Wirechaird vizsla: profil de rasa de caini

Wirehaired Vizsla Mama și Pup

Vizsla (WHV) are multe caracteristici ale relativului lor cu părul neted. Sunt atletice, afectuoase și dornice să vă rog. Ei, totuși, o rasă complet separată, cu o istorie mult mai recentă, o dispoziție mai dură și, în general, se gândesc ca un pic mai mult.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Sportiv

Înălţime: 23 până la 25 de centimetri (bărbați) - 21.5 până la 23 inci (femei)

Greutate: 55 la 65 de lire sterline (masculin) - 45 până la 55 de lire sterline (feminin)

Palton: Suprafață densă, wiry, apropiată, cu sprâncene pronunțate și sub acoperire cu apă-repellent cu apă, este de asemenea densă pe partea de sus a corpului

Culoarea stratului: Nuanțe diferite de rugină solidă de aur

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile VizsLa Wherechaird

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exerciții Înalt
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Înalt
TrainitateMediu
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Mediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria VizsLa Wherechaird

Vizsla tradițională acoperită netedă are o istorie antică care poate fi urmărită ca și în secolul al VIII-lea și clanurile Maygar din Ungaria. Prin secole au fost venerate pentru abilitățile și temperamentul lor de vânătoare.

Vizsla Wirechaird este o rasă complet separată, deși au încă multe caracteristici și trăsături similare la varietatea acoperită fără probleme.

Soiul Wirechaird a fost dezvoltat pentru prima dată în anii 1930. Au venit prin trecerea lui Vizslas cu indicii germani cu silă, într-un efort de a produce un strat mai rezistent la intemperii și cald și o chip rezistentă. Acest lucru le-ar face un partener mai robust de vânătoare în terenul muntos rece al Ungariei de Nord.

Al doilea război mondial a dus la decimarea populațiilor de Vizslas și Wherechaird Vizslas. Sa crezut că alți câini au fost introduși în programul de reproducere a firmei după aceasta, eventual, incluzând griffonul îndreptat prin lirare, pudelpointer și chiar setterul irlandez.

Rasa a fost importată mai întâi în America de Nord în anii 1970, dar nu au primit o recunoaștere completă de la AKC până în 2014.

Wirehaired Vizsla Care

Vizsla Wirechair, cum ar fi ruda lor acoperită fără probleme, este privită ca o rasă versatilă, iubitoare și spirituală. În timp ce se crede că sunt puțin mai puțin de mare energie decât o vizibilă tradițională, sunt încă potrivite pentru a trăi cu proprietarii care conduc un stil de viață activ.

Dacă nu primesc suficientă exercițiu și îmbogățire, comportamentele problematice pot suprafeța ca rezultat al plictiselii.

Dacă sunteți în căutarea unui câine pentru a le lega Dog sport, Veți avea un meci bun cu o Vizsla Wirechair. Entuziasmul, inteligența și energia înseamnă că fac bine în agilitate și canicrosss și abilitățile lor naturale de vânătoare se îndreaptă bine spre studiile de lucru.

Ele sunt adesea iubitori de apă, iar înotul poate fi o mare formă de exerciții fizice. Ei pot face față condițiilor de apă rece mai bine decât omologii lor acoperiți cu netedă.

WireHairs Vizslas nu sunt întotdeauna la fel de vocale ca și Vizslas tradiționale, dar sunt o altă rasă care formează obligațiuni excepționale cu familiile lor. Ei doresc întotdeauna să fie lângă tine și pot fi predispuși la anxietate de separare Dacă sunt lăsați pentru perioade lungi de timp pe cont propriu. Ei s-ar potrivi unei case unde sunt cineva în jurul lor pentru ei cea mai mare parte a zilei.

Sunt distractive-iubitoare și cu inima caldă și tind să se înțeleagă bine cu copiii respectuoși și cu alți câini. Contextul lor de vânătoare înseamnă că pot avea o mașină de înaltă pradă, așa că ar trebui să se țină seama dacă trăiesc într-o gospodărie cu mici furrii și este posibil să trebuiască să puneți o muncă suplimentară cu Recuperarea instruirii.

Sunt cunoscuți că sunt foarte licitabile și dornici să vă rog și acest lucru, combinat cu inteligența lor, înseamnă că răspund excepțional de bine Metode de formare a armăturii pozitive.

Rasa nu are un regim de îngrijire mare de întreținere. Ele nu sunt nivele excesive și o perie generală prin o dată pe săptămână ar trebui să fie suficientă pentru a ridica firele moarte și pentru a menține haina și pielea în stare bună. Ca și în cazul multor rase wailhaired, haina lor poate avea nevoie de stripare pentru a împiedica să devină necorespunzătoare și de a încuraja o creștere nouă a părului.

Probleme comune de sănătate

Toate rasele sunt supuse unor condiții moștenite. Obținerea unui catelus de la un crescător de renume care efectuează controale relevante de sănătate asupra potențialilor părinți va reduce șansa de a vă dezvolta aceste tipuri de condiții, dar nu este o garanție.

Unele dintre condițiile Vizsla Wirechaird pot fi predispuse pentru a include următoarele:

Hip și displazie cot: Acestea sunt comune în multe rase, nu doar whvs. În cazul în care îmbinările de șold sau cot formează anormal, acest lucru poate provoca dureri degenerative și probleme de mobilitate. În cazuri severe, chirurgia poate fi necesară pentru a asigura o bună calitate a vieții pentru câine.

Hiperuricosuria (hu): Aceasta se referă la un nivel ridicat de acid uric prezent în urina câinelui și poate provoca apariția pietrelor vezicii urinare sau a rinichiului. Există incidențe mai mari decât cele medii ale acestui eveniment în Vizslas Wirechair, dar există un test disponibil pentru a verifica dacă părinții potențiali transportă gena.

Epilepsia idiopatică: Epilepsia idiopatică este ceva pe care Vizslas îl poate suferi. Aceasta este o formă moștenită de convulsii din care cauza exactă este necunoscută. Adesea, acest tip de epilepsie poate fi gestionat cu succes cu utilizarea medicamentelor și schimbările la stilul de viață al câinelui.

Boala oculară: WHV-urile pot fi predispuse la anumite condiții de ochi moștenite, inclusiv atrofia retină progresivă (PRA), entropie și ectropion. Băierii buni vor avea teste oftalmice făcute cu privire la părinții potențiali pentru a reduce riscul acestor condiții care au fost transmise puii.

Dieta și nutriția

Ca și în cazul oricărui câine, ar trebui să vă hrăniți cu o dietă de înaltă calitate Vizsla de înaltă calitate și în mod corespunzător.

Cu pieptul lor mare, adânc, Vizslas WireHairs poate fi mai susceptibil la o afecțiune numită torsiune gastrică. Aceasta este denumită în mod obișnuit Blotat. Acest lucru poate fi pus în pericol de viață și există încă un număr de necunoscute despre cauza și tratamentul eficient.

Este acceptat pe scară largă că hrănirea câinelui tău mai degrabă mese mai des este probabil să reducă riscul de a dezvolta această afecțiune. Astfel încât alimentarea a două sau trei mese pe zi, mai degrabă decât una mare. Pentru câinii care își aruncă mâncarea în câteva secunde, folosind un castron lent de hrănire ar putea fi, de asemenea, benefic.

10 cele mai bune rase de câine pentru alergători
PROS
  • Afectuos și licitat

  • Inteligent și dornic să vă rog

  • Regimul de îngrijire a întreținerii reduse

Contra
  • Are nevoie de o mulțime de exerciții și îmbogățiri

  • Poate fi predispus la anxietatea de separare

  • Poate avea o unitate de pradă mare

Unde să adoptați sau să cumpărați o Vizsla Wirechair

Indiferent de rasa pe care intenționați să o oferiți o casă, găsind o Bună crescător este crucial.

Asigurați-vă că aveți șansa de a întâlni puii cu colegii și mama lor într-un mediu de origine confortabil și liniștit. Ei nu ar trebui să fie eliberați să vină acasă cu tine până la cel puțin opt săptămâni de vârstă.

Un loc bun pentru a începe cercetarea dvs. ar fi prin intermediul WireHaird Vizsla Club of America.

Nu reduceți cu privire la adoptarea unui Vizsla Wirechaird sau a unei rase similare. Adoptarea poate fi deosebit de recompensă și există atât de mulți câini în adăposturi din întreaga țară care caută casa lor pentru totdeauna. De asemenea, ați putea ajunge la o organizație de salvare specifică pentru rasă cum ar fi New Hope Vizsla salvare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de câini similare cu Wirechaird Vizsla, puteți lua în considerare și următoarele rase:

Există o mulțime de minunați rase de câini acolo. Făcând cercetarea dvs., veți găsi unul care va fi cel mai potrivit pentru a avea o casă pentru totdeauna cu dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Wirechaird vizsla: profil de rasa de caini