Leopard broaște (broaște de luncă): profilul speciilor

Două broaște leopard în afara murdăriei

Numit pentru petele întunecate pe spatele lor, broaștele de leopard sau luncă sunt broaște mici, semiaquatic - există aproximativ 14 specii de ele. Ele sunt fascinante pentru a observa, dar nu-i plac manipularea. Leopard Frogii sunt animale de companie excelente pentru proprietarii de broască neexperimentați. Toate speciile de broască Leopard sunt relativ ușor de îngrijit, deși acestea necesită întreținerea obișnuită a cuștilor de cel puțin două ore pe săptămână.

Cea mai comună varietate păstrată ca un animal de companie este broasca de leopard nordică, care este verde strălucitor cu pete maro. Frogul de leopard sudic este o altă specie comună de animale de companie care este verde de măsline sau maro deschis, cu pete întunecate. Plains Leopard Frog sau broasca Leopard Blair este maro cu pete întunecate, deși este rar să găsească ca un animal de companie. Gama lor de habitat nativ se extinde de la America de Nord temperată și subtropicală în nordul Mexicului.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Leopard broasca, broasca de leopard de nord, broasca de sudul Leopard, Plains Leopard Frog, broasca leopard Blair, broasca de lunca

Nume stiintific: Litobați sau Rana gen

Dimensiunea adulților: 3 până la 5 inci lungime

Speranța de viață: 5 până la 8 ani

Leopard Brown Behavior și temperament

Aceste broaște drăguțe ies uneori în timpul zilei, dar sunt în primul rând nocturne. În timp ce pot încerca să mănânce tot ce pot înghiți (care include și alte broaște), principala lor dieta constă din insecte. Sunt oarecum timid și nu-mi place să se țină mult, ascunzându-se sub apă când se simt amenințați.

Ele sunt inofensive pentru oameni și nu produc toxine. Cu toate acestea, ca toate reptilele și amfibienii, pot avea salmonella, care este o bacterie dăunătoare oamenilor. Purtați mănuși când manipulați și spălați bine mâinile. Să fie pregătit să le ia în și să iasă din cușcă cel puțin o dată pe săptămână pentru a-și curăța cusca.

Să fie sfătuiți că aceste broaște pot sări până la 3 picioare, având în vedere picioarele lor posterioare puternice. Frogurile domestice nu sunt la fel de probabil să sară, dar dacă se simt amenințate, pot încerca să se sări.

Locuind broasca leopard

Un rezervor de 10 până la 20 de galoane este suficient pentru o singură broască leopard, dar dacă păstrați mai mult de una, măriți rezervorul cu 10 galoane per broască. Pentru această specie de broască, spațiul de podea este mai important decât înălțimea. Broaștele de leopard sunt semiaquatic și au nevoie de o zonă de teren, precum și apă suficientă pentru a-și submina corpurile.

Un rezervor de jumătate de teren, jumătate de apă este o alegere excelentă pentru broaștele Leopard. Puteți separa rezervor în zone cu plexiglas. O bucată de lemn groasă, cum ar fi lemnul de pluș, poate fi plasată parțial în apă și parțial pe uscat pentru a oferi o tranziție lină de la apă la pământ. Această bucată de lemn poate, de asemenea, să se dubleze ca un loc potrivit de basking. Alternativ, pietrișul neted sau rocile plate pot fi stivuite pe partea acvatică pentru a oferi o rampă din apă. Pietrișul neted este mai puțin probabil să provoace abraziuni și răniri ale pielii, iar în mod ideal, pietrișul ar trebui să fie suficient de mare încât broaștele mici nu pot să o înghită.

Dacă este posibil, utilizați un recipient de apă detașabil pe partea de apă, care este ușor de pus și să scoată pentru curățare la fiecare două până la trei zile. Evitați utilizarea unei apă filtru, În schimb, o schimbare de apă de 50% în mod regulat (cel puțin de două ori pe săptămână, poate mai mult). Unii experți consideră că vibrațiile constante de apă de la o pompă de filtrare a apei pot provoca supraîncărcare senzorială în broaște.

În fiecare săptămână, va trebui să curățați bine carcasa cu apă fierbinte. Nu utilizați săpunul ca reziduuri de detergent pot ucide broaștele. Scoateți și înlocuiți substratul și curățați pereții și partea inferioară a rezervorului.

Căldură

Rezervorul trebuie păstrat între 70 și 75 de grade F în timpul zilei. Cu toate acestea, o scădere a temperaturii pe timp de noapte este o idee bună, până la aproximativ 60 f (aproximativ 16 c). Deoarece aceste creaturi sunt cu sânge rece, ei trebuie să-și regleze temperatura corpului intern. Ei fac acest lucru prin mutarea în jurul înșelați până la frig sau să se încălzească. Furnizeaza un Gradient termic sau gama de temperaturi în cușcă. Puteți face acest lucru oferind un loc de basking sau o zonă caldă care merge până la 80 f la un capăt al cuștii. Utilizați un emițător de căldură ceramic, lumină de căldură nocturnă sau sub tampon de încălzire a rezervorului pentru a furniza o variantă de temperatură.

Leopard Frogs hibernate, așa că în timpul iernii, ei vor încetini și pot înceta să mănânce timp de trei luni. Dacă este posibil, răciți habitatul de la 37 la 39 F pentru lunile de iarnă pentru a imita mediul natural al broasca.

Ușoară

Deoarece sunt în mare parte nocturnă, lumina ultravioletă sau UVB nu este necesară, deși poate fi benefică pentru asigurarea unui ciclu de zi / noapte, iar razele invizibile pot ajuta la metabolizarea broaștei de calciu. Unele proprietari de broască simt că această lumină nu este necesară, dar nu este dăunătoare și probabil utile pentru broasca ta.

Doar asigurați-vă că broasca nu poate sări pe lampă și asigurați-vă că capacul ecranului dvs. de plasă este sigur. Evitați realizarea incintei prea luminoasă; Este posibil ca broaștele să se ascundă continuu.

Umiditate

O gamă ideală de umiditate pentru cușcă este de 50 până la 70%. Dacă broasca are nevoie de umiditate mai multă umiditate, se poate supune în apă. Un manometru de higrometru sau de umiditate vă va ajuta să verificați nivelurile de umiditate. Utilizați o sticlă de pulverizare pentru a mânca cusca cu apă dechlorată de mai multe ori pe zi sau puteți automatiza acest lucru cu un mister electronic sau o ceață care utilizează senzori sau un cronometru.

Substrat

Substratul este lenjeria sau căptușeala pentru partea de jos a cuștii de animale de companie. Puteți utiliza solul ecologic sau o combinație de sol și mușchi de turbă cu coajă de reptile și mușchi de sphagnum pe partea terestră pentru a permite broaștele să urce. Adâncimea substratului pe partea pământului trebuie să fie de cel puțin 2 până la 3 inci pentru a permite burrowing.

Plante de terariu

Furnizați plante și piese de lemn pentru alpinism, ascunzând pete și basking. La selectarea plantelor pentru cusca broască, obțineți plante care se dezvoltă într-un climat similar: temperatura în anii `70 F, umiditatea ridicată și lumina inferioară. De asemenea, asigurați-vă că selecțiile dvs. de plante nu sunt toxice pentru amfibieni. Cele mai bune opțiuni vor fi ferigi mici.

Ce plante sunt sigure pentru reptile sau amfibian?

Alimente și apă

Feed Leopard Frogs O varietate de nevertebrate, cum ar fi greieri, viermi de ceară, larve de zbor și viermi de ferestre. O masă de trei până la patru cricketuri zilnic este un bun punct de plecare pentru broaștele mai tineri, iar experții recomandă hrănirea broaștelor mature Numai în fiecare zi. Varietatea pare a fi esențială cu broaștele.

Cricheturile pot face cea mai mare parte a dietei lor, suplimentându-le cu o varietate de alte insecte, cum ar fi Roafe, muște, molii și viermi. Articolele de pradă ar trebui să fie Gut-încărcat (alimente hrănitoare hrănitoare, cum ar fi fructe, legume, hrană pentru câini, alimente de pește sau formula de încărcare a intestinului de cricket) înainte de a fi administrate broasca. Fiecare altă hrănire, praful Grichets cu o pulbere de calciu de reptile.

Țineți un ochi pe forma corpului de broască. Amintiți-vă că supraîncărea este probabil mai mult decât substanță. Broaștele sunt consumatoare oportuniste. Asigurați-vă că broasca nu devine prea rotundă și, dacă da, tăiați înapoi frecvența hrănirii.

Apa utilizată într-un rezervor de broască leopard nu trebuie să aibă clor sau cloramină, care poate fi adăugată la apa de la robinet municipală. Pentru a fi în siguranță, utilizați un produs de alimentare cu animale de companie realizat pentru îndepărtarea clorului și a cloraminei.

Probleme comune de sănătate

Ca mulți broaște captive, broaștele de leopard PET sunt susceptibile la boala roșie a piciorului, o infecție parazitară care poate provoca înroșirea picioarelor. Simptomele includ lenjerie și o pierdere de interes pentru a mânca sau a activității.

Frogurile de leopard sunt, de asemenea, predispuse la infecții fungice, care apar ca inflamație sau o substanță de bumbac pe piele.

Aceste condiții sunt tratabile, dar necesită o vizită la un Exotice veterinar.

Alegerea broasca de leopard

Cele mai bune locuri pentru a cumpăra Frogul dvs. Leopard ar fi un crescător de reputație sau o expoziție de reptilă care oferă adesea amfibieni. Magazinele de animale de companie nu păstrează de obicei cele mai bune practici de creștere și nici nu au multe informații despre data nașterii sau istoricul de sănătate al broască. În medie, indiferent dacă vă obțineți de la un magazin de animale de companie sau un ameliorator, acestea pot costa 10 până la 25 de dolari - aceasta variază în funcție de raritatea speciei.

Căutați broaște cu pielea și ochii clară care nu sunt tulbure. În timp ce acești broaște nu pot fi prea activi, nu este o cauză de îngrijorare - ei rămân frecvent pentru a evita prădătorii sau ori de câte ori se simt nervos.

Specii similare la broaștele de leopard

Dacă o broască leopard vă interesează, poate doriți să vă uitați în specia conexă:

În caz contrar, verificați tot celălalt broască profiluri.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Leopard broaște (broaște de luncă): profilul speciilor