Este citronella în condiții de siguranță pentru câini? Și ce altceva trebuie să știe proprietarii

Dacă locuiți într-o zonă predispusă la țânțari, știți ce poate fi o neplăcere. Dar țânțarii pot fi mai mult decât enervanți; Ele pot fi dăunătoare sănătății dvs. și chiar mortale, în special pentru animalele de companie. Fără a lua un medicament preventiv, câinele tău pot obține boli cum ar fi viermele de inimă și virusul Nile de la acele țânțari. Dar dacă uitați să dați o doză de prevenire sau să-i dați câteva zile târziu? În aceste situații, câinele dvs. va avea nevoie de protecție suplimentară. Și dacă vă petreceți oricând în aer liber cu câinele dvs., veți avea nevoie și de ceva pentru a păstra țânțarii la Bay - de preferință ceva natural. Citronella a fost mult timp considerat un repelant natural de țânțari, dar doar pentru că este natural nu înseamnă că este în siguranță. De fapt, Citronella poate fi toxică pentru animalele de companie.

Dacă vă bazați de obicei pe Citronella pentru a vă proteja familia de la țânțari, puteți să o utilizați în mod responsabil, dar există lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a vă păstra câinele în siguranță. Ați putea dori, de asemenea, să luați în considerare unele alternative naturale la Citronella. Iată ce ar trebui să știți despre păstrarea câinelui în siguranță în jurul Citronella și modalitățile de a scăpa de sângele de sânge complet.

Citronella Garden

Ce este citronella?

Citronella provine din plante numite Citronella Geraniums, care sunt plante de patio populare. Ei tind să crească până la 3 metri înălțime, cu flori mici violet. Când frunzele plantelor sunt zdrobite, creează un ulei esențial care să renunțe la acel miros tipic Citronella care este popular în pesticide.

Lucru complicat despre plantele Citronella și păstrarea câinelui dvs. de la ei este că sunt greu de identificat. Dacă credeți că cumpărați o plantă Citronella, nu puteți fi întotdeauna sigur că asta este cu adevărat. Unele sunt marcate ca plante Citronella, ceea ce înseamnă că trebuie să vă păstrați cu siguranță animalele de companie, totuși ei pot mirosi ca citronella și nu conțin niciunul din uleiul esențial. Aceste plante ar putea fi de fapt geraniums "Citronella-parfumat". Fără uleiul esențial care depășește țânțarii, tot ce primești de la ea este mirosul Citronella. Ceea ce ei au, totuși, este Linalool și Geraniol - ambele care pot provoca suferință la sistemul gastrointestinal al unui câine sau chiar să fie fatal dacă sunt ingerate.

Plantele reale Citronella arată mai mult ca iarba în aparență - nu frunze asemănătoare ferigănei. Cu toate acestea, aceasta introduce o altă fabrică de copii: lemongrass. Atât mirosul Citronella și Lemongrass, similare, dar numai plantele reale Citronella au ulei cu proprietăți de respingere a țânțarilor. Lemongrass este, de asemenea, rău pentru câini, dar nu la fel de toxic ca citronella.

Câine vărsături

Efectele lui Citronella pe câini

Există modalități diferite că câinii se pot îmbolnăvi de la Citronella. În primul rând, ei o pot ingera. Și nu mănâncă doar planta pe care trebuie să vă faceți griji; Sunt lumânări. Anumiți câini tind să mănânce tot ce miroase interesante sau noi. Și când găsiți că lumânarea dvs. Citronella a fost devorată, ar trebui să fie o cauză pentru alarmă. Societatea Americană pentru Prevenirea cruzimii față de animale (ASPCA) spune că consumul de ulei de citronella poate provoca supărat gastrointestinal la câini, cum ar fi vărsăturile sau diaree. Mai alarmant este simptomele care apar cu cantități mari de ingestie Citronella, cum ar fi slăbiciunea musculară, pierderea coordonării, hipotermia sau moartea.

În plus, Citronella poate irita pielea. Deci, dacă câinele dvs. periază sau este expus la o plantă Citronella, ar putea obține o erupție cutanată sau o infecție cutanată.

Chiar dacă câinele dvs. nu prezintă simptome ale otrăvirii Citronella, trebuie să vă contactați medicul veterinar dacă există suspiciuni că câinele dvs. a ingerat sau intră în contact cu planta.

Femeie pulverizând țânțarul repellent

Alternative la utilizarea Citronella

Există alternative la utilizarea Citronella ca un repelant de țânțari. Dar pentru a respinge țânțarii, trebuie să știți ce le atrage. În general, țânțarii tind să fie atrași de parfumul și săpunurile parfumate. Ele sunt, de asemenea, atrase de îmbrăcăminte întunecată și o temperatură corporală caldă. În timp ce s-ar putea să nu puteți face prea mult despre temperatura corpului, puteți evita purtarea de ceva parfumat sau întunecat în culori.

Același lucru este valabil și pentru câinele dvs. Asigurați-vă că șamponul lor de câine nu este puternic parfumat și că câinele dvs. este uscat înainte de a ieși într-un mediu predispus la țânță. Uneori mușcătura de țânțari, indiferent cât de mult încerci să-i ții de la tine și de câinele tău. Acest lucru este valabil mai ales în zori și amurg, și imediat după ploi. În acele situații, va trebui fie să vă păstrați câinele în interiorul sau să alegeți un impetual de țânțari în condiții de siguranță, altul decât Citronella.

Este posibil să fiți tentați să utilizați unul dintre cele mai puternice tipuri de alternative de Citronella, care este Deet. Dar produsele cu Deet nu sunt mai sigure pentru câinele dvs. decât produsele cu Citronella. Folosirea Deet poate provoca probleme neurologice pentru câinele dvs., inclusiv convulsii sau chiar moartea. Dacă pulverizați un produs DEET pe dvs. sau îmbrăcămintea dvs., asigurați-vă că câinele dvs. nu este în apropiere și că nu vă lingă pielea după ce ați aplicat-o.

Monetărie și rozmarin

Cele mai sigure alternative de Citronella

Deși există pericole pentru utilizarea repelanturilor naturale și fabricate de țânțari, fiți siguri că nu toate sunt periculoase pentru câini. Există de fapt alternative care sunt mai sigure pentru animalele de companie și sunt disponibile la majoritatea magazinelor de animale de companie. Puteți chiar să vă faceți propriul dvs.

Homemade Bug Spray

Mulți proprietari de animale de companie au găsit succesul cu propriul lor repelant de țânțari. Iată ce aveți nevoie de:

  • O sticlă mică de pulverizare
  • Lemon eucalipt ulei esențial (15 picături)
  • Witch Hazel (2 uncii)

După adăugarea de ulei esențial și vrăjitoare la sticla de pulverizare, pur și simplu se agită și pulverizați haina câinelui, evitând zona ochilor.

Mentă

Menta este una dintre cele mai ușoare ierburi de a crește, iar țânțarii îl urăsc. Plantarea acestuia în unele ghivece în jurul patio-ului sau puntea va ajuta la repetarea țânțarilor, astfel încât nu trebuie să utilizați Citronella. În plus, vasele vor asigura că mentele se află conținute fără să se răspândească în alte zone ale curții dvs.

Rozmarin

Dacă vă place să gătiți, având rozmarin în grădina dvs. este o idee minunată. Nu este doar o plantă aromatică pentru legume și carne, dar este, de asemenea, parte a familiei de menta, ceea ce înseamnă că țânțarii nu-i plac. Este și o plantă consistentă, așa că trebuie doar să o plantați și să lăsați-o să prospere.

Busuioc

Vasile nu este doar o adăugare delicioasă a alimentelor italiene; De asemenea, este toxic pentru larvele de țânțari. Dacă plantați busuiocul lângă orice apă în picioare, cum ar fi iazurile, țânțarii vor fi descurajați să-și așeze ouăle acolo.

Usturoi

Nu este un secret că usturoiul poate fi un gust dobândit. Din fericire, țânțarii îl urăsc. Gătitul cu usturoi în curtea din spate sau de plantare a usturoiului în curtea dvs. poate respinge în mod natural țânțarii pentru a vă menține câinele în siguranță.

Este important să realizăm că, deși Citronella a atras atenția pentru a fi toxică pentru câini, există și alți repelații de țânțari naturali care pot fi periculoși. Când aveți un animal de companie, este important să fiți conștienți de ce tipuri de plante aveți în jurul casei dvs. și, de asemenea, asigurați-vă că orice lumanari sau alte ispite sunt păstrate din greutatea câinelui dvs.

Citiți următorul: Cum se face spray de bug-uri de casă pentru câini

Este Citronella în condiții de siguranță pentru câini și ce altceva proprietarii trebuie să știe Citronella pentru câini și ce altceva trebuie să știe proprietarii

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este citronella în condiții de siguranță pentru câini? Și ce altceva trebuie să știe proprietarii