Cât timp pentru a lăsa în siguranță conserve de pisică mâncare afară

Cât timp pentru a lăsa în siguranță conserve de pisică mâncare afară

Dacă hrăniți mâncarea conservată pe pisica dvs., există întotdeauna o posibilitate ca pisica dvs. să nu termine toate alimentele pe care le păstrați. Uneori, nu aveți suficient timp pentru a lua mâncarea rămasă și pentru ao îngheța sau puteți să o uitați în mijlocul sutelor de lucruri pe care le faceți în orice zi.

Acest lucru aduce o întrebare importantă. Cât timp puteți lăsa în siguranță conserve sau alimente de pisică umedă afară, fără a fi răsfățată?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să cunoașteți factorii care ar putea strica mâncarea.

mancare la conserva

Factorii care strică alimentele

  • Temperatura

Unul dintre principalii factori care strică orice mâncare este temperatura camerei. Dacă locuiți într-un loc cald unde temperatura este de aproximativ 30 de grade sau mai mult, alimentele strică în 20 de minute. Pe de altă parte, dacă temperatura camerei dvs. este mult mai mică, atunci ați putea să o păstrați de aproximativ o oră.

Dar, în general, veți avea încălzitorul în timpul iernilor și temperatura camerei va merge rar sub 20 de grade. Într-un astfel de caz, nu lăsați niciodată alimentele pentru maximum 30 de minute.

  • Aer

Celălalt aspect major care strică alimentele este aerul. Există multe bacterii prezente în aer și aceste bacterii ar putea intra în alimentele dvs., atunci când sunt expuse în aer liber. Aceste bacterii se amestecă cu mâncarea conservată și își pot schimba compoziția. Când este expus pentru perioade lungi de timp, spuneți câteva ore, alimentele conservate vor fi răsfățate de această bacterii.

Acesta este motivul pentru care se străduiesc să acoperiți alimentele cât mai mult posibil, astfel încât bacteriile din aer nu strică mâncarea.

  • Umiditate

Un alt potențial spoiler alimentar este umiditatea. Când există o umiditate excesivă în aer, aceasta strică mâncarea repede. În mod ideal, nu trebuie să păstrați alimentele de pisică conservate mai mult de 15 minute în locurile în care nivelurile de umiditate sunt mai mari de 75 până la 80%. Dacă umiditatea (umiditatea) în aer este scăzută, spuneți aproximativ 30%, puteți păstra alimentele deschise timp de aproximativ 30 de minute la maximum.

În general, temperatura, aerul și umiditatea sau umiditatea în aer pot provoca alimentele de pisică conserve să strică cu ușurință.

Precauții pentru a preveni slăbirea

Există o tona de lucruri pe care le puteți face pentru a preveni răsturnarea alimentelor de pisici conservate. Să ne uităm la unele dintre căile ușoare.

  • Servi în cantități mici

Unul dintre cele mai ușoare și mai simple modalități de a păstra alimentele de pisică este de a reduce dimensiunea de servire. Monitorizați modelul de mâncare al pisicii dvs. și pe baza acestuia, puteți estima cât de mult mâncarea pisică, felina dvs. poate mânca într-o masă dată. Stick la acest nivel la fiecare masă, astfel încât pierderea este redusă foarte mult, chiar dacă uitați să ridicați rămase.

Dacă aveți niște pisoi mici, dați-le nu mai mult de două linguri de mâncare, deoarece stomacul lor este mic și sistemul lor digestiv nu este suficient de dezvoltat pentru a mânca și a procesa o mulțime de alimente.

Folosește-ți judecata și în cele mai multe cazuri, vei avea dreptate!

  • Refrigerare

Cea mai bună modalitate de a păstra mâncarea de pisică conservată este prin răcirea lui de îndată ce o deschizi. Toți producătorii de pisici conserve recomandă ca alimentele să fie refrigerate după ce este deschisă.

Cu toate acestea, pisicile nu le plac alimentele reci. Deci, cea mai bună opțiune este de a deschide poate, să luați o anumită cantitate de alimente pentru prima masă și la frigider. Data viitoare, când luați mai multă mâncare, pur și simplu încălziți-o într-un cuptor cu microunde, așa că mâncarea nu este rece. Acestea fiind spuse, pisicile nu pot mânca mâncare prea caldă, deoarece își vor arde limba și gura. Deci, încălziți mâncarea pentru a vă asigura că nu este rece. Nu există încălzire, vă rog.

  • Pungi de ziploc

Puteți lăsa mâncarea rămasă în cutie, dar asta ar putea usca alimentele, mai ales când îl păstrați în frigider. În schimb, utilizați pungi de ziploc de unică folosință pentru a stoca alimentele rămase. Avantajul este că puteți încălzi cu ușurință mâncarea prin plasarea sacului în chiuvetă și de a alerga apă caldă peste ea. În ceea ce privește stocarea, nu va ocupa o tona de spațiu și poate fi stoarse oriunde.

  • Date de expirare

Toate alimentele conservate au o dată de expirare. Deci, urmăriți-vă pentru asta și nu dați niciodată mâncare expirată pisicii voastre. Acest lucru ar putea face ca pisica ta să cadă bolnavă și poate chiar să fie fatală pentru animalul dvs. de companie, în unele cazuri rare.

De ce vrei să faci o șansă? Pur și simplu aruncați alimentele expirate. Toate alimentele de pisică vor avea o dată "utilizare" sau "cea mai bună de" și aceasta este data de expirare. Unii producători nu pot da o dată specifică, dar ar putea spune "un an de la data fabricării" sau "șase luni de la data fabricării."În astfel de cazuri, va trebui să calculați de la data fabricării care va fi tipărită.

Oricum, asigurați-vă că niciodată nu alimentați alimentele expirate la pisica voastră.

Toate discuțiile de mai sus se învârte în jurul alimentelor conservate sau umede. Celălalt tip de mâncare pe care îi puteți da pisicii dvs. este alimente uscate. Să vedem ce măsuri de precauție trebuie să luați alimente uscate de pisici.

Conserve pentru pisici

Alimente uscate de pisici

Deși alimentele uscate de pisici sunt mai convenabile, ele vin cu propriul set de probleme, de asemenea. Alimentele uscate pierd nutrienții atunci când sunt stocate pentru perioade lungi de timp. Depozitarea necorespunzătoare poate provoca alimente uscate să fie stricate.

Iată câteva DOS și DONS cu alimente uscate.

  • Umiditatea strică mâncarea rapidă. Deci, asigurați-vă că păstrați alimentele uscate departe de umiditate și într-un loc uscat.
  • Deși nu trebuie să îngheți alimentele uscate, să nu expuneți condiții prea calde sau prea reci, deoarece acest lucru ar putea schimba valoarea nutritivă a alimentelor.
  • Cel mai bine este păstrați mâncarea în sacul original, deoarece acestea sunt concepute pentru stocarea acestor alimente.
  • Verificați din nou datele de expirare înainte de a le servi pisicii dvs.

Pe scurt, alimentele de pisică trebuie să fie manipulate în mod corespunzător pentru a se asigura că nu sunt răsfățate repede.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp pentru a lăsa în siguranță conserve de pisică mâncare afară