Acest cercetător este creșterea ratelor de adoptare a câinilor și scăderea ratelor de eutanasie

Un cercetător la Universitatea Texas Tech a studiat pe scară largă câini pentru adopție pentru a produce adopții sporite și a scăzut ratele de eutanasie în întreaga U.S.

Când cineva merge în lumea tristă, singură și haotică a unui adăpost de animale, soiul observat în personalități și trăsături de câini poate fi uluitor. Nu toți câinii sunt tăiați la fel; Unele sunt mari, unele sunt mici, unele sunt fericite, unele sunt trist, unele sunt hiper, unele sunt moale.

Adăposturile care își pot permite resursele pentru a face acest lucru vor încerca să se potrivească cu un câine și un om de personalități ca cele mai bune, dar nu a fost niciodată prea multă știință pentru a sprijini această practică.

Dar asta se schimbă.

Alexandra Protopopova, Un analist comportamental și profesor asistent în domeniul științei animalelor în Departamentul de Științe ale animalelor și Alimentelor la Universitatea Texas Tech, Folosește știința pentru a afla care trăsături comportamentale la câini sunt cele mai căutate de către potențialii adoptorii.

Apoi își transformă constatările în munca concretă pe care o face cu adăposturi pentru a instrui câini pentru a expune aceste trăsături atunci când adoptorii apar.

Speranța ei este de a lua situația actuală: adăposturi supraaglomerate care suprima cele mai bune comportamente ale câinilor - și transformă într-o situație în care câinii își pot arăta mai bine sinele lor și, prin urmare, adoptați în loc de eutanasiat.

Trucul este că răspunsul nu primește doar câini să-și afișeze comportamentele mai bune; Este dezastru că unele dintre miturile majore care există cu privire la aceste trăsături atractive.

De exemplu, se crede în mod obișnuit că câinii care nu sari sau latră vor fi mai apreciați și adoptați mai ușor. Dar Protopopova afirmă că nu există date statistice sau cercetări care să sprijine această ipoteză.

Multe adăposturi au metode de instruire care se bazează pe aceste mituri și ipoteze proaste; Protopopova a trebuit să se întoarcă la elementele de bază pentru a combate acest lucru și a pune pe toți într-o direcție diferită (și mai bună).

Obținerea pe cale la rezultate mai bune

Creșterea ratelor de adoptare a câinilorCercetarea protopopova a privit pe larg la comportamentul câinilor din canițe pentru a afla cele mai multe și mai puțin favorabile comportamente, așa cum se vede de către potențialii adoptatori. Comportamentul câinilor a fost studiat de fiecare dată când oamenii ar merge prin.

Când câinii s-ar lăuda, stai sau sari, acest lucru nu avea nici un efect asupra atragerii atenției. Dar când un câine ar părea, întoarce-te de cei care merg pe trecutul, sau se sprijină din păcate pe marginea canisei, acest lucru ar descuraja de fapt adoptatorii și, prin urmare, câinele ar rămâne în adăpost mai mult.

Ce doresc adoptatorii

Cel mai spune comportament ar fi expus de câini atunci când li sa permis să iasă din cuștile lor și să interacționeze în mod privat cu potențialii adoptatori.

Două comportamente care s-au remarcat printre cele din restul au mințit și ignoră o invitație de a juca. Dacă un câine la stabilit, acest lucru a făcut ca persoana să vrea să-l adopte. Dacă a ignorat o invitație de a juca, acest lucru a făcut ca persoana să nu vrea să adopte.

LEGATE DE: Cercetătorul a găsit o modalitate de a îmbunătăți adoptarea în câinii de salvare

Acest lucru a permis lucrătorilor de adăpost să înceapă să utilizeze diferite tehnici pentru a spori atractivitatea câinilor; De exemplu, ei ar pune doar jucării cu câinele pe care știau că le-a plăcut sau ar elimina jucăriile în întregime dacă știau că câinele pur și simplu nu a fost un fan al jucăriilor.

Angajații ar încuraja, de asemenea, câinii să se culce lângă potențialul adoptator, folosind tratamente.

Aceste eforturi au dus în mod eficient la creșterea ratelor de adopție.

Când oamenii li sa cerut de ce au adoptat câinele lor, ei ar spune lucruri precum "câinele era social și mi-a plăcut."Acest lucru se referă în mod specific la instanța în care câinele sa așezat lângă ei.

Un bonus suplimentar este că acest program de formare este intruziv și eficient din punct de vedere al costurilor, deci aproape orice adăpost poate implementa metodele. Este mai mare management comportamental decât formarea formală.

Este nevoie de 8 minute pentru un adoptor să știe dacă vor lua sau nu un câine, potrivit studiilor. Astfel încât configurarea interacțiunilor ideale este în interesul tuturor.

Luând pași mari

Protopopova a colaborat cu Fundația Fondului Maddie, care oferă granturi adăposturilor și utilizează veterinari comunitari, grupuri de salvare și agenții de control al animalelor pentru a ajuta la eforturile. Prin asocierea cu Fondul lui Maddie, Protopopova își poate face acum cercetarea să se extindă pe teritoriul național și să-și folosească tehnicile la multe adăposturi din U.S.

Marele eforturi vor începe în șase adăposturi la nivel național pentru a vedea dacă aceste metode funcționează într-un mediu universal (orașele mari, orașele rurale mici etc.).

Unii factori suplimentari pe care această cercetare va trebui să o ia în considerare sunt trainabilitatea, rasa, vârsta și aspectul fizic.

Protopopova afirmă că vârsta nu pare să facă diferența de metodele de antrenament, ci cățelușii care nu sunt socializați în mod corespunzător au un timp mai greu de învățat să se comporte bine.

Un alt factor imens este fundalul câinelui; Unii vin ca străluciri, alții abuzați și încă alții provin din casele iubitoare. Cei care provin din casele iubitoare sunt cele mai greu de adoptat și, prin urmare, au cele mai înalte rate de eutanasie, pentru că oamenii cred că ceva trebuie să fie "greșit" cu câinele să fi atins în mod voluntar.

Acest lucru nu este adesea cazul. Predominanții apar de obicei datorită limitărilor proprietarului - nu și câinele.

Protopopova speră că această cercetare va începe să crească ratele de adopție la nivel național și să ducă la scăderea ratelor de eutanasie pentru toate adăposturile.

Citiți următorul: 10 motive, probabil că nu ar trebui să adoptați un câine de salvare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Acest cercetător este creșterea ratelor de adoptare a câinilor și scăderea ratelor de eutanasie