Profilul speciilor de specii de specii de specii de specii de specii de specii

alb

Frogul de copac al albului este o broască verde sau albastru-verde, originar din Australia, Indonezia și Noua Guinee. Este un animal de companie popular din cauza mărimii sale pete și a expresiilor faciale, care includ ochii somnoros și o gură zâmbitoare. Pielea sa are, de asemenea, o acoperire ceară care îi permite să tolereze condiții mai aride decât alte specii comune de broască, făcându-l o potrivire mai bună pentru mediile de origine. O broască de copac alb este o alegere bună pentru un început Proprietarul Frog.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Broasca copac alb, broasca copac

Nume stiintific: Litoria caerulea

Dimensiunea adulților: Patru la cinci centimetri lungi

Speranța de viață: De obicei până la 15 ani, deși au fost raportate 20 de ani

Comportamentul și temperamentul broaștelor de copac al lui White

Frogurile de copaci ale albului sunt nocturne, ceea ce înseamnă că sunt mai activi în seara și orele de noapte. Aceste broaște sunt destul de sedentare și docil - adesea devin destul de îmblânzite și tolerante la manipulare.

Cu toate acestea, toți amfibienii au o piele foarte absorbantă, care va prelua cu ușurință substanțele chimice, atât de o atenție deosebită este necesară atunci când le manipulați. Spălați-vă mâinile cu apă caldă și clătiți bine cu apă non-clorurată, de preferință apă de apă - chiar și uleiurile naturale și sărurile găsite pe pielea umană sunt dăunătoare. Nu utilizați loțiuni sau chiar săpunuri înainte de a vă manipulați animalul, deoarece reziduurile pe care le lasă în urmă sunt, de asemenea, toxice pentru broaște.

Locuind broasca de copac alb

Frogurile de copaci din White în sălbăticie își petrec cea mai mare parte a timpului în copaci, astfel încât au nevoie de o incintă cu o mulțime de îmbogățire de alpinism. Un acvariu înalt de 15 până la 20 de galoane este recomandat pentru carcasa unei broaște adulte. Un rezervor hexagonal este optim.

Un capac ușor de montat este esențial, deoarece aceste broaște au șezlonguri care îi vor permite să scală cu ușurință pereții de sticlă de acvariu. Puteți păstra mai mult de o broască împreună într-un singur habitat, atâta timp cât sunt de dimensiuni similare - altfel, broaștele dvs. mai mari pot încerca să mănânce cele mai mici.

O bucată de hârtie la câțiva centimetri înălțați în jurul valorii de partea de jos a rezervorului poate ajuta dacă broaștele tind să-și frece nasul de-a lungul paharului, într-o încercare de a rătăci dincolo de habitat - broaștele nu înțeleg barierele transparente la fel de mult ca și spera ca (ei vor incerca sa se deplaseze spre obiectele pe care le pot vedea), dar ei inteleg zidurile negre.

Oferiți multe ramuri, bucăți mari de coajă de plută și frunziș pentru alpinism, ținând cont de faptul că aceste suprafețe trebuie să fie destul de robuste pentru a susține greutatea acestor broaște stocate. Utilizați plante naturale vii care sunt hefty și puternic-stemmed. Asigurați-vă că acestea sunt fără îngrășăminte sau reziduuri de pesticide pe plantă și în toate solurile de plante. Plantele vii în terariu trebuie păstrate în vase mici și mobile pentru a face curățarea rezervorului mai ușor.

Acoperirea suprafeței din spate a rezervorului cu hârtie întunecată ajută broasca să găsească o zonă izolată și slab luminată să doarmă în timpul orelor de zi. Plasarea unei bucăți mari de coajă în diagonală peste cușcă, la câțiva centimetri de peretele din spate va permite broasca să se agațe de partea din spate a rezervorului sub capacul coaja de a dormi. Alternativ, utilizați orice fel de capac de plante gros sau a unui loc interior cu multe ieșiri pentru a permite broasca să se ascundă și să se odihnească.

Curățați-vă în fiecare zi cu cușcă de broască, ștergând orice biți mari de deșeuri din frunzele de plante și partea inferioară a rezervorului. Utilizați apă non-clorurată pentru a schimba zilnic vasul de apă.

Cum de a alege broasca potrivită pentru animalele de companie

Căldură

A plasat o lumină de basking sau încălzitor în afara unei singure părți a cuștii pentru a crea un gradient de 80 până la 86 ° F (27 până la 30 ° C) în timpul zilei, cu o scădere la 72 până la 78 F (22 până la 25 C) noaptea. Utilizați atât termometrele de autocolant de mână, cât și cele ale rezervorului pentru a confirma că temperaturile corespunzătoare sunt menținute.

Ușoară

Iluminarea trebuie să fie supusă și dacă este necesară o lumină pe timp de noapte, utilizați doar un bec nocturn. Creați un ciclu regulat de lumină-întuneric - 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric funcționează bine. Aceste broaște sunt nocturne, deci nu există nici o specială Cerințe de iluminat. Expunerea la UVB nu este necesară, deși o anumită expunere nu va afecta broaștele de copac al albului tău.

Substrat

Chiar și în cazul acestei broaște arboreale, construirea unui bun substrat în incintă va contribui la crearea și menținerea unui mediu similar cu habitatul său tropical cald și umed. Construiți fundația podelei rezervorului cu pietriș spălat cu dimensiuni mari, acoperită de sol chimic. Piesele mari de coaja pot fi apoi utilizate pentru mai multă acoperire - acoperiți orice sol expus cu mușchi sphagnum, care ajută la păstrarea umidității care va oferi umiditate acești amfibieni.

Evitați pietrișul de dimensiuni mici sau rasurile de coajă pe care broaștele le-ar putea ingera accidental. Unii păzitori preferă o abordare a bararului pentru rezervoare temporare, prin simpla apărare a rezervorului cu hârtie sau prosoape de hârtie pentru a facilita curățarea. Cu toate acestea, este mult mai greu să se mențină umiditatea adecvată cu această acoperire minimă a podelei.

Umiditate

Utilizați un higrometru în interiorul rezervorului pentru a măsura umiditatea relativă - ca citirile contorului de higrometru se poate derula în timp, calibra o dată pe an. Mențineți umiditatea pentru această incintă a broască la 50 până la 60% prin eliminarea zilnică cu apă dechlorinată sau îmbuteliată (nu distilată). De asemenea, ar trebui să fie prevăzută un vas de aceeași apă. La gaze de gaze dizolvate și să vină la temperatura camerei, să permită toată apa care va fi utilizată în incintă pentru a sta într-un recipient deschis la temperatura camerei timp de 24 până la 48 de ore.

Nu utilizați apă proaspătă cu broaște și alți amfibieni, datorită prezenței clor și cloramină utilizate în procesul de purificare a apei. Dacă trebuie utilizată o sursă de apă clorinată, tratați-o mai întâi cu un kit de dechlorație (disponibil la magazinele de animale de companie). Alternativ, apa îmbuteliată poate fi utilizată, dar nu folosiți niciodată apă distilată, deoarece nu are mineralele esențiale pe care toate animalele au nevoie în apa lor.

Alimente și apă

Hrăniți copacul albului tău o dietă în principal din greieri vii. Alte alimente vii pot include molii fără insecticide, gândaci, gandaci, lăcuste și viermi. Frogurile de copac de culoare albă, pot chiar să ia șoareci de la Pinkie ocazional. Plasați insecte vii în cușcă sau oferiți-le utilizând Forța Blunt-Sfat sau Flexibil-Tip Force, dar asigurați-vă că forcepsurile nu vor răni gura sau limba pe impact.

Cantitatea de alimente care are nevoie de broasca va varia oarecum, dar restinteste ca broastele de copac albe au tendinta spre probleme de obezitate, asa ca nu prea suprasolicita. Ca o orientare foarte generală, hrăniți broaște mari (mai mari de trei centimetri) câțiva greieri mari la fiecare două până la trei zile, ajustarea pe baza activității și stării corpului broaștei. Oferă broaște mai mici greieri de trei săptămâni de aproximativ două săptămâni la fiecare două până la trei zile, și hrăniți zilnic minorii.

Cel mai bun mod de a judeca cât de mult de hrăni este prin privirea la starea corpului broaștei. Căutați crestături deasupra timpanului broaștei. Dacă nu există crestături vizibile, broasca este probabil subponderală și ar trebui să fie hrănită un volum mai mare sau mai des. Dacă crestăturile devin proeminente și încep să se bare sau să se îndoaie, atunci broasca este obeză: reducerea hrănirii cu cel mult 50%.

Toate insectele hrănite la amfibieni trebuie mai întâi să fie încărcate cu alimente nutritive. În plus, este important să se praf elementele pradă cu un supliment de calciu-vitamine. Efectuați acest praf doar o dată pe săptămână pentru broaștele mature, de două sau trei ori pe săptămână pentru broaștele de dimensiuni medii și zilnic în broaște foarte tinere.

Broaștele le place să intre în vasul lor de apă pentru a rehidrata și înmuia, folosiți un fel de mâncare suficient de mare încât broasca poate sta confortabil în vas, dar nu prea adânc încât există un risc de înghițire a copacilor nu sunt înotători puternici.

Probleme comune de sănătate și comportament

Cea mai gravă amenințare la adresa sănătății broaștelor de copac al albului este o boală cunoscută sub numele de chytrridiomicoză, care este cauzată de ciuperca chytrid. Această boală fatală se răspândește rapid în sălbăticie și a provocat o scădere mare a populațiilor celor mai mulți amfibieni din întreaga lume. Această boală se caracterizează prin letargie și pierderea în greutate - câteva tratamente sunt disponibile.

Alegerea broaștei de copac a albului tău

Expunerea la ciuperci de chytrid este principalul motiv pentru care este important să cumpărați broasca de copac a albului dvs. numai de la crescătorii de reputație care vor verifica că animalul dvs. de companie a fost crescut și este lipsit de boală. Ca și în cazul multor animale de companie exotice, broaștele de copac ale albului care sunt crescute în captivitate sunt animalele mai robuste când vine vorba de mediul captiv. Broaștele prinse în sălbăticie pot să nu gestioneze bine tensiunile de captivitate.

Amfibienii prinși sălbatici pot aduce, de asemenea, paraziți sau alte infecții la habitat. Afișările de reptile și crescătorii online sunt un loc bun pentru a începe atunci când caută un nou amfibian de animale de companie. Cu toate acestea, evitați să cumpărați orice broască pe care nu ați avut șansa de a vedea în persoană - în mod ideal, ar trebui să puteți urmări să mâncați pentru a vă asigura că are un apetit sănătos, care este un semn de sănătate bună.

Ce mănâncă broaștele?

Specii similare la broasca copacului alb

Dacă sunteți interesat de broaștele de companie, verificați:

În caz contrar, verificați alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi animalul dvs. de companie!

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ferrie, Gina M. și colab. Nutriție și sănătate în zootehnie amfibienăZOO Biologie, vol 33, nu. 6, 2014, pp. 485-501. Wiley, DOI: 10.1002 / Zoo.21180

  2. Maclean, Bruce. Exotice: Fișiere de specii exotice: Frog de copac albAnimale de companie, vol 13, nu. 9, 2008, pp. 68-73. Wiley, DOI: 10.1111 / J.2044-3862.2008.TB00542.X

  3. Tânăr, Sam și colab. Defecte în funcția imună gazdă în broaștele de copaci cu chytrridiomiomoza cronicăPlus unu, vol 9, nu. 9, 2014, p. E107284. Biblioteca publică a științei (PLOS), DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0107284

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de specii de specii de specii de specii de specii de specii