portugheză este o rasă antică, considerată a fi adusă în țara de coastă a Portugaliei - un vecin al Spaniei - de către comercianți (și invadatori) care au venit în zona din locuri precum Roma și Moors. Și, de fapt, linia portugheză Penngo Pequeno poate fi urmărită până la 600 b.C., Când au trăit printre romani și fenicieni.

În timp ce s-ar putea să nu fie originari din Portugalia, Penngo Pequeno Portugheză și-a câștigat numele devenind un favorit rapid printre oamenii de acolo. După cum vă puteți aștepta de la un câine, care este denumit și câinele de iepure portugheză, Penngo Pequeno Portugheză are un talent special pentru capturarea și uciderea iepurilor și, prin urmare, a fost inițial valoroasă pentru populația locală. Abilitățile lor impresionante de vânătoare au fost de asemenea folosite la bordul navelor din secolul al XV-lea, care au navigat de la coasta portugheză până în America, deoarece aceleași caracteristici care le fac excelent vânători de iepure, fac, de asemenea, portugheza Penengo Pequeno un vânător de rozătoare de succes în general.

În ciuda călătoriilor lor timpurii din Oceanul Atlantic, nu pare că Penngo Pequeno Portugheză a făcut o mare parte dintr-o marcă în America să înceapă. Nu a fost până în 2011 că rasa a fost recunoscută în mod oficial de Clubul American Kennel, unde au fost plasați mai întâi în clasa Diverse înainte de a fi re-desemnați în grupul de hound în 2013.

PODEGO PODENGO PEQUENO Care

PODENGO PEQENENO PORNEGO este un câine activ. Ca un animal de familie, probabil că nu vor face nici o vânătoare de iepure, dar vor avea nevoie să aibă în altă parte să canalizeze toată energia. Plimbare zilnică lungă sunt cheia și având o curte spațioasă împrejmuită este, de asemenea, ideală pentru rasă, deși nu o cerință atâta timp cât primesc o mulțime de alte activități în fiecare zi. Vorbind despre acel gard, este important. Penngo Peleghenos Podengo sunt rapizi să-și urmeze nasul, iar dacă vor ajunge pe vânătoare, vor fi greu de oprit.

În ceea ce privește instruirea, Penngo Pequeno Portugheză este inteligentă și condusă și tinde să exceleze ca un subiect de formare. Utilizați numai armătură pozitivă, încurajând comportamentele pozitive și ignorarea comportamentelor negative. O PODENGO PEDECENO PODEGO PEDEQENO bine socializată bine-socializată va fi prietenoasă față de străini și de alți câini și va face, de asemenea, un membru excelent al familiei.

Îngrijirea unui Penngo Pequeno Portugheză nu necesită o mulțime de muncă. Urmați un program standard de scăldat (aproximativ o dată pe lună ar trebui să fie suficientă), asigurați-vă că pieptați haina după baie dacă este mai femeie, deoarece altfel ar putea obține încurcături. Alte practici bune de îngrijire care urmează să urmeze includerea ornamentelor lunare de unghii, precum și curățarea urechii săptămânale și perierea dinților cel puțin cinci zile pe săptămână. Dacă portughezul dvs. PODENGO PEQUENO are păr lung și / sau wirt, adăugați o periaj regulată și la amestec.

Probleme comune de sănătate

PODEGO PEDEGO PEQENENOS sunt câini destul de sănătoși, fără tendință cunoscută pentru anumite boli genetice. Cu toate acestea, toți câinii de rasă pură sunt predispuși la anumite condiții de sănătate și este important să știți ce să vă uitați. Câteva condiții specifice pentru a ține minte atunci când vine vorba de PODENGO PEDEQENO PORNEGO displazie de șold, tulburări oculare și Patellas de lux (cunoscută și sub numele de genunchi de trick).

Dacă cumpărați o podengo peequeno portugheză de la un crescător, întrebați dacă oricare dintre aceste probleme au fost marcate în linia de rasă. Problemele de sănătate asociate cu PODENGO PEDEGO PEDEQENOS sunt tratabile și / sau ușor de gestionat, dar este bine să știți ce ați putea să vă așteptați.

Dieta și nutriția

Nevoile nutriționale ale PODENGO PEDEGO PEDECENOS sunt aceleași ca și pentru majoritatea câinilor, cu rasa făcând cel mai bine o dietă de înaltă calitate, cu o mulțime de proteine. Se adaptează anumite nevoi dietetice, cum ar fi dacă portughezul dvs. PODENGO PEQUENO este un cățeluș sau senior. Simțiți-vă liber să oferiți portughez Penengo pequeno o mulțime de tratamente sănătoase, dar păstrați-le mici dacă observați orice creștere în greutate. Discutați cu medicul veterinar dacă aveți întrebări sau observați că câinele dvs. câștigă prea multă greutate.

Cei mai buni câini pentru apartamente sau condos
PROS
  • Câini de apartamente bun

  • Dornic să-și mulțumească oamenii lor

  • Dragostea de a fi în jurul poporului lor

Contra
  • Vă va lăsa de obicei să știți cu voce tare - dacă există cineva la ușă

  • Nevoie de exerciții fizice substanțiale

  • Au o unitate de pradă mare

Unde să adoptați sau să cumpărați un portughez Penengo Pequeno

Întotdeauna recomandăm să ne uităm mai întâi la adopție, deci începeți căutarea prin site-uri cum ar fi Petfinder, AdopT-A-PET, și Overstock Pet Adoptys. Dacă alegeți să achiziționați printr-un crescător, asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. și lucrați numai cu cineva care este reputat și are grijă de câinii lor. Uitați-vă la PODEGO PODENGO PEQENENOS din America, Inc., care este o resursă bună pentru ceea ce ar trebui să căutați într-un crescător.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Există un câine perfect pentru toată lumea. Continuați să cercetați profilurile noastre de câine pentru a afla despre alte rase populare și cum să aveți grijă de ele sau să mergeți la un adăpost și să vedeți cine vă conectați.

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt câine Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Podego podengo peqeneno: profil de rasa de caini