Cele mai populare rase de câine din ungaria

Ratele câinilor maghiare sunt creaturi inteligente și iubitoare. Există doar nouă rase de câini maghiare. Aici veți găsi informații detaliate despre cele patru cele mai populare rase de câini din Ungaria. Această rasă are o istorie lungă și interesantă. Cu mulți ani în urmă, localnicii din Ungaria au avut o preferință pentru câinii harnici care erau buni cu oamenii și au fost crescuți ca atare. Le veți auzi adesea descriși ca câini de lucru "de înaltă performanță", deoarece sunt renumiți pentru ei Eticul de lucru puternic. Pentru a afla mai multe despre aceste rase rare și prețioase, continuați să citiți. 

Câinele maghiarilor de câine Vizsla

Vizsla

Această rasă de câine maghiară din Ungaria a fost dezvoltată ca un retriever și un indicator. Vizsla este denumită și indicatorul maghiar. Rădăcinile lor maghiare sunt mai mult decât 1000 varsta. Caninii au fost folosiți de războinici și nobili pentru a vâna iepurele și păsările de joc. 

Comportament și temperament

Cunoscut sub numele de "Velcro Vizsla", această rasă este super-clingy. După cum sa menționat, Vizsla a fost crescută ca un retriever și un pointer, au lucrat alături de vânătorii lor și au fost rareori separați de ei. Se pare că această trăsătură a fost susținută în ADN-ul lor, deoarece ei au obiceiul de a se sprijini pe picioarele proprietarilor lor și de a le urma oriunde merg. 

Vizslas sunt o rasă hardworking și o rasă versatilă. Această rasă de câine maghiară este în elementul său atunci când au un loc de muncă de făcut. Ele sunt o rasă de mare energie și au nevoie de o mulțime de Exercițiul zilnic, cel puțin o oră pe zi. Vizsla iubește să concureze în activități sportive pentru câini. Vizslas fac supraveghetori excelenți, deoarece sunt cursanți rapizi și au instincte de protecție puternice. 

Vizslas sunt extrem de prietenoase și se întâmplă bine cu alți câini și pisici când sunt ridicați cu ei. Deși nu sunt bune cu alte animale de companie, cum ar fi păsări, cobai, gerbili și iepuri, din cauza instinctelor lor de vânătoare. Această rasă se bucură de lucruri de mestecat. Pentru a evita deteriorarea mobilierului, obțineți-le o mulțime de jucării de mestecat pentru a le menține ocupate. 

Este esențial să vă controlați lătratul devreme sau că canina dvs. va deveni a Barker de agrement. Vizsla pare să aibă o opinie despre tot ceea ce se întâmplă în jurul lor și va lătra excesiv să vă informeze. Vizsla sunt predispuse la anxietate de separare și acest lucru se poate manifesta în comportamentul distructiv. Dacă preferați să vă păstrați câinii în afara acestei rase, nu poate fi pentru dvs. Vizsla, pentru că hainele lor nu sunt tăiate pentru vreme rece, deoarece nu le va proteja. Această rasă de câine maghiară prosperă cu compania umană, fără ea, se deprimă. În case cu copii mici, ele sunt afectuoase, dar nivelurile ridicate de energie pot deveni o problemă mai mică.Ei fac tovarăși excelenți pentru copiii energetici mai mari. În familia potrivită, sunt iubitoare, pline de viață, blândă și prietenoasă. 

Îngrijirea

Vizsla are un strat scurt, neted, ușor de periat; oferindu-le blană o dată cu o perie de cauciuc și o cârpă umedă în fiecare săptămână va face truc. Veți ști când unghiile Caninei au devenit prea lungi când le auziți făcând clic pe podea. Tunde o dată sau de două ori pe lună pentru a le păstra în stare bună. Periajul dinților lor zilnic, ca și cu toți câinii, este recomandat. 

Informații suplimentare

  • Durată de viață: 10 - 14 ani
  • Culori: aur, roșu de aur, rugină de aur
  • Greutate: 50 - 65 lbs
  • Înălţime: 21 - 24 Inches 
  • HipoalerGenic: No

Fapt amuzant: Vizslas sunt câini extrem de inteligenți, unul dintre motivele pentru care sunt crescute ca tovarășii de vânătoare. Ele sunt rezolvatori de probleme avid și întotdeauna caută să facă ceva care va să-și angajeze creierul. 

Câinele maghiarului de câine Transilvania Hound

Houndul Transilvanian

Houndul transilvănian este, de asemenea, numit Houndul de Miros al Transilvaniei și Houndul maghiar. Această rasă de câine maghiară este o rasă veche care a fost un favorit printre vânători și redevențe. La începutul secolului al XX-lea, aproape că au dispărut. Au reușit să supraviețuiască, iar astăzi sunt tovarășii loiali și credincioși ai multor iubiți de câini. Deși Hound Transilvanian este un bun iubit și unul dintre cele mai populare rase de câine maghiare, ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru familiile cu copii mici sau proprietarii de animale de companie. 

Comportament și temperament

Houndul transilvănian este cunoscut pentru personalitatea câștigătoare. Ei au lucrat cu oamenii de secole, înțelegem-ne în moduri pe care alți câini nu o fac. Această rasă este obișnuită cu o varietate de terenuri și climate și sunt capabile să se adapteze la orice mediu. Ei au fost crescuți să vâneze și să călătorească și să aibă cantități masive de energie și să necesite o mulțime de exerciții fizice. Va trebui să vă plimbați adesea câinele și să programați un timp suplimentar. Houndul transilvănian este folosit pentru a închide compania cu oamenii și va face totul în puterea lor de a vă bucura și de a-și proteja proprietarii. Se știe că se bucură că se bucură de snuggling pe canapea cu oricine este disponibil. 

Houndul transilvănian are nevoie de o pregătire adecvată, dacă nu pot deveni agresivi și supraprotectivi și pot să se simtă la oricine se simt în pericol pe teritoriul lor. Dacă sunteți proprietar de animale de companie, această rasă nu poate fi ideală pentru dvs. Ei au nevoie de Formare cu experiență, Deci, este posibil să aveți nevoie să investiți într-un antrenor de câini. 

Datorită dimensiunii și nivelurilor ridicate de energie, fiți precauți cu ei în jurul copiilor mici. Intenția lor nu ar fi să rănească copilul, dar cu o energie ridicată, sărituri și să se piardă accidentele. 

Îngrijirea

Nu va trebui să petreceți mult timp îngrijirea câinilor transilvăneni. Ei au un strat foarte scurt care necesită o îngrijire minimă. Periajul blănii o dată pe săptămână cu un mitt de îngrijire sau o perie puternică de păr va păstra haina câinelui în stare bună de sănătate. Din cauza urechilor lor lungi, verificați urechile lor pentru dăunători și resturi zilnic și curățați-le în conformitate cu recomandările VET. Ca și în cazul tuturor câinilor, mențineți o igienă dentară bună prin spălarea zilnică a dinților. Închideți unghiile când este necesar și dați-le o baie bună cel puțin o dată pe lună. 

Informații suplimentare

  • Durată de viață: 10 - 14 ani
  • Culori: negru, bronz
  • Greutate: minim 55 lbs
  • Înălţime: 22 - 26 Inches
  • HipoalerGenic: No

Fapt amuzant: În 2006, Clubul Kennel United a recunoscut oficial câinele transilvănian ca parte a grupului de Hound de Scent.

Greyhound maghiară

Istoria sugerează că rasa maghiară de la Greyhound nu a fost folosită numai pentru câinii de vânătoare, dar a fost, de asemenea, un animal de companie loial de familie. Au o istorie lungă. Fosilele au fost găsite în gama de munte Carpați care dovedesc că au fost în jur de sute de ani. Datorită aspectului elegant și elegant, ele sunt una dintre cele mai populare rase de câine din Ungaria. Această rasă este comună printre aristocrația Ungariei. Ele sunt extrem de rapide cu rezistență nelimitată; Ei au fost obișnuiți de obicei pentru a vâna iepurele și cerbul, datorită vitezei lor, vânătorii ar urma în spatele lor pe călare pentru a ține pasul. 

Comportament și temperament

În ciuda capacității lor feroce de a vâna, Greyhoundul maghiar este o rasă timidă și docile. Ei iubesc să fie în jurul altor câini și copii; Cu toate acestea, ei pot obține un pic nervos atunci când în jurul copiilor excitați. Ei fac câini de gardă mare odată ce au legat o familie. Deși Greyhounds maghiară sunt stagnați în jurul străinilor, acest lucru nu se manifestă în comportament agresiv. Este important să vă socializați animalul devreme și continuu sau poate deveni timid și frică să îndeplinească sarcini pe care le percepe la fel de dificil. 

Greyhoundul maghiar are nevoie de spațiu pentru a juca jocuri și a-și întinde corpul lung. Prin urmare, dacă locuiți într-un spațiu mic, este posibil ca aceasta să nu fie rasa pentru dvs. Ele sunt câini de energie ridicată și trebuie să exercite timp de minimum 1 oră pe zi. În plus, deoarece sunt câini inteligenți, vor avea nevoie Jucării interactive pentru a le menține angajați și în afara necazurilor.

Îngrijirea

Când vine vorba de îngrijire, Greyhoundul maghiar este ușor de întreținut. Blana lor este scurtă și moale, necesită periajul cel puțin o dată pe săptămână, cu o perie naturală de păr, un mitt de vânătoare sau o perie de slicker. După periaj, ștergând stratul cu o cârpă umedă, va păstra haina în căutarea strălucitoare, precum și îndepărtarea oricărui păr mort. Ei au vărsat în timpul lunilor de primăvară și de vară, timp în care vor avea nevoie de periaj suplimentar. Spre deosebire de majoritatea câinilor, ogărul maghiar nu are nevoie de baie adesea. Să le îmbogăți de două până la trei ori pe an este de ajuns. În timpul sesiunilor săptămânale de îngrijire, Verificați tampoanele picioarelor lor Pentru dureri sau fisuri, curățați urechile dacă este necesar și tăiați unghiile atunci când este necesar. 

Informații suplimentare

  • Durată de viață: 12 - 14 ani
  • Culori: negru, roșu, Fawn, Brindle
  • Greutate: 49 - 68 lbs
  • Înălţime: 24 -27.5 Inches
  • HipoalerGenic: No

Fapt amuzant: Greyhounds maghiară sunt, de asemenea, cunoscuți sub numele de agar maghiar.

Câinele maghiarilor de câine Komodor

Komondor

Dacă nu ați știut mai bine, ați crede că Komondor a fost creat pentru podele MOP. Este un aspect unic este unul dintre principalele motive este printre cele mai populare rase de câine din Ungaria. Dar această rasă maghiară bine a fost dezvoltată ca a Flock Guardian Dog. Ei sunt experți în acest domeniu și sunt foarte protective, independente și inteligente. 

Comportament și temperament

Datorită instinctelor lor de protecție, Komondorul este cunoscut ca să stea și să se uite la proprietarii lor, în timp ce își îndeplinesc îndatoririle în jurul casei. Ele sunt foarte suspecte de străini și vor ataca dacă vor percepe pe cineva ca o amenințare. Dacă sunteți un proprietar de câini pentru prima dată sau un Pushover, aceasta nu este rasa pentru tine. Komondorul are nevoie de o mână fermă sau vor pierde rapid respectul pentru dvs. Va trebui să vă socializați câinele devreme și adesea, expunându-l în diferite situații, oameni și medii. Dacă nu, ei nu vor ști cum să se comporte când sunt în afara zonei lor de confort. Dați câinilor și oaspeților o introducere specială și asigurați-vă că se familiarizează cu ei, pentru a evita orice probleme.

Komondorii nu-i plac câinii pe care nu le cunosc și vor intra în modul de atac când se întâlnesc pe unul. De asemenea, este important să menționăm că unii komondori vor arăta refuzul gol pentru a-și împărtăși spațiul cu un alt câine. Deci, în unele cazuri ar putea să nu fie posibilă o altă canină în casă. Cu toate acestea, ele par să iubească pisicile și alte animale. 

Îngrijirea

Va trebui să investiți o mulțime de timp îngrijindu-i pe Komondor. Datorită tipului de blană pe care o au, nu va trebui să o spălați, dar va trebui să vă asigurați că este ținut fără murdărie și paraziți. Experții sfătuiesc să le dai o baie de 3 până la 4 ori pe an; ceva mai mult decât acest lucru va elimina stratul natural de grăsime pe părul care o va face să atragă mai multă murdărie. Dacă câinele este în ploaie și se umezește, Uscați haina cât mai curând posibil pentru a evita mirosul de tip mucegai. 

Informații suplimentare

Fapt amuzant: Doar cu 13 Din această rasă de câine maghiară în Australia, Komondor este una dintre cele mai rare rase de câine din acea țară. 

Gândirea finală

Credem că legătura extraordinară dintre oameni și caninele lor le permite să trăiască mai fericiți și mai bogați. În ciuda faptului că deținerea unui câine este extrem de plină de satisfacții, este, de asemenea, o mare responsabilitate. Este esențial să alegeți rasa potrivit pentru dvs. După cum ați citit, cele mai populare rase de câine maghiare vin în toate formele, dimensiunile și temperamentele. Înainte de a vă angaja, asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. și deveniți educați în ceea ce este necesar pentru a avea grijă de această rasă particulară.

Citiți următorul: Cele mai populare rase de câine irlandeze

Cele mai populare rase de câine din Ungaria

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cele mai populare rase de câine din ungaria