Denison barb profil specii de pește

Denison

Prezentare speciala

Nume comune: Sângerări de ochi Barb, Denison Barb, vulpea lui Denison, Barbul de cometa roșie, Barbul de linie roșie, peștele cu căptușeală roșie, rechinul Roseline, Torpedo Barb, Miss Kerala

Nume stiintific: Puntius Denisonii

Dimensiunea adulților: 6 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieCyprinidae
OrigineIndia de Sud
SocialPașnic cu pește de dimensiuni similare
Nivelul rezervoruluiNivel mediu
Dimensiunea minimă a rezervorului55 galon
DietăOmnivore, mănâncă cele mai multe alimente
CreștereStratul de ouă
ÎngrijireUşor
ph6.8 la 7.8
Duritate5 până la 25 dgh
Temperatura60 la 77 grade F (15 până la 25 de grade C)

Origine și distribuție

Această specie a fost descrisă pentru prima dată în 1865 și este endemică pentru Kerala și South Karnataka în zona sudică a Indiei, adesea numită coasta Malabar. Ele se găsesc în școli mari din bazine, fluxuri și râuri care sunt în general puternic vegetate și stâncoase, cu apă care este foarte oxigenată.

La fel ca multe specii, Barbul Denison a fost numit mai multe nume științifice, precum și o serie de nume comune. În prezent, numele științific acceptat pentru această specie este Puntius Denisonii. Numele științifice anterioare includ Barbus Denisonii, Barbus Denisonii, Crossocheilus Denisonii, și Labeo Denisonii.

Acest barb este un exemplu de ceea ce se poate întâmpla cu o specie care este prinsă sălbatică și devine brusc în mare cerere. După ce a fost numit ca fiind una dintre cele mai importante specii de pești noi de către Aquarama, expoziția de pește ornamentală internațională, acest pește a devenit rapid destul de popular. În decursul unui deceniu, peste jumătate din exporturile de pește ornamentale din India au fost Denison Barbs. Din păcate, rezultatul a fost o scădere semnificativă a populațiilor sălbatice datorate în mare parte excesului de pescuit excesiv.

Pierderea habitatului natural ca rezultat al poluării umane și al defrișărilor a contribuit, de asemenea, la reducerea acestei specii în sălbăticie. Au fost depuse eforturi pentru a contracara acest lucru prin instituționarea perioadelor atunci când nu este permisă colectarea, precum și programele comerciale de reproducere din Asia de Sud-Est și Europa de Est. Cu toate acestea, acest pește rămâne în continuare pe cale de dispariție și este pe Lista roșie a IUCN.

Culori și marcaje

Lung și torpildo, este ușor să vezi de ce mulți numesc acest barb torpilat roșu. Corpul argintiu al acestui pește este pornit de o linie neagră care rulează întreaga lungime a corpului de la botul la coadă. Acest lucru este în contrast de o linie roșie strălucitoare, care se desfășoară chiar deasupra liniei negre, alergând de la nas prin ochi și continuând la mijlocul corpului. Firul dorsal este, de asemenea, tăiat în roșu strălucitor, în timp ce fura caudală este dungată cu dungi negre și luminoase galbene. Specimenele mature sunt cunoscute pentru a dezvolta o nuanță verzui pe cap.

Ajunși la o dimensiune a adulților de șase centimetri, această specie are o pereche de barbeli care îi ajută să localizeze prada. În ultimii ani, o variantă de aur a fost crescută, care are banda roșie, dar nu are banda neagră a soiului sălbatic.

Tankmates

Denison Barbs sunt, în general, pașnice, dar când sunt păstrate în mai puțin spațiu decât au nevoie, ei vor concura agresiv cu alte specii în timpul hrănirii. Ei nu sunt fulgi, dar ar trebui să se țină seama ca să le păstreze cu specii care sunt similare sau mai mari în dimensiune.

Acestea ar trebui păstrate în școli, de o jumătate de duzină sau mai mult. Ca rezultat, ele sunt păstrate cel mai bine numai în rezervoare mari de 55 de galoane la minimum. Alte barbe, Danios, membri mai mari ai familiei Tetra, peștele curcubeu și majoritatea cichlidelor sunt potrivite. Cheia este de a le păstra într-o școală și de a le oferi o mulțime de spațiu.

Denison Barb Habitat și îngrijire

Deoarece această specie crește rapid pentru a fi destul de mari, au depășit rapid rezervoarele de 55 de galoane. Un rezervor suficient de dimensionat ar trebui să aibă o mulțime de spațiu pentru înotul liber de o anumită distanță, deoarece acestea sunt un pește activ care trebuie să fie în mișcare.

Unele locuri de ascundere sunt, de asemenea, recomandate - peșteri de rocă sau lemn de pluș pot fi utilizate. Plante vii poate fi problematică, deoarece acestea pot fi dezrădăcinate de darting Denison Barbs. Cu toate acestea, specii rezistente, cum ar fi Anubias pot fi utilizate, dacă este bine ancorată.

Această specie este obișnuită cu nivelurile ridicate de oxigen și apa curată. Nivelurile ridicate de materie organică nu sunt tolerate bine, ceea ce înseamnă schimbări regulate de apă și Curățarea rezervorului sunt esențiale pentru păstrarea acestei specii sănătoase. niste Mișcarea apei este necesar, care poate fi prevăzut cu un bară de pulverizare sau Powerhead. Temperaturile apei pot fi mai mici decât celelalte pești tropicale de apă dulce - totuși că picături bruște la temperatură trebuie evitate.

Denison Barb Dieta și hrănirea

Denison Barbs sunt omnivore și vor accepta multe alimente. Pentru o sănătate optimă, acestea ar trebui să fie hrănite cu o mare varietate, inclusiv alimentele cu carne, precum și materia vegetală. Alimentele vii vor fi acceptate cu ușurință, inclusiv vierme de sânge, Daphnia, Cyclops, și creveți. Algele, spirulina și chiar legumele proaspete vor fi, de asemenea, acceptate cu ușurință.

Cum să vă hrăniți peștele erbivori

Diferențele dintre sexe

Există puține diferențe clare între sexe. Cu toate acestea, femelele adulte cresc un pic mai mari, sunt mai grele și sunt uneori mai puțin colorate decât bărbații.

Creșterea Barbului Denison

Au existat reproduceri limitate raportate în acvaria acvariilor. Toate cazurile au fost accidentale, iar puțin se știe despre condițiile în care a apărut reproducerea. Cu toate acestea, au avut loc operațiuni de reproducere comercială de succes în care hormonii au fost utilizați pentru a stimula reproducerea în această specie. Aceste reproduceri au avut loc în apă moale, acidă, ouăle fiind împrăștiate pe plante.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Denison barb profil specii de pește