12 Rase populare de câini chinezești

Asia este un continent masiv cu o istorie bogată și antică. Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că este acasă o mare varietate de rase de câini și că mulți dintre ei provin din China în mod specific. Poate că asta pentru că China se crede că este în locul în care câinii au fost domesticiți cu mii de ani în urmă. Unele dintre cele mai iubite rase de câini au rădăcini care urmăresc în China, cel mai probabil pentru că erau animale de companie atât de mari, pe care chinezii le-au iad sau au călătorit cu ei în alte părți ale lumii. Citiți pe o listă a unor dintre cele mai populare rase de câine chinezești - unii ați auzit de, iar alții ar putea fi noi. Fiecare dintre ele poate face o mare adăugare la familia potrivită în propriul lor mod unic.

Chineză crescută

Câinele chinez crested este o rasă foarte distinctă, cu corpul său mic, fără păr și smocuri de păr lung în jurul feței, labe și coadă. Ele pot crește la o înălțime medie de 12 centimetri și cântăresc o medie de 10 kilograme. Se crede că acești câini au fost aduși pe navele de tranzacționare chinezești pentru a vâna șobolanii și alte vermin. Cu toate acestea, sunt distractiv, iubitoare, animale de companie devotate. Și pentru că nu au părul, vărsând și nu este o mare problemă. În plus, au o durată de viață uimitor de lungă între 13-18 ani.

Pug câine de rasă

Mops

Un alt câine mai mic este Pug, venind la 15 kilograme și 12 inci înălțime. Pugurile au o mască drăguță, întunecată pe fața lor, împinsă în față. Ochii lor sunt mai amplifică și au o blană scurtă care poate fi o culoare deschisă, caise sau negru. Deoarece animalele de companie, Pugs sunt jucaus și ușor de mers, Obținerea împreună cu alte animale de companie și copii. De când sunt destul de mici, sunt potrivite pentru viața apartamentului. Dar, din moment ce se bucură de mâncarea lor, trebuie să se țină seama de faptul că nu se asigură prea mult și devin supraponderali.

Xiasi Quan

Acest câine de dimensiuni medii, în medie de 35 de lire sterline și 18 inci în înălțime, este un câine muscular, dar slab Obținerea împreună cu alte animale de companie și copii și pază. Istoria arată că, în provincia Guizhou, oamenii credeau că deținerea unuia dintre acești câini ar face proprietarul bogat. Haina lor este albă, internet și oarecum scurtă, dar shaggy. Urechile lor sunt îndreptate spre o față mare, largă. Xiasi Mequans nu sunt foarte sensibili la stimulii din afara, făcându-i animale de companie bune pentru familiile cu copii mici și o mulțime de distragere. Cu toate acestea, pot vedea animale mici ca pradă, astfel încât alte animale mici ar trebui să fie ținute departe.

Pekingese câine de mers pe jos

pechinez

Pekingese sunt câini de jucărie, dar sunt mai mult decât alte jucării, adică mai puțin delicate și sensibile. Asta nu înseamnă că tolerează totuși jocul dur și ei nu fac bine în gospodării cu copii mici sau câini care joacă prea dur. În aparență, Pekingese are o haină lungă care ajunge până la podea, făcându-l ca câinele plutească când se mișcă. Pekingese sunt câini inteligenți și fac pagedogi buni. Dar făcând un ceas bun de supraveghere înseamnă că pot lătra mai mult decât alți câini, deoarece nu pot face altceva să-și apere familia datorită dimensiunii lor mici - de obicei nu mai mult de 8 inci înălțime și 14 kilograme în greutate.

Kunming Wolfdog

Ca o versiune mică a unui ciobanesc german, Kunming Wolfdogs medie o înălțime de 26 inci și o greutate de 72 de lire sterline. În China, sunt deseori instruiți să fie câini de căutare și de salvare și câini militari. Sunt foarte inteligente și sunt, de asemenea, animale de companie populare în China. În aparență, Kunming Wolfdog are urechi, o coadă lungă și un strat dublu care are aceeași culoare ca a Ciobănesc german: negru, maro și smântână. Dacă o să dețineți unul dintre acești câini inteligenți, loiali, va trebui să vă mențineți statutul de lider de pachete, deoarece acestea pot fi intenționate și arată nemulțumirea lor prin mușcătură și mârâie.

Shar Pei Puppy în câmp

Shar Pei

Shar Peis are un aspect unic, în mod repetat, cu multe pliuri de piele și strat brist. În ceea ce privește dimensiunea, sunt medii, medie de 19 inci în înălțime și cântărind o medie de 53 de lire sterline. Fața lor largă, ochii mici și urechile minuscule sunt inconfundabile. La fel de drăguț cum pot arăta, mai ales ca puii, ei pot fi destul de intimidați, deoarece sunt foarte protecționați și loiali. Ca atare, au nevoie de un proprietar care se prezintă ca lider de pachete și poate arăta ce tip de comportament este acceptabil și ceea ce nu este.

Chin japonez

Deși se numesc "bărbia japoneză", acești câini sunt de fapt considerați a fi din China. Istoria arată că împărații chinezi dețin mai întâi câinele înainte de a le lua în Japonia, unde au devenit din ce în ce mai populare. Cu o față drăguță similară cu cea a unui a Mops, bărbia japoneză are un mic corp cu o mulțime de păr lung, curgând. Și în mod surprinzător, părul lor este destul de rezistent la maturi, făcându-le mai puțin de întreținere decât arată. Dacă aveți o bărbie japoneză, fiți pregătiți să le așezați în cea mai mare parte a timpului dvs. Ele sunt perfect fericite în compania oamenilor lor și de a obține plimbarea ocazională pentru exerciții fizice. Pentru că sunt destul de mici, ajungând la 10 centimetri înălțime și cântărind aproximativ 10 kilograme, nu ar trebui să fie într-o casă unde există copii tineri care ar putea juca prea dur cu ei.

Shih Tzu se joacă în iarbă

Shih Tzu

Un câine similar în mărime la bărbia japoneză, dar un pic mai robust și consistent este popularul Shih Tzu. Sunt cunoscute animale de companie minunate pentru natura lor afectivă și răbdarea copiilor. Părul lor nu este la fel de rezistent la maturi ca bărbia japoneză, dar este încă ușor de întreținut cu periaj regulat. Mulți proprietari se distrează îngrijirea părului lor Shih Tzus prin punerea stratului lor colorat în diferite ponei. În ceea ce privește culoarea, acestea tind să fie multicolore cu alb ca cea mai populară culoare de bază.

Xian Hound

Această rasă antică chineză arată asemănătoare cu o ogrășie, dar are smocuri de păr lung pe coada sa curbată și urechile de scurtă durată. Este un câine înalt de greutate medie, dar măsurătorile sunt variază. În categoria Hound, ei sunt în mod specific vederea, bazându-se mai mult pe sentimentul lor dornic de vedere, spre deosebire de simțul mirosului sau a auzului lor. Cu o istorie care ajunge la fel de departe ca 685 d.Hr., Houndul Xian a fost crescut pentru a localiza, urmări și captura prada pe câmpurile deschise. A fost numit după Zhang Xian, vechiul Dumnezeu chinez - un arcaș calificat care a luat adesea forma acestui câine. Picioarele lor lungi le fac alergători uimiți. Din păcate, această rasă este extrem de rară, având în vedere guvernul chinez a interzis cetățenilor de vânătoare și acești câini nu mai erau necesari pentru sport.

Câinele imperial chinezesc

Câinele imperial chinezesc

Câinele imperial chinez este similar cu apariția lui Shih Tzu, deși este puțin mai mică. De fapt, unii oameni chiar spun că este doar o shih tzu de dimensiuni de jucărie. În medie, este de aproximativ 7 inci înălțime și cântărește o medie de 7 kilograme. Ochii lui sunt amplasați pe fața sa largă, iar nămolurile sale sunt larg deschise pe botul lor scurt, pătrat. Ei au tendința de a avea și un subteran, similar cu Shih Tzu. Haina lor dublă este lungă și curgă și are nevoie de îngrijire regulată. Deși dimensiunea lor mică poate face să se îngrijească puțin mai obositoare, merită să ia în considerare personalitatea și cutețea lor. Sunt un câine fericit cu o natură ușoară, potrivită pentru viața apartamentului. Ca și cu orice rasă mică, însă, gospodăriile cu copii mici nu sunt o potrivire ideală.

Formosan câine de munte

Câinele de munte Formosan este, de asemenea, cunoscut sub numele de câine din Taiwan. La fel ca și numele său, are origini în Taiwan. Este o rasă mică de dimensiuni medii, cu o înălțime medie de 15 inci și o greutate de 35 de kilograme. În aparență, ei pot arăta asemănători cu un shephard german cu părul scurt, mai ales datorită urechilor lor de alertă. Fața lor, totuși, este mai sălbatică, aproape ca un coyote. Hatul de câine de munte formosan este scurt și neted și poate varia în culori, fie că este de brindle, negru, fawn, alb sau o combinație. Deși au fost considerați odată câini sălbatici, mulți oameni folosesc acest câine pentru o varietate de scopuri interne, inclusiv ca câini de salvare și câini de vânătoare. Ele sunt inteligente și foarte protejate ale familiilor lor, pe care le preferă să fie în jur cât de des posibil, în loc să fie lăsate singure.

Chow Chow stau în frunze

Chow Chow

Un chow chow este imediat recunoscut prin stratul său pufos, asemănător cu leul și urechile sale de ursuleț. Sunt câini de dimensiuni medii care ajung până la 20 de centimetri înălțime și cântărind o medie de 55 de lire sterline. Chow Chows sunt una dintre cele mai vechi rase chineze, datând din 200 î.Hr. Sunt câini inteligenți care sunt foarte ușor de antrenat. Ei sunt, de asemenea, foarte loiali familiilor lor și sunt perfect amenință că trăiesc într-un apartament, deoarece nu au nevoie de exerciții specifice. Numele lor unic este nou în comparație cu istoria lor antică. Potrivit folclorului, comercianții britanici au folosit termenul "Chow Chow" pentru a descrie diverse articole într-o încărcătură a navei. Atunci când tranzacționați cu China, ei au pus acești câini în acea categorie diversă atunci când le aduce înapoi în Anglia.

Rasele de câine chinezești sunt probabil cele mai vechi de pe planetă. Cu toate acestea, au devenit atât de populare în jurul globului că este ușor să-i uiți istoria antică.

12 rase populare de câini chinezești

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 12 Rase populare de câini chinezești