Frogii gheare africani: profilul speciilor

Broasca cu gheare africană în apă cu pietriș dedesubt

Frogii cu ghearele africane își iau numele de la cele trei gheare pe picioarele lor posterioare, care sunt folosite pentru a distruge alimentele. Aceste broaște acvatice, care se găsesc în principal în iazuri și râuri în Africa Subsahariană, au devenit animale de companie populare în mare parte pentru că sunt ușor de îngrijit și trăiesc mult timp. Ele pot fi destul de plăcute pentru proprietarii să se uite, iar o configurație adecvată a rezervorului pentru ei este destul de simplă de realizat. Broascele din Africa sunt uneori confuze pitic browed broaște. Cu toate acestea, broasca cu gheare africană are ochi pe vârful capului, în timp ce ochii broaștei pitici sunt pe marginea capului lui. În plus, broaștele din Africa au avut borduri plate în timp ce broaștele pitice au lovit boturile. Iar broaștele de gheare africane au picioarele de spate și cifrele pe picioarele din față (asemănătoare cu mâinile), în timp ce broaștele pitice au patru picioare webbed.

Prezentare speciala

Nume comune: Broasca gheare africană, broască africană cu gheare

Nume stiintific: Xenopus Laevis

Dimensiunea adulților: 4 până la 5 inci lungime

Speranța de viață: 20 până la 30 de ani

Comportamentul și temperamentul broasca din Africa

În sălbăticie, broaștele de gheare africane sunt considerate o specie invazivă pe patru continente. Ei sunt prădători tare, cu unii chiar capabili să supraviețuiască cu vreme rece, alte broaște nu au putut. În plus, se pot adapta la o varietate de surse alimentare și sunt chiar știu că mănâncă tinerii din alte broaște.

Frogii gheare africani pot fi distractivi animale de companie pentru a viziona, dar nu sunt destinate manipulării. Ca broaște acvatice, pielea lor se usucă repede când sunt în afara apei. Cu toate acestea, unele broaște ghearele africane pot învăța să ia mâncare din mâinile păzitorului, care pot fi o alternativă distractivă pentru a vă ține animalul de companie. Ele uneori se nimbeu accidental pe degete, dar aceasta nu este o problemă pentru că nu au dinți. Datorită durerii lor și ușurinței relativ de îngrijire, ele fac animale de companie bune pentru primii tăi de broască pentru prima dată.

Locuind broasca din Africa Clawed

Un acvariu de 10 galon este considerat dimensiunea minimă adecvată pentru o broască africană gheare. În timp ce broaștele ghearele africane nu au nevoie de o suprafață de pământ, apa ar trebui să fie de aproximativ 12 cm adâncime pentru broaștele pentru a ajunge cu ușurință la suprafață pentru a respira oxigenul. Un capac sigur este o necesitate, deoarece acești broaște sunt adepți să se propună din apă și să scape când au fost date.

Apa trebuie să fie decorată utilizând un produs dintr-un magazin de animale de companie conceput pentru a îndepărta clorul. Sau poate sta cel puțin 24 de ore pentru a permite clorul să se evapore. Mai mult, broaștele ghearele africane sunt sensibile la efectele toxice ale ionilor metalici în apă, astfel încât apa pe care o utilizați nu intră în contact cu metalul.

Frogurile aglomerate din Africa au un sistem senzorial care le permite să simtă vibrații în apă. Astfel, unii experți cred că utilizarea filtrelor provoacă stres constant la broaște, similare cu un om care este în mod constant expus zgomotului de la un jackhammer. Cu toate acestea, unii proprietari optează să folosească filtrarea blândă, ceea ce păstrează apa mult mai curată decât să mergeți fără un filtru. Dacă nu utilizați filtrare, schimbați apa cel puțin în fiecare săptămână.

Căldură

O sursă de căldură nu este necesară, de obicei, pentru broaștele cu ghearele africane, deoarece se descurcă bine la temperatura camerei. Utilizați un termometru de acvariu pentru a vă asigura că rezervorul rămâne la aproximativ 65 până la 75 de grade Fahrenheit (18 până la 24 de grade Celsius).

Ușoară

Frogurile cu ghearele africane de obicei nu au nevoie de iluminare UV specială. Unii oameni aleg să ofere iluminare indirectă sau să utilizeze un simplu Aquarium Light pentru a menține un ciclu normal de zi de zi de aproximativ 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric în fiecare zi.

Substrat

Substratul este materialul care liniile de fund a acvariului broasca. Aceasta poate ajuta la imitarea mediului natural al animalului și a plantelor de ancorare și altor decor. O pietriș substrat poate fi folosit. Cu toate acestea, evitați pietrișul mic - nu doriți ca broasca să o ingerați. Utilizați elemente, cum ar fi roci, ramuri de lemn și bușteni, pentru a decora rezervorul și pentru a oferi locuri de ascundere. (Frogii fără loc de ascuns poate deveni stresat.) Plantele vii pot fi, de asemenea, adăugate în rezervor, deși broasca le-ar putea să le saseze. Mulți oameni merg în schimb ruta artificială.

Ce mănâncă broaștele?

Alimente și apă

Mulți proprietari își hrănesc broaștele africane ghearele plutitoare de reptile sau bastoane amfibiene. În timp ce aceste bastoane sunt de obicei bine echilibrate, hrănirea unei varietăți de alimente este încă o idee bună. Articole, cum ar fi viermi, viermi de ferestre, pește de alimentare, viermi de sânge, creveți de saramură și chiar și un fel de mâncare de câine și pisici sunt toate opțiunile bune. În plus, alimentele comerciale pentru broaștele gheare pot fi achiziționate de la unele companii. Atâta timp cât oferiți un echilibru bun, suplimentarea cu vitamine și minerale nu este de obicei necesară.

În general, supraîncălzirea este mai mare decât subestimarea. Hrăniți zilnic și păstrați un ochi pe forma corpului de broască. Dacă se pare că este supraponderal, tăiați înapoi feedurile la o dată în fiecare zi. De asemenea, consultați medicul veterinar cu privire la suma corespunzătoare pentru a hrăni.

Probleme comune de sănătate și comportament

Frogii cu gheare africani sunt predispuși la infecții bacteriene și fungice. De asemenea, pot obține hidropizie, sau umflarea severă. Infecțiile bacteriene sunt adesea marcate de ochi tulbure și roșeață sau răni pe piele. Semnele unei infecții fungice grave includ creșterea albă care seamănă cu bumbacul pe piele, precum și ochii decolorați.

Mai mult decât atât, ca majoritatea broaștelor acvatice în captivitate, broaștele din Africa Clawed sunt predispuse la boala rosie-picior. Aceasta este o infestare parazitară care primește numele său de la un simptom timpuriu al picioarelor înroșite. Această condiție este ușor confirmată și tratată de un medic veterinar.

Boala se datorează adesea calității slabe a apei în rezervor. Dacă sunteți îngrijorat că broasca dvs. nu este rău, nu încercați să o tratați cu un remediu la domiciliu. Consultați întotdeauna un medic veterinar calificat pentru sfaturi.

Alegerea broaștei voastre africane

Este cel mai bine să selectați o broască de crescătorie captivă de la un crescător de reputație sau o organizație de salvare. Grupul ar trebui să vă poată spune originea animalelor și istoricul sănătății. Așteptați să plătiți aproximativ 20 de dolari la 30 USD. Frogii sănătoși sunt înotătorii activi care se ascund frecvent și au ochi limpezi și pielea netedă. Fiți atenți la o broască letargică care nu acceptă cu ușurință hrană atunci când este oferită, deoarece un astfel de animal este probabil bolnav.

Cum de a alege broasca potrivită pentru animalele de companie

Specii similare la broasca din Africa

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați Alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Frogii cu gheare african. Institutul Național de Biologie pentru Zoo & Conservarea Zoologiei Smithsonian

  2. McNamara, Sean și colab. Creșterea, îngrijirea generală și transportul Xenopus Laevis și Xenopus TropicalisMetode în biologia moleculară (Clifton, N.J.) vol. 1865 (2018): 1-17. DOI: 10.1007 / 978-1-4939-8784-9_1

  3. Johnston, Jessica M et al. Colagenom într-o broască africană gheare (Xenopus Laevis)Medicină comparativă vol. 66,1 (2016): 21-4. 

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Frogii gheare africani: profilul speciilor