Câine de antrenament mat: cum să-ți antrenezi puii!

Dog Mat de antrenament

Mat Formare este unul dintre primele lucruri pe care le predau noi cățeluși și părinții lor.

Este o abilitate de fundație versatilă care poate fi folosită Promovați calmul și să-ți înveți pooch ce să facă ca un alternativă la sărituri, lătrat, bowling peste oaspeții casei, contra-surfing sau orice altă activitate nedorită, câinele dvs. ar putea decide să se angajeze.

Având câinele tău să meargă la covor, și stați acolo, este o abilitate de viață pe care fiecare câine ar trebui să învețe!

Citiți mai departe și vom explica tot ce trebuie să știți pentru a începe să vă antrenați propriul Pupper!

Formarea MAT: Elementele de bază

  • Mat de antrenament vă permite să vă antrenați câinele pentru a vă aștepta pe covoraș când o spuneți să faceți acest lucru sau oricând un eveniment predeterminat (cum ar fi cineva bate pe ușă) are loc.
  • Tot ce aveți nevoie este un covor confortabil (cum ar fi o mașină de baie), unele tratamente și pooch-ul tău! Un clicker este opțional, dar util.
  • Formarea MAT poate ajuta la eliminarea unei varietăți de comportamente și provocări problematice, variind de la eticheta investitoare necorespunzătoare la anxietatea de separare.

Ce este antrenamentul de câine?

Scopul pregătirii MAT este de a vă învăța câinele să meargă la covorașul ei.

Ea ar trebui să se așeze apoi pe covorașul ei pentru orice perioadă de timp, indiferent de distragerile care se întâmplă în jurul ei, până când aude cug-ul de eliberare.

Desigur, acest lucru necesită timp și vă cere să finalizați mai mulți pași înainte de atingerea obiectivului final. Dar S-ar putea să fiți surprins cât de repede învață să rămână calm pe covorașul ei odată ce ea figurează cât de distractivă și plină de satisfacții poate fi.

Formarea MAT poate fi, de asemenea, utilizată ca un Comportamentul alternativ adecvat.

Acest lucru înseamnă că, în loc să săriți pe tejghea pentru a atrage gustul dvs. de noapte târziu sau în loc de ușă, când o oaspete de casă ajunge, o puteți învăța să meargă la covor în schimb.

Inele de sonerie?

Du-te la covor.

Timp de gustare?

Du-te la covor.

Câinele ciudat care se plimba în afară?

Ai ghicit: Du-te la covor.

Formarea Mat poate, de asemenea, să învețe cățelul tău să fie calm. Câinii care sunt nerăbdători sau au niveluri ridicate de energie pot învăța de fapt să se relaxeze cu pregătirea MAT!

Suna bine? Să începem!

pregătirea pentru câini

Ce fel de tip de antrenament aveți nevoie?

Primul lucru pe care va trebui să-l faceți este Cumpărați câinele dvs. un covor sau Pat de companie ridicat.

Personal, Îmi place să folosesc o baie cu un fund fără alunecare (ceva de genul asta ar funcționa bine). Pofterele de alunecare sunt utile dacă aveți podele din lemn de esență tare și nu doriți să ajustați în mod constant covorașul în timpul sesiunilor de antrenament.

O baie de baie este la îndemână pentru a utiliza pentru antrenament MAT dacă doriți să vă aduceți cu ușurință mat cu dvs. la casa unui prieten sau într-o călătorie de camping. Abia nu durează nici o cameră și este ușor de spălat.

Doar fiți sigur că tu Nu-i folosi patul.

De ce? Este cel mai bun la Păstrați covorașul și patul ca entități separate. Patul ei este un sanctuar de alegere liberă, în timp ce covorul este asociat cu un comportament specific.

Aceasta este o distincție importantă pentru etapa de antrenament.

cele mai bune paturi de câine încălzit

Când patul este în jos tot timpul, își pierde valoarea. Patul este întotdeauna acolo când câinele tău o dorește, dar nu are un comportament special asociat cu el.

Cu toate acestea, când mat de antrenament este în jos, câinele tău știe că este așteptat să îndeplinească un anumit comportament (răciți pe ea și relaxați-vă)!

Pro sfat: Vă sfătuiesc să alegeți covorul între sesiuni. Dacă este în jos tot timpul și ea decide să meargă pe ea și nu primește o recompensă, valoarea de a merge pe mat plummets. Păstrați acest crit exclusiv pentru instruirea acestui comportament și nimic altceva!

Cum să-ți înveți câinele să se relaxeze pe un covor

Formarea MAT este, în esență, un proces în trei pași, pe care îl vom deplasa mai jos.

1. Învățându-i să meargă la covorașul ei

În primul rând, trebuie să-i învățăm câinele să meargă pe mat însuși.

Dar înainte de a începe, Asigurați-vă că aveți totul gata să mergeți înainte de a pune covorul pe pământ. Aceasta înseamnă că doriți dvs Tratamente gata și clicker în mână (dacă utilizați unul).

Împingeți-vă pupa la covor

Puneți covorașul pe podea și atrageți-vă puiul pe covor cu un tratament. Ea poate alege să meargă pe ea fără atrăgătoare, și asta e totul bine!

Odată ce are toate cele patru labe pe covor, faceți clic pe clickerul dvs. sau marcați comportamentul cu cuvântul marker ("Da!") Și dă-i un tratament. Nu este nevoie să utilizați un clicker sau un marker pentru acest lucru dacă sunteți incomod sau nefamiliar cu formarea de clicker, dar pot fi de ajutor.

Clickerul sau marcajul este folosit la momentul exact pe care îl plasează toate cele patru labe pe covor. Acest lucru îi permite să știe că va veni răsplata ei.

În acest moment, tot ce contează este că are patru labe pe covor. Nu contează dacă stă în picioare, așezată sau așezată. Comportamentul este "Du-te la covor."

Pe măsură ce începeți să o faceți să așteptați perioade mai lungi și mai lungi, veți găsi probabil că alege să se așeze.

Principalul lucru pe care doriți ca câinele tău să-l învețe chiar acum să-și plaseze labele pe covoare egale!

În curând veți găsi că va purta cu ușurință pe mat pe ea pentru a câștiga recompensa.

Adăugați o cuvă de eliberare

În acest moment, dorim să adăugăm un tac de eliberare.

Acesta este ce semnalează că puiul dvs. este liber să părăsească covorașul, și va deveni util atunci când începem să prelungească timpul necesar să rămână pe covor.

Dar pentru a adăuga un tac de eliberare, Trebuie să ne schimbăm puțin procedura.

Acum, Odată ce are toate cele patru labe pe covor, marchează comportamentul ca pe obișnuit. Dar nu dați-i un tratament încă.

În schimb, aruncați tratamentul departe de covor așa că trebuie să coboare de la covor pentru ao prelua. Pe măsură ce aruncați tratamentul, dați un cuvânt de eliberare, cum ar fi "toate făcute!"OR & # 8220; gratuit!& # 8221;

Așteptați ca ea să se întoarcă la covor și apoi să repete procesul. Marcați comportamentul odată ce are toate cele patru labe pe covor, apoi aruncați tratamentul la câțiva metri distanță în timp ce utilizați cuvântul dvs. de eliberare.

Aruncarea tratamentului vă permite, de asemenea, să o practicați să o recompensați pentru a merge înapoi pe mat de mai multe ori la rând. Acest lucru vă va ajuta să o învățați ceea ce este de așteptat să facă: Du-te la covorașul ei!.

Odată ce este fiabilitatea care se întoarce la MAT automată Fără folosirea unui ademenitor (la cel puțin 8 din 10 încercări), Ești gata pentru pasul doi.

Check out acest videoclip care demonstrează cum să-ți înveți câinele un tac de eliberare:

2. Încorporați cuvântul Cue

Acum este timpul să începeți asocierea cuvântului Cue cu comportamentul de a merge la covorașul ei.

Pe măsură ce pooch-ul merge pe mat, spuneți "locul." Odată ce ea este pe deplin pe covor, marcați comportamentul și apoi răsplătiți-o.

Aveți grijă să nu spuneți "loc" prea devreme în această etapă. Tine minte, Nu cereți comportamentul chiar acum; Aceasta nu este o comandă.

Ești pur și simplu încercând să-ți aduci puiul pentru a asocia cuvântul Cue "loc" cu comportamentul de plasare pe covor.

Cuvântul "locul" ar trebui să vină în timp ce merge pe covor astfel încât ea învață să se asocieze ceea ce face cu Cuvântul Cue.

După fiecare încercare corectă, Marcați puii corecți comportamentul în timp ce este încă în picioare pe covor, și apoi să-i dai cug-ul de eliberare ("toate făcute!". Apoi, aruncați-vă tratamentul la câțiva metri distanță, mai degrabă decât să-l hrănești pe covor. În acest moment, recompensăm comportamentul finalizat.

Deci, când aude cueul de eliberare ("toate făcute!"), Înseamnă sfârșitul acelei runde și puteți începe din nou. Repetați acest pas de mai multe ori pentru a ingra conexiunea dintre cuvântul Cue, covorul și cuvântul de eliberare.

Odată ce ați asociat cuvântul Cue și comportamentul de a merge pe covor pentru mai multe încercări, ea ar trebui să înțeleagă că merg împreună.

Cue comportamentul

Acum sunteți gata să cereți sau "Cue" comportamentul.

Aceasta înseamnă că, în loc să spună cuvântul "locul # 8221; Pe măsură ce merge pe covor, Vei folosi cuvântul & locul # 8220; ca o comandă, întrebându-i să îndeplinească comportamentul dorit de a trece pe covor.

Ea a învățat cuvântul "loc" este codul pentru "Du-te stai pe covor."Înainte de a merge pe covor, cereți-i să" localizeze."Recompensați-o pentru a finaliza comportamentul cu cuvântul Cue!

3. Distanța, distragerea, Durata

Odată ce o faceți cu succes să mergeți la covoraș, este timpul să începeți să adăugați în "# 8220; 3 DS & # 8221;:

  • distanţă
  • distragerea
  • durată

Cu alte cuvinte, vrem să crește distanța dintre dvs. și mat, Adăugați distrageri la proces, și crește durata timpului pe care se așteaptă să rămână pe covor.

Un loc bun pentru a începe cu aceasta este antrenamentul de relaxare al lui Karen. Scopul este de a putea să-i pui pe câțeptele dvs., în timp ce lumea o trece de ea. Acest lucru este o provocare, deci mergeți încet și luați pași pentru copii.

Ar putea arăta ca:

  • 3-5 secunde - eliberare și recompensă
  • 10 secunde - eliberare și recompensă
  • 20 de secunde și pas cu câteva pași departe - eliberare și recompensa
  • 30 de secunde (tratați la fiecare 5 secunde) și îngenunchează în jos - eliberare și recompensa
  • 10 secunde și puneți o jucărie la sol - eliberarea și recompensa

Doar amintiți-vă Deplasați-vă la propriul ritm al câinelui. Încercați să o stabiliți pentru a avea succes la fiecare pas. Cu cât se întâmplă mai mult, cu atât este mai probabil ca ea să fie frustrată, așa că păstrați-o simplă!

Poți să-i dai trataților în timp ce practică această durată, dar nu este permisă să se ridice până când ea aude cu vina ei, "toate făcute!"

Cu toate acestea, pe măsură ce o faceți să așteptăm mai mult și mai mult, tratamentul servește ca un memento frumos că ea face o treabă bună!

Până acum ar trebui să fie bine cunoscută în cue de eliberare "toate făcute!"Folosește-o pentru a nu-i îndemna pe covoare la sfârșitul fiecărei runde. In esenta, Îi predați să rămână, indiferent ce se întâmplă în jurul ei până când aude "toate!"

În această etapă, va trebui să dotați comportamentul (învățând câinele dvs. pentru a efectua comportamentul în prezența distragerilor și în medii noi). Este util dacă câinele dvs. poate face acest comportament acasă în camera de zi, dar este mai util dacă o poate face oricând, oriunde!

Imaginați-vă dacă ați putea aduce Doggo-ul dvs. cu dvs. la cafenea și lăsați-o să stea liniștit pe mat în timp ce discutați cu prietenii! Există atât de multe beneficii pentru această nouă abilitate!

Deci, începeți prin a avea cineva să-și rostogolească mingea pe podea, în timp ce este pe mat, sau poate avea un prieten care să meargă prin cameră. Ați putea chiar să luați macara pe veranda din spate și să practicați acolo.

Practicarea în medii noi și din ce în ce mai distractive pot fi provocatoare. Asa de, Asigurați-vă că utilizați tratamente de înaltă valoare!

Câine de antrenament pentru a pune pe covor

Beneficiile pregătirii MAT

Învățând câinele dvs. ceea ce ați prefera să faceți în anumite situații nu este singurul beneficiu al pregătirii MAT, deși în partea de sus a listei.

Iată câteva beneficii excelente pentru a învăța acest comportament câinelui dvs .:

Mat-formarea poate ajuta la prevenirea comportamentelor nedorite

Formarea MAT poate preveni comportamentul "problemelor" de la întâmplare La început, dacă începem puii cu un set puternic de abilități de fundație, cum ar fi formarea Puppy Mat.

Gândește-te la tine, ce mi-ar plăcea mai degrabă câinele meu când prezintă comportamente nedorite, cum ar fi sărituri pe oaspeți? MAT poate fi un comportament alternativ util (Nu poate să sară dacă este pe covor!)

Aceste situații ar putea include:

Toate aceste scenarii (și multe altele) pot fi abordate prin intermediul antrenamentului.

Mat-Training poate ajuta câinii anxioși să se relaxeze

Mat Formarea poate, de asemenea, să-ți învețe că puii dvs. să fie mai relaxat și ajuta un câine anxios să se simtă ca mediul ei este previzibil și, prin urmare, mai puțin stresant.

De exemplu, Dacă câinele dvs. este nerăbdător de străini care i-au intrat acasă, o să meargă la mat de fiecare dată când cineva vine la ușă.

Ea va fi mai puțin îngrijorată și subliniată de interacțiune, deoarece Mat îi oferă o strategie de coping previzibilă, precum și o zonă sigură.

Ea rămâne calmă pe mat, câștigă delicioase tratamente și odată ce toată lumea este rezolvată, poate avea opțiunea de a saluta dacă vrea să.

Mat de formare pentru pui

Mat-Training poate promova independența

Aveți un pui care este constant sub picioarele voastre? Formarea MAT este un instrument excelent pentru predarea puilor că pot fi independenți și auto-suficienți.

Pe măsură ce începeți să adăugați în cele trei d`S, puteți începe să vă distanțați de puii dvs. din ce în ce mai mult într-un mod foarte sistematic.

Acest lucru ajută la promovarea calmului chiar și atunci când ea este distanțată de dvs sau alți membri ai familiei - și face acest lucru într-un mod pozitiv și constructiv, care îl poate ajuta să se simtă mai sigur și împuternicit.

Acesta poate fi deosebit de util pentru puii care suferă de primejdie de izolare sau anxietate de separare.

Mat-antrenament vă poate ajuta că puii dvs. rămân calm în public

Ceva de aspirat pentru a fi să-ți faci puii Stați calm la picioarele dvs. pe mat, în timp ce aveți o băutură pe terasă sau pe o cafenea.

Dacă ea este familiară și confortabilă cu covorașul și ați practicat cu succes distanța, distragerea și durata, atunci ea poate fi gata să încerce acest comportament în spațiile publice.

Doar fiți sigur face acest lucru într-un loc sigur și o păstrați în timpul procesului.

Mat-Training vă întărește obligațiunea

Orice abilități de fundație pe care le lucrați cu câinele dvs. nu numai că va promova maniere bune, ci va fi Îmbunătățiți comunicarea cu pooch-ul dvs.

De asemenea, îi va oferi stimularea mentală pe care câinii trebuie să o aibă preveniți plictiseala și lăsați-o să se bucure de un mediu mai bogat.

Mergând dincolo de covor

Formarea Mat este o mare abilitate pentru orice câine! Și învățându-i să meargă la covorașul ei este o poartă pentru o mulțime de alte direcții (obținerea câinelui la laba sau nasul un obiect) și staționarea comportamentelor (obținerea câinelui pentru a merge la diverse locuri și obiecte).

Advanced Mat Training

Locul avansat ca truc de partid

Vă învățați patru subsol Puneți-vă pe o bancă de parcare, vizați o ușă pentru a semnala nevoia de a ieși afară, sau la Ștergeți labele noroioase pentru o sesiune de îngrijire poate fi incredibil de la îndemână.

De asemenea, puteți face și # 8220; # 8221; într-un truc distractiv!

De exemplu, "patru labe pe o cutie" (cunoscută și sub numele de "elefant truc") este întotdeauna distractiv.

Învățând câinele "patru labe pe cutie" este foarte asemănătoare cu învățarea câinelui "loc", dar locul pe care îl doriți să meargă este ridicat deasupra solului. Poate avea, de asemenea, o suprafață mai mică în picioare. Pentru câțiva câini, acest lucru ar putea fi mai provocator.

Verificați acest videoclip care demonstrează & # 8220; Trickul Elefant & # 8221;:

Cu o privire între degetul mare și arătătorul tău, Puneți tratamentul în fața nasului și mutați mâna deasupra cutiei.

Dacă se plimba pe cutie cu patru labe, mare! Marcați comportamentul și recompensați-o. Dacă ea este doar confortabilă cu plasarea a două labe pe cutie de la început, puteți merge mai departe și recompensați doar două picioare în acest moment.

Când este foarte bună cu două picioare, începeți să încercați să o puneți să pună toate cele patru picioare pe cutie. Odată ce înțelege ceea ce se așteaptă de la ea (în picioare pe cutie), Puteți începe să adăugați în cuvântul dvs. Cue (Vezi pașii de mai sus pentru predarea "locului"). Apoi treceți la cele trei d`s.

Poate doriți să luați trucul și mai mult, învățându-i să se rotească (puteți folosi atracția să o rotească într-un cerc) sau să stați pe picioarele spatelui.

Ține minte, Datorită modului în care sunt construiți câțiva câini, picioarele din spate ar putea să nu fie ușor sau în siguranță (Nu, de exemplu, să înveți dachșe-urile sau alte rase de lungă durată să stea pe două picioare, deoarece le poate răni coloana vertebrală).

Instruiți câinele dvs. la Aflați trucuri noi este atât stimularea mentală și vă va îmbunătăți comunicarea și obligațiunea.

Instruirea țintă

Targerea de formare (predarea câinelui dvs. pentru a atinge laba la un obiect specific) este o altă abilitate distractivă pe care vă puteți instrui câinele dvs. Puteți să vă învățați câinele să vizați un obiect folosind laba ei în același mod de bază pe care l-ați învățat să meargă la covorașul ei.

Cu toate acestea, în acest exercițiu, ea va folosi doar o labe pe un element țintă specific, așa cum este așa:

Învățând câinele dvs. pentru a viza cu laba ei poate fi un instrument distractiv pentru apăsarea butoanelor, apelând la ușă, închiderea ușii sau o tonă de alte trucuri distractive.

Instruirea țintă oferă, de asemenea, o valoare practică.

Dacă, de exemplu, câinele dvs. nu este un fan al Trupe de unghii, Puteți să o învățați de fapt să-și depună propriile unghii prin utilizarea unui tablou de fișiere și direcționarea.

Acest lucru poate cu adevărat Luați stresul din îngrijirea unghiilor și împuterniciți-vă pooch-ul oferindu-i opțiuni viabile și abilitatea de a coopera în propria îngrijire.

Învățând câinele să se culce

Așa cum sa menționat mai sus, Nu trebuie să utilizați "loc" interschimbabil cu "pat."

"Du-te la culcare" nu este ceva ce îmi învață în mod normal câinele meu pentru că presupun că va alege și alege când vrea să-și pună pe pat fără direcția mea. Dar cu siguranță nu înseamnă că nu o puteți învăța să meargă la patul ei.

Doar decideți ce vreți să arate. Te aștepți ca ea să se culce și să rămână acolo până când este eliberată? Dacă da, urmați pașii de mai sus. Doriți să o utilizați ca semnal că este timpul pentru pat?

Pupul meu iubește timpul de culcare și de îndată ce spun cele trei cuvinte dulci, "timp pentru pat", este sub capacele mele (da, acolo unde doarme) înainte de a-mi putea chiar să-mi termin sentința. Cu toate acestea, nu am dat așteptări de a trebui să rămân acolo. Ea este liberă să se miște cum îi place.

Totuși, unii proprietari consideră că este la îndemână pentru a-și învăța câinii "Du-te în patul tău", așa că Dacă este ceva care vă va dovedi util pentru dvs., puteți aplica pași de formare similari, așa cum se utilizează în comanda "Place".

***

Învățând un câine la "loc" este unul dintre cele mai bune cinci meciuri pentru a învăța orice și fiecare câine. Este un instrument excelent pentru prevenirea comportamentelor nedorite, învățând mai multe alternative dorite și ajutându-ne ca câinii să se relaxeze.

Ați încercat vreodată să vă învățați câinele A & # 8221; comanda? Ce abilități sunt în lista de "top-cinci" care ți-a ajutat câinele tău să fie cel mai bun câine pe care o poate fi? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de antrenament mat: cum să-ți antrenezi puii!