Sarcoptic mange în pui

Sarcoptic Mange Mite Ouă, SEM

Canina scabie poate afecta orice caine indiferent de varsta, rasa sau tipul de strat. Este rară doar pentru un singur câine într-o casă multi-animată pentru a expune semne clinice. Spre deosebire de demodectic mange care nu este contagioasă, mange sarcoptic este atât de contagioasă încât, de obicei, dacă un animal dintr-o gospodărie este afectat, toate animalele sunt infectate.

Sarcoptic Ciclu de viață

Sarcoptic Mange, cunoscut și sub numele de Canine Scabies, este a parazit boala cauzată de Sarcoptes scabei var. canis, Un acariu microscopic circular cu picioare scurte care se învârte în piele.

După burrowing, acarianul de sex feminin formează un tunel și stabilește trei la cinci ouă zilnic. Larvele iese în alte trei până la opt zile, iar după incubație, cei care migrează peste suprafața pielii animalului gazdă vor muri adesea. Dar majoritatea larvelor stau în tunel sau în extensiile sale (numite "buzunare topite") în cazul în care se dezvoltă în nimfe.

Unele nymphs stau în tunelurile originale și în buzunarele, în timp ce altele se învârteau și formează noi tuneluri. Câțiva rătăciți pe suprafața pielii, unde este posibil potențialul de transmitere la o altă gazdă. Următorul molt produce acarieni adulți bărbați și femei. Ciclul de la ou la adult durează 17 până la 21 de zile. Femelele adulte trăiesc aproximativ patru până la cinci săptămâni, în timp ce bărbații mor la scurt timp după împerechere.

Cum Catches Catch Canine Scabies

Acarienii care poartă scabie canine sunt de obicei transmise de contactul direct câine-pentru câine. Acarianul își trăiește întregul ciclu de viață pe câine, dar acarienii pot supraviețui până la 48 de ore de pe o gazdă. Aceasta înseamnă că un cățeluș ar putea ridica acarienii pur și simplu dormind pe o pătură folosită de un câine infectat sau prin împărtășirea îngrijirea Instrumente cum ar fi perii.

Este nevoie de o săptămână pentru semne de boală pentru a dezvolta după expunere. Mitei preferă zone spulberate ale corpului, cum ar fi coada, cotul, zona din jurul ochilor și a botului, stomacului, clapetei urechii și rădăcinii coastei.

Semne de mange sarcoptic

Acarienii de umplutură produc mâncărime intense care îi determină pe catelul infectat să mestece, să zgârie și să frece zonele afectate. Reflexul de zgârieturi din puii afectați poate fi ușor stimulat - prin manipularea Pinnae (clapeta urechii) Pupul va lovi de multe ori un picior din spate în reacție.

Scratching-ul excesiv are ca rezultat inflamația pielii, iar papulele roșii și rănile și infecțiile secundare se dezvoltă adesea. Formează cruste pe suprafața pielii afectate și, pe măsură ce se intensifică boala, pielea se îngroașă.

Câinii netratați vor avea o piele uscată, profund încrețită și groasă. Pielea deteriorată cauzează părul slăbit pentru a cădea, iar ratate de păr, la rândul său, asigură acarianul cu un mediu și mai bun în care să se prolifereze.

Diagnostic și tratament

Stânga netratată, boala poate continua de luni până la ani. Victimele cu infestări avansate de acarieni devin iritabile și sunt neliniștite și, ulterior, încep să piardă în greutate. Diagnosticul se bazează pe semne de boală și pe găsirea acarianului în examinarea microscopică a scrapurilor cutanate.

Tratarea catelusilor cu mange

Scabies poate fi dificil de diagnosticat, deoarece acarienii pot fi greu de găsit - doar aproximativ 30% din cazurile de scabie canine localizează de fapt un acarian în scraping-uri de piele. Din acest motiv, starea poate fi confundată cu Seborrheea, Allergie de purici, sau alte afecțiuni ale pielii.

Tratamentul este adesea cel mai bun diagnostic. Câinii care răspund favorabil la terapie sunt considerate a avea scabie. Tratamentul constă în tăierea blănii catelului, scăldat cu un șampon anti-seboreic și tratarea cu o soluție mitică din medicul veterinar.

Deoarece condiția este atât de contagioasă, toți câinii și pisicile în contact cu animalul afectat trebuie tratate. Unele pui pot fi purtători ai acarianului, fără a arăta vreodată semne clinice.

Mai multe scabicide eficiente sunt disponibile de la un medic veterinar. Tratamente multiple pe parcursul mai multor săptămâni sunt, în general, necesare pentru rezultate satisfăcătoare. Ivermectin, care este ingredientul activ în unele preventivii de vierme, este, de asemenea, eficientă împotriva mangelor sarcoptice.

Infecțiile secundare răspund, în general, la șampoanele medicinale și terapia mamă, astfel încât antibioticele nu sunt de obicei necesare. Cu toate acestea, în cazurile severe de infecție sarcoptică, utilizarea terapiei concurente poate fi justificată. O dietă de înaltă calitate, bine echilibrată pentru puii afectați, este importantă și ea.

Cum Puppy Mange afectează oamenii

Canina scabielor afectează aproape exclusiv câinii, dar poate provoca, de asemenea, boală cutanată la pisici sau la oameni. Aceasta afectează cel mai frecvent proprietarii care permit ca puștii să doarmă în patul lor sau care dețin puicul foarte mult.

La oameni, acarianul provoacă mâncărime și inflamație, iar expunerea prelungită poate produce răni. Cu toate acestea, acarianul nu se reproducă pe oameni și nu se vindecă de obicei cățelul se vindecă de asemenea proprietarul în termen de șapte până la 28 de zile după tratamentul câinelui afectat.

Odată vindecat, câinii nu sunt imuni la reinfecție. O parte din tratament ar trebui să includă dezinfectarea lenjeriei de câine, unelte de îngrijire, guler și purtători, pentru a preveni reinfestația. Expunerea redusă la alți câini și tratament viguros la cel mai devreme avertizare vă va păstra catelul dvs. fără această boală.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sarcoptic mange în pui