Tomate în rețeaua alimentară gătită acasă

Dacă ați comutat la mese de casă și urmați rețetele noastre de mâncare gătite de casă aici pe aici Top sfaturi de câine, Probabil ați văzut unele care includ roșii pe lista ingredientelor. S-ar putea să fi auzit că roșiile sunt rele pentru câini, dar asta este un nume greșit. Iată ce ar trebui să știți despre hrănirea roșiilor la câini și, în special, folosiți-le în rețetele alimentare gătite de casă.

De ce este controversată roșii?

Tomato este în familia de plante "Nightshade". Unele alte plante din această categorie sunt cunoscute a fi oarecum toxice pentru câini.

Cele două preocupări principale ale nopții sunt compușii numiți "tomatină" și "solanina."Tomatina și solanina sunt foarte concentrate în părțile verzi ale plantei de roșii: frunze, tulpini și roșii verzi verzi.

Poate deveni o problemă atunci când câinele dvs. tinde să se ajute în grădina dvs. și să mestece sau să ingerați o cantitate mare de nopți verde. Rezultatul poate fi otrăvire "tomatină".

În doze mari sau rase mici, otrăvirea de tomatină poate duce la stomac și gi supărat în majoritatea cazurilor. În cazul unei otrăviri severe, rezultatul ar putea fi pierderea coordonării, problemelor cardiace, slăbiciune musculară, tremorilor și convulsii.

Deci, cât de mult este prea mult?

Tomate pentru câiniNu există niciun argument că în anumite doze, Tomate verde pot fi periculoase pentru câini deoarece conțin o concentrație mai mare de tomatină (până la 5%). Pe măsură ce roșii se maturizează și devine roșu, nivelurile de diminuare a tomatinei.

De fapt, roșiile (și tomatina lor) sunt din punct de vedere tehnic și # 8221; nu numai la câini, ci și la oameni. Ei sunt ca otrăvire ca psoraleni în țelină sau glicoalcoinoide în cartofi. Dar nivelurile de substanță toxică în aceste fructe și legume nu sunt suficient de mari Pentru a avea efecte secundare în majoritatea cazurilor. Același lucru este valabil și pentru câini (numai în doza mai mică).

Pentru ca un câine să fie otrăvit de Tomatine, ar trebui să consume cantități abundente de frunze, tulpini și fructe nerepensate pentru perioade lungi de timp. În ceea ce privește tomatele complet coapte, un câine ar trebui să consume și mai mult pentru a fi otrăvit.

Ca și oamenii, câțiva câini pot avea o toleranță mai scăzută la roșii care ar putea duce la efecte secundare adverse. Cu toate acestea, șansele unui câine care dezvoltă orice daune de la consumul unei cantități sigure de roșii coapte sunt scăzute la zero.

Folosind cantități sigure de roșii în hrană pentru câini de casă

Când vine vorba de a folosi roșii în mese alimentare gătite de casă, nici una dintre rețetele de-al meu sau cele dezvoltate de veterinari holistici, să folosească cantități mari de roșii.

Dacă alegeți să vă alimentați mai des roșii de câine, se recomandă utilizarea numai mică (una sau două bucăți) ocazional ca un tratament; Câinii mai mici ar trebui să aibă mai puțin.

Această dozare este probabil să fie sigură pentru câinii adulți sănătoși și vă va permite să culegeți unele dintre avantajele de sănătate pe care le pot oferi câinele dvs.

Să aibă grijă de condițiile de sănătate existente

La fel ca cu orice rețetă sau ingredient sau medicament sau chiar comercial kibble, observați animalul dvs. de companie pentru orice semne de sensibilitate la hrănirea roșiilor.

Fiți atenți atunci când utilizați roșii în rețeaua alimentară gătită la domiciliu că recomandarea de mai sus este doar pentru câinii sănătoși adulți, iar cei care nu suferă de anumite condiții.

Când vine vorba de hrănirea roșiilor la câini, în unele cazuri acest lucru poate fi mai periculos decât în ​​altele.

  • Stomacuri sensibile. Datorită conținutului ridicat acid din tomate, câinii cu burtă sensibilă ar trebui să evite acest fruct.

Consultați un medic veterinar holistic înainte de a începe să hrăniți roșii câinele dvs., precum și înainte de a trece la un plan de dietă alimentară pentru câini de casă. Când utilizați roșii proaspete, începeți încet pentru a evita tulburarea stomacului și nu depășiți niciodată "doza" recomandată pentru greutatea câinelui dvs.

Notă: Nu hrăniți nici o parte verde a plantelor de roșii sau a tomatelor verde necorespunzătoare la câinele dvs. De asemenea, evitați sosurile de roșii care conțin adesea mirodenii adăugate, sare, conservanți, deoarece acestea pot reprezenta, de asemenea, un risc de sănătate.

Ce rosii conțin

O roșie mică (100 grame) conține următoarele:

  • 18 calorii
  • 95% apă
  • 9 grame de proteine
  • 9 grame de carbohidrați
  • 6 grame de zahăr
  • 2 grame de fibră
  • 2 grame de grăsime

Acestea conțin, de asemenea, carotenoide Lycopene, beta-caroten, vitamina A, vitamina B12 și vitamina C. Tomatele au minerale: crom, folat și potasiu.

Beneficiile potențiale ale roșiilor pentru câini

Ca și în cazul oricărui fruct sau legume, au fost o cantitate imensă de studii făcute cu privire la avantajele de roșii la om, dintre care unele se pot extinde la câini. Mai jos sunt unele dintre aceste beneficii bazate pe cercetare.

Proprietăți antioxidante - Datorită conținutului ridicat de vitamine, roșii și piure de roșii pot spori sistemul imunitar al câinelui.

Păstrează câinii "obișnuiți" - Tomatele conțin cantități mari de fibre (în special piure). Fibrele ajută la menținerea regulațiilor intestinului câinelui.

Ajută la stabilizarea zahărului din sânge - Conținutul ridicat de fibre a tomatei ajută la stabilizarea zahărului din sânge al câinelui.

Beneficiile naturale ale tomatei pot contribui la îmbunătățirea următoarelor zone ale corpului unui câine;

  • Lycopene: promovează oase puternice și sănătoase, reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral și poate chiar ajuta la prevenirea cancerului.
  • Beta caroten: se oprește sindromul metabolic și îmbunătățește cunoașterea.
  • Vitamina C: Îmbunătățește răspunsul imun și reduce riscul bolilor cardiovasculare.
  • Potasiu: promovează sănătatea nervilor și a mușchilor și tensiunea arterială sănătoasă.
  • Vitamina A: promovează vederea bună.
  • Vitaminele C & A: Vindecarea mai rapidă a rănilor și ajută la menținerea pielii sănătoase.

Citiți următorul: De ce adăugați usturoi la rețete de hrană pentru câini de casă

Doriți să împărtășiți acest lucru?

De ce adăugați roșiile în rețetele de alimente gătite de la domiciliu

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tomate în rețeaua alimentară gătită acasă