7 Tipuri de primate care sunt ținute ca animale de companie

Tipuri de ilustrare maimuță

Maimuțele arată adorabil și aproape par relativ, deoarece oamenii împărtășesc material genetic cu aceste creaturi, dar Îngrijirea pentru aceste creaturi poate fi o provocare. Există mai mult de 350 de specii de primate care au venit din habitatele din Asia, Africa și Noua lume. Din acele primate, doar șapte sunt de obicei ținute ca animale de companie. Toate primatele (un cimpanzeu nu este din punct de vedere tehnic nu o maimuță) au nevoi unice. Revedeți câteva puncte rapide despre deținerea capucinelor, cimpanzeii și multe altele. Și, aruncați o privire la unele considerații semnificative înainte de a aduce o casă.

1:31

Ce nu este atât de grozav despre o maimuță de animale de companie

Considerente majore înainte de a obține un primat

Dacă vă gândiți la adoptarea sau cumpărarea unui primat de companie, există câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a finaliza decizia dvs. În general, primate Nu faceți animale de companie bune, și cele mai mari ca cimpanzeii sunt una dintre cele mai grave animale de companie de uz casnic.

Costul unui primat, fie că este vorba de o maimuță mai mică ca un capucin (7.000 $) sau o mare maimuță ca un cimpanzeu (70.000 de dolari), este scump. Dar, costurile de montare ca o livrare pe viață de alimente, scutece și facturi veterinare pot fi astronomice.

Toate primatele reprezintă un risc potențial pentru dvs. și familiei dvs. Chiar dacă ridicați animalul de la naștere, este încă o creatură sălbatică care poate pierde controlul în orice minut și vă va face rău. Maimuțele mai mici pot deveni agresive, vă mușcă sau devin distructive în casa dvs. sau în incinta lor. Maimuțele și cimpanzele mai mari au un potențial pentru o mai mare daune, vătămări corporale sau chiar moarte. În timp ce există câteva cazuri în care o maimuță este bine pregătită și trăiește întreaga viață fără a provoca daune, riscul este prea mare în majoritatea cazurilor.

Cele mai multe primate sunt creaturi de lungă durată, și în ciuda cautării huggabile, ele nu sunt creaturi cuddly. Acestea necesită o cantitate substanțială de timp în fiecare zi și au nevoie de carcase mari. În ceea ce privește cerințele spațiale, chiar și unele grădini zoologice cu incinte naturale mari sunt sub foc pentru a nu oferi spațiu amplu. Deși unele animale pot trăi în incinte care sunt de 30 de metri pătrați sau mai mult, unii nu se accentuează niciodată viața într-o incintă.

Maimuțele sau maimuțele au nevoie de o dietă variată, proaspătă și câteva ore de îmbogățire zilnică și interacțiune cu dvs. Dacă aceste nevoi nu sunt abordate în mod corespunzător, animalul va deveni singuratic sau deprimat și poate deveni agresiv.

capucin

capucin este o nouă maimuță mondială care apare adesea în televiziune sau filme ca maimuță care colectează bani de la spectacolele stradale. Aceste maimuțe de lungă durată (durata medie de viață este de 40 de ani) sunt foarte inteligenți, răutăcioși și teritoriali. SMART așa cum sunt, ei nu învață niciodată să folosească toaleta și au nevoie de scutece pentru întreaga lor viață.

Cimpanzeu

Deși oamenii au păstrat Chimpanzees ca animale de companie, nu este recomandat - pot fi agresivi. Chimps nu sunt maimuțe. Din punct de vedere tehnic, ele sunt mari maimuțe originare din pădurile și savana din Africa. Oamenii împărtășesc cel mai mult ADN-ul în comun cu această specie - Cu toate acestea, cimpanzele sunt mari, puternice și pot supraviețui oamenilor atunci când vine vorba de puterea brută. Chimps au poruncit și chiar au ucis oameni. Această specie trăiește, de asemenea, de aproximativ 60 de ani în captivitate - și necesită scutece dacă este în afara incintei sale.

Macac

Macaques sunt maimuțe mai mici care grindină din Asia. Ei pot obține până la 40 de lire sterline și pot trăi până la 30 de ani. De asemenea, trebuie să poarte scutece pe tot parcursul vieții. Ei au nevoie de o cușcă mare, sigur, astfel încât să nu se piardă în casa dvs. sau să alerge afară și să urce polii electrici. Chiar dacă acestea sunt primate mai mici, ei necesită incinte masive care sunt de cel puțin 30 de metri pătrați.

Tamarin

Tamarinele sunt mici maimuțe noi care cântăresc mai puțin de o lire, dar vor trăi aproximativ 15 ani în captivitate. În ciuda gurii mici, ei pot da în continuare mușcături urâte. Ei au nevoie de o cușcă foarte sigură, cu spațiere mică de bar - dacă nu, vor scăpa sau vor rămâne blocați în bare. Pentru o cușcă interioară, puteți găzdui unul într-o incintă pătrată de 7 picioare. Dar, ei vor avea nevoie de acces la un spațiu închis mai mare în aer liber pentru vitamina D foarte necesară pentru creșterea și dezvoltarea lor.

Veveriță maimuță

Maimuțele veveriței sunt acrobați. Ei trăiesc până la 25 de ani, folosesc cozile lor să stea pe ramuri și să aibă nevoie de o mulțime de spațiu și ramuri agățate pentru a se agăța și a se mișca în jur. De asemenea, vor purta scutece pentru întreaga lor viață. Acestea au cerințe dietetice extinse și necesită o mare varietate de alimente.

Marmoset

Similar cu tamarinele în mărime și cerințe de locuințe, Marmosets sunt maimuțe asemănătoare veveriței din America de Sud. Dieta lor naturală este insecte, fructe, copac, și alte animale mici. Ele sunt rapide, creaturi de scufundare care nu sunt potrivite pentru manipulare. Acestea sunt, în general, nepotrivite ca animale de companie pentru nevoile lor de dietă și de lumină UV.

Guenon

Aceste maimuțe de 10 kilograme grindină din pădurile din Africa Subsahariană și pot trăi până la 25 de ani în captivitate. Guenonii sunt, de asemenea, o întreținere ridicată. Există aproape două zeci de specii de guenoni - maimuța verde, vervetul și grivet sunt cele mai populare specii păstrate ca animale de companie. Ei prosperă în grupuri mari. Pentru a păstra acest animal ca un animal de companie, ar trebui să păstrați o trupă a lor.

12 cele mai bune animale de companie exotice pentru viața de locuit
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Tipuri de primate care sunt ținute ca animale de companie