Sfaturi pentru a muri un cal care nu vrea să fie îngrijit

Tânăra femeie își îngrijește calul la stabile

Are dvs Bite de cai, Lovitură de vaci, fixați urechile înapoi sau vă îndepărtați de tine în timp ce sunteți îngrijit? Îngrijirea ar trebui să fie relaxantă și distractivă pentru amândoi. Dacă nu sunt câteva lucruri de luat în considerare:

Maniere

În primul rând, asigurați-vă că acest lucru nu este a maniere emisiune. Are mușcătura de cal, loviți-vă sau lăsați-vă înapoi urechile în timp ce este înșurubat, conduce sau în timpul altui manipulare? Dacă o face, atunci va trebui să lucrați la respect și ascultare.

Dacă calul dvs. este altfel, considerați că calul dvs. poate fi sensibil sau "subțire-jupuit."Caii sunt oarecum ca oamenii din sensibilitatea lor. Unii ca un masaj viguros, în timp ce alții ar putea găsi prea stimulativ sau chiar dureros.

Adesea rase ca Arabii și Prucuri sunt mai "jupuite subțiri" decât ponei sau rase de proiecte. Ei nu-i plac o periaj greoaie si este posibil sa trebuia sa spargi presiunea pe perie, astfel incat sa-l tolereze. Unii pot prefera o lumină care se mișcă, mai degrabă decât currying energetică. Alții vor putea să ia o periere riguroasă bună, cu buzele lor, și ochii pe jumătate închise. Poate fi o chestiune de ajustare a atingerii la sensibilitatea calului.

Peria ar putea fi problema

Poate că nu este doar atingerea dvs., ci perii care sunt problema. Un cal subțire acoperit poate fi mai fericit când se utilizează un braț de cauciuc moale sau "gel", urmată de o perie de finisare moale. Încercați să utilizați o cârpă grosieră sau cauciuc mitt pentru a curăța noroiul și praful. Și fii atent cu spray-urile de îngrijire. Caii sensibili subțiri pot reacționa la ingredientele din spray-uri mai ușor decât un cal acoperit mai gros.

Fiecare cal este diferit

Unii cai pot fi opusul. Ele pot găsi atingeri foarte moi, ușoare cu o perie iritantă. Încercați să utilizați o presiune mai mică.

Unii cai au zone delicate - de obicei de-a lungul buricului, urechile, pe față și între picioare. Ei pot obține destul de instantaneu dacă periați aceste zone chiar ușor. Puteți desensibiliza calul pentru a face îngrijirea plăcută pentru amândoi.

Desensitizează un cal

Pentru a vă desensibiliza calul, încercați să periați numai cu presiune pe care o poate accepta în zone care nu determină reacția calului. Puțin câte puțin, împingeți limitele. Dacă calul se strecoară și reacționează negativ, se retrage într-o "zonă sigură" pe corpul său. Lucrați încet și rămâneți relaxați. Folosește-ți vocea liniștită. Nu încercați să obțineți întregul cal acoperit într-o singură zi și nu lăsați-l să ajungă la un test de voințe. Dacă o perie pare prea aspru pentru calul tău, începeți cu o cârpă sau purtați mănuși de bumbac și folosiți-vă mâinile.

Ttouch

O metodă care funcționează foarte bine pe un cal care nu-i place îngrijirea este tTouch. Site-ul TTAM are mai multe articole care explică TTouch și exemple pe care le puteți încerca pe calul dvs. Exemple de atingere și Cum să faci Ttouchs explicați în mod clar metoda, astfel încât să puteți utiliza noile cunoștințe despre calul dvs. imediat.

Ce sensibilitate bruscă ar putea însemna

Dacă calul dvs. pare brusc sensibil pentru nici un motiv, căutați căldură sau umflături care pot indica o vătămare. Începuturile lui Rain scald sau altul Probleme cutanate sau o vânătăi de la o lovitură poate face ca calul tău să țipăt dacă zona este periat. De asemenea, iepele ar putea fi înflorite în diferite momente ale ciclului lor de estrus. Dacă bănuiți acest lucru, discutați cu medicul veterinar cu privire la tratamentele posibile.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sfaturi pentru a muri un cal care nu vrea să fie îngrijit