Atopica pentru câini: utilizări, beneficii și ghid de efecte secundare

Atopica pentru câini

ATOPICA este o marcă de medicamente pentru câini care conține substanța modulantă imunografică cunoscută sub numele de ciclosporină. Este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru dermatita atopică canină, în special cei care nu răspund la terapia cu corticosteroizi. Datorită activității de suprimare a sistemului imun imunitar, mulți veterinari sunt mai degrabă reticenți, prescrie-o, deoarece în mod natural scade capacitatea Sistemul imunitar al câinelui pentru a lupta împotriva infecțiilor. Chiar și un virus simplu de gripă se poate dovedi fatal dacă sistemul imunitar este la cel mai mic punct. Ca atare, ATOPICA este adesea prescrisă mai mult ca o ultimă soluție atunci când toate celelalte modalități de tratament au fost deja epuizate. în plus, câini de prieteni sunt instruiți să adere la dozarea recomandată, precum și la instituția de măsuri preventive de ajutor în starea imunocompromisă a câinelui.

ATOPICA funcționează prin afectarea limfocitelor T ale sistemului imunitar care au fost implicate în reacția imună neobișnuită și anormală la alergeni non-patogeni. Prin inhibarea acțiunii acestor celule sistemului imunitar, reacțiile alergice ale pielii care sunt adesea indicative de dermatită atopică, cum ar fi mâncărime intensă, gnawing, zgârieturi, Pierderea parului, și chiar infecțiile secundare ale pielii sunt astfel minimizate dacă nu sunt controlate efectiv.

Atopica este special formulată pentru câini și necesită o rețetă de la medicul veterinar. Este sintetizat din metabolitul activ produs de ciuperca numită Beauveria Nivea. Dacă aveți o pisică de companie, ar trebui să utilizați formularea atopica pentru pisici, deoarece aceste medicamente au puncte forte diferite datorită diferențelor anatomice și fiziologice dintre câini și pisici.

câine zgârierea

Indicații

Există o singură indicație a Atopica pentru câini și care este pentru controlul simptomelor și semnelor asociate cu dermatita atopică. Datorită efectelor sale de imunomodulare, este folosit numai pe câinii care cântăresc nu mai puțin de 4 kilograme.

Dermatita atopică canină este o afecțiune a pielii inflamatorii care este similară în prezentarea eczemelor atopice cu experiență de către oameni. Manifestările includ adesea pielea puternică mâncărime, piele uscată și crăpată și pielea roșie și umflată. În anumite zone ale regiunii afectate a pielii câinelui, fluidul limpede poate să se stingă din cauza permeabilității crescute în patul vascular sub piele. În timp, aceste zone se îngroașă.

Cauza exactă a dermatitei atopice canine este necunoscută. Cu toate acestea, au existat teorii despre rolul geneticii în dezvoltarea sa. Există, de asemenea, cele care teoretizează efectele alergenelor și a apei grele. Oricare ar fi cazul, una dintre caracteristicile cele mai semnificative din punct de vedere clinic ale bolii este activarea unui amestec de reacții de hipersensibilitate tip I și tip IV.

  • Reacțiile de tip I se referă la alergii La care este clasificată dermatita atopică. Acestea sunt mediate de imunoglobulină-e.
  • Reacțiile de hipersensibilitate tip IV sunt cele care sunt clasificate ca reacție alergică întârziată în cazul în care limfocitele T sunt principalele mediatori.

Ciclosporina vizează în primul rând limfocitele T al sistemului imunitar și ca atare, acesta este modul în care își exercită acțiunea împotriva dermatitei atopice canine.

Beneficiile Atopica

În ciuda naturii sale destul de strălucitoare, datorită efectelor sale imunomodulatoare sau imunosupresoare, ATOPICA poate oferi multe beneficii uimitoare câinelui dvs., în special atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor. Aceste beneficii sunt în mod obișnuit legate de reducerea, dacă nu eliminarea, a numeroaselor semne și simptome ale dermatitei atopice.

  • Un nivel mult îmbunătățit de confort

În orice caz, pooch-ul dvs. nu va mai trebui să se simtă mâncărime. De asemenea, nu va simți nevoia de a zgâria fiecare acum și apoi. Lichidul care se usucă de pe pielea sa, care se usucă în cele din urmă nu va mai avea loc și, ca atare, acest lucru va face mai confortabil ca câinele dvs. să se bucure cu adevărat de ziua lui. Umflarea va fi, de asemenea, redusă, permițându-vă câinelui să se culce mai confortabil. Desigur, vor exista în continuare cazuri de mâncărime, dar acestea vor fi mai puțin severe și mai puțin intense, permițându-vă animalului dvs. de companie să efectueze o mulțime de lucruri obișnuite pe care le face în fiecare zi.

  • Mai liniștit odihnă și somn

Imaginați-vă dacă ați fi un câine și ați avut foarte mult mâncărime și piele foarte inflamată, Ați putea să dormiți, de asemenea? Asta este exact ceea ce trece câinele tău. Nu poate obține somnul și odihnă că merită din cauza umflăturii și a mâncării constante pe pielea sa. ATOPICA abordează această problemă prin eliminarea uneia dintre cauzele dermatitei atopice, permițând animalul dvs. de companie să doarmă mai bine.

  • Restaurarea integrității pielii

ATOPICA poate ajuta, de asemenea, restabilirea integrității pielii animalului dvs. de companie. Deoarece schimbările inflamatorii sunt controlate efectiv, houndul dvs. nu va mai trebui să se zgârie. Acest lucru minimizează tăieturile și zgârieturile pe piele. De-a lungul timpului, procesele reparative ale corpului vor începe repararea pielii rănite pentru a facilita regenerarea celulelor pielii. Acest lucru ajută la menținerea pielii fido-ului dvs. intacte.

  • Prevenirea infecțiilor secundare

Pielea intactă este o cerință pentru o bună apărare împotriva infecțiilor bacteriene și fungice. Acest lucru este valabil mai ales în cazul Atopica, deoarece are această capacitate de a reduce funcționarea sistemului imunitar. Cu toate acestea, deoarece controlează activitatea inflamatorie a limfocitelor T pe pielea animalului dvs. de companie, atunci pielea în sine este capabilă să se regenereze complet. În timp ce bacteriile pot intra în sistemul Fido prin alte mijloace, pielea intactă este de obicei prima linie de apărare împotriva atacurilor microbiene. În orice caz, ATOPICA poate contribui indirect întărirea integrității și consolidarea capacităților defensive ale pielii Pooch.

Cum funcționează Atopica

Ciclosporina are o afinitate foarte mare pentru limfocitele T. Aceste celule ale sistemului imunitar sunt responsabile pentru imunitatea mediată de celule. Există multe tipuri diferite de limfocite T. Acestea pot include celulele T efectoare, celulele T Helper, celulele T ucigaș, celulele T de memorie și celulele T supresoare, doar pentru a numi mai frecvente. Fiecare tip are propria sa funcție în sistemul imunitar. De exemplu, celulele T Killer funcționează adesea în tandem cu celule naturale ucigașe și alte celule de sistem imunitar pentru a ucide corpurile străine sau antigene în organism. Celulele T de memorie, pe de altă parte, produce copii ale unui anticorp care este specific unui antigen particular, astfel încât data viitoare un antigen de caracteristici similare, celulele T de memorie vor merge direct la producerea acestor anticorpi pentru a neutraliza Antigen.

Ce face ciclosporina este că ea se atașează la componenta de proteină imunofilină a limfocitelor T. Aceasta inițiază o cascadă de modificări biochimice care oprește în mod eficient expresia substanțelor proinflamatorii cum ar fi citokinele, în special interleukina 2 și limfokina. Deoarece ciclosporina împiedică în mod esențial expresia acestor substanțe inflamatorii, aceasta conduce la reducerea semnelor inflamatorii și a simptomelor observate în dermatita atopică.

Efecte secundare potențiale

Deoarece Atopica pentru câini este, în esență, un imunosupresor - suprimă activitatea naturală a limfocitelor T și a altor substanțe ale sistemului imunitar - efectele sale secundare pot fi destul de deranjante. Din acest motiv, veterinarii care prescriu Atopia pentru câini insistă asupra vigilenței sporite din partea proprietarilor de câini.

Când sunt date în doza potrivită, efectele secundare pot fi ușoare și sunt adesea legate de ingestia medicamentului. Acestea pot include următoarele semne și simptome.

Cu toate acestea, de obicei, nu este de obicei neobișnuit ca câinii să poată reacționa diferit chiar și cu doza corectă. Cât mai mult posibil, trebuie să aduceți Fido la clinica Vet dacă observați oricare dintre următoarele manifestări clinice.

  • Temperatura corpului depășind 103OF
  • Nasul extern inexplicabil, tuse sau strănut
  • Inflamația persistentă a urechilor exterioare
  • Dificultate sau urinare dureroasă
  • Neobișnuit letargic
  • Overgrowth a gingiilor cunoscute sub numele de hiperplazie gingivală
  • Umflarea ganglionilor limfatici, cunoscută sub numele de limfadenopatie
  • Crampe musculare sau slăbiciune
  • Modificări ale caracteristicilor stratului
  • Reacție alergică, cum ar fi apariția stupilor, dificultăți sau respirația muncii și umflarea inexplicabilă a feței, limbii sau buzelor câinelui

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți despre Atopica

Ciclosporina este un imunosupresiv. Nu putem ajuta decât să subliniez acest lucru suficient. Chiar dacă formularea ciclosporinei pentru câini a fost modificată pentru a fi mult mai sigură decât omologul său uman, acesta afectează încă una dintre cele mai importante celule ale sistemului imunitar. Acestea fiind spuse, trebuie să vă protejați întotdeauna pooch-ul împotriva infecțiilor în timp ce primește terapia Atopica. Aceasta include adesea asigurarea unei curățenii și a canalizării optime în zona în care se află câinele dvs. Înseamnă, de asemenea, protecția acestuia de la alți câini, precum și a persoanelor care pot avea o infecție existentă, deoarece sistemul său imunitar este deosebit de scăzut în acest moment. Tipul de alimente pe care îl furnizați Fido contează. Acestea ar trebui să fie bogate în substanțe nutritive imuniversitare pentru a ajuta la mărirea indiferent de limfocitele T pentru a apăra corpul canin împotriva invaziei microbiene.

Atopica pentru câini este un imunosupresiv care este destinat exclusiv gestionării dermatitei atopice la câini. Este aprobat în mod corespunzător de FDA și nu ar trebui să fie utilizat niciodată pe niciun alt organism, cu excepția canienilor care cântăresc cel puțin 4 lire sterline. De asemenea, este disponibil numai cu prescripție medicală. Din cauza naturii mecanismului său de acțiune, este esențial să adere la direcțiile medicului veterinar.

Ce veterinar trebuie să știe înainte de a prescrie Atopica

Orice problemă de sănătate că câinele dvs. poate fi discutat cu medicul veterinar înainte de inițierea terapiei ATOPICA. Acest lucru este valabil mai ales dacă pooch-ul dvs. are o infecție bacteriană, virală sau chiar fungică, deoarece sistemul său imunitar încearcă deja să lupte cu aceste infecții. Adăugarea ATOPICA în sistemul câinelui dvs. va afecta în continuare sistemul imunitar, ceea ce îl face pe deplin incapabil să lupte împotriva infecțiilor menționate. Condițiile de boală ale ficatului și rinichilor ar trebui, de asemenea, discutate, precum și hipertensiune arterială, cancer sau orice altă stare medicală cronică gravă. Lactare și / sau Câini gravide nu sunt de asemenea recomandate pentru a primi ATOPICA.

Cum să-i dai Atopica câinelui tău

ATOPICA este disponibilă în punctele forte 10-, 25-, 50- și 100 de miligrame. Ar trebui să fie administrată doar ca o terapie o dată pe zi pentru câinii care cântăresc nu mai puțin de 4 kilograme. Cu toate acestea, este, de asemenea, comun pentru veterinari să recomande o dozare de o zi de altă zi sau chiar de două ori-săptămânal.

Recomandarea este de a da o doză orală de ATOPICA, care este adecvată pentru greutatea câinelui. Acest lucru este dat o dată pe zi, în mod obișnuit cu o oră înainte sau 2 ore după o masă. Acest lucru trebuie administrat timp de 30 de zile. Odată ce terapia inițială de 30 de zile a fost finalizată, frecvența dozei este redusă la fiecare altă zi sau chiar de două ori pe săptămână. Acest lucru este continuat până la o frecvență minimă de dozare care menține eficacitatea terapeutică a medicamentului a fost atinsă.

  • 4 până la 6.5 kilograme - o capsulă de 10 mg
  • 6 până la 9 kilograme - două capsule de 10 mg ca o singură doză
  • 1 până la 16 kilograme - o capsulă de 25 mg
  • 1 la 33 de lire sterline - o capsulă de 50 mg
  • 1 până la 64 de lire sterline - o capsulă de 100 mg
  • 1 până la 79 de lire sterline - o capsulă de 100 mg și o singură doză unică
  • 1 până la 121 de lire sterline - două capsule de 100 mg ca o singură doză

Ce trebuie să faceți dacă pierdeți o doză

Puteți administra întotdeauna doza ratată atâta timp cât nu se află în următoarea doză planificată. Ceea ce nu ar trebui să faceți niciodată niciodată să se dubleze la următoarea doză ca mijloc de compensare a ratatului.

Ce trebuie să faceți în cazul supradozajului ATOPICA

Dacă observați oricare dintre reacțiile adverse pe care le-am enumerat mai sus, ar trebui să luați imediat pooch-ul dvs. medicului veterinar. Reactii alergice și reacțiile adverse severe trebuie gestionate imediat și decisiv.

Puppy mâncărime

Unele interacțiuni de droguri

Antibiotice conținând sulfa, precum și antibiotice aminoglicozide, nu trebuie utilizate niciodată împreună cu ATOPICA. Alte medicamente care pot interacționa cu ciclosporina includ cimetidină, ranitidină, etodolină, ketoconazol, piroxicam, prednisolonă, metilprednisolonă, itraconazol, metoclopramidă, digoxină, eritromicină și alopurinol. Orice tip de imunizare sau vaccinare este, de asemenea, contraindicat, deoarece acest lucru poate duce la o infecție plină plină ca rezultat al stării slabe a sistemului imunitar al câinelui.

Atopica este un medicament foarte puternic pentru dermatita atopică. Din păcate, capacitatea sa de a suprima sistemul imunitar al câinelui poate fi o considerație majoră dacă să împingă cu terapia sau nu. În cazurile în care decizia este de a împinge cu tratamentul, este imperativ să urmați instrucțiunile medicului veterinar la scrisoare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Atopica pentru câini: utilizări, beneficii și ghid de efecte secundare