Microcipurile provoacă cancer la animalele de companie?

Microchip PET Scan

În fiecare an, animalele de companie din întreaga lume sunt microcipate, iar cu proprietarii devin mai educați despre această opțiune, numerele continuă să crească. Din păcate, întrebările apar încă dacă microcipurile pot provoca cancer. Vom discuta despre ce este un microcip, ceea ce arată studiile, dacă microciparea animalului dvs. de companie este o metodă sigură de identificare și dacă beneficiile depășesc riscurile.

Tot ce trebuie să știți despre microchipping câinele

Ce este un microcip?

Un microcip este un mic (de dimensiunea unui bob de orez), închis într-un carcasă de sticlă, care este implantat în animalul dvs. de către dvs medic veterinar. Acest cip, de asemenea, menționat ca un transponder, este activat când un scaner este trecut peste zonă. Valurile radio scoase de scaner activează efectiv cipul. Cipul transmite un număr de identificare unic la scaner, care este apoi afișat pe ecranul scanerului. Dacă animalul dvs. de companie este vreodată pierdut și adus la un adăpost sau un birou veterinar, PET este scanat automat pentru un microcip, și atâta timp cât informațiile dvs. sunt corecte, puteți fi reunit cu ei.

Cum este plasat un microcip?

Deoarece un microcip este atât de mic, poate fi implantat în aproape orice tip de animal la orice vârstă. Cipul mic este injectat sub piele cu un ac hipodermic mare. Unii proprietari optează să aștepte până când animalul lor vine pentru ei SPAY sau procedură neutru deoarece simt că acul mare îi va răni animalul de companie. Dar se întâmplă atât de repede, odată ce își dau seama că au fost aruncați, sunt peste tot. Odată ce acesta este plasat, asigurați-vă că ați înregistrat-o cu informații cum ar fi numele dvs., numărul de telefon și adresa. Animalele deplasate care au un microcip au o șansă mai mare de a fi reunite cu proprietarii lor, atât de precoce de plasare este întotdeauna o idee bună.

Ce arată studiile?

In conformitate cu American Veterinary Medical Association:

  • Asociația Veterinară Veterinară Britanică (BSAVA) menține o bază de date cu reacții adverse la microcipuri. Deoarece baza de date a fost inițiată în 1996, peste 4 milioane de animale au fost microcipate și au fost raportate doar 391 de reacții adverse. Din aceste reacții, migrarea microcipului de pe site-ul său original de implantare a avut cel mai mare număr raportat, în timp ce formarea tumorii a avut un număr mult mai mic.
  • Au existat câteva rapoarte vechi de șoareci și șobolani care dezvoltă cancer cu microcipuri implantate. Cu toate acestea, majoritatea acestora au fost utilizate pentru studiile privind cancerul atunci când s-au găsit tumorile, iar tulpinile de șobolan și șoareci utilizate în studii au fost cunoscute a fi mai susceptibile de a dezvolta cancer.
  • Tumorile asociate cu microcipuri la doi câini și au fost raportate două pisici, dar în cel puțin un câine și o pisică, tumora nu a putut fi legată direct de microcipul în sine și este posibil ca acesta să fie cauzat de altceva.

Sunt microcipuri sigure?

În prezent, cazurile de reacții adverse la microcipuri sunt raportate numai în SUA. Dar utilizarea informațiilor raportate în Marea Britanie, AVMA declară că riscul de animale de companie este foarte scăzut și este mult depășit de beneficiul de a obține animalele de companie înapoi dacă este pierdut. Prin urmare, AVMA recomandă microcipuri pentru identificarea permanentă sigură.

Beneficiile depășesc riscurile?

Raspunsul este da. Dar vom lista în continuare unele dintre riscurile potențiale.

Beneficii

  • Plasarea unui microcip este un proces rapid și ușor
  • Acesta oferă identificarea permanentă care nu poate cădea, poate fi eliminată sau devin imposibil de citit
  • Milioane de animale de companie au fost microcipate fără o cantitate semnificativă de probleme raportate
  • Ele sunt relativ ieftine și cu scanerul potrivit poate fi citit în întreaga lume
  • Ele sunt concepute pentru a dura viața animalului dvs. de companie
  • Și cele mai importante: mii de animale de companie au fost reunite cu proprietarii de animale de companie din cauza microcipurilor lor înregistrate

Riscuri

  • Potențial de rănire sau infecție
  • Incidența rară a unui microcip migrat din locația inițială
  • După cum sa menționat mai devreme, incidența foarte scăzută a formării tumorale raportate în cazul în care microcipul a fost implantat

Alte lucruri de luat în considerare

  • Vă rugăm să înregistrați microcipul PET cu un număr de telefon curent și o adresă. Acesta este singurul mod în care dumneavoastră și animalul dvs. de companie pot fi reunite dacă sunt pierdute.
  • Asigurați-vă că microcipul animalului dvs. este plasat de un medic veterinar. 15 august este "verificați ziua cipului", astfel încât să utilizați acest timp pentru a vă vizita medicul veterinar și asigurați-vă că microchipul animalului dvs. încă funcționează corect. Acesta este, de asemenea, un moment minunat pentru a actualiza orice informații relevante.

Referințe

"Care sunt avantajele microcipurilor? "Petfinder". Petfinder, 2020, https: // petfinder.COM / Câini / Câini pierdute și câini / Pet-Microchip-avantaje /.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Microcipurile provoacă cancer la animalele de companie?