Pot câinii să mănânce ardei?

câine așezat pe trotuar cu sac de legume

Bell Ardei, uneori numiți ardei dulci sau capsicumuri, au fost de mult timp cunoscuți ca o mâncare sănătoasă, nutritivă pentru oameni. Ele sunt scăzute cu calorii și ambalate cu vitamine și minerale, făcându-le un articol de mâncare excelent pentru a încorpora în gătit. Cu toate acestea, pentru tovarășii noștri canini? Aceleași beneficii de sănătate văzute în oameni sunt adevărate pentru câini? Cum rămâne cu alți ardei?

Sunt ardeiul Bell în condiții de siguranță pentru a-mi hrăni câinele?

Fiți siguri că, da, ardeii roșii dulci sunt în siguranță și pot fi hrănitoare pentru câinele dvs. Când vine vorba de alți ardei, deși, siguranța se oprește cu varietatea clopotului. Ele sunt, de departe, soiul de piper care conține cea mai mică cantitate de condimente.

Alți ardei, cum ar fi Jalapeños, Serranos etc., poate fi incredibil de picant. Această variație în condimente apare deoarece toți ardeii, în timp ce aparținând aceluiași gen de capsicum, au cantități diferite de capsaicină în ele. Capsaicina este un compus organic și o componentă activă a ardeiilor chili. Este un iritant pentru toți mamiferele și poate produce o senzație de arsură pe orice țesut pe care îl intră în contact, inclusiv pielea, ochii și buzele. Cu cât este mai mult capsaicină într-un singur piper, cu atât mai puternic iritant și cu cât senzația de ardere mai puternică.

Bell Ardei au un nivel destul de nesemnificativ de capsaicină în ele. Ca atare, ele sunt printre cei mai delici ardei din genul Capscium. Acest lucru le face ca ardeiul cel mai ideal să se hrănească câinele dvs.

Avertizare

Alți ardei care conțin concentrații mai mari de capsaicină nu sunt la fel de sigure și pot duce la tulburarea stomacului și cu concentrații ridicate, pot provoca arsuri, iritarea gurii și alte efecte adverse.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale ardeilor de clopot?

Ardeii de clopot sunt bogați în vitamina A, vitamina E, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, carotenoide precum luteină, capsantină, beta-caroten, flaque, cum ar fi quercetin și lutelină, precum și alți compuși cum ar fi potasiul și folatul. Vitamina A, Luteina și alte carotenoide sunt bune pentru sănătatea ochilor, iar vitamina C ajută la susținerea unui sistem imunitar sănătos, totuși, câinii, spre deosebire de oameni pot face propria vitamina C, astfel încât suplimentarea nu este necesară. Vitamina E vă ajută la pielea și haina câinelui dvs. Sănătatea și vitamina B6 ajută la susținerea unui sistem nervos sănătos. Există, de asemenea, unele studii care au descoperit o legătură între beta-caroten și artrită, care ar putea fi o cerere potențială pentru Îngrijirea câinelui senior. Toate acestea ambalate într-un singur piper.

Balanțate, alimentele de câine disponibile în comerț conțin deja niveluri adecvate de vitamine și minerale. Hrănirea cantităților mici de ardei grași la un câine pe o dietă blândă este sigură, dar nu va oferi probabil beneficii suplimentare pentru sănătate. Dacă sunteți acasă gătitul pentru câinele dvs., ardeii de clopot pot fi benefice din punct de vedere nutrițional, dar ar trebui să vă consultați cu un nutriționist veterinar pentru a vă asigura că dieta PET este echilibrată din punct de vedere nutrițional.

Oricine a cumpărat vreodată la un aliment va ști că ardeii de clopot vin în culori diferite. Deci, contează ce ardei de culoare culoare color pe care îl alegeți? Ardeii roșii pot conține cele mai mari concentrații de vitamina C și vitamina A, precum și beta-carotenul, astfel încât piperul verde, portocaliu și galben sunt toate opțiunile minunate, ardeiul roșu Bell ambalat cel mai mare pumn.

Câți ardei iute îmi pot hrăni câinele?

Ca și în cazul oricăror alimente noi, începând cu mic și moderat pentru a vedea cum va reacționa câinele dvs. este cheia. Unii câini vor fi bine cu ardeii de clopot adăugați în dieta lor zilnică, iar unii nu vor fi la fel de tolerabili. Asigurați-vă întotdeauna că îndepărtați complet toate semințele, tulpinile și miezul interior care ar putea fi mai greu de digerat.

Ca regulă generală, câinii ar trebui să primească nu mai mult de 10% din caloriile lor zilnice din alte alimente decât alimentele lor de câine echilibrat din punct de vedere nutrițional. Sumele mai mari decât cele care pot duce la un dezechilibru al vitaminelor și mineralelor.

Porțiunea exterioară a pielii din ardeiul clopot poate fi dificilă pentru cainele dvs. să mestece și / sau să digeră când piperul este încă crud. Puteți să abur ardeiul pentru a înmuia pielea, totuși.

Nu se învârte niciodată piperul cu sare, condimente sau usturoi și nu folosiți niciodată ardei care au fost gătite sau amestecate cu ceapă (astfel încât pungile de ardei și cepei înghețate, pre-tăiate, nu sunt o opțiune pentru FIDO).

După cum sa afirmat anterior, în timp ce palatul tău ar putea să reziste pe ardei spicieri, majoritatea câinilor nu pot să se ocupe de acel mic condiment. Tractele lor digestive nu pot fi la fel de folosite pentru ceva de genul unui Jalapeño sau Serrano, așa cum ar putea fi a ta. Deci, în timp ce alunecarea unui piper fierbinte la câinele dvs. nu va fi neapărat o greșeală letală, poate provoca supărat stomac, ceea ce duce la indigestie și diaree. Și ca și în cazul oricărui nou tratament, consultați întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a introduce la dieta câinelui dvs.

Evitați hrănirea acestor oameni alimente la câinele dvs
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce ardei?