Cum să ai grijă de un câine cu trei picioare

Cum să ai grijă de un câine cu trei picioare

Câinii pot veni în toate formele și dimensiunile și, uneori, care include un membru lipsă. Indiferent dacă vă confruntați cu decizia de a amputa un animal de companie existent sau luarea în considerare adoptarea Un nou prieten cel mai bun cu trei picioare, merită să ne gândim cum nevoile lor de îngrijire pot diferi de frații și surorile lor cu patru picioare. Câini de amputate sau "tripliwds" ca proprietari le cheamă, sunt adăugiri drăguțe și iubitoare față de familie, astfel citiți mai departe pentru a afla cât de bine să aibă grijă de ei!

Este câinele meu cu trei picioare într-un dezavantaj?

Este foarte ușor de înțeles că ați putea fi timid de un câine de trepied. Psihologic, un membru lipsă pe câinele dvs. poate face ca oamenii să se simtă incomod sau trist. Dar este atât de important să depășiți aceste ipoteze pentru a vedea câine fericit, sănătos în fața dumneavoastră. În general, oamenii au o problemă mai mare cu câini de amputatie decât câinii înșiși.

Există multe preocupări pe care le puteți avea. Un câine cu trei picioare va putea să joace și să se exercite? Câinii tripliși se luptă să facă prieteni? Ce despre câinii și scările trepiedului? Dar, nu vă faceți griji, un câine cu trei picioare nu este la fel de mult ca un dezavantaj cât credeți. În timp ce este posibil să aveți nevoie să factați într-o anumită îngrijire suplimentară, în special îngrijirea preventivă pentru a ușura stresul suplimentar la articulațiile lor, câinele dvs. poate continua să se joace, să facă prieteni și să trăiască vieți fericite și active.

În legătură cu o postare: Cele mai bune scări pentru câini pentru pat

Decizia de ampută

Chiar dacă știți că câinele dvs. poate trăi în continuare o viață mare, luarea deciziei de a amputa unul dintre membrele câinelui dvs. va fi întotdeauna extrem de dificilă. De obicei, se reduce la amputare sau să le punem în jos - o decizie foarte tristă de făcut.

Este important să înțelegeți că veterinarii nu fac sugestia de amputare ușoară. Este oferită doar atunci când este cu adevărat cea mai bună și adesea doar, cursul de acțiune rămas. Exemple de aceasta includ:

  • Cancer În limbă
  • Un membru care este deteriorat dincolo de reparații
  • Un membru care provoacă o cantitate considerabilă de durere
  • Operațiuni scumpe pentru a repara un membru pe care proprietarul nu le poate permite

Amintiți-vă, este vorba despre evaluarea calității vieții lor. Un câine de amputat va avea o calitate mult mai mare a vieții decât un câine care suferă cu un membru dureros sau deteriorat, indiferent de ce membrul nu poate fi reparat.

Vă vom îndemna întotdeauna să luați în considerare amputarea peste a pune un câine altfel sănătos ca chiar Câini mai în vârstă s-au dovedit a fi capabili să se adapteze bine. În cele din urmă, totuși, știi cel mai bun câine. Există mulți factori care trebuie luați în considerare, cum ar fi problemele existente cu artrită, vârsta lor, și stilul tău de viață. Dacă sunteți în conflict, veterinarul dvs. poate fi capabil să facă o recomandare după ce ați ascultat preocupările dvs.

În legătură cu o postare: Cele mai bune scaune cu rotile pentru câini

Recuperare

Pentru majoritatea câinilor, amputarea nu face prea multe pentru a afecta calitatea vieții. Spre deosebire de oameni, câinii nu se vor simți conștienți de sine în ceea ce privește apariția lor și, cel mai adesea, sunt extrem de fericiți că cauza durerii lor a fost eliminată. Câinii se adaptează la noul lor număr de picioare surprinzător de repede, chiar și atunci când vechi sau foarte mare, iar recuperarea nu este neapărat la fel de dificilă cum vă imaginați.

Perioada de recuperare pentru un câine de trepied este de obicei în jur de una până la două luni. Câinii mai în vârstă pot lua puțin mai mult. Începutul acestui proces se poate simți foarte dezamăgitor, dar este important să rămâneți pozitivi și încurajați să vă ajutați la motiva câinele. Ca întotdeauna, veterinarul dvs. vă va oferi sfaturi despre cât de bine să vă sprijiniți recuperarea, dar poate apărea la două etape:

  • Recuperarea fizică

Primele câteva zile de recuperare pot implica pur și simplu câinele pe partea lor, în timp ce rănile lor vindecă. Poate că au nevoie de ajutor pentru a vă deplasa și trebuie să facă acest lucru cu atenție în timp ce au cusături. Trebuie să urmați foarte atent rutina ucigașului prescrisa a vetei voturi și păstrați-le confortabile. Puteți face acest lucru cu pături îngrămădite pe covoare și alte mobilier moale.

Ei ar trebui să se vindece destul de repede și veți observa o schimbare mare de la o zi la alta. Pentru a le ajuta, oferi-le cu o mulțime de alimente și apă, dar nu fi surprins dacă nu mănâncă sau nu bea atât de mult. Nu vă opriți câinele atunci când vor să încerce să se deplaseze, dar să le susțină când au nevoie de ea. Cel mai important lucru nu este acela de a forța mișcarea, deoarece prioritatea trebuie să fie la lăsarea rănii să se vindece. Nu le lăsați să fugă înainte ca cusăturile să fie în afara.

  • Adaptarea

În timp ce majoritatea câinilor vor începe în mod natural să se miște înainte de aceasta, un semn că câinele dvs. ar trebui să înceapă să practice trei câini cu câine cu picioarele și alte activități este atunci când cusăturile lor ies și se termină prescripția dureroasă. O mulțime de câini se adaptează înainte de această etapă și este important să se sprijine încercările lor de a se adapta de îndată ce încep.

Le puteți sprijini prin păstrarea lor pe covor, mai degrabă decât Podele din lemn alunecos, și prin supravegherea acestora. S-ar putea chiar să le păstrați într-o cutie foarte confortabilă atunci când nu sunteți în cameră, pentru a vă asigura că nu se vor supraexplora fără tine.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cutii de câine

Potențiale complicații

Chirurgia de amputație nu este nimic de îngrijorat, dar există riscuri cu toate intervențiile chirurgicale. Există trei complicații potențiale cu intervenții chirurgicale de amputare pe care ar trebui să le căutați în timp ce câinele dvs. este în recuperare. Acestea sunt:

  • SEMA - acumularea de fluid care trebuie drenată de un veterinar
  • Cheaguri de sânge - care pot provoca daune grave, deci trebuie să fie tratate cât mai repede posibil
  • Phantom Limba durere - care ar trebui să dispară cu timpul

Veți dori să păstrați în contact strâns cu veterinarul dvs. ca câine vindecă. Ei vă vor putea oferi sfaturi despre simptomele potențialelor probleme, atunci când câinele dvs. ar trebui să meargă din nou și alte probleme care pot apărea. În timp ce luna sau două de recuperare pot părea foarte provocatoare, amintiți-vă că odată ce câinele dvs. este potrivit și sănătos, calitatea vieții lor va fi la fel cum a fost înainte.

Adopţie

Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la recuperare dacă aveți în vedere adoptarea triplă. Efectuarea acestei decizii poate părea dificilă, deoarece este foarte frecventă să se teamă că noul dvs. câine nu va putea să se potrivească sau să țină pasul cu stilul dvs. de viață și să fie în mod special exigent animale de companie.

Adevărul este că Tripod Dog Rescue este o experiență plină de satisfacții și veți găsi adesea un bouncy, câine fericit, la fel de capabil să fugă și să se joace ca orice alt câine pe care l-ați adoptat vreodată. În urma unei recuperări reușite, un câine cu trei picioare salvate este, de obicei, la fel de capabil ca un câine cu patru picioare. Dacă este cazul, ei pot să apară mai energic, deoarece mulți câini cu picioare au găsit mai confortabil decât mersul pe jos.

În timp ce vă puteți concentra asupra tristeței pierderii a laba, Există o mulțime de beneficii suplimentare pentru a avea un prieten cu trei picioare. Puteți alege să fiți inspirați de ei și devine o poveste frumoasă de gheață la parcul câinilor. Poți avea mare distracție cu o salvare triplă - gândiți-vă la numele de câine de trepied distractiv cu care puteți veni! Denumirile mele preferate de câine cu picioarele includ hat trick, pogo, skippy și lefty sau drept, în funcție de laba rămâne.

Tripod Dog Accesorii

Odată ce aveți un câine de trepied, există unele nevoi de îngrijire care sunt puțin diferite de ceilalți câini. În primul rând, aceasta implică îngrijirea articulațiilor picioarelor lor rămase. Greutatea suplimentară poate purta articulațiile mult mai repede. Din fericire, această îngrijire nu este prea exigentă și, mai ales, implică investirea într-un angrenaj de câine de trepied.

Multe depinde de faptul dacă câinele dvs. a avut un picior frontal sau spate eliminat. Picioarele din față au tendința de a susține mai multă greutate, astfel încât îndepărtarea unui picior frontal va pune mult mai multă presiune asupra piciorului din față rămas. Puteți susține acest picior frontal folosind o brățară sau un cablu de câine de trepied. Nevoile exacte ale câinelui dvs. pot depinde de mărimea, greutatea și vârsta lor, dar există o mulțime de hamuri triple și bretele pentru a se potrivi nevoilor câinilor.

În legătură cu o postare: Cele mai bune hamuri de ridicare a câinelui

De asemenea, puteți lua în considerare o proteză. În general, câinii de trepied nu au nevoie de proteze deoarece sunt atât de mari la adaptare, dar dacă doriți să o explorați ca o sursă potențială de sprijin suplimentar pentru câinele dvs., ar trebui să discutați cu VET înainte de procedură. Acest lucru se datorează faptului că proteza poate fi utilizată numai dacă există încă un ciot rămas.

Aceasta înseamnă că unele cauze de amputare, cum ar fi cancerul, nu vor permite o proteză, deoarece întregul picior trebuie să fie îndepărtat, dar înseamnă, de asemenea, poate să nu fie o opțiune dacă adoptați un câine care a avut deja întregul picior eliminat. Dacă câinele dvs. are un ciocan, puteți cumpăra o proteză pentru aproximativ 200 de dolari la 600 $. Este o idee bună să obțineți sfaturi de la veterinarul dvs. despre cum să găsiți cea mai bună tripidă protetică.

Câine cu trei picioare

Exercițiul de câine de trepied

Ultima, dar cu siguranță, în ultimul rând, îngrijirea zilnică a unui câine cu trei picioare trebuie să includă o mulțime de exerciții fizice. Acest lucru poate părea evident, deoarece toți câinii au nevoie de exercițiu, dar câinii trepied au nevoie de exerciții și mai mult decât de obicei pentru a-și păstra articulațiile puternice. Sfaturi excelente pentru exercitarea unui câine de trepied includ:

  • Luând multe scurte Plimbare, mai degrabă decât o plimbare lungă
  • Lăsați-i să stabilească ritmul - amintiți-vă că alergarea este adesea mai confortabilă pentru ei decât de mers pe jos
  • Încerca înot Așa cum permite exercițiul în timp ce apa sprijină greutatea lor
  • Nu fiți supraprotectivă - trebuie să-și exercite, așa că l-au lăsat
  • Dar, ca întotdeauna, ai grijă de oboseală și câștig-câștig

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Haroane de câine
Câine de ridicare a câinilor
Puppy Harness
Coliere de câine
Colari de câine din piele
Câine conduse de câini
Rucsacuri pentru câini
Cadouri pentru iubitorii de câini
Cutii de abonament pentru câini
Crăciun cadouri pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de un câine cu trei picioare