8 Moduri de știință bazate pe știință de a trata și de a preveni parvovirusul la câini

Un foarte comun și foarte virale contagioase, parvovirusul la câini pot fi fatale. Parvo atacă celulele care se divid rapid, cum ar fi celulele albe și celulele din tractul intestinal. Puii mai tineri de 4 luni de câini care nu au fost vaccinați sunt cel mai expuși riscului. Dar există mai multe moduri de știință bazate pe știință pentru a preveni parvovirusul la câini și vom merge acum.

Modalități bazate pe știință pentru a preveni parvovirusul la câiniAm trecut prin sute de studii pe Canine Parvovirus pentru a vedea ce știința a fost cea mai eficientă modalitate de a face față Canine Parvovirus până la această dată. Nu este surprinzător, vaccinurile rămân cea mai eficientă metodă, dar am reușit, de asemenea, să găsesc șapte alte opțiuni pentru a reduce semnificativ șansele de a contracta câinele dvs. virusul. Vă voi arăta și câteva date pe care le-am găsit alături de aceste opțiuni.

Iată simptomele generale ale câinelui parvovirus doar pentru a ține minte:

  • Letargie
  • Vărsături severe
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Diaree
  • Deshidratare severă

Parvovirusul la câini poate duce la moarte, cu studii care prezintă o rată de mortalitate până la 10% la câinii adulți și 91% în pui (Nandi și colab. 2010). În general, s-au observat că, fără tratament sau prevenire adecvat, rata de mortalitate parvovirus globală la câini va fi la fel de mare ca 91%.

În acest articol voi examina opt tratamente bazate pe dovezi pentru a preveni parvovirusul la câini. Ca și în cazul oricărei alte condiții de sănătate din canini, prevenirea este o opțiune mult mai bună decât tratamentul după acest fapt. Parvovirusul la câini este o condiție foarte gravă, și este important să vă educați despre ea și măsurile preventive pe care le puteți lua pentru a vă menține în siguranță companionul canin.

De asemenea, citiți: 7 resurse pentru a vă ajuta să înțelegeți parvovirusul

8 moduri de a trata și de a preveni parvovirusul la câini

1 vaccinări

Un vaccin este o substanță care declanșează producerea de anticorpi în corpul câinelui, care poate oferi imunitate împotriva bolii. Vaccinări funcționează deoarece conțin o cantitate mică sau părți ale bacteriilor sau virusului care duc la boală. Dar, ca și cu toate vaccinurile, există întotdeauna un risc implicat, motiv pentru care este important să înțelegeți mai întâi cum funcționează.

Vaccin pentru parvovirusAici este un rapid Ghidul bazat pe dovezi de la CDC (PDF) care explică procesul de vaccinare.

Practic, odată ce corpul câinelui detectează acest material străin, sistemul imunitar va începe să producă anticorpi pentru a distruge celulele bolii. Anticorpii stau în organism pentru o lungă perioadă de timp, permițând sistemului imunitar să lupte împotriva germenilor reali înainte de a avea ocazia de a provoca boală.

Dar cât de eficiente sunt vaccinurile parvovirus de fapt?

Cercetările au arătat că vaccinurile sunt în prezent cea mai eficientă modalitate de a combate parvo și de a preveni parvovirusul la câini. Un studiu epidemiologic de 9 ani a demonstrat că câinii erau 12.De 7 ori mai probabil să fie admis cu Canine Parvovirus dacă nu au fost vaccinate în prezent (Houston și colab. 1996).

Un vaccin care se bazează pe un virus recombinant de plante care afișează o anumită proteină a parvovirusului canin, sa dovedit a fi eficient pentru protecția și vărsarea virusului (Lengeveld și colab. 2001). În plus, acest vaccin a dus la o creștere a producției de anticorpi parvovirus la câini.

Linia de jos: Vaccinarea dvs. este în prezent cea mai eficientă (și cea mai ușoară) modalitate de a preveni parvovirusul la câini.

2 Separarea fizică

Parvovirus este un virus extrem de contagios care poate trece ușor de la un câine la altul. De fapt, parvovirusul este atât de obișnuit încât sa demonstrat că este ușor transmis între o gamă variată de carnivore, inclusiv pumas, coioți, lupi și bobcat (Allison și colab. 2013).

Ca atare, Parvo este mult mai răspândită în viața sălbatică, iar profesioniștii au nevoie de o modalitate eficientă de a preveni răspândirea acesteia. Este mai bine dacă revizuim metodele și folosim ceea ce folosesc pentru a preveni parvovirusul la câini și pentru a evita răspândirea. Iată-te Abordarea oficială a IUCN (PDF) privind tratarea PARVO.

Deci, cum abordează acest lucru acest lucru?

La surpriza nimănui, cea mai comună (și de bază) metodă de conservare a IUCN și managerii sălbatici utilizează pentru a reduce transmiterea bolii între animale separați fizic animalele. Astfel, acesta este motiv pentru care câinii care separă fizic va contribui la prevenirea transmiterii virusului.

Linia de jos: Dogii de separare fizic poate fi cea mai ușoară modalitate de a preveni răspândirea parvo.

3 Păstrarea unei zone curate

Parvovirusul poate fi transmis altor câini atunci când acel animal intră în contact cu un Fecalele câinelui infectat. Astfel, ar trebui să nu se surprindă faptul că menținerea unei zone curate poate ajuta la prevenirea transmiterii caninului parvovirus.

Conform unor studii, în gospodăriile umane, transmisia de boală infecțioasă poate apărea în 6-60% din gospodării în care un membru este bolnav (Kagan și colab. 2002). În cazul lui Canine Parvovirus, câinii infectați pot arunca cantități mari de virus în scaunul lor pentru aproximativ 2 săptămâni după expunere.

Utilizarea dezinfectanților antimicrobieni poate fi (cea mai mare) modalitate eficientă de a decontamina o zonă în casa dvs., deoarece curățarea de rutină nu poate fi suficientă. De fapt, unele cercetări au demonstrat că parvovirusul poate rezista mediilor dure și unor produse de dezinfecție (Eterpi și colab. 2009)

Apoi, un dezinfectant poate fi într-adevăr eficient împotriva parvo în casa ta?

Se pare că da, poate fi încă. În următorul studiu de la aceiași autori (Eterpi și colab. 2010), utilizarea a două curățători alcalini, în mod specific CIP-100 și Proclenz-One și două dezinfectanți lichizi, și anume Sporklenz și o formulare peracetică, au condus la inactivarea activității virale. Un alt studiu (Eleraky și colab. 2002) a arătat că utilizarea dioxidului de clor și a peroxionosulfat de potasiu ca agenți dezinfectanți a fost eficient în dezactivarea herpesvirusului felinar, calicivirus felinar și parvovirus felină.

Curățarea după câiniPentru a rezuma, aici sunt produsele de curățare dovedite pe care le-ați dori să le utilizați împotriva Parvo înainte și / sau după contractele dvs. de câine a virusului:

Alte strategii pentru a păstra zona câinelui curat este să curățați sau, mai bine, să aruncați orice jucării de câine, boluri de apă și mâncăruri alimentare după ce câinele dvs. devine infectat cu parvovirus. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău și să scapi de aceste elemente este cel mai sigur mod de a preveni răspândirea parvovirusului la domiciliu acasă.

Linia de jos: Utilizați dezinfectanți dovediți pentru a vă curăța casa și aruncați unele dintre lucrurile pe care câinele dvs. le-a pus în gură și poate veni în contact din nou.

4 antibiotice

Antibioticele sunt medicamente antimicrobiene care sunt utilizate pentru a preveni infecțiile bacteriene. Ei lucrează la fel ca câinii, așa cum o fac pentru sănătatea noastră. În timp ce nu trebuie să utilizați antibiotice pentru a preveni parvovirusul la câini doar în cazul în care au fost dovedite să funcționeze bine ca un tratament pentru Canine Parvovirus.

De exemplu, un spectru larg de antibiotice (ampicilină, cloramfenicol, eritromicină, gentamicină), împreună cu restaurarea fluidelor și a electroliților, au fost prezentate în studiile care sunt eficiente împotriva PARVO la câini (Nandi și colab. 2010).

În general, antibioticele lucrează prin afectarea părților din celulele bacteriene care nu au niciun efect asupra celulei gazdei. De exemplu, deoarece câinii nu au pereți celulari, un antibiotic poate distruge selectiv pereții celulei de bacterii (Debono și colab. 1994). Deși parvovirusul este un virus și nu o bacterie, antibioticele ajută la protejarea corpului câinelui împotriva infecției bacteriene într-un timp în care acestea pot fi compromise imune datorită infecției virale.

Linia de jos: Antibioticele sunt dovedite a fi un tratament eficient pentru Canine Pasvovirus.

5 Echinacea

Echinacea este o plantă cunoscută pentru a îmbunătăți rezistența la infecții. Numeroase studii privind echinaceea arată că acest extras poate scurta durata și severitatea infecției, dacă este dată imediat după apar simptome (Block și colab. 2003).Echinacea pentru parvovirus

Echinacea a fost testat cu câini în numeroase studii, dar încă nu vedem dovezi concludente despre cât de eficient poate fi în mod specific pentru prevenirea parvovirusului la câini sau tratarea acestuia. Cu toate acestea, într-un studiu, sa dovedit a fi un tratament eficient pentru infecțiile la câini (Reiching și colab. 2003). Un studiu diferit a observat potențialul său de stimulare pozitivă a sistemului imunitar al câinelui (Torkan și colab. 2015).

Într-un alt studiu, șobolanii sănătoși care au fost administrați pudră rădăcină cu Echinacea Purpurea au crescut expresia ARNm a citokinelor, în mod specific interleukine și factori de necroză tumorală (Uluisik și colab. 2012). Citokinele sunt celule care acționează ca semnale în organism pentru a ajuta la comunicarea pentru răspunsul imun, astfel încât celulele imune să se poată muta spre situri de infecție sau traume.

Un studiu similar a arătat că Echinacea la o doză de 0.75g / kg a crescut nivelurile factorului de necroză tumorală, un tip specific de citokină. În concluzie, cu concentrații crescute de citokine, Echinacea are potențialul de a declanșa sistemul imunitar pentru a lupta împotriva parvovirusului la câini.

Linia de jos: Echinacea poate fi o modalitate eficientă de a preveni parvovirusul la câini, dar mai sunt necesare mai multe dovezi.

6 Factorul de stimulare a coloniei granulocitelor

Factorul de stimulare a coloniei granulocitelor (GCSF) este o glicoproteină care stimulează producția de granulocite și tulpini în măduva osoasă, care sunt apoi eliberate în sânge. Un tip deosebit de important de celulă albă, granulocitele conțin granule mici în interiorul celulei, care conțin proteine ​​și enzime care pot distruge pereții celulelor bacteriene.

Cu alte cuvinte, Granulocitele sunt prima linie de apărare a sistemului imunitar a câinelui împotriva invadatorii străini, cum ar fi Canine Parvovirus.

În timp ce unele studii vechi nu au găsit efecte pozitive ale GCSF pentru puii cu parvovirus, un studiu mai nou a concluzionat că există ceva promițător în această abordare (Duffy și colab. 2015). Acestea fiind spuse, cercetătorii au observat că ratele de supraviețuire au fost mai mici la câinii care au fost tratați cu factorul de stimulare a coloniei granulocite, chiar dacă au existat progrese pentru combaterea virusului; Prin urmare, continuă cercetări sunt încă necesare în acest domeniu.

Linia de jos: Factorul de stimulare a coloniei granulocite poate fi un tratament promițător pentru parvovirus la câini în viitor, dar este nevoie de mai multe cercetări.

7 interferon omega

Interferon Omega este un produs veterinar licențiat care, din 2002, a fost aprobat în Marea Britanie pentru tratamentul infecției cu canin parvovirus (Shi-Fang Li și colab. 2017).

Interferonii sunt o familie de proteine ​​care se produc în mod natural care sunt produse odată ce corpul este introdus în infecții virale, care stimulează ulterior celulele sistemului imunitar să atace și să distrugă celulele virusului. Interferonul Omega este realizat prin tehnologia recombinantă în care o genă de omega este adăugată în ADN-ul care este responsabil pentru producerea interferonului.

Virbagen Omega
Sursă: Vetbook.Org

Eficacitatea interferonului Omega a fost studiată la 94 de câini cu enterită parvovirală între vârsta de una și 28 de luni (De Mari și colab. 2003). Cei tratați cu interferon omega îmbunătățit semnificativ comparativ cu grupul placebo.

Mai mult, interferonul Omega a dus la o 4.4 Reducerea timpului În numărul de decese cauzate de parvovirus. În câinii nevaccinați, tratamentul interferon omega duce la a 6.Reducerea de 4 ori a mortalității.

Într-un alt studiu dublu-orb, controlat cu placebo, câinii au fost inoculați cu parvovirus și apoi împărțiți într-un grup placebo și un grup de tratament de interferon omega (Martin și colab. 2002). Toți cei 5 câini din grupul placebo au decedat în termen de 10 zile de la inocularea parvovirusului. Doar 1 câine tratați cu interferon Omega au murit, arătând că interferonul Omega poate reduce rata mortalității la câinii cu parvovirus. Interferonul Omega poate, de asemenea, să îmbunătățească semnele clinice și să reducă transmisia virală în pisicile infectate (Gil și colab. 2013).

În ciuda efectelor benefice ale interferonului omega, pot exista unele efecte secundare, inclusiv:

  • Hipertermia imediat după injectare timp de până la 6 ore
  • Vărsături tranzitorii
  • Oboseală
  • Diaree ușoară

Agenția Europeană de Medicină are a lansat un raport În ceea ce privește tratamentul Virbagen Omega (PDF).

Linia de jos: Interferon Omega este un foarte promițător și dovedit a fi un tratament eficient pentru parvovirus la câini; Cu toate acestea, pot exista unele efecte secundare cu utilizarea sa.

8 Imunoterapie anti-endotoxină

Un anti-endotoxin este o substanță care este utilizată pentru a contracara sau inhiba efectul unui endotoxin bacterian. Moartea datorată bolii Canine Parvovirus se datorează parțial unui endotoxin, prin urmare, tratamentul.

Într-un studiu mai vechi, când un anti-endotoxin a fost administrat câinilor cu canin parvovirus, a fost 16.8% scădere în mortalitatea pacientului în comparație cu grupul de control (Wessels și colab. 1986). În plus, tratamentul anti-endotoxin a condus la mai puțin timp în spital pentru câinii supraviețuitori.

Acestea fiind spuse, imunoterapia cu andiendotoxină rămâne una dintre cele mai puțin studiate tratamente sau modalități de a preveni Parvo la câini și, pentru a-l considera mai serios, avem nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu.

Linia de jos: În timp ce unele studii arată că imunoterapia aniendotoxină ar putea fi o modalitate eficientă de a trata parvovirusul la câini, există încă o cercetare suficientă în acest domeniu pentru ao recomanda acest lucru.


Luați mesajul Acasă

Nu există nici o modalitate ușoară de a privi la ea. Parvovirus este aici, este real, este un criminal și este extrem de contagios în rândul câinilor. După ce trece prin sute de studii privind tratamentele Canine Parvovirus și metodele de prevenire, trebuie să spun că doar puțini par a fi o recomandare solidă, în timp ce majoritatea celorlalți lipsesc de dovezi, fie sunt încă în copilărie.

Știm astăzi vaccinarea Câinele dvs. este cel mai eficient mod de prevenire a parvovirusului la câini. După aceea, păstrarea zonei câinelui curat poate fi o bună prevenire, dar și o modalitate bună de a evita infecțiile ulterioare într-o lume post-parvo. Pentru tratamentul cu parvovirus canin, separarea fizică și antibiotice, Alături de o terapie cu fluid, sunt în prezent cele mai eficiente metode.

La fel de gravă, deoarece acest subiect este, proprietarii de câini ar trebui să găsească un pic de confort în cunoașterea faptului că mai multe tratamente și modalități eficiente de a preveni parvovirusul la câini, de la utilizarea logicii și de a exercita igiena adecvată la utilizarea imunoterapiei foarte specifice. Soluția este acolo, acum este doar o chestiune de a decide cel mai bun mod de a preveni parvovirusul la câini.

Citiți următorul: 3 diete de mâncare câine pentru a preveni bolile (bazate pe știință)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Moduri de știință bazate pe știință de a trata și de a preveni parvovirusul la câini