4 Ingrediente periculoase folosite în alimentele câinilor

Dog alimentele pot costa Un penny drăguț. În timp ce unii proprietari de animale de companie pot asocia un cost mai mare de alimente pentru animale de companie cu ingrediente alimentare de calitate superioară, în unele cazuri, această linie de gândire trebuie să fie pusă la îndoială.

Nu toate alimentele de câine sunt create egale și Food de câine scump Branduri cu siguranță nu sunt întotdeauna făcute cu cele mai bune ingrediente. Din păcate, există producători de alimente pentru animale de companie, companii și branduri acolo care a lăsat potențialul de profit să depășească nevoia de a oferi o hrană de câine de înaltă calitate, sănătoasă și sigură.

Există motive bune pentru a pune la îndoială care face hrana animalelor noastre și Cum ei o fac. Unele părți suspecte care alcătuiesc hrana pentru câini sunt mult mai dăunătoare decât altele și există știință să o dovedească. În acest articol, vom analiza patru ingrediente cele mai periculoase în hrana pentru câini, astfel încât să vă puteți păstra ochii pentru ei.

1 conservanți artificiali nesigură

La un nivel ridicat, consumatorii știu că conservanții sunt folosiți pentru a păstra alimentele. Cu toate acestea, ceea ce nu știu este că conservanții sunt adesea folosiți pentru a crește durata de valabilitate a grăsimilor și a uleiurilor din hrana pentru câini. Este unul dintre lucrurile Pentru a viziona atunci când selectați cel mai bun brand alimentar pentru câini.

Dar nu toți conservanții sunt răi.

Sunt conservanți naturali și sunt mult mai siguri pentru animalele de companie decât cele artificiale. Vitamina C (ascorbat) și vitamina E (tocoferol) sunt disponibile și sunt utilizate. Acești conservanți naturali sunt considerați siguri pentru câini și oameni, și acolo se stabilește frustrarea. Datorită costului ușor mai mare al acestor ingrediente naturale brute, multe companii de alimente pentru câini optează să utilizeze în schimb conservanți sintetici, deoarece sunt mai ieftini.

Primul suspect este etoxichin

Studiile au observat efectele negative (1) de etoxhin Cu câteva decenii în urmă, totuși este încă folosită în hrana animalelor și adesea găsită pe lista de ingrediente de hrană pentru câini și încă nu a fost găsită nicio alternativă, încă, # 8221; Potrivit unor producători de alimente pentru animale de companie. Dar concluziile studiului de mențiune sunt îngrijorătoare și au citit:

& # 8220; Toxicitatea și mutagenitatea EQ au fost observate în studiile in vivo și in vitro care arată Efecte potențiale dăunătoare.& # 8221;

Deci ce este etoxichin, exact?

Compusul sintetic etoxhin este un conservant artificial. Este folosit în mod obișnuit în alimentele câinilor, chiar și după ce sa observat creșterea riscului de toxicitate la câini, dar acesta nu este singurul său atribut. Pe deasupra, Etoxichinul este, de asemenea, utilizat ca pesticid.

Lăsați-o să se scufunde pentru o clipă: o substanță care este folosită pentru a ucide în mod eficient organismul viu este folosită ca un aditiv alături de alte ingrediente alimentare pentru câini.

De fapt, etoxichinul a fost inițial dezvoltat (2) în industria cauciucului pentru a preveni crăparea cauciucului datorită oxidării izoprenului. Este încă folosit în procesul de fabricare a cauciucului, unde este văzut ca agent de întărire. FDA nu a lăsat acest lucru neobservat și în prezent investighează rolul său în dezvoltarea complicațiilor hepatice și a sângelui.

Au fost făcute mai multe studii în acest sens. Hrănirea prelungită a alimentelor care conțin etoxichin a fost demonstrată (3) la duce la moartea celulelor hepatice, Cu următoarele simptome: scăderea activității fizice, activitatea de urinare redusă, urina de culoare maro (un semn clar că ceva este în neregulă cu ficatul sau rinichii) și gingiile palide (ceea ce indică circulația proastă). Este clar că nu ar trebui inclusă în niciun fel de alimente, pentru oameni sau animale.

Alte țări tratează ingredientele alimentare pentru câini cu mai multă grijă. Așa cum am văzut în Comparație la nivel național, Australia și UE (Uniunea Europeană), de exemplu, au luat-o un pas mai departe și au interzis utilizarea în alimentele câinilor. Deci, data viitoare când faceți cumpărături pentru hrana pentru câini, asigurați-vă că ați verificat lista de ingrediente de alimente pentru câini pentru a vedea câte mărci includ acest produs cu adevărat îngrozitor. Veți fi surprinși și înspăimântați.

Mai mult decât etoxichin & # 8230;

În timp ce etoxichinul este în curs de investigare și a fost în știri ca fiind unul dintre primele ingrediente pentru a elimina din hrana animalelor, alți conservanți artificiali găsiți pe listele de ingrediente de hrană pentru câini încă curg în mod liber.

Un alt set de conservanți periculoși în alimentele de animale de companie care să fie precaut sunt frații BH, deja cunoscuți mai mulți proprietari de câini și proprietari de pisici: BHA (hidroxianisol butilat) și BHT (butillată hidroxitoluen).

Această combinație de la iad este atât de rea încât OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și statul California a etichetat atât ca fiind "Compuși suspectați de cancer de cancer", Cunoscut și sub numele de carcinogeni. Iată un citat direct din clasificarea acestor conservanți (4):

"O substanță exogenă sau un amestec care modifică funcția (funcțiile) sistemului endocrină și, în consecință, provoacă efecte negative asupra sănătății într-un organism intact sau progenele sale sau (sub) populațiile sale."

Cu toate acestea, la fel ca etoxhinul, atât BHA, cât și BHT pot fi găsite în multe mărci de alimente de câine comercial și încă sunt investigate în mod corespunzător de FDA / CVM și sunt eliminate din circulație. Le veți găsi pe multe ingrediente de hrană pentru câini.

Următorul este propilen glicol

Propilen glicol (pg) poate suna familiar pentru oameni, și asta pentru că majoritatea știu-o de numele străzii, antigel. Și, la fel ca și ceilalți compuși discutați anterior, se găsește șocant printre ingredientele alimentare pentru câini pentru a păstra grăsimile și uleiurile pe care mulți câini îl găsesc delicios.

Evident, doar pentru că poate gustul bun pentru câini nu înseamnă că este bun pentru corpul lor. În doze mari, propilen glicol distruge eritrocitele (celulele roșii din sânge), potrivit unui studiu (5).

Un alt studiu cu pisici găsite (6) că propilen glicol provoacă anemie la animalele printre alte probleme și nu este un conservant sigur de utilizare în alimentele pentru animale de companie. Din studiu:

Aceste rezultate au indicat acest lucru Pg nu poate fi considerată inofensivă Chiar și la concentrații consumate de pisici care mănâncă diete comerciale.& # 8221;

2 culori artificiale și agenți de colorat

Ca o regulă de astăzi este că, dacă pare nefiresc, atunci probabil că sunteți corect. Ingredientele alimentare de câine reale, sănătoase și sigure nu se presupune că sunt galbene radioactive sau roșii fluorescente în culoare.

S-a observat că câinii consumând alimente cu o mulțime de coloranți artificiali vor prelua acei compuși de culoare în tractul lor gastrointestinal, potrivit unui studiu (7).

FCF albastru genial, sau indigotină, o altă culoare artificială, sa dovedit a inhiba creșterea câinilor. Câinii au murit în cele din urmă de infecții cu virus inter-curent, care este teoretizată că a fost rezultatul unei capacități scăzute de a lupta împotriva infecției datorită câinilor compromise.

În cele din urmă, există dovezi care sugerează că aportul regulat de indigotină poate duce la dezvoltarea cancerului (8).

Coloratul roșu strălucitor, cunoscut sub numele de Ponceau SX, este un colorant sintetic care, atunci când este inclus în câine chow la o concentrație de 2% a condus la moartea a trei dintre cinci câini într-un studiu controlat din punct de vedere clinic de cinci ani (9).

În aceeași familie de coloranți ca Ponceau SX, Ponceau 3R a arătat că, inclusiv într-o dietă de câini, poate avea efecte dăunătoare asupra ficatului caninilor după o simplă 32 de săptămâni de hrănire, potrivit unui studiu (10).

3 Redarea și rendarea grăsimilor

Numai în afacerea alimentară pentru câini poate conversia deșeuri țesuturi animale se întoarce într-un lucru bun. Companiile alimentare pentru animalele de companie vor proclama că includerea lor de grăsime redată în alimentele de câine reprezintă o valoare semnificativă pentru proprietari și câini.

Când are adăugarea de țesut rezidual tradusă vreodată într-o valoare adăugată? Cu toate acestea, producătorii de alimente pentru animale de companie (și unele veterinarii) găsesc o modalitate de a explica procesul într-un mod care la prima vedere va avea sens, dar la o evaluare ulterioară - tocmai nu o face.

Atunci când animalele sunt procesate la abator, tăieturile slabe de carne sunt de obicei separate de grăsimile animalului. Această grăsime, împreună cu uleiurile și alte produse de origine animală (precum și orice formă de grăsime pe care producătorii le pot obține mâinile de la grăsimea de prăjire profundă la Ofal) sunt apoi încălzite și "purificate" în untură sau seu.

Grăsimea redată este, de obicei, amestecată în alimente de câine uscate pentru umiditate, dar, de asemenea, pentru a face mese gustoase pentru câine. Acesta este motivul pentru care se găsește adesea printre ingredientele alimentare pentru câini.

S-a observat că, atunci când uleiurile și grăsimile sunt enumerate ca fiind una dintre primele patru dintr-o listă a ingredientelor pentru alimente pentru câini (ceea ce înseamnă că există o cantitate semnificativă de ea în alimente), atunci există o mare probabilitate ca câinele să experimenteze gastrointestinale (11) complicații.

Nu toate grăsimile sunt rele, totuși.

Materie animală care este de obicei consumată de câini conțin atât proteine, cât și grăsimi. Cu toate acestea, sa demonstrat că atunci când aceste grăsimi naturale sunt înlocuite cu grăsimi reduse, câinele demonstrează o serie de reacții negative. Pierderea apetitului, subțierea părului și pierderea, leziunile pielii, ulcerul și bolile urmează la scurt timp după.

4 subproduse de origine animală în alimente pentru câini

Produsul secundar este termenul dat de către industrie la toate părțile unui animal care nu este țesut muscular. În mod evident, aceasta este o listă lungă de piese diverse, organe, țesuturi și altele asemenea și includ ciocuri, copite, cozi, păr, os, branhii, ochi, dinți. De asemenea, poate include lucruri precum țesut bolnav și tumori.

Da, ai citit corect - tumori. Mestecați despre acest gând, data viitoare când luați o pungă de Kibble sau Chow și vedeți că include carne de pui, carne de vită, carne de porc, miel sau pește pe lista de ingrediente pentru câini.

De fapt, FDA admite deschis pentru a permite includerea țesutului animal bolnav pentru fabricarea alimentelor pentru animale de companie. Susan Trixton de la Truthabouttfood au întrebat FDA despre acest lucru și a primit următorul răspuns (citiți întreaga scrisoare în articolul ei):

& # 8220 de produse alimentare prelucrate, inclusiv produsele alimentare pentru animale de companie constând din materiale de la animalele bolnave sau animalele care au murit altfel decât prin sacrificare, trece printr-un pas de ucidere, cum ar fi prelucrarea termică, care este concepută pentru a ucide bacteriile dăunătoare.& # 8221;

Lucrul confuz este că câinii pot digera subproduse de origine animală. Dați un câine o carcasă de pui și o va mânca cu conținutul inimii sale. Cu toate acestea, câinii nu au fost niciodată menite să depășească concentrații ridicate de subproduse de origine animală, care se găsesc în mărcile comerciale și produse alimentare comerciale comune.

În timp ce subprodusele de origine animală pot fi digerate, există o variabilitate semnificativă în totalul datelor de digestibilitate a tractului - digestibilitatea unei substanțe pe parcursul întregului proces de la intrare la ieșire - conform cercetării (12).

Acest lucru nu pare a fi o mare problemă; Într-adevăr, nu este pentru companiile de hrană pentru câini, în timp ce ei continuă să folosească produsele secundare și să le includă printre alte ingrediente alimentare pentru câini, dar aceste variații nu ar trebui niciodată și nu ar exista niciodată un câine având o dietă completă din punct de vedere nutrițional.

Produsele subproduse de origine animală nu sunt utilizate în producția de alimente comerciale pentru câini datorită valorii lor nutritive. Ele sunt folosite din cauza unui singur lucru: sunt materiale de umplutură ieftine care sunt rentabile pentru companie.

Economia industriei alimentare pentru câini afirmă că utilizarea subproduselor ca materiale de umplutură în rândul ingredientelor alimentare pentru câini vor da marje de profit mai mari. Asta este. Niciodată nu a fost o sănătate și o nutriție a câinelui în mintea celor care au făcut această decizie și arată.

Produsele secundare, în timp ce digerabile (ușor defalcate), nu sunt atât de ușor absorbite în sistemul de câini. Acest lucru este surprinzător, deoarece piesele, cum ar fi ciocurile, părul și branhii sunt foarte dificile, dacă nu imposibil, pentru ca un corp de câini să se transforme în material utilizabil (13).

Luați mesajul Acasă

Este clar pentru proprietarii și producătorii de câini deopotrivă că mulți dintre mărcile comerciale comerciale de astăzi - unele dintre ele fiind foarte populare printre proprietarii de animale de companie - conțin ingrediente controversate și discutabile, potențial periculoase, care pot fi și uneori chiar dovedite fi, toxic pentru câini.

Cu ingrediente alimentare pentru câini, cum ar fi etoxhin (o pesticidă cunoscută), indigotină (un carcinogen probabil), deșeuri de țesut animale și piese de animale de rezervă sau boală care sunt incluse în alimente de câine, trebuie să se întrebe dacă producătorii de hrană pentru îngrijirea sănătății, siguranța și bine - de câini.

Sigur, marketingul și reclamele lor vorbesc un mare joc și capetele lor de vorbire proclamă că ele există pentru mai bine viața câinilor. Dar dovezile din ingredientele lor sugerează altfel și există cercetări științifice pentru a sprijini această concluzie.

În general, atunci când cumpărați alimente pentru câini, asigurați-vă că să înțeleagă etichetele de produse alimentare pentru animale de companie, Fiți atenți la companiile care acordă prioritate reclamelor și campaniilor de marketing, deoarece știți că nu folosesc aceste fonduri pentru a cerceta sau a cumpăra ingrediente de calitate superioară.

Citiți următorul: 3 boli comune canine legate de hrana pentru câini

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Błaszczyk, A., Augustyniak, A., & Skolimowski, J. (2013). Etoxichin: un antioxidant utilizat în hrana animalelor. Jurnalul Internațional de Științe Alimentare, 2013, 585931. http: // Doi.Org / 10.1155/2013/585931
  2. A. J. de koning, "Etoxichinul antioxidant și analogii săi: o revizuire,"Jurnalul Internațional de Proprietăți Alimentare, Vol. 5, nr. 2, pp. 451-461, 2002.
  3. I. Dewhurst. Direcția de securitate pesticide. Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentelor, Mallard House, Kings Pool, York, Regatul Unit.
  4. Damstra T, Barlow S, Bergman A, Kavlock R, Van der Kraak G. Evaluarea globală a statului de stat al disruptorilor endocrine. Organizatia Mondiala a Sanatatii; Geneva, Elveția: 2002. Cine publicație nr. OMS / PCS / EDC / 02.2.
  5. Weil CS, Woodside MD, Smyth HF Jr, Carpenter CP. Rezultatele hrănirii propilenglicolului în dieta către câini timp de doi ani. Food cosmet toxicol. 1971 august; 9 (4): 479-90.
  6. Christopher MM1, Perman V, Eaton JW. Contribuția formării corpului heinz indusă de propilen glicol la anemie la pisici. J am Vet Med Assoc. 1989 Apr 15; 194 (8): 1045-56.
  7. Hess sm, fitzhugh og. Absorbția și excreția anumitor culori trifenilmetan la șobolani și câini. J FARMACOL EXP THER. 1955 mai, 114 (1): 38-42.
  8. Hansen Wh, Fitzhugh og, Nelson AA, Davis KJ. Toxicitatea cronică a două culori alimentare, FCF albastru strălucitor și indigotină. Toxicol Appl Pharmacol. 1966 ianuarie, 8 (1): 29-36.
  9. Davis KJ, Nelson AA, Zwickey Re, Hansen Wh, Fitzhugh og. Toxicitatea cronică a Ponceau SX la șobolani, șoareci și câini. Toxicol Appl Pharmacol. 1966 Mar; 8 (2): 306-17.
  10. Hansen Whan, Davis Kj, Fitzhugh og, Nelson AA. Toxicitate orală cronică a Ponceau 3R. Toxicol Appl Pharmacol. 1963 ianuarie; 5: 105-18.
  11. Raghavan M1, Glickman NW, Glickman LT. Efectul ingredientelor în alimentele cu câini uscați cu privire la riscul de dilatare gastrică-volvul la câini. J am Anim Hosd Assoc. 2006 Jan-Feb; 42 (1): 28-36.
  12. Murray SM1, Patil Ar, Fahey GC JR, Merchen Nr, Hughes Dm. Produsele de origine animală brută și redată ca ingrediente în dietele de câine. J Anim Sci. 1997 Sep; 75 (9): 2497-505.
  13. S. E. Allen, G. C. Fahey, J. E. Corbin, J. L. Pugh și R. A. Franklin. Evaluarea furajelor secundare ca ingrediente diete pentru câini. DOI: 10.2527 / JAS1982.5361538X

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Cele mai periculoase ingrediente în alimentele pentru câini (susținute de știință)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Ingrediente periculoase folosite în alimentele câinilor