Catnip: ce este și de ce pisicile o iubesc?

Pisica gri care deține catnip

Fiind singurul medicament de agrement pentru pisici, Catnip (Nepeta Cataria) este o plantă stimulantă unică, care este aproape la fel de încurcată ca pisicile în sine.

Între 67% și 80% din populația de felină adultă este sensibilă la Catnip.

Pisicile sensibile reacționează la Catnip, mergând puțin în jurul valorii de pe podea, linsând cât mai mult "în timp ce pot, frecându-și capul în catnip și frisând în jurul camerei. Unele pisici încep să scadă. Alții sunt agitați și violenți.

Atât pisicile mici, cât și mari reacționează la catnip. Leii, tigrii, leoparzii și alte pisici mari prezintă toate aceleași reacții la plante medicinale. Dar în timp ce experiența este răspândită printre toate tipurile de pisici, ele sunt singurele animale care au atât de mult buzz din Catnip.

Pentru ceilalți, este ceva între un repetant și un sedativ ușor. Brewed într-un ceai, afumat sau amestecat în tratamente, catnip și catminitate sunt liniștitoare pentru oameni, câini și alte animale. Și dacă nu sunteți încântați de pisici stimulate sau de oameni răciți, ați putea să știți că compusul activ din Catnip este a Mosquito repellent mai puternic decât Deet.

Indiferent dacă vă uitați la o pisică în mijlocul unei catnipuri ridicate sau studiați secretele ascunse în "nipul în sine, dinamica dintre plantă și felină este o sursă constantă de fascinație.

În acest articol, vom săpăm mai adânc în căile misterioase de catnip, descoperind ceea ce este, cum afectează pisicile și cum puteți începe cu Catnip.

Cum funcționează Catnip?

Pentru a înțelege cum Catnip îți afectează pisica, trebuie să ne uităm mai a două lucruri - ceea ce este compus Catnip și ceea ce face pisica ta bifați.

Când te uiți la o plantă Catnip, prima dvs. impresie este de o plantă plană perenă verde, uneori acoperită cu un pachet de flori albe sau lavandă. Ramificarea de pe tulpină sunt frunze serrate care arată ca o rănit mai moale, praf de balsam de lămâie.

Planta este membră a familiei de menta (Lamiaceae) și este ușor de confundat pentru balsamul de lamaie, catil și menta.

Pachet de frunze de catnip, tulpini și flori

Planta catnip seamănă cu ceilalți membri ai familiei de mentă, purtând frunze, frunze serrate și flori albe sau lavandă.

Ceea ce face diferit de aceste plante este ceva ce nu puteți vedea - un compus chimic numit Nepetalactone.

Secretate în becuri fragile microscopice care acoperă frunzele, tulpinile și podurile de semințe ale plantei, nepetalactona constituie între 70% și 99% din uleiul esențial din Catnip.

Când acele mici becuri rupture, moleculele nepetalactone plutesc de planta de catnip și intră în nasul pisicii tale. De acolo, se leagă de receptorii proteinei, care stimulează neuronii senzoriali care ajung la alți neuroni situați în becul olfactiv. Becul olfactiv este o structură nervoasă în creierul pisicii dvs. care acționează ca un centru de procesare pentru mirosuri.

Becul olfactiv proiectează această informație despre miros mai multe regiuni ale creierului, inclusiv cele două clustere neuronale numite amigdala. Această glandă controlează răspunsurile comportamentale la stimuli. Cu alte cuvinte, amigdala primește mesajul că este timpul să trecem la răspunsul emoțional și să se deplaseze corpul.

Între timp, glanda olfactivă proiectează, de asemenea, hipotalamus sau "glandă master" a creierului, care controlează doar totul în organism. Se pare că hipotalamusul interpretează nepetalactona de catnip ca ceva foarte asemănător cu feromonele sexuale feline, care reglează răspunsul prin glanda pituitară și declanșând un răspuns comportamental.

Ce face catnip pisicile?

Indiferent de sex, pisicile afectate încep să acționeze foarte mult ca femelele în căldură - cu o răsucire.

Veți observa comportamentele Estrus-Esque cum ar fi rularea în jurul valorii de podea, frecarea obrazului frened, purtring și vocalizarea. În plus față de aceste comportamente, pisicile devin, în general, excitabile, urmărind șoareci invizibili și se prăbușesc în jurul casei.

Efectul durează timp de 5-15 minute și apoi se estompează, lăsându-ți pisica catnipped-out timp de până la două ore. În acel moment, pisicile își pierd sensibilitatea față de catnip și au nevoie de ceva timp pentru ca imunitatea să se poarte.

Deci, deoarece se pare că Catnip provoacă ceva de răspuns emoțional similar cu cele create de feromoni felini, este un fel de pseudo-feromon derivat din plante?

Nu chiar.

Spre deosebire de feromoni, uleiurile volatile din catnip afectează numai pisicile prin nas. Pisicile nu iau nepetalactone cu organul lui Jacobson - cunoscut și sub numele de organul Vomeronasal, situat pe acoperișul gurii lor. Este o experiență bazată pe nas.

Deși pisicile mănâncă adesea catnip atunci când sunt în mijlocul ridicat, catnip ingerat nu are același efect. Când pisicile mănâncă catnip, ei o trăiesc aproximativ în același mod când o facem când o mâncăm sau o beau într-un ceai - pot simți un efect sedativ ușor.

Nu putem spune exact ce pisici se confruntă când miroase catnip. În comunitatea științifică, nu există un consens cu privire la faptul că Catnip afectează pisicile.

Este siguranța catnip?

Pentru toate efectele sale euforice, este vorba despre ca un medicament poate fi. Catnip este sigur, imposibil de supradozat și non-dependență. Pisicile de toate vârstele pot încerca, dar numai pisicile adulte au cablajul de a experimenta o înălțime. Majoritatea pisicilor își dezvoltă interesul față de catnip în jurul valorii de timp ajung la maturitate sexuală (6 până la 8 luni).

Alternative la Catnip pentru pisici

Ce se întâmplă dacă pisica dvs. este una dintre cele aproximativ 1/3 din populația felină care nu reacționează la Catnip? Aveți câteva alternative. În timp ce SilverVine este cea mai promițătoare alternativă Catnip, puteți încerca, de asemenea, rădăcină valeriană, honeysuckle tartar și alte soiuri de catmint.

SilverVine

Deși Catnip devine mai presă, SilverVine - cunoscută și sub numele de Matabi - este o alternativă puternică. Acest nativ din China și Japonia este o specie de kiwifruit din familia Actinidiaceae.

În loc de nepetalactonă, SilverVine conține concentrații ridicate ale unei substanțe chimice numite actinidină. Actinidina declanșează o reacție similară cu nepetalactona, dar pare să afecteze un procent mai mare de pisici. Potrivit unui studiu publicat În cercetarea veterinară BMC, aproape 80% din pisicile dintr-un grup de 100 cat au reacționat la SilverVine, inclusiv 75% din pisicile care nu au ieșit din Catnip.

SilverVine provoacă, de asemenea, o înălțime mai mare. În timp ce Catnip poartă după 5-15 minute, o frenezie de argint poate dura până la 30 de minute.

Cum ar fi Catnip, SilverVine este sigur pentru pisici, iar distracția vine fără efect. Dacă pisica ta face parte din populație care nu face nimic dintr-o doză de Catnip, gândiți-vă să încercați SilverVine în schimb.

Rădăcină de valeriană

Rădăcina valeriană este o înflorire perenă, poate cel mai bine cunoscută pentru proprietățile sale liniștitoare. Este, de asemenea, stimularea moderată a pisicilor, declanșând o reacție în aproximativ 47% din pisici. Și la fel cum Valerian poate ajuta la ameliorarea insomniei și a anxietății în oameni, această plantă poate ajuta Kitties să se relaxeze odată ce înălțimea ajunge la un capăt.

Honeysuckle tatatie 

Honeysuckle tătarului este un arbust de înflorire care, ca și catnip, conține nepetalactona monoterpenoidă. Lemnul său declanșează reacții asemănătoare catnip în aproximativ 50% din pisici. În timp ce chiar pisicile sensibile la pisici nu încep să reacționeze la plantă până la vârsta de 6 luni, se pare că pisicile de toate vârstele pot obține un buzunar din această specie de caprifoi.

Alte tipuri de catmin

Din speciile Nepeta, Nepeta Cataria are cea mai mare concentrație de nepetalactonă și cele mai puternice efecte, dar soiurile de caminitate cum ar fi minunea albastră, persană și catila Faassen pot declanșa, de asemenea, o reacție.

Cum să-ți dai pisica catnip

Calea Calico se joacă cu catnip

Catnip este disponibil într-o varietate de formate, inclusiv catnip uscat, jucării umplute catnip și spray-uri catnip.

Dă-ți pisica catnip este simplu. Dacă utilizați frunze de catnip sau o jucărie, strângeți-o și masați-o înainte de a vă da pisicii. Acest lucru ajută la încălzirea lucrurilor, spargeți becurile de suprafață și eliberați uleiurile volatile ale lui Catnip. Dacă utilizați un spray, nu este necesar niciun preparat. Doar spritz-o în zona aleasă.

Catnip durează mai mult dacă este depozitat într-un recipient etanș într-o zonă întunecată și rece. Dacă aveți spațiu de congelare și doriți să maximizați longevitatea catnipului dvs., plasați recipientele sigilate de catnip în congelator și le dezghețați când sunteți gata pentru o distracție.

Iată câteva dintre tipurile de catnip vă puteți da pisicii.

Catnip este întotdeauna aceeași plantă, dar vine în câteva formate. Iată câteva dintre opțiunile disponibile.

Catnip uscat

De asemenea, puteți cumpăra catnip uscat aproape oriunde puteți cumpăra alimente pentru pisici. Potența variază de la produs la produs, cu produse catnip de calitate inferioară care conțin prea mult tulpină și nu suficient de bud.

Catnip Toys

Jucarii de catnip sunt, de asemenea, disponibile, oferindu-i pisica ta ceva de a lovi cu piciorul, drool, si bat in jurul in timp ce se bucura.

Faceți clic aici pentru o listă a celor mai bune jucării de pisici de pe piață

Catnip Spray

De asemenea, puteți utiliza spray-uri de catnip, care sunt o alternativă mai puțin dezordonată la frunzele de catnip împrăștiate pe podea. Catnip Spray este utilă pentru reîmprospătarea jucăriilor Catnip și vă poate ajuta să vă interesați pisica de mobilier nou, cum ar fi punctele de zgâriere, paturile și copacii.

Cultivarea catnip la domiciliu

Dacă vă place ideea unei plante proaspete, gândiți-vă la creșterea catnip în grădina dvs. de origine. Este o plantă perenă care este tare și ușor de a crește într-o serie de climă. Alegeți și uscați catnipul după cum este necesar. Deși pisicile reacționează atât la catnipul proaspăt cât și uscat, catnipul deshidratat este mai puternic și mai ușor de stocat pe termen lung.

În cele din urmă, Catnip rămâne un mister.

În timp ce putem intra mai profund asupra modului în care compușii din Catnip interacționează cu creierul pisicii dvs., nu putem răspunde exact de ce o specie-catnip - are un efect atât de intens asupra atât de mulți membri ai altei specii. Este un mister ca intrigant și încântător ca și pisicile noastre.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Catnip: ce este și de ce pisicile o iubesc?