Pot câinii să mănânce avocado?

Chocolate laborator de la masă de bucătărie

Avocados au câștigat popularitate în ultimii ani în industria alimentară din domeniul sănătății. Ca și în cazul multor alimente populare de sănătate, proprietarii de câini sunt lăsați să se întrebe dacă este bun și pentru câinii lor, mai ales că pot exista informații conflictuale acolo.

Există beneficii de sănătate ale avocadilor pentru câini?

Avocado-urile sunt bine cunoscute pentru a fi ridicate în așa-numitele grăsimi "bune". Acesta este genul de grăsime care poate reduce colesterolul în oameni. Ei nu sunt doar plini de grăsimi sănătoase, deși. Ele sunt o sursă bună de vitamine A, B3 (Niacin), B9 (folat), B6 ​​(piridoxină), C și E. De asemenea, sunt bogați în potasiu, antioxidanți și fibre digerabile.

Pe măsură ce avocadoii au plecat în popularitate ca mâncăruri umane sănătoase, unele branduri de așa-numitele diete (adică, proteine ​​exotice și diete fără cereale) au început să încorporează ulei de avocado și / sau făină de avocado în formulele lor ca a Sursa de vitamine și minerale.

Riscuri de a da câine avocado

Deși este puțin probabil ca o mică carne de avocado să fie o problemă pentru majoritatea câinilor, există o serie de riscuri pe care ar trebui să le cunoașteți.

Pitra, frunzele și pielea au concentrații ridicate ale toxinei persine

Printre vitaminele, fibrele și agocadosul de grăsime posedă, ele conțin, de asemenea, compusul fungicid (adică, ciuperci) numit Persin. Această toxină poate fi găsită în aproape toate părțile unei plante avocado. Aceasta include groapa de avocado, frunzele, pielea, tulpinile și chiar și în carne.

Cea mai mare concentrație este totuși în groapă, frunze și piele. Este prezent doar în carne în concentrații minime. Doza toxică de Persin este necunoscută, dar cantitatea din carne este suficient de mică încât este în siguranță pentru om și, în majoritatea cazurilor, consumul de câini.

Bineînțeles, ca și cu oamenii, nu toți câinii reacționează la alimente la fel, astfel încât un câine poate fi bine să mănânci avocado, în timp ce alții nu pot. Alte animale de companie, inclusiv cai, păsări și cobai, sunt mult mai sensibile la Persin, iar avocado-urile sunt considerate nesigure pentru aceste animale de companie.

Avocadoii sunt bogați în grăsimi

Avocado-urile sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind bogate în grăsimi. În timp ce acest lucru este considerat a fi grăsimea sănătoasă, de scădere a colesterolului, este încă grăsime. Unii câini sunt mult mai sensibili la alimentele grase decât altele.

Dacă câinele dvs. se întâmplă să aibă o astfel de intoleranță, pot suferi supărat gastrointestinal sau chiar Pancreatită Dacă sunt hrăniți avocado. Simptomele de hrănire a câinelui dvs. Un aliment gras poate varia de la un caz ușor de scaune curgătoare la vărsături și nu mănâncă.

Desigur, chiar dacă câinele dvs. nu primește supărat gastrointestinal de conținutul de grăsime al unui avocado, dacă nu este dat în mod moderat, puteți începe să vedeți creștere în greutate.

Groapa este un pericol de sufocare

Un alt pericol avocados poze este groapa în sine. Dacă un câine ar încerca să mănânce o groapă de avocado, ar fi un pericol de sufocare și ar putea provoca o obstrucție a corpului străin.

Corpuri străine gastrointestinale, Deși nu este imediat emergentă, necesită o atenție veterinară. Dacă este prins destul de devreme, groapa poate fi încă în stomacul câinelui tău. Dacă acesta este cazul, este posibil ca acesta să fie eliminat printr-o endoscopie, unde o cameră este transmisă în jos esofagusul câinelui, astfel încât groapa poate fi localizată și îndepărtată. Dacă groapa a trecut în tractul intestinal al câinelui, poate necesita o intervenție chirurgicală mai invazivă pentru ao elimina.

Evitați să vă dați câinele Guacamol

În plus, deși avocados sunt destul de delicioase pe cont propriu, sunt cel mai adesea folosite pentru a face guacamol. În general, guacamolul (dacă este bun) va conține usturoi, ceapă, roșii și sare. Toate aceste ingrediente pot fi nesigure pentru câinii tăi din diferite motive.

Usturoi și ceapă poate provoca tulburări gastrointestinale în cantități mici și un tip de anemie în cantități mai mari.

Tomatele sunt membri ai familiei de noapte. În timp ce o coadă, roșii roșii nu sunt dăunătoare pentru câinele dvs să mănânce, roșii sub-coapte și toate frunzele verzi și tulpinile asociate cu planta sunt toxice. Câinele dvs. de a mânca o roșie sub-coapte puteți vedea semne de supărare gastrointestinală generală, slăbiciune musculară, o pierdere de coordonare, tremururi și chiar Convulsii.

Sarea nu numai că poate provoca deranjantă, dar poate, de asemenea, să arunce echilibrul de electroliți al câinelui, provocând ceva numit hipernatremie. Acest lucru înseamnă în mod esențial că există prea mult sodiu în sângele câinelui tău. Acest lucru poate avea efecte dăunătoare, uneori chiar fatale, deoarece mușchii din corpul câinelui (inclusiv inima lor) utilizează funcția de sodiu pentru a funcționa corect.

Deci, dacă doriți să vă împărtășiți avocado cu puiul dvs., asigurați-vă că faceți acest lucru inainte de faceți baie preferată mexicană.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. mănâncă avocado

Dacă câinele dvs. consumă un avocado, dacă nu sunteți sigur dacă ar fi putut fi ingerat pielea, frunze sau groapă, atunci ar trebui să căutați atenția veterinară imediată.

Chiar dacă sunteți sigur că câinele a consumat doar carnea unui avocado, dacă au mâncat foarte mult sau sunt sensibile la alimentele grase, ar putea ajunge cu un stomac deranjat, așa că merită să vă verificați cu veterinarul dvs. sfat

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce avocado?