Cum de a construi un iaz prietenos de broască

Close-up de broască într-un iaz

Având broaștele în grădină este cu siguranță un scop demn: Broaștele vor ajuta la menținerea populațiilor de insecte, precum și vărenade cu cântecele lor. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a împărtăși grădina dvs. cu broaște este de a construi pur și simplu un iaz prietenos de broască. Re-crearea habitatului lor natural este cel mai bun mod de a atrage broaștele (Toads sunt bune, de asemenea) și să le păstreze să se rătăcească în căutarea mai multor împrejurimi de broască. Țineți minte că dacă locuiți într-o zonă sau climă în care broaștele nu sunt adesea văzute, șansele de a atrage broaștele sunt în mod evident subțire. Cu toate acestea, în aceste zone, aducerea de broaște nu este probabil să lucreze, deoarece broaștele nu se dezvoltă în mod natural în aceste condiții.

De ce speciile de broască native sunt cele mai bune

Prin construirea unui iaz prietenos cu broască, veți fi limitat la speciile indigene și acest lucru este pentru cele mai bune. Speciile non-native prezintă o problemă în două moduri: acestea nu vor supraviețui, fie pot supraviețui și vor stabili o populație locală, care ar putea fi dezastruoasă pentru ecosistemul local. Oricum, ei pot răspândi bolile, cum ar fi ciuperca devastatoare chytrid.

De asemenea, este relativ fără efort pentru a răspunde nevoilor unei specii indigene, mai ales atunci când vine vorba de a face față condițiilor meteorologice locale.

Cum să atrageți broaște

Cea mai bună modalitate de a atrage broaște este de a afla ce fel de habitate sunt broaștele tale native cum ar fi și încercați să recreați că habitat în curtea ta. Este posibil să puteți obține informații despre speciile de broască native din partea statului dvs. sau a faunei sălbatice sau a resurselor naturale provinciale. Iată câteva sfaturi generale pentru a vă ajuta să construiți un iaz prietenos de broască:

  • Acces ușor la apă. Un iaz cu laturi înclinate este necesar pentru a permite broaștelor să intre cu ușurință în și în afara iazului. Folosind o căptușeală flexibilă pentru iaz pentru a construi un iaz de broască care treptat pante de la adâncime la adâncime este cel mai bun. O căptușeală din plastic preformată poate fi utilizată, dar trebuie să plasați roci sau alte elemente în apă, astfel încât să faceți o rampă pentru broaștele pentru a intra și a ieși. Iazul nu trebuie să fie prea mare, totuși.
  • Treci peste aerarea, filtrarea și cascadele. Broaștei cum ar fi liniștea, încă apă.
  • Nici un pește. Peștele sunt prădători naturali ai broaștelor, în special a ouălor și a tadpolelor.
  • Adăugați plante în și în jurul iazului. O varietate de plante de apă, cum ar fi nuferi Ajutați la asigurarea acoperirii, umbra și un mediu mai natural. De asemenea, oferiți plante în jurul iazului pentru adăpost și umbră (Hostes, Ferns, Wildflowers, etc). În plus, lăsați iarba să crească mai mult în jurul iazului pentru acoperire suplimentară. Plantele din și în jurul iazului vor atrage insecte și alte organisme pe care broaștele se hrănesc. Plantele native sunt cele mai bine verificați cu centrul de grădină pentru sfaturi.
  • Nu-l păstrați prea curat. Amintiți-vă că majoritatea iazurilor naturale nu sunt spumante curate. Protecția organică în apă ajută la crearea condițiilor naturale și alimentează prada naturală pentru broaște. Algele din iaz, de asemenea, hrănește tadpoles.
  • Furnizați un adăpost suplimentar. Plasați câteva vase de plante de lut, pe partea lor și îngropați parțial, pentru a oferi adăpost suplimentar și umbra. Amintiți-vă broaștele cum ar fi umezeală și răcoroasă și, de asemenea, aveți nevoie de locuri pentru a se ascunde de prădători.
  • Minimizați prădătorii. Dacă aveți câini și pisici, încercați să vă limitați accesul la zona de iaz. Poate doriți să puneți un gard de sârmă în jurul zonei de iaz pentru a vă ajuta să vă păstrați prădătorii.
  • Păstrați-l gratuit. Broaștele sunt foarte sensibile la poluanți și nu doriți să utilizați substanțe chimice de grădină în curtea dvs., care ar putea afecta în cele din urmă broaștele.

Răbdare

Odată ce ați construit iazul perfect, poate dura ceva timp pentru a deveni bine stabilit și pentru broaștele locale pentru ao găsi. Rezista tentației de a prinde broaștele pentru a pune în iazul dvs., deoarece broaștele adulte au înființat o casă și pot încerca să se întoarcă la ea. Dacă este legal, puteți încerca să prindeți Tadpoles pentru a pune în iazul dvs., dar verificați legile locale cu sălbăticie ca colectarea tadpolelor este ilegală în multe locuri.

Vă rugăm să rețineți: Nu adăugați niciodată broaște captive în iazul dvs. sau eliberați-le în sălbăticie. Speciile non-indigene pot provoca dezastru asupra ecosistemelor locale, transportă boli străine și pot deveni specii invazive. Chiar și broaștele native ar putea purta boli care ar putea provoca moartea în broaștele sălbatice locale. Răspândirea ciupercilor de chytrid este un factor major în criza de dispariție amfibienă și în mișcarea lui broaștele în comerțul cu animale de companie este un posibil contribuitor la răspândirea acestei boli devastatoare - să fie un proprietar responsabil și să nu vă eliberați niciodată animalele de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Buze, Karen R. Prezentare generală a apariției și impactului chytridelor asupra amfibienilorTranzacții filosofice ale Societății Regale B: Științe biologice, vol 371, nu. 1709, 2016, p. 20150465. Societatea Regală, DOI: 10.1098 / RSTB.2015.0465

  2. Cum de a construi un simplu iaz pentru broaștele nativeServiciul de extindere a Universității de Stat din Oregon, 2020

  3. Iazuri de broascăDepartamentul de Mediu și Știință, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a construi un iaz prietenos de broască