Cum să-ți antrenezi câinele să fie de pe lesa

Femeie câine Walker Walker La câini Park

Câinii iubesc să alerge, să joace și să exploreze lumea fără obstacolul lui o lesa. Cu toate acestea, lăsând câinele dvs. de pe leșie să fie periculos pentru câinele dvs. și respect față de comunitatea dvs. În general, nu este recomandat să lăsați câinele dvs. de pe lesa decât dacă vă aflați într-o zonă închisă.

Câinele dvs. trebuie să fie bine pregătit să se comporte bine și să rămână drept lângă partea dvs. sau sub controlul vocii în orice moment când este de pe lesa. Dacă câinele dvs. este în stare excelentă de sănătate, este uniformă, are o unitate minimă de pradă, nu a arătat niciodată semne de agresiune și nu are "rătăcire", atunci există o posibilitate ca să aveți încredere în lesa în anumite circumstanțe. Pentru ca aceasta să meargă fără probleme, există o serie de pași de instruire pe care trebuie să o luați înainte de a oferi această libertate.

Ia în considerare riscurile

Înainte de a lăsa câinele de pe leșie, trebuie să luați în considerare un număr de factori care ar putea pune în pericol siguranța acestuia și a altora din jurul vostru. De exemplu, multe orașe și orașe au legi de leșie pentru a păstra pe toată lumea în siguranță. Dacă alegeți să întrerupeți legea, să fiți pregătiți pentru amenzi și citări cel puțin.

În plus, rețineți că chiar și cel mai bine pregătit câine poate fi distras. Un câine liber poate vedea un alt câine sau un animal de pradă și să alerge după ea din instinct. Unii câini pot fi speriat de un zgomot puternic și se vor opri în frică. Odată ce câinele dvs. este în afara viziunii dvs., chiar dacă numai pentru o clipă, este în pericol potențial sau poate ajunge să provoace probleme. Câinii se pot pierde, să fie loviți de o mașină, ingerați o toxină, ajungeți într-o luptă de câine, să fie atacați de un animal sălbatic sau să provoace deteriorarea proprietății, printre multe alte lucruri.

Este, de asemenea, important să vă amintiți că unii oameni se tem de câini sau nu pot să-i placă în mod special. Cel puțin, lăsându-ți câinele în afara lei-ului par a fi nepoliticos și supărat oamenii. În cel mai rău caz de scenariu, câinele dvs. poate să-i prindă sau să muște pe cineva, inclusiv copiii care o pot aborda cu intenții nevinovate. Chiar dacă câinele tău rămâne chiar lângă tine, alte persoane pot deveni nervoase sau frică. Unii câini pot chiar să simtă această frică și pot reacționa într-un mod neașteptat.

Trenul comenzilor de bază

Nu există nici o modalitate de a vă garanta siguranța câinelui dacă alegeți să o lăsați pe lesa. Cu toate acestea, formarea avansată poate ajuta la scăderea șansele ca câinele dvs. să devină în mod rău. Câinele dvs. vă poate bucura să difuzați și să vă explorați mediul, dar trebuie să înțeleagă regulile. Este esențial ca câinele dvs. în afara leșiei să rămână drept lângă partea dvs. sau poate fi ușor chemat la partea dvs.

Începeți prin stabilirea unei baze solide de formare a ascultării. Antrenamentul de clicker este o modalitate excelentă de a instrui orice câine, dar poate fi deosebit de valoros dacă intenționați să vă lăsați în cele din urmă câinele de pe lesa.

Câinele tău ar trebui să aibă o stăpânire de Comenzi de bază:

  • Lose de mers pe jos
  • Toc (atât pe și pe lesa)
  • O amintire fiabilă
  • O rechemă de urgență fiabilă
  • Lăsați-l
  • Dați-l
  • Uite (urmăriți-mă)
  • Stau
  • Du-te la locul lui

Adăugați valoare pentru a rămâne aproape

Apoi, câinele tău trebuie să învețe că este foarte valoros să rămâi aproape de tine, indiferent dacă sunt prin laudă sau tratamente. Este în natură câinelui să se rătăcească și să-și exploreze lumea și nasul lor curios poate duce la pericol. Dacă câinele dvs. rămâne aproape și poate avea încredere în a asculta comenzile de rechemare, îl puteți lăsa rulați în fața dvs.

Practica "uite"

Câinele dvs. ar trebui, de asemenea, să învețe să vă prețuiască mai presus de distragerile. În mod ideal, vă veți învăța câinele să vă uitați la dvs. (și să vă verificați cu dvs.) oricând o distragere a atenției. Practicând comanda "Look" în timp ce câinele este pe lesa în jurul unei multe distracții vor ajuta foarte mult.

În plus, ar trebui să încercați întotdeauna să vă recompensați câinele pentru a vă verifica singură, indiferent dacă vă privește pe dvs. sau de fapt vă vine de fapt. Dacă utilizați antrenament clicker, încercați să Capturați comportamentele dorite.

Continuați să vă provocați câinele

În mod regulat practicați comenzile de antrenament cu câinele în afara leșiei într-o zonă închisă. Adauga treptat mai multe distrageri. Practica "Uită-te" de pe lesa și păstrați recompensarea verificărilor naturale. Când sunteți încrezători că câinele dvs. este gata, încercați să lăsați câinele în afara lesa în zona cea mai sigură pentru perioade scurte de timp.

Căutați o zonă deschisă care are un fel de limite naturale, cum ar fi apă sau case. Asigurați-vă că nu sunteți aproape de o stradă cu trafic ridicat. Transportați tratamente de mare valoare sau o altă recompensă de mare valoare și oferă o mulțime de laudă ori de câte ori câinele dvs. arată un comportament bun.

Probleme și comportament de verificare

Lăsați câinele dvs. în afara leashului să necesite mai amănunțiți Verificarea comportamentului decât cele mai multe comenzi de ascultare. Pe măsură ce câinele dvs. devine mai confortabil și bine comportat off-leash, lucrați până la medii mai provocatoare. Câinele dvs. ar trebui să urmeze întotdeauna direcția indiferent de situație sau distragere a atenției. Pentru siguranța câinelui dvs., nu este recomandat niciodată să lăsați câinele în afara zonelor publice sau în jurul traficului, indiferent de legile de leșie din acea zonă.

Nu împingeți limitele câinelui sau nu deveniți prea încredere sau confortabile. Urmăriți limba corpului câinelui dvs. pentru orice semne că lucrurile pot merge rău și purtați întotdeauna lesa cu dvs.

Asigurați-vă că înțelegeți și tendințele câinelui tău. Unii câini nu vor putea rezista niciodată anumitor distragere, în special câinilor cu unități de înaltă pradă. Există câteva tendințe care pun un câine cu risc crescut de pericol atunci când din lesa:

  • Squirrel Chaser: Aceasta include alte animale mici, cum ar fi iepurii și pisicile.
  • Car-chaser: Heeri și alte câini de urmărire pot fi loviți de mașini sau pot provoca un accident de mașină.
  • Zgomot-fobic: Cum ar fi câinii care se tem de tunete, focuri de artificii, o mașină de siguranță, etc., Ceea ce poate cauza să fugă din frică.
  • Reactive sau hiperactive în jurul altor câini: Câini care arată agresiune sau sunt prea încântați atunci când alți câini sunt aproape pot ajunge în lupte de câine.
  • Wanderlust: Unii câini doresc pur și simplu să exploreze prea mult și pot fugi în timp ce ignoră complet tot ceea ce spui sau faci.

Formarea poate ajuta la minimizarea unor tendințe, dar rareori vor dispărea complet. Dacă știți că câinele dvs. nu poate rezista unui răspuns la anumiți stimuli, atunci trebuie să înțelegeți riscurile când este în afara leșiei. Dacă aveți vreo îndoială, este mai bine să păstrați lesa. Cu toate acestea, puteți să luați în considerare un avantaj lung pentru a vă oferi spațiului dvs. de câine pentru a explora sau a lua-o în zonele împrejmuite în cazul în care acesta poate juca în siguranță în afara lesa. Amintiți-vă, este întotdeauna cel mai bine să puneți Siguranță primul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să fie de pe lesa