Ce instrumente folosesc medicii veterinari

Ce instrumente folosesc medicii veterinari

Fiind o perspectivă medic veterinar, Profesia dvs. este foarte specializată și necesită instrumente specifice. La fel ca și cu orice altă profesie, există specifice "trebuie să aibă și # 8221; bucăți de echipamente de care aveți nevoie pentru a rula o clinică veterinară eficientă. Asa de Ce instrumente folosesc medicii veterinari? Și de ce orice veterinar are nevoie de ele?

Fie că sunteți în căutarea de a deveni un medic veterinar sau sunteți un proprietar curios de animale de companie, aici este o listă de Cele mai esențiale instrumente pentru orice clinică!

Instrumente utilizate de veterinarii pentru consultări de bază

Când se întreabă Ce instrumente face o utilizare veterină, Este important să nu ignorați pe cei utilizați în consultările de bază! Aici, enumerăm doar câteva dintre cele mai comune instrumente din practicile de specii mixte.

Speculum

Un veterinar Speculum este un instrument pentru investigarea orificiilor corpului, cum ar fi urechile, cavitățile nazale sau vaginul. Speculumurile pot fi de unică folosință sau făcută cu oțel inoxidabil de calitate medicală. Prin utilizarea luminilor cu fibră optică, speculul se concentrează pe zonele chirurgicale fără a compromite câmpul de vedere. Acest lucru permite, de asemenea, o inspecție mai strânsă a culorii adevărate a țesuturilor. Speculums ajută, de asemenea, un veterinar pentru a investiga gura rumegătoare mari. Un specular oral ține gura deschisă pentru intubare sau pentru a căuta orice anomalii în gură.

Unghiera

Unghiera sunt instrumente pentru tăierea eficientă a unghiilor animalelor. Câini, iepuri, dihori, cobai și alte animale mici trebuie să aibă unghiile tăiate în mod regulat pentru a evita supraaglomerarea. Clippersul bun de unghii vă vor permite Îndepărtați unghia într-o mișcare rapidă sub cea rapidă. Cu toate acestea, există câteva situații în care proprietarii ar putea fi ezitanți să-și aranjeze unghiile de companie la domiciliu.

Animalele cu unghii negre, unghiile extrem de lungi, anxietate față de mașini de tăiat unghiile sau comportamentul agresiv ar putea beneficia de o excursie la veterinar pentru a obține unghiile lor în mod profesionist. Există diferite mașini de tăiat unghii pentru diferite specii și VET dvs. ar trebui să transporte mai multe tipuri. De exemplu, iepurii au unghii rotunde și, în consecință, au nevoie de tuns cu o margine rotunjită. VET-ul dvs. ar putea, de asemenea, să transporte crăpări de foarfece, mașini de tăiat de ghilotină și mașini de tocat unghii. Practic, majoritatea veterinarilor au a Kit de îngrijire Disponibil în orice moment!

Copite de măcinat

Discurile de șlefuire a copiilor sunt esențiale pentru bovine, capre și cai. Aceste discuri de șlefuire copite mănâncă fundul copitei, precum și între degetele de la picioare, dacă este necesar. A rasă grosieră pune un finisaj extra-fine pe copită sau pentru a netezi o talpă fulgeră sau moartă. A Fine ras ., Pe de altă parte, declanșează o copită miniatură sau juvenilă, făcând procesul Mai puțin invaziv pentru animalele mai tinere. Dar de ce trebuie să folosească un medic veterinar?

Cauza de copite pester disconfort serios și lamerie la cai. Îndepărtarea regulată ajută la prevenirea acestei probleme incomode. În mod similar, bovinele care suferă de copite înverse se pot confrunta cu o lamerie și dificultate în picioare. Pentru a preveni supraaglomerarea, este o practică obișnuită de a tăia copite de două ori pe an. Cu toate acestea, unii fermieri vor apela într-o Trimmer profesionist de copite mai degrabă decât să utilizeze propriile facilități sau să numească un veterinar. Unii fermieri lucrează în colaborare cu un tundere de copite și un veterinar pentru cel mai înalt standard de îngrijire a copiilor.

Seringile urechilor

O seringa de urechi este un instrument medical pentru a efectua irigarea urechii pe animalul dvs. de companie. Această procedură se face pentru a trata infecțiile urice severe cum ar fi otita externa sau infestările acarii urechii. Folosind seringa, soluție salină izotonică sterilă se aprinde în ureche pentru a elimina ceara. VET dvs. poate utiliza o seringă din oțel inoxidabil sau din plastic pentru procedură. În funcție de dimensiunea animalului, veterinarul dvs. va avea seringi de urechi de dimensiuni diferite pentru loc de muncă.

Seringa pentru urechi pentru animale de companie
Seringile urechilor sunt utilizate pentru infecții ale urechii severe.

Dehorner

Dehorners Pentru oi, bovine și caprine pot fi alimentate de energie electrică sau de gaz. Dacă dehornerul este dimensiunea corectă, Arzătorul face un inel complet în jurul bazei cornului. Această metodă este fără sânge, dar necesită utilizarea anestezicului local și a sedativelor. Un dehorner hidraulic, pe de altă parte, foarta fizic un corn aproape de craniu.

Scaner portabil cu ultrasunete

Când întrebi ce instrumente face o utilizare veterină, una dintre cele mai frecvente răspunsuri este scanerul cu ultrasunete. Scanerele cu ultrasunete oferă Imagini abdominale și cardiace de înaltă calitate pentru animale mici, animale de fermă și practici ecvine. Scanerele portabile cu ultrasunete, în special, sunt ideale pentru practicile veterinare ocupate sau pentru cei care participă la apeluri la ferme. Există o mulțime de variații pe piața scanerelor portabile cu ultrasunete. Unele sunt touchscreen și handheld, în timp ce altele includ o tastatură, precum și un ecran.

Instrumente veterinare pentru operațiuni chirurgicale

Când vă luați animalul de companie pentru operație, este ușor de înțeles să vă întrebați, & # 8220; ce instrumente folosesc medicii veterinari?& # 8221; Aici, explicăm ce sunt aceste instrumente și modul în care vă ajută pe animalul dvs. să vă îmbunătățească cât mai repede posibil.

Cleme chirurgicale

Clamele și forcepurile chirurgicale sunt instrumente chirurgicale pentru Ținerea țesutului sau fixarea tampoanelor chirurgicale. În funcție de utilizare, forceps sunt divizibile în două grupe: traumatic și araumatic. Forța traumatică a forțată țesut, în timp ce forcepsul atraumatic păstrează țesutul. Porții chirurgicale pot fi, de asemenea, disponibile sau fără unică folosință. Forța chirurgicală non-unică folosință sunt frecvent făcute cu oțel carbon sau aliaje din oțel inoxidabil. În timpul intervenției chirurgicale, VET-ul dvs. ar putea utiliza forceps arterial, forceps de țânțari sau forte intestinale pentru a lucra cu animalul dvs. de companie.

Ferăstrău

Majoritatea procedurilor ortopedice implică utilizarea lamelor de ferăstrău. Ferăstraiele ortopedice sunt instrumente comune pentru artroplastie sau osteotomie pentru tăierea osului. Ferăstrău osos reglabil Permiteți tehnici mai fine în intervenții chirurgicale delicate, cum ar fi cele care să amelioreze condițiile cum ar fi Patella de lux, displazie de șold sau Osteoartrita severă. Ferăstraiele mici de oase conțin în mod obișnuit oțel inoxidabil cu placare cromată pentru a preveni rugina. Cele mai populare ferăstraci oase pentru amputare sunt gigli și satterlee. Gigli-uri sunt utile pentru munca de amputare, deoarece flexibilitatea acestuia permite tăieturi netede. Saws Satterlee au o lamă mare și robustă, făcându-l să se potrivească cu oase mari.

Catetere

Un cateter este un tub subțire alimentat într-o cavitate corporală, canal sau vas. Când este introdus, Cateterele permit drenarea sau administrarea de fluide sau gaze. În cele mai multe cazuri, cateterele sunt subțiri și flexibile, dar variază în funcție de rigiditate în funcție de ceea ce sunt pentru. Dar care sunt aplicațiile lor?

cateter pentru câini
Veterinarii folosesc catetere pentru a administra fluide.

Perificiul periferic IV catetere sunt hrănite în mod obișnuit în vena cefalică a câinilor și a pisicilor. Acest tip este în mod obișnuit pentru Administrarea medicamentelor și a terapiei fluide direct la sistemul venos. Locând catetere urinare sunt aduse în mod obișnuit pentru tratamentul rănirii renale acute la câini și pisici. De asemenea, ei goli vezica urinară înainte de intervenția chirurgicală și împiedică contaminarea urină a zonei chirurgicale.

Razele electrice

Razele sunt esențiale pentru chirurgia pre-operațională, de obicei la Pregătiți-vă pentru introducerea unui cateter IV. Majoritatea veterinarilor vor folosi Clippers electric, Deși unii vor folosi Foarfece curbate Pentru a reduce zgomotul care poate ajuta animalele mai sensibile.

Dar de ce se face acest lucru? Bărbierea în jurul site-ului oferă o vizualizare clară de unde este vena. Pe lângă asta, împiedică ca părul să cadă în locul de inserție. Părul de animale de companie poate transporta bacterii care pot infecta site-ul de inserție.

Snook cârlig

Snook cârlige, numite și cârlige de spay, sunt Instrumente chirurgicale pentru animale de spaying. Acest cârlig este făcut cu un capăt blunt Recuperarea coarnele uterine. Pentru a utiliza cârligul, un veterinar va retrage peretele abdominal cu forceps și va introduce cârligul caudal la rinichi. Cârligul intră în cavitatea abdominală și se rotește la 180 de grade pentru a cupla cornul uterin. Acest lucru trebuie făcut cu atenție ca introducerea cârligului prea departe poate ridica ovarul, mai degrabă decât cornul.

La animalele de sex feminin, spargerea este o intervenție chirurgicală abdominală pentru a îndepărta ovarele și uterul. În unele cazuri, numai ovarele sunt îndepărtate. Chirurgia sparială se poate face fie printr-o abordare tradițională deschisă, fie printr-o intervenție chirurgicală laparoscopică de chei. Este o practică obișnuită de a spuma animalele tinere de îndată ce este sigur. Aaha aprobă pisici spaying cu cinci luni pentru a preveni sarcini nedorite.

Cauopii

Cautery este arderea intenționată a țesuturilor. Caleria chimică implică aplicarea acizilor sau a altor compuși chimici caustici, cum ar fi azotatul de argint. Această procedură se înregistrează vasele de sânge, separă chirurgical țesuturile și distruge celulele. Cauteria este efectuată pentru a trata severa ulcerații orbitale canine. Cauterizarea chimică este de asemenea utilizată pentru Dismbudarea vițeilor În prima săptămână de viață. Aceasta implică aplicarea hidroxidului de sodiu la bobina de corn pentru a preveni creșterea.

Una dintre cele mai frecvente utilizări ale cauterizării este de a Opriți sângerarea. Chirurgia necesită adesea chirurgului veterinar să taie pielea și mușchiul. Cu toate acestea, tăierea acestor țesuturi delicate poate provoca o mulțime de sângerare. Aici vin instrumentele chirurgicale extrem de calde și ascuțite. Când faceți incizii cu instrumente încălzite, Vasele de sânge se opresc care oprește sângerarea.

Mașina de anestezie

Un Mașina de anestezie este un dispozitiv esențial pentru orice practică veterinară. Mașini de anestezie Generați și amestecați debitul de gaz proaspăt și agenții de anestezie. Cele mai moderne mașini au o alarmă de defecțiune a oxigenului și o alarmă de amestec hipoxic. Este imposibil să se livreze orice amestec hipoxic în mașinile moderne, deoarece acestea vor adăuga automat oxigenul la fluxul de gaz dacă ceva este rău. Sună similar cu o mașină de anestezie construită pentru oameni? Unele mașini de anestezie veterinare sunt de fapt mașini ex-spital!

Multe proceduri veterinare necesită anestezie. Nu numai anestezia prevenirea durerii, dar păstrează, de asemenea, imobilul și conștientizarea pacientului. În special, procedurile cum ar fi endoscopia căilor respiratorii, eșantionarea măduvei osoase și cateterizarea urinară nu pot fi efectuate din punct de vedere etic fără anestezie generală. Animalele exotice, în special, necesită frecvent anestezie, chiar și pentru proceduri simple. Aceasta include radiografia și plasarea cateterului.

Pompa de infuzie

Pompe de perfuzie Infuzați fluide, medicamente sau nutrienți într-un sistem circulator al animalului. Aceste fluide sunt administrate intravenos, subcutanat sau epidural. Cu utilizarea unei pompe de perfuzie, Fluidele pot fi administrate continuu sau intermitent, după cum este necesar. În practica veterinară, pompele de perfuzie sunt aduse atunci când animalele primesc analgezie, antibiotice și sedative. Pompele de perfuzie sunt esențiale pentru orice practică, deoarece protejează animalele de supradozarea accidentală sau sub-dozarea medicamentelor.

stetoscoape veterinar
Veterinarii folosesc regulat stetoscoape.

Instrumente utilizate de medicii veterinari - Întrebări frecvente

Încă se întreabă Ce instrumente face o utilizare veterină? Simțiți-vă liber să navigați în secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii!

Ce echipament aveți nevoie pentru o clinică veterinară?

Există tone de instrumente pentru a dobândi o practică veterinară - defibrilatoare, microscoape, calculatoare, forceps și multe altele. Din tabele de examinare la pompele de perfuzie, Există multe instrumente care sunt o necesitate pentru orice nouă clinică veterinară!

Pentru a examina cel mai bine pacienții cu animale de companie, veți avea nevoie de mese veterinare în fiecare cameră de tratament. Acestea pot fi mese electrice, mese hidraulice sau mese de ridicare. În timp ce examinând pacienții, veți avea nevoie de vizibilitate maximă - lumini chirurgicale mari sau lumini de examen concentrat pot fi utilizate pentru cel mai precis examen. Stetoscoape sunt standard pentru a asculta sunetele inimii și pulmonare ale oricărui animal. Pentru imagistica de diagnosticare, veți avea nevoie de echipamente de ultrasunete veterinare și radiografie digitală. Mașinile de anestezie și pompele de perfuzie sunt esențiale pentru multe proceduri chirurgicale. Pentru a efectua o intervenție chirurgicală într-un mediu steril, este vital să aveți sterilizatoare autoclave și alte produse de control al infecțiilor la îndemână.

Veterinarii folosesc stetoscoape?

Veterinarii folosesc în mod regulat stetoscoape în timpul examinării. Un stetoscop este un dispozitiv pentru Ascultarea organelor interne, cum ar fi inima, plămânii și intestinele.

Deoarece veterinarii de animale de companie lucrează cu pacienți mici, stetoscoapele cu capete mici sunt esențiale pentru auscultarea exactă. VET dvs. poate folosi un stetoscop cu un cap pediatric în acest scop. Pentru practici mixte, un stetoscop cu cap dublu poate fi mai adecvat. Acestea pot găzdui capete pediatrice și adulte, deci un veterinar poate trece la capul adultului când apare nevoia. Stetoscoapele mai versatile sunt chiar aplicabile mediilor de specialitate, cum ar fi cele din grădinile zoologice și parcurile marine.

Ce poartă veterinarii?

Fiecare profesie are îmbrăcăminte adecvată, iar profesia veterinară nu este diferită. Cu excepția cazului în intervenție chirurgicală, Un veterinar poate purta un sacou alb de laborator. Tricourile de rochie colata sau tricourile de tip Polo sunt, de asemenea, acceptabile în unele practici. Scruburile ar trebui să fie culori adecvate. Pantofii atletici sau apropiați pot fi purtați. Pantofii trebuie să fie în siguranță pentru a purta pe podelele umede. Când lucrați într-o practică veterinară, toate veterinarii ar trebui să aibă părul îngrijit cu atenție și unghiile curate. Bijuterii sporite prezintă un risc de strangulare atât pentru un veterinar, cât și pentru pacientul lor.

Unele practici interzis tatuaje vizibile, precum și culori de păr nenatural. in orice caz, Nu toate practicile resping candidații cu tatuaje, părul colorat sau piercing-uri, mai ales când nu reprezintă un risc de siguranță.

Cât costă echipamentul veterinar?

Conform Cum să începeți un LLC, Numai echipamentul chirurgical poate costa 40.000 de dolari. Echipamentul de laborator poate costa până la 30.000 $. Echipamentele de canisa poate costa până la 5.000 $. Există multe alte costuri alături de acestea. Setup-ul de așteptare poate costa până la 10.000 $, software de management de practică de până la 3.500 $ și materiale de marketing oriunde de la 2.300 dolari la 8.000 de dolari.

Carierele de echilibrare sugerează că Costul general al deschiderii unei practici veterinare poate ajunge la 1 milion de dolari, inclusiv toate echipamentele necesare.

Deci, ce instrumente folosesc medicii veterinari? Clipuri de unghii, speculele, șlefuitoarele de copite, seringile urechii, echipamentele de deshorantare și scanerele portabile cu ultrasunete sunt doar câteva echipamente esențiale pentru orice clinică de specii mixte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce instrumente folosesc medicii veterinari