Ce va costa microcipul unui câine?

Poate suna ca ceva de la un film Sci-Fi, dar microcippingul a fost în jur de aproape un sfert de secol. Din 1996, microcipurile nu numai că au ajutat localizarea animalelor de companie pierdute, dar și-au ajutat și-au salvat viața. Citiți mai departe pentru o imagine de ansamblu a microcippingului, de ce este atât de important și cât de mult va costa microcipul câinelui.

Microchip pe deget

Ce este un microcip?

Contrar credinței populare, microcipurile nu sunt dispozitive GPS utilizate pentru a localiza animalele de companie în timp real. În schimb, acestea sunt utilizate atunci când animalele de companie sunt găsite ca o modalitate de a contacta proprietarul acestora. Practic, un microcip este un fel de card micro SD, dar unul foarte mic - despre dimensiunea unei bucăți de orez. Pe acel microcip este date despre câine și proprietarul câinelui, inclusiv numele și informațiile de contact. Că microcipul mic este introdus sub pielea câinelui între lamele lor de umăr, unde poate fi scanată de veterinari și organizații de bunăstare umane, cainele dvs. să fie vreodată într-o situație care să-și garanteze îngrijirea.

De ce microchip un câine?

Există diverse concepții greșite despre microcipping - concepții greșite care vă vor face câinele mai rău decât binele. De exemplu, mulți proprietari de animale de companie presupun că procesul este dureros sau înfricoșător pentru un câine. Sau presupun că dacă câinele lor poartă un guler, nu există nici un motiv pentru un microcip. În plus, ei se pot gândi: "Am un câine mic care nu merge niciodată. Ea nu are nevoie de un microcip."Aceste ipoteze sunt toate greșite, din mai multe motive.

Deși este o idee bună să aveți câinele să poarte un guler cu o etichetă de identitate, nu este întotdeauna de ajutor. Dacă câinele dvs. scapă sau fuge, eticheta este utilă dacă o persoană găsește câinele cu gulerul intact. Dar dacă câinele scapă dintr-un guler liber? Ce se întâmplă dacă eticheta devine uzată și devine ilizibilă? Ce se întâmplă dacă cineva vă fură câinele și încearcă să-l vândă altcuiva? Se întâmplă de fapt. După cum puteți vedea, un guler și o etichetă de identificare nu este o soluție permanentă pentru a găsi un câine pierdut.

În ceea ce privește scuza că câinele dvs. nu merge niciodată oriunde, ce zici de veterinar sau de groomer. Ce se întâmplă dacă câinele dvs. se află în picioare în timp ce se află în încercarea de a vă găsi? Cel mai rău, ce se întâmplă dacă vă se întâmplă ceva și aveți nevoie de cineva care să aibă grijă de câinele dvs. în afara casei voastre? Nu presupuneți niciodată că câinele dvs. va fi întotdeauna limitat în siguranță la casa și curtea dvs.

La teama că microciparea vă va răni câinele: fiți siguri că nu mai dureros decât un vaccin tipic. Nici măcar nu necesită o intervenție chirurgicală sau anestezie. Procesul durează numai câteva secunde și implică pur și simplu introducerea unui ac pentru a vă asigura că chipul este securizat în siguranță sub pielea câinelui.

Nu-ul. 1 Motivul pentru câinii de microcipare este faptul că câinii cu microcipuri sunt mai mult de două ori mai susceptibili de a fi reunite cu proprietarii lor decât câinii fără microcipuri.

Microchipul fiind administrat în umărul câinelui

Cum funcționează microcipurile?

Știți deja cum sunt implantate microcipurile, dar ce zici de nitty cu privire la modul în care acestea funcționează de fapt? Practic, microcipurile funcționează prin utilizarea tehnologiei de frecvență radio. Există un receptor radio microscopic în interiorul microcipului, precum și un transponder. Receptorul i se atribuie un număr de cip care se potrivește unui număr atribuit proprietarului atunci când câinele primește microcipul.

După ce câinele este microcipped, pur și simplu merge la viața sa ca normal. Nici o informație nu este transmisă sau primită în acel moment. Care este cu excepția cazului în care câinele este pierdut și găsit de un adăpost sau un medic veterinar cu un cititor microcip. Acest cititor Microchip este un dispozitiv portabil care este capabil să scaneze microcipul și să acceseze numărul de chip. După achiziționarea numărului de cip, sunt capabili să caute una dintre mai multe baze de date online pentru proprietarul câinelui și o modalitate de a le contacta.

Este important să înțelegeți că există doi pași pentru microciparea unui câine. Primul este de a fi de fapt microcipped. Al doilea este de a vă înregistra câinele și microcipul într-o bază de date online. Este important ca proprietarii de câini să-și amintească ce bază de date sunt activi, așa că știu pe ce site web să viziteze pentru a-și păstra informațiile de contact curente. La urma urmei, dacă schimbați numărul dvs. de telefon sau adresa de e-mail fără a vă actualiza baza de date, nimeni nu vă va contacta. Cu toate acestea, vor putea contacta clinica care a efectuat microcippingul. Dar fără a lua al doilea pas, ei nu vă vor putea contacta personal.

VET dându-i lui Beagle Microchip

Unde pot să-mi iau câinele să fie microcipped?

Majoritatea veterinarilor și adăposturilor de animale oferă microcipping, deși unele pot avea cerințe diferite de vârstă. Cele mai multe locuri vor microcip un câine la vârsta de 6 săptămâni, oferind că cântărește cel puțin 2 lbs.

Nici măcar nu trebuie să mergi la un medic veterinar tradițional pentru a avea câinele microcipped. Unele magazine populare de animale de companie pot oferi chiar și clinici ocazionale în care un veterinar vine la magazin pentru a oferi servicii de microcipare și vaccinări de rutină. Aceste servicii sunt adesea mai puțin costisitoare decât ar fi la un medic veterinar tradițional. Cu toate acestea, aceste locuri nu iau locul unei clinici veterinare tradiționale. Mai trebuie să vă luați câinele la un veterinar pentru verificarea anuală și dacă se îmbolnăvesc vreodată.

Proprietarul privindu-i pe microchip info

Baze de date Microchip

În cazul în care informațiile câinelui dvs. sunt stocate vor depinde de compania Microchip și de baza de date pe care o folosește. Oriunde vii să ai microcipped câine, ei vă vor oferi numele de bază de date și documentele care detaliază ceea ce trebuie să faceți pentru a vă înregistra câinele și păstrați informațiile dvs. de contact actualizate.

Pentru a ajuta organizațiile și medicul veterinarii să-și dea seama de baza de date pentru a verifica microcipul de animale de companie, vor verifica probabil o bază de date universală oferită de Asociația Americană pentru Spitalul Animal (AAHA). Unele companii de microcip populare includ:

Acestea sunt doar câteva dintre diferitele companii de microcipare și baze de date care oferă serviciile lor proprietarilor de animale de companie. Puteți alege doar unul la înregistrarea câinelui dvs., deci asigurați-vă că este listat pe site-ul AAHA înainte de a alege.

proprietarul și veterinar vorbind despre câine

Ce costă microchip un câine?

Costul de a avea microcipul introdus, precum și microcipul în sine va varia, în funcție de locul în care locuiți și unde vă luați câinele pentru a fi introdus. Cu toate acestea, costul mediu este de aproximativ 50 USD. De asemenea, ar trebui să fiți pregătiți să plătiți o taxă unică pentru a vă înregistra animalul pe registrul Microchip. Acest proces costă aproximativ 20 de dolari în funcție de registrul pe care îl alegeți. Puteți găsi chiar și un registru online gratuit, dar faceți diligența dvs. pentru a vedea ce servicii pe care le oferă și modul în care se compară cu celelalte registre. De exemplu, asigurați-vă că au o înregistrare bună pentru reunirea animalelor de companie pierdute.

Pierderea câinelui tău poate fi terifiabilă și inimă. Prin microcipping câine, luați un pas fără durere și accesibil că mai mult decât dublează probabilitatea că veți fi reunite.

Citiți următorul: Microcipuri și identificări Etichete: Cum să alegeți cel potrivit?

Ce va costa microcipul unui câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce va costa microcipul unui câine?