Cum să ajuți pisicile să se înțeleagă

Cum să ajuți pisicile să se înțeleagă de-a lungul imaginii recomandate

Proprietatea de pisici la nivel mondial este în creștere în popularitate, iar proporția gospodăriilor multi-pisică este, de asemenea, în creștere. În timp ce fiți un părinte pisică ne aduce o mulțime de bucurie și multe beneficii, pisicile noastre au nevoie de asistență pentru a le ajuta să se înțeleagă, să-i păstreze în siguranță, relaxați și îmbogățiți.

O pisică este un vânător independent, solitar și nu se bazează pe relațiile sociale. Conflictul cu frații lor sau o pisică nouă poate provoca o tensiune semnificativă și pisicile existente de casă. Un pic de efort suplimentar la început poate face diferența între o relație pozitivă sau negativă în viitor.

În acest articol, ne uităm la introduceri adecvate și cum să ajutăm pisicile să trăiască cea mai bună viață în casele multi-pisică folosind diferite abordări care pot merge mult spre rezolvarea potențialelor probleme comportamentale nedorite.

Cum să introduceți pisici unul față de celălalt?

Știați că poate fi mai simplu să introduceți un câine unei pisici decât o pisică la o altă pisică?! O pisică nu va vedea un câine ca un concurent pentru resurse. Este, de asemenea, mai ușor și mai puțin provocator de a introduce o pisică într-un pisoi nou decât la o pisică adultă. Limbajul și acțiunile corpului Kittens sunt mai puțin intimidante.

Majoritatea proprietarilor introduc pisicile prin punerea lor imediat. Chiar dacă unele pisici se adaptează cu ușurință, majoritatea au o ajustare dificilă și stresantă. Există diverse metode recomandate cu anumite principii fundamentale:

Înainte de a începe introducerea, planificați înainte.

Pregătirea este cheia! Pisicile sunt teritoriale, înființându-vă casa pentru mai mult de o pisică înainte de sosire va ușura tranziția pentru întreaga familie. Aranjați-vă pentru a vă colecta pisoiul sau pisica atunci când veți avea mult timp să vă dedicați să îl stabiliți.

Configurați o cameră pe care pisica rezidentă nu utilizează o mulțime și una nu are nevoie de acces cu toate resursele esențiale cum ar fi alimente, apă, zone de odihnă și o tavă de gunoi. Elementele ar trebui să fie nou sau aparținând noua pisică, Nu se recomandă utilizarea elementelor pisicilor rezidente, deoarece mirosul ca pisica rezidentă și face ca noua dvs. pisică să se simtă neliniștită.

Introduceți pisicile în etape.

Introducerile trebuie completate în mai multe etape. Este esențial ca pisica rezidentă să nu se simtă amenințată sau ambuscadă.

În prima etapă, dați noua pisică un spațiu.

Păstrați noua pisică în camera lui pentru câteva zile să se stabilească la noul său mediu în timp ce îl verifică din când în când să se asigure că prezintă consumatori normali de mâncare, băuturi, îngrijirea, jocul și comportamentele de toaletare.

Etapa următoare implică Introducere vizuală și de parfum. Acest este A etapa critică.

Pisicile senifându-se reciproc introducerea

Pisicile își folosesc simțurile de miros pentru a se familiariza cu lucruri noi, inclusiv alte pisici.

Mirosul este cel mai important aspect al recunoașterii grupului la pisici. Ideea din spatele mirosului este că ambele pisici devin confortabile în prezența celuilalt. Pentru a face acest lucru proprietarul trebuie să introducă articole de așternut și jucării de la pisica rezidentă. Proprietarul simulează acțiunea celor două pisici care se freciază unul împotriva celuilalt și schimbându-și mirosurile individuale pentru a produce un miros de grup prin strângerea interschimbabilă a fiecărei pisici.

Etapa ulterioară este de a familiariza pisicile vizual (la o distanță de început să înceapă) și o dată pe deplin relaxată printr-o barieră fizică (i.E. Poarta pentru copii, plasă, deschidere de sticlă sau crack mică în ușă) cu ajutorul tratamentelor alimentare (Asociația pozitivă).

Proprietarii ar trebui să crească lent durata de timp, ambele pisici sunt în contact vizual până când nu mai trebuie să fie separate. Această etapă ar trebui să aibă loc numai odată ce ambele pisici sunt relaxate să vă vadă reciproc printr-o barieră.

Apoi, scoateți baricada, în timp ce ambele pisici se angajează într-o activitate plăcută, cum ar fi jocul, fie hrănirea, în timp ce supraveghează. În cele din urmă, accesul liber nesupravegheat poate avea loc pentru perioade scurte de timp, atâta timp cât nu există un comportament negativ sau negativ între ambele pisici.

Don`t Rush-Fiți răbdători!

Este esențial ca noul pisoi sau pisică să fie introdus pentru pisicile rezidente și alți membri ai familiei treptat. Nu grăbiți procesul de introducere. Fiți răbdători și îngrijiți.

Asigurați-vă întotdeauna că atât pisicile să aibă spațiu suficient pentru a se îndepărta unul de celălalt, inclusiv membrii familiei. Fi sensibil la mesajele pe care pisicile le trimit reciproc și tu!

Sfaturi pentru a ajuta pisicile să se înțeleagă

Cum să ajute pisicile să ajungă de-a lungul a două pisici care se află pe un pat

Indiferent dacă vă planificați să aduceți acasă o pisică nouă sau doriți să păstrați pacea în familia dvs. felină, există câteva sfaturi care vă vor ajuta să creați o gospodărie armonioasă și fericită.

1. Evitați conflictul social

Puteți evita conflictul social atunci când invitați noi pisici în gospodăria dvs.

Reducerea frecvenței de conflict sociale și preveniți probleme între membrii aceleiași gospodării, alegând persoane compatibile atunci când achiziționează pisici cum ar fi littericulate; de preferință o femeie și un bărbat.

Nu adăugați pisici într-un grup social constant și păstrați un număr adecvat de pisici pentru a se potrivi mediului.

Evitați personalitățile intense, cum ar fi nervoase sau încrezătoare atunci când alegeți pisoi noi sau adăugând la un grup existent. Împiedicați să luați numeroase pisici în zone strânse de pisici și să vă îndepărtați de hrănirea pisicilor rătăciți și să le încurajați în casa dvs.

Păstrați-vă în minte reginele și pisicile lor nu sunt întotdeauna compatibile după ce înțărcați, deci gândiți-vă cu înțelepciune înainte de a decide să păstrați descendenți.

2. Asigurați o atenție egală

Este vital să acordăm atenție pisicii rezidențiale în timpul fazei de tranziție fără a depăși suma acceptată în mod normal. Rutinele ar trebui să fie păstrate ca normale pentru a demonstra că noul pisoi sau pisica adultă nu înseamnă pierderea resurselor sau a plăcerii.

În plus, mângâierea în mod regulat, atât noua pisică, cât și tovarășul dvs. felinei dvs. vor permite să fie încorporate un miros în gospodăria comunală.

3. Produsele feromonale pot ajuta.

Produsele de feromoni, cum ar fi Feliway, pot îmbunătăți soluționarea în. Feliway ar trebui să fie utilizat împreună cu introducerea treptată și conectată atât la noua cameră a pisicilor, cât și la locația Pisica rezidentă cheltuiește cea mai mare parte a timpului pentru a ajuta la crearea de sentimente de securitate și pentru a ajuta noua pisică să accelereze adaptarea la noul mediu.

Dați fiecărei pisici propriul teritoriu desemnat și resurse individuale.

Pisicile de luptă

Când pisicile trebuie să concureze pentru resurse cum ar fi alimentele și apa, creșterea tensiunilor pot duce la lupte și stres de lungă durată.

Furnizați toate resursele în această formulare: "una per pisică plus una" poziționată în locații diferite pentru a limita rivalitatea. Dacă există grupuri sociale separate și spațiu este limitat decât formularea este: "unul pe grup social plus unul".

1. Evitarea concurenței pentru alimente și apă

Desemnează numeroase zone din interiorul casei ca stații de hrănire pentru a evita intimidarea. Oferiți mai multe alimentatoare de puzzle în întreaga casă pentru a evita concurența la mese și a încuraja comportamentul de hrănire.

Apa este o resursă importantă; mai multe boluri și Fântâni de apă ar trebui să fie plasate în jurul casei pentru a încuraja băutura. Pisicile găsesc apa atrăgătoare dacă este localizată departe de alimente.

2. Crearea spațiilor private

Oferiți locuri de odihnă ridicată cum ar fi rafturi, turnuri verticale de pisică, platforme de vizionare, paturi, cutii și zone private în număr suficient în cazul în care fiecare pisică se poate odihni neperturbată. Posturile de zgârieturi în poziție verticală sau orizontală ar trebui să fie situate în apropierea paturilor, intrărilor și stațiilor de hrănire. Facilitățile de gunoi interior trebuie să fie întotdeauna furnizate chiar dacă pisica dvs. are acces în aer liber.

3. Jucăriile și jocul pot ajuta pisicile să se înțeleagă!

Asigurați-vă că pisica dvs. are o mulțime de jucării pentru a stimula jocul zilnic și comportamentul de pradă. Există un număr nesfârșit de jucării specifice personalității pisicii dvs.

Ar trebui să oferiți jucării care sunt potrivite pentru jocul singular și jucăriile pe care le puteți utiliza pentru a vă juca cu pisica. Jucăriile pot deveni plictisitoare dacă rămân nemișcate în același loc, de aceea ar trebui să fie rotite pentru a împiedica neinteresarea pisicii dvs.

Citeste mai mult: Cele mai bune jucării de pisici interactive pentru pisicile interioare

4. Asigurați-vă că pisicile dvs. au întotdeauna o cale de evacuare.

Pisicile din gospodăriile cu mai multe pisici ar trebui să aibă două puncte de intrare și ieșire dispersate, cum ar fi ușile, ferestrele, intrarea laterală, accesul de la etajul superior până la etajul inferior sau la clapete de pisică pentru a evita riscul de apărare sau obstrucționare a accesului la pisicile timide.

5. În cele din urmă, dați pisicilor dvs. un motiv pentru a vă plac reciproc.

Când s-au stabilit și sunt coabiți pașnici, oferă tratamente foarte apreciate pentru a dezvolta conotații pozitive între ele.

Concluzie

Pisicile tale minunate pot locui cu tine de mulți ani. Obținerea procesului de introducere chiar de la început și luarea timpului suplimentar dacă este necesar, poate face o diferență enormă față de abordarea lor unul față de celălalt și bunăstarea generală.

Părinții pisicilor se vor simți mult mai bine dacă pisicile lor se vor înțelege și pisica voastră vă va mulțumi, deoarece nivelurile lor de stres vor fi reduse substanțial.

Pisicile sunt fascinante și permițându-le să fie pisici sporește calitatea vieții și bunăstării lor.

Bibliografie

  1. Îngrijire, I. C. (2018, 08 octombrie). Introducerea unei pisici adulte la pisica ta. Recuperat la 12 mai 2020, de la International Cat Care: HTTPS: // iCATCARE.Org / Sfat / Introducere-A-Adul-pisică-to-Cat /
  2. Îngrijire, I. C. (2018, 30 iulie). Gospodăriile multi-pisică. Recuperat 11 mai 2020, de la International Cat Care: HTTPS: // iCATCARE.Org / Sfaturi / Multi-Cat-gospodării /
  3. Karen în general, eu. R.-D.-M. (2004, 01 decembrie). Feline Ghiduri de comportament. (A. A. Practicanți, compilator) SUA. Recuperat 25 aprilie 2020
  4. NSW, C. P. (2018). Gospodăriile multi-pisică. Newtown, NSW, Australia: Societatea de Protecție a Caturilor. Recuperat 13 mai 2020
  5. Rodan, I. (2014, 28 mai). Gospodăriile multi-pisică - când și când nu. Madison, Wi, SUA. Recuperat 10 mai 2020
  6. Sarah Collins, L. R. (2020, mai 01). Feline Focus May 2020. Tisbury, Wiltshire, Marea Britanie: Societatea Internațională de Medicină Feline. Recuperat 11 mai 2020
  7. Statele, T. H. (2019). Ghid pentru consilierea comportamentului pisicilor. Washington, DC, SUA: Societatea umană a Statelor Unite. Recuperat 14 mai 2020

Despre autor

Mel-and-Serafina

Dragostea de animale a lui Melina a început în copilărie, când ar avea grijă de câini și pisici bolnavi sau rătăciți în timp ce visează să devină un veterinar. În timp ce lucrează în câmpul veterinar, a găsit un interes deosebit și o pasiune în reabilitarea mică a animalelor și comportamentul felinar. Melina este directorul mândru al PET hrănit în Sydney, Australia (unic centru de wellness pentru animale mobile specializat în pisici). Melina studiază în prezent pentru a deveni o asistentă veterinară calificată, în vederea progresului la terapia comportamentului animalelor. Ea oferă, de asemenea, timp și expertiză mai multor salvați animale și este, de asemenea, fondatorul și administratorul grupului nou creat Facebook: Feline seminarii, ateliere de lucru, webinarii și evenimente

întrebări frecvente

Cât durează pentru pisici să se înțeleagă?

În general, (în funcție de pisică), perioada de aclimatizare (introducere) ar putea varia de la câteva zile la două săptămâni.

Nu există un răspuns definitiv atunci când vine vorba de construirea unor relații sociale de lungă durată, mai ales dacă ambele pisici au fost atinse din case diferite sau salvează la diferite etape de viață. Asociațiile Cat-to-Cat sunt influențate de mulți factori legați de mediul specific și / sau de temperamentul pisicii individuale.

Cum îmi iau pisica să nu mai atace cealaltă pisică?

Ar putea exista o multitudine de cauze de feuding feline.

Este important să găsiți motivul sau declanșarea comportamentului agresiv, deoarece pisicile sunt experți în ascunderea durerii. Schimbarea comportamentului poate semnala o boală medicală subiacentă sau poate fi o cauză a agresiunii bazate pe frică sau redirecționată.

Relațiile sociale între pisici pot fi fragile.

Chiar și un singur incident de agresiune poate avea efecte de lungă durată asupra unei pisici. Pentru a restabili pacea, este esențială pentru a separa pisicile de luptă. Oferind spațiului pisicilor va reduce nivelurile de stres și va păstra atât din punct de vedere fizic.

După o zi, începeți cu schimbul de mirosuri. Dacă acest lucru merge bine, puteți urma cu reintroduceri în câteva zile de timp. După ce au petrecut ceva timp în același spațiu, încurajați jocul interactiv blând. Rezista tentației de a depăși pisica defensivă și pentru a striga la atacator.

Cum îmi reintroduce pisicile unul pe celălalt?

Vor fi momente când pisicile dvs. ar putea fi nevoie să fie reintroduse unul altuia.

Motivele pentru reintroducere includ conflictele intestine și agresiunea, agitația sporită, un răspuns la stres la stimulii necunoscuți, spitalizare, boală sau relocarea la domiciliu.

În majoritatea cazurilor, va trebui să urmați un proces similar la faza inițială de introducere.

În circumstanțele unei pisici returnate de la spitalizare, pisica care se întoarce acasă va trebui să fie înființată într-o zonă separată (cameră sau parte a casei) cu resurse vitale (așternut, tăvi de gunoi, zgârieturi, jucării, alimente și apă) pentru cel puțin 24 de ore sau chiar mai mult.

Toate resursele pisicilor ar trebui să fie înființate astfel încât să nu aibă nevoie să se aventureze. Cealaltă CAT / S nu ar trebui să fie permisă accesul la pisica returnată. Această perioadă permite pisicilor limitate să restabilească un miros familiar prin auto-îngrijire, proprietar, schimb de mirosuri și reintroduceri prin armarea pozitivă cu ajutorul trataților și jucăriilor.

Acest proces necesită o mulțime de răbdare și perseverență pentru a vă asigura că atât Asociația Pisics să poată fi reconstruită cât mai pozitivă posibilă. Dacă luptele continuă între alte după o fază treptată de reintroducere, separă atât pisicile, cât și asistență veterinară.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ajuți pisicile să se înțeleagă