Apoquel pentru câini: utilizări și efecte secundare ghid

apoquel pentru câini

Apoquel este un inhibitor JAK-1 care este special formulat și aprobat în mod corespunzător de FDA pentru utilizare în controlul și gestionarea intensă mâncărime la câini. Este indicat în primul rând în controlul pruritului secundar dermatitei alergice. Ca medicamente alergice pentru câini, Apoquel oferă o ușurare instantanee de mâncărime și poate ajuta la prevenirea dezvoltării infecțiilor bacteriene secundare cauzate de pierderea integrității pielii inerente zgârieturilor neîncetate. Apoquel este alcătuit din oclaciinib, un inhibitor selectiv JAK-1.

Ce este apoquel pentru câini? Pe scurt, este un medicament alergic pentru câini, capabil să pună o oprire la una dintre cele mai inconfortabile manifestări ale alergiilor - mâncărime - în termen de 4 ore și poate oferi un control complet asupra pruritului în decurs de 24 de ore. Este o medicație de alergie la prescripție medicală pentru câini și, ca atare, nu ar trebui niciodată folosită pe alte animale de companie, în special pisici, chiar dacă pot avea prezentări clinice similare.

Indicații

În timp ce este considerat ca un inhibitor al lui Janus Kinase sau Jakinib, apoquel (oclaciinib) are o anumită specificitate enzimei JAK-1. Prin această distincție, apoquelul este indicat în primul rând în următoarele.

  • Controlul pruritului secundar dermatitei alergice

Pruritul sau mâncărimea este unul dintre semnele cardinale ale dermatitei alergice, prin care moleculele proteice pe suprafața substanțelor declanșează în mod neadecvat un răspuns imunologic la câini. Aceasta duce la eliberarea de substanțe proinflamatorii, cum ar fi citokinele. Există diferite tipuri de citokine și fiecare sau o combinație de mai multe citokine poate produce multe dintre simptomele asociate cu dermatită alergică. Oclacitinib sa dovedit a fi deosebit de eficient în atenuarea pruritului prin inhibarea acțiunii unui tip de citokină care este direct implicată în dezvoltarea pruritului.

Există multe cauze ale alergiei Dermatită la câini. Acest lucru poate fi adus de alimentele pe care le mănâncă, polen sau orice particulă pe care le pot intra în contact sau chiar de la mușcătura de căpușe, purici și chiar acarieni. Lucrul important de reținut este că dermatita alergică este întotdeauna o reacție imunologică la ceva care conține o anumită moleculă de proteină pe care Sistemul imunitar al câinelui Celulele sunt destul de hipersensibili la.

  • Controlul dermatitei atopice

Nu trebuie să confundați niciodată dermatita atopică cu o dermatită alergică. În timp ce cauza inflamației pielii poate fi determinată în dermatită alergică, același lucru nu se poate spune despre dermatita atopică. Acest lucru se datorează faptului că dermatita atopică, mai bine cunoscută sub numele de eczeme, este adesea un rezultat al variației genei. Aceasta înseamnă că principala problemă este în genele câinelui în sine și nu într-un răspuns imunologic. Studiile arată că Oclaciinibul poate contribui la controlul efectelor unei varietăți de factori în dezvoltarea simptomelor asociate cu dermatita atopică.

Câini cu mâncărime

Beneficiile Apoquel

Când este dat în doza potrivită apoquel, vă puteți aștepta la următoarele beneficii.

  • Îmbunătățește confortul

Mâncărimea nu este cu siguranță o experiență foarte confortabilă. Perturbă aproape fiecare aspect al existenței câinelui tău. Dacă ți-ai văzut plânsul plâns sau plâns în timp ce își zgâri urechile pentru că este așa râios, încercați să vă imaginați dacă este întregul corp al pooch-ului dvs. care este mâncărime. Mâncarea și dormit va fi cu adevărat incomodă. Apetitul câinelui dvs. va fi afectat de motivarea primară este de a scăpa de mâncărime. Același lucru este valabil și cu alte activități ale câinelui dvs. Oferind dozei potrivite apoquel poate ajuta la îmbunătățirea confortului general al câinelui dvs. de companie.

  • Împiedică infecțiile bacteriene secundare

Cu excepția cazului în care câinele dvs. poartă mănuși sau chiar are un bot pentru a-l împiedica de la nibbling sau mușcat la pielea ei mâncărime, într-adevăr nu există nici o modalitate de a preveni tăieturile pe piele. Unghiile sau ghearele sale pot tăia pielea, oferind un punct de intrare pentru bacterii, cum ar fi Staphylococcus epidermidis pentru a avea acces în structurile de bază ale pielii. Aceasta duce la dezvoltarea infecțiilor bacteriene. Prin controlul mâncării, vă împiedicați câinele să zgâriească sau să mușcați pe partea corpului mâncărime. Acest lucru ajută la prevenirea pierderii integrității pielii pentru câinele dvs.

În legătură cu o postare: Cel mai bun bot de câine

  • Mai sigur decât steroizii

În ciuda faptului că versiunile umane ale inhibitorilor JAK au fost implicați în dezvoltarea unei varietăți de reacții adverse, Oclaciinib are un profil clinic mult mai sigur decât steroizii, în special în controlul pe termen lung al dermatitei atopice; Poate că datorită faptului că este un inhibitor selectiv JAK-1. Trebuie să se înțeleagă că tratamentul de alegere pentru o astfel de condiție canină este de obicei steroid. Cu toate acestea, datorită numeroaselor reacții adverse asociate cu utilizarea steroizilor, acest lucru face apoquel un pariu mai sigur. În orice caz, veți avea o mai bună pace a minții, știind că Pooch nu va mai trebui să suporte mâncărimea intensă, garantând, de asemenea, siguranța lor.

  • Garanțiile rezultă într-un timp mai scurt

Oclaciinib este o medicină de alergie antipruritrică relativ rapidă pentru câinii care pot oferi o ușurare de la mâncărime în timp de 4 ore, care au nevoie doar de primele 24 de ore după administrarea medicamentului alergic pentru câini pentru a pune mâncărime canin sub control. Rezultatele lumii reale, cu toate acestea, au pus controlul complet prurit în primele 48 de ore. În timp ce vă puteți gândi că 2 zile este destul de lungă înainte ca câinele dvs. să poată obține controlul deplin asupra mâncării sale, ar trebui să merite menționat faptul că alte medicamente nu dau un control complet al pruritului sau nu realizează acest lucru la o perioadă mai lungă de timp.

Cum lucrează Apoquel

Fiind o parte a clasei de medicamente care inhibă acțiunea unei familii de enzime cunoscute sub numele de Kinazele Janus sau JAKS, inhibitorii JAK blochează în mod eficient semnalele generate de diverse citokine. Oclaciinib, ingredientul activ al apoquelului, funcționează prin afectarea capabilităților de semnalizare JAK-1 pentru a bloca eficient activarea interleukinei-31 și interleukina-6 care mediază pruritul și inflamația, respectiv. Deoarece atât IL-31, cât și IL-6 sunt necesare pentru mâncărime și inflamație pentru a se manifesta, oferind oclacitinibul împiedică enzima JAK-1 de la activarea vreodată a aceste 2 citokine.

În mod normal, familia de enzime din Janus Kinază este necesară în transmiterea informațiilor nucleului celular, ceea ce duce la transcrierea ADN-ului celulei și la expresia genelor sale. Dacă vă puteți reaminti discuția despre dermatita atopică având o origine genetică, acesta este modul în care Apoquel este capabil să contribuie la controlul dezvoltării stării pielii caninei. Deoarece problema în dermatita atopică este variația genei, prevenind expresia acestei gene poate ajuta la îmbunătățirea semnelor și simptomelor asociate cu dermatita atopică canină. Cu alte cuvinte, Oclaciinib vă protejează câine de la a fi grav afectate de numeroșii factori de risc legați de dermatita atopică.

Efecte secundare potențiale

În timp ce inhibitorii JAK administrați la oameni sunt cunoscuți că provoacă o serie de efecte secundare grave, cum ar fi trombocitopenia, anemia și neutropenia, efectele secundare Apoquel sunt în general considerate ușoare și de obicei includ următoarele.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că este complet sigur. Au existat și reacții adverse notabile, cum ar fi următoarele.

  • Creșterea susceptibilității la infecții, cum ar fi demodezia mange, infectii ale tractului urinar, infecții ale urechii, pneumonia și piodermia
  • Exacerbarea condițiilor neoplazice, cum ar fi histiocitomul
  • Anomalii de sânge
  • Tremor sau convulsii
  • Scăderea nivelurilor de imunoglobuline
  • Scăderea nivelurilor de leucocite sau celule albe din sânge
  • Diaree sângeroasă
  • Creșterea lipazei și nivelurilor de colesterol

În timp ce aceste efecte secundare apoquel pot fi cauza de îngrijorare, majoritatea experților sunt de acord că acestea sunt încă mult mai ușor de gestionat decât alte tratamente de dermatită atopică cum ar fi steroizii. În plus, numărul câinilor care au prezentat aceste reacții au fost semnificativ mai mici decât controlul.

Lucruri pe care ar trebui să știți despre Apoquel

Apoquel (oclaciinib) este un tip de medicament alergic pentru câini care este destinat în mod specific controlului mâncării și inflamației secundare a dermatozelor atopice și alergice. Este un medicament numai cu prescripție medicală, în timp ce, în general, mai sigur decât steroizii în gestionarea dermatitei atopice, încă prezintă cu mai multe reacții adverse. Acest medicament trebuie administrat numai la pooches care au vârsta de cel puțin 12 luni. Apoquel este disponibil în 3 formulări diferite de comprimate: 3.6 miligrame, 5.4 miligrame și 16 miligrame. Funcționează foarte repede. În timp ce pachetul său se spune că controlul complet al mâncării poate fi realizat în termen de 24 de ore, experiența reală a lumii o pune la 48 de ore. Totuși, este relativ rapid. Acestea trebuie depozitate într-un mediu controlat în care temperatura ambiantă este oriunde între 68 de grade Fahrenheit și 77 grade Fahrenheit.

Ceea ce ar trebui să-i spuneți medicului dumneavoastră înainte de a prescrie apoquel

Este esențial să informați VET dacă animalul dvs. este alergic la orice componentă a medicamentului. Dacă pooch-ul dvs. are, de asemenea, o infecție gravă sau chiar cancer, nu ar trebui să primească apoquel. Merită să ne amintim că Oclaciinib suprimă în mod natural sistemul imunitar, deși nu prin atât de mult în comparație cu efectele steroizilor. Câinii care sunt folosiți pentru Creștere, sunt pui de îngrijire medicală sau sunt însărcinate, de asemenea, nu sunt sfătuiți să li se acorde apoquel. De asemenea, nu uitați să spuneți veterinarului dvs. Vârsta poochei dvs., deoarece Apoquel nu trebuie administrat niciodată la pooches, care sunt mai mici de 12 luni de vârstă.

Cum să-i dai apoquel câinelui tău

Dozajul recomandat de apoquel este 0.4 până la 0.6 miligrame pe kilogram de greutate corporală (echivalent cu 0.18 până la 0.27 miligrame pe kilogram de greutate corporală a câinelui) care trebuie administrate la fiecare 12 ore. Acest lucru ar trebui să fie administrat la pooch-ul dvs. pentru următoarele 14 zile sau pe măsură ce medicul veterinar consideră necesar sau adecvat. Este important să recunoaștem faptul că FDA nu aprobă acordarea apoquel dincolo de aceste limite recomandate. Puteți adera la următoarele recomandări inițiale de doze apoquel. Ia notă de faptul că acestea trebuie administrate de două ori pe zi, 12 ore distanță, timp de 14 zile.

  • 6 la 9.9 kilograme - jumătate de 3.6 Milligram comprimat
  • 10 până la 14 ani.9 kilograme - jumătate dintr-o tabletă de 5,4 miligrame
  • 15 până la 19.9 kilograme - o bucată 3.6 Milligram comprimat
  • 20 la 29.9 kilograme - o bucată 5.4 Milligram comprimat
  • 30 la 44.9 kilograme - jumătate de tabletă de 16 miligrame
  • 45 la 59.9 kilograme - două bucăți 5.4 Milligram comprimat
  • 60 la 89.9 kilograme - o bucată de 16 miligrame
  • 90 la 129.9 kilograme - comprimate de unică și jumătate de 16 miligrame
  • 130 până la 175.9 kilograme - două bucăți 16 Milligram comprimate

La finalizarea dozei inițiale de apoquel, dozarea va fi redusă la o dată în fiecare zi. Aceasta va urmări în continuare aceeași recomandare de dozare ca în fazele inițiale ale tratamentului. Cu toate acestea, este esențial să înțelegeți că acesta este un ghid. Veterinarul dvs. va trebui să determine cel mai bun regim terapeutic pentru poochia ta.

Apoquel poate fi administrat câinelui dvs. cu sau fără alimente.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru alergii

Câine se zgârie

Ce trebuie să faceți dacă pierdeți o doză

Cât mai mult posibil, nu ratați o doză, deoarece efectele terapeutice ale oclacitinibului sunt temporizate optim pentru cele mai bune rezultate la 12 ore. Lipsa unei doze va duce la unele modificări ale nivelului plasmatic al ingredientului activ al apoquelului. Ca atare, este important să vă dați câinelui doza pierdută a oclaciinibului în momentul în care vă amintiți. Cu toate acestea, dacă este deja aproape de următoarea doză planificată, atunci puteți continua cu următoarea doză prin pur și simplu uitarea dozei pierdute în întregime. Nu vă dublați vreodată la următoarea doză, deși acest lucru are potențialul de a duce la toxicitate.

Ce trebuie să faceți în caz de supradozaj apoquel

Reacțiile adverse grave ale Apoquel sunt destul de rare. Cu toate acestea, atunci când acestea apar, este imperativ să nu pierdeți timp în aducerea animalului dvs. de companie la clinica VET, mai ales una cu facilități de urgență. Același lucru este adevărat într-o reacție alergică.

Unele interacțiuni de droguri

Apoquel (oclaciinib) poate interacționa cu ciclosporină, glucocorticoizi, steroizi și alți agenți care suprimă sistemul imunitar de câini. Dacă vă dați, de asemenea, câinilor dvs. peste medicamente, suplimente pe bază de plante, vitamine și minerale sau orice alt agent farmaceutic, este important să vă informați medicul veterinar înainte de inițierea terapiei oclaciinib.

Apoquel este un inhibitor JAK care vizează în mod specific enzimele necesare în activarea citokinelor specifice pentru a controla pruritul care este asociat în mod obișnuit cu dermatita alergică canină și pentru a controla dermatita atopică prin prevenirea expresiei genei defecte. Este o opțiune de tratament relativ mai sigură pentru dermatita atopică decât steroizii și funcționează extrem de rapid, de asemenea. Cu toate acestea, este esențial să respectați recomandările de dozare și alte orientări specificate de VET dvs.

Alte medicamente

Glucozamină

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Apoquel pentru câini: utilizări și efecte secundare ghid