Cum să tăiați părul de câine mat ca un pro

Cum se taie părul de câine mat

Când aveți un câine, părul mat este pur și simplu să fie un fapt de viață, mai ales dacă câinele dvs. este a rasa lungă de păr. O rutină bună îngrijire poate ajuta la prevenirea părului mat. Cu toate acestea, puteți avea cea mai bună rutină de îngrijire, iar covorașul poate fi încă un pic de o problemă.

Ce cauzează covoarele?

Există de fapt mai mult de o cauză de păr de câine mat. Tipul de mat Câinele dvs. depinde de mai mulți factori, cum ar fi rasa sa, tipul de păr, comportamentul său și rutina sa obișnuită îngrijire.

câine cu părul materiei

Maturile sunt cele mai frecvente în zonele în care există o mulțime de frecare, cum ar fi sub guler, în spatele urechilor, pe picioarele sale inferioare sau în axile sale. Câinii pot fi stângi sau drepți dominanți, în același mod în care oamenii sunt lăsați sau cu mâna dreaptă. Acest lucru poate însemna că câinele dvs. stă mai mult pe partea sa dominantă, care poate compacta părul și poate provoca încurcături.

Alte covorașe pot fi cauzate de vărsare. Când câinii au vărsat, își părăsesc părul mortal peste casa ta, mobilierul tău, mașina ta și chiar peste tine. Cu toate acestea, nu toți câinii s-au vărsat exact în același mod. Unii câini au un strat dublu în haina lor, astfel încât au un strat moale, sub strat și un strat exterior mai gros. Aceste tipuri de câini au nevoie de îngrijire regulată, amănunțită, la fel ca câini de păr lung cu un strat unic sau un strat cu părul curat. Dacă perie doar haina de sus, câinele va arăta bine, dar dedesubtul poate să se încurce. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie să utilizați un pieptene metalice sau Instrumente de demarare pentru câini. Câinii care nu sunt îngrijiți în mod corespunzător vor avea aproape cu siguranță tanguri severe.

De ce sunt o problemă?

Covoare severe, și încurcările pot provoca durerea, suferința și disconfortul câinii. Câinele este probabil să muște, sau să zgârie la încurcătură pentru a ușura disconfortul, care va face doar încurcarea. Cu cât cheagul este mai rău, cu atât mai inconfortabil și dureros va fi pentru câinele dvs. Nodurile și tanurile mici pot deveni noduri mari, care vor fi mult mai greu de rezolvat.

Cum să se ocupe de părul matuit și încurcat

Unele covoare ar putea fi necesare pentru a fi tratate de un groomer profesionist. Tanglele severe ar trebui să fie aproape întotdeauna văzute de un profesionist. Cu toate acestea, în cazul în care câinele dvs. are câteva noduri mici, atunci ați putea să vă dezghețați părul la domiciliu urmând câțiva pași simpli:

1. Instrumente

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să strângeți toate instrumentele pe care le veți avea nevoie. Veți avea nevoie de dvs perie de vărsare a câinelui, pieptene și poate alte câteva instrumente de dematting, cum ar fi o rake mat, un splitter de covor sau un tuns electric. Ar trebui să obțineți, de asemenea, un spray de desenare de bună calitate, care a fost proiectat pentru animalele de companie, samponul câinelui tău și balsamul lui.

Ați putea dori, de asemenea,: cel mai bun Câine de îngrijire a câinelui Clippers

2. Găsiți tangletele

Periați câinele pentru a găsi tangurile. Acordați o atenție deosebită zonelor cele mai probabile, cum ar fi sub zona gulerului, urechile, burta, picioarele, axile sale și coada lui, dacă are o coadă cu părul de lungă durată.

În legătură cu o postare: Cel mai bun șampon de câine

3. Spray cu desengler

Când ați găsit o încurcătură, începeți să o pulverizați cu soluția de detașare. Puteți să o frecați în încurcătură, pentru a vă asigura că a pătruns corect.

Ați putea dori, de asemenea: Câine de câine sprays

4. Fingers First

Încercați să lucrați cu degetele. Acest lucru poate dura ceva timp, dar merită efortul. Încercați să lucrați la un păr mic la un moment dat. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți încerca să utilizați rake mat. O rake mat este un instrument special cu cute ascuțite, deci va trebui să aveți grijă să nu zgâriați sau să vă tăiați câinele. Puteți folosi un splitter mat pe covoare proaste. Un splitter splitter taie prin covor cu o lamă, deci din nou, trebuie să aveți grijă să nu vă răniți câinele și trebuie să vă asigurați că tăiați în direcția creșterii părului. Când ați tăiat covorașul în secțiuni mai mici, puteți încerca să o rezolvați cu degetele sau cu rake mat.

5. Perie

După ce ați lucrat cât mai mult de crit posibil, puteți să vă spălați câinele din nou. S-ar putea să trebuiască să-i dați un alt spray cu desenul. Puteți perie câteva fire de păr de o încurcătură la un moment dat și continuați să încercați să separați firele de păr de la încurcătură. Dacă are un covor, puteți peria în direcția pe care părul crește. Puteți adăuga mai mult detaliu direct la covor dacă aveți nevoie.

6. Baie

Odată ce ați obținut tangurile și covorașul au lucrat, puteți baie de câine. Trebuie să fiți sigur că ați obținut toate covorașele și tangurile, deoarece apa poate să le facă mai rău. Utilizați șamponul câinelui dvs. și asigurați-vă că utilizați și un balsam. Balsamul poate ajuta la prevenirea încurcării și covoarelor când îl uscați.

Ați putea dori, de asemenea: Climatizatoare de câine

7. Prevenirea

Odată ce e uscat, îl poți pulveriza cu desenul și să-l speli. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la pulverizarea cu desenul ori de câte ori va merge în apă, înainte de a înota, de exemplu, deoarece acest lucru poate să-l împiedice să devină covoare și încurcări.

8. Alte optiuni

Dacă nu ați reușit să scoateți covorașele și să vă încurcați din haina lui, atunci ar trebui să-l tăiați.

Câine de păr mat

Asigurați-vă că utilizați o pereche bună de mașini de tăiat și asigurați-vă că au un gardian pentru a împiedica rănirea câinelui. Dacă are maturi severe, atunci ar putea dori să-i dați un clip scurt de peste tot și, practic, începeți de la zero. Dacă nu aveți Clippers sau vă simțiți nervosi că îl tăiați, atunci îl puteți duce la un profesionist.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tăiați părul de câine mat ca un pro