Date de expirare a produselor alimentare

Cat mănâncă alimente

Când companiile își eliberează rechemările pisică și hrana pentru câini, proprietarii de animale de companie sunt îngrijorați în mod corect de siguranța și calitatea a ceea ce acestea servesc membrilor familiei lor cu patru picioare. Indiferent dacă servește alimentația pentru animale de companie, data de expirare marcată este dăunătoare sau nu a devenit un subiect de discuție.

Alimentele pentru animalele de companie din Statele Unite nu sunt obligate să aibă date "sau date de expirare) etichetate pe ambalajul lor, dar multe companii fac acest lucru pentru a informa consumatorii și stochează cât timp pot asigura calitatea publicității a produselor lor. Anumiți factori precum degradarea și rezistența ambalajelor pot afecta cât timp aceste alimente umede și uscate de animale de companie pot trece prin "Utilizare" recomandată pe ambalaj.

Totuși, doar pentru că un pachet de pisică nedeschisă alimentară umedă sau uscată - a depășit data de utilizare recomandată nu înseamnă că este nesigură. În schimb, ar trebui să căutați câteva lucruri care ar putea fi în neregulă cu conținutul, inclusiv valoarea nutrițională mai scăzută, contaminarea, deteriorarea și degradarea conservanților. Iată cum să identificați aceste probleme comune cu alimentele cu animale de companie care și-au trecut viața de valabilitate.

01 din 05

Calitate nutrițională

Perioada de valabilitate pentru alimentele de pisică este perioada de timp pe care un produs îl poate garanta valorile nutriționale pe care le publică pe eticheta faptelor nutritive și acest lucru poate varia foarte mult de marca și tipul de alimente (fie umed sau uscat).

Dacă vă aflați cu o cutie sau o pungă mai veche, nu înseamnă neapărat că este rău sau a început să-și piardă calitatea nutrițională - dar probabil că nu ar trebui să vă bazați pe produsele care depășesc trei luni data recomandată "cea mai bună".

Chiar dacă mâncarea nu a fost deschisă, nu miroase rău și nu are semne de deteriorare sau contaminare, alimentele ar fi putut pierde o parte din nutriția sa din cauza defalcării naturale a conservanților și a grăsimilor esențiale. Hrănirea animalului dvs. de companie Acest tip de alimente ar putea duce la deficiențe în dietele lor, ceea ce ar putea reprezenta riscuri grave pe termen lung în ceea ce privește continuarea.

  • 02 din 05

    Contaminare

    Ambalajul alimentar pentru animale de companie este conceput pentru a preveni contaminarea, dar unele tipuri sunt mai susceptibile la probleme decât altele. Ambalajele permeabile ar putea expune alimentele la umiditate sau insecte și alți dăunători, iar riscul acestei întâmplări crește odată cu trecerea în special în ambalajul biodegradabil.

    Întotdeauna asigurați-vă că verificați alimentele pentru dăunători, mucegai și alți contaminanți înainte de a vă da animalele de companie, deoarece acestea ar putea face pisica bolnavă. Acest lucru este adevărat chiar înainte de data "cel mai bun de", dar ar trebui să verificați în special semne precum un miros de "off" sau decolorare pentru a evita hrănirea alimentelor dvs. proaste de companie.

  • 03 din 05

    Grăsime și deteriorare

    Veți găsi grăsimi în hrană pentru animale de companie, deoarece este esențială pentru pisici, dar poate obține rancidă în timp, chiar și în alimente uscate. Desigur, nu puteți judeca o calitate a alimentelor prin miros singur - multe alimente pentru animale de companie, în special alimente pentru pisici umede, Miros destul de picant.

    Cu toate acestea, dacă sunteți obișnuiți cu a Brand particular sau tipul de alimente, veți observa că produsul miroase ușor oprit, mai ales dacă îl căutați, deoarece elementul a trecut data "expirării". Conservele alimentare nu este probabil să strică din nou data "cel mai bun", dar durata de valabilitate este din punct de vedere tehnic doar un an de la timpul de producție.

  • 04 din 05

    Degradarea conservanților

    Conservanții ar trebui să ajute la menținerea produselor alimentare proaspete, dar conservanții înșiși se pot degrada în timp. Ceea ce înseamnă că își pierd capacitatea de a preveni deteriorarea, creșterea mucegaiului și creșterea microbiană.

    Unele alimente pentru animale de companie sunt Conservantul gratuit, Dar dacă marca dvs. le folosește, ar trebui să încercați să o utilizați înainte sau cât mai aproape de data de expirare pentru a vă asigura că conservanții încă își îndeplinesc locul de muncă.

    Data "cea mai bună" este cea mai importantă în alimentele care conțin conservanți, deoarece este de obicei în mod obișnuit cum o companie își va evalua durata de valabilitate a produsului.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Adevărata semnificație a datelor pachetului

    Nu există reglementări federale care să barzeze magazine și piețe alimentare de la vânzarea de produse care sunt după data recomandată "cea mai bună". Dar majoritatea magazinelor au politici care aruncau produse "expirate". Ei adesea au pus obiecte suprasolicitate în vânzare dacă un lot este aproape de data "cel mai bun".

    Alimente proaspete, care este un pic de element de lux, este o excepție de la această regulă, deoarece vine cu o dată de expirare reală. Dar obiecte ambalate cum ar fi conservate și Alimente pentru animale de companie uscate nu au de fapt "date de expirare" deloc - dacă nu a fost specificată în mod specific.

    Singura lege federală care mandatand acest tip de etichetare este una care stipulează că, dacă o alimentație trebuie datată, data trebuie, de asemenea, să fie însoțită de o etichetă clară a ceea ce reprezintă această dată. Cele mai multe companii postează o dată "cea mai bună dată", deoarece este cât timp pot garanta calitatea produsului promis, dar nu este în nici un caz o modalitate științifică sănătoasă de a judeca dacă produsul a fost sau nu rău.

  • Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Dragă doctor - alimente de animale de companie expirateCummings Scoala de Medicina Veterinară la Universitatea de Tufts

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Date de expirare a produselor alimentare