Cum să-ți antrenezi câinele să aștepte

Câine îndreptat spre o ușă închisă

Comanda "așteptați" îi spune câinilor Concentrați-vă pe tine, stați unde sunt și nu mergeți mai departe până când le eliberați. Această comandă este utilă deosebit de utilă pentru a împiedica ca câinele să rămână la ușă sau din cutie.

Din fericire, nu aveți nevoie de echipament special pentru a vă învăța câinele cum să așteptați. În loc să dai o recompensă de mâncare, poți să-ți înveți câinele că răspunsul la comandă înseamnă a fi permis să facă anumite lucruri. Deși poate fi o provocare pentru a învăța o nouă comandă, acest lucru este destul de ușor și util în mai multe situații.

Introduceți comanda

Sesiuni separate de instruire nu sunt necesare pentru Antrenează-ți câinele a astepta. Pentru a practica, utilizați comanda "așteptați" de fiecare dată când lăsați câinele să meargă afară sau să părăsească cutia. Odată ce începeți să lucrați la "așteptați", câinele dvs. nu ar fi trebuit să li se permită să se răstoarne afară sau să se scurgă din ea ladă.

Când câinele dvs. este gata să exploreze curtea sau să părăsească cușca, începeți să dați comanda "Așteptați."Apoi, deschideți ușa un pic și vedeți dacă câinele lunges înainte să iasă. Dacă da, închideți rapid ușa. Apoi, încercați să vă dați din nou câinele. De fiecare dată când dați comanda, deschideți ușor ușa și închideți-o repede dacă câinele dvs. iad înainte să iasă.

Recompensa un comportament bun

În stadiile incipiente de formare, recompensați orice ezitare. Dacă vă dați câinii dvs. comanda "așteptați" și ei ezită, lăudați-i și deschideți ușa. Pe măsură ce deschideți ușa, utilizați a comanda care îi permite să știe că este ok să avanseze, cum ar fi "liber" sau "mergeți mai departe."

Odată ce câinele dvs. începe să "așteptați" cu adevărat când dați comanda, faceți-o să aștepte cu mai multe secunde înainte de eliberare. Când animalul dvs. de companie deține comanda "așteptați" timp de câteva secunde sau mai mult, puteți începe să deschideți ușa un pic mai larg. Cu toate acestea, ar trebui să fiți gata să închideți rapid ușa, în cazul în care câinele dvs. începe să știm sau să se scurgă din nou.

Practicați răbdarea

După practicarea "așteptați" pentru câteva zile, câinele dvs. ar trebui să poată sta în continuare cu ușa larg deschisă până când vă dați comanda "GRATUIT" sau "Du-te" pentru eliberare. Asigurați-vă că ați practica acest lucru din când în când și amintiți-vă să vă recompensați frecvent câinele pentru a se conforma.

Așteptați pentru alte lucruri

De asemenea, puteți învăța câinele dvs. cum să așteptați în alte contexte, cum ar fi așteptarea alimentelor. Autocontrol poate fi dificil un lucru dificil ca câinii să învețe, dar similar cu exercițiul de ușă, puteți folosi un castron alimentar plin cu Tratamente. Pur și simplu coborâți vasul de mâncare spre podea și scoateți-l la genunchi, fără ca câinele să se îndrepte spre ea. Mutați castronul înapoi spre dvs. dacă câinele dvs. se mișcă. Cu toate acestea, dacă atingeți genunchiul și câinele dvs. se comportă, oferiți un tratament ca a recompensă. Pur și simplu repetați acest ciclu până când comanda "așteptați" este înțeleasă.

Puteți utiliza "așteptați" înainte de a ieși afară pentru o plimbare in lesa de asemenea. De asemenea, puteți dori ca câinele să aștepte înainte de a ieși din mașină sau în partea de sus a scărilor în timp ce mergeți la subsol. Oricând când este în cea mai bună calitate a câinelui dvs. - siguranța și auto-disciplina - este un moment bun pentru a utiliza această comandă.

Probleme și comportament de verificare

Ca și în cazul oricărei comenzi de antrenament, asigurați-vă că utilizați "așteptați" în mod regulat pentru a întări lecția în viața câinelui dvs. Destul de repede, probabil va deveni a doua natură pentru amândoi.

Dacă găsiți că câinele dvs. începe să ia în considerare comanda, să vă întoarceți la început. Faceți câteva sesiuni de antrenament la ușă pentru a le ajuta să redirecționeze comportamentul bun pe care îl cereți. Nu ar trebui să dureze atât de mult timp, deoarece este pur și simplu un curs de perfecționare.

De asemenea, puteți lua această comandă la nivelul următor și să introduceți un truc. De exemplu, mulți proprietari de câini își antrenează câinele pentru a nu atinge o minge sau o jucărie preferată până când este îndreptată să facă acest lucru. Odată ce câinele dvs. înțelege comanda, așezați-le în jos, puneți încet jucăria în fața lor în timp ce spuneți "așteptați" și trecerea înapoi. Opriți câinele să se apropie de jucărie și să-l returneze în poziția inițială dacă câinele îl ridică.

Cu răbdare și consistență, puii dvs. ar trebui să atingă doar jucăria după ce ați primit permisiunea dvs. Această abordare este, de asemenea, utilă pentru formarea unui câine pentru a ține un tratament pe nas și alte trucuri de auto-control distractive.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți antrenezi câinele să aștepte