Scurgeri de urină la câini

Câine care se odihnește pe podea

Incontinența urinară (scurgeri pipi) este a problemă comună cu câinii mai în vârstă, în special femelele. Câinele nu poate ști când se întâmplă și, probabil, nu poate controla scurgerea, așa că nu vă certați câinele. Aceasta este o problemă medicală, nu o problemă comportamentală.

Lipsa controlului vezicii urinare în orice câine, tânăr sau bătrân, bărbat sau femeie, este o preocupare. Dacă există ceva neobișnuit cu privire la obiceiurile de urinare ale câinelui, de exemplu, dacă a începutPeeing în casă, O excursie la medic veterinar este o idee bună. VET dvs. poate fi capabil să excludă unele dintre condițiile mai grave și să ofere un tratament viabil.

Cum se utilizează PET PET și Remover miros

De ce câinii scurgeri urină?

Scurgeri de urină poate fi un simptom al unui proces de boală sau consecința îmbătrânirii. O examinare a medicului veterinar este pentru a verifica pentru a infecții ale tractului urinar și alte condiții de sănătate care ar putea provoca scurgerea.

Câini geriatrice

Există o serie de motive ca câinii mai în vârstă să nu aibă controlul deplin asupra vezicii lor. De exemplu, mușchii care țin în urină pot fi slabi sau câinele poate să fi dezvoltat o boală care afectează vezica urinară sau tractul urinar. La câini, anomaliile congenitale nu pot să se dezvăluie până când nu îmbătrânesc.

Câini de sex feminin mai în vârstă

Unul dintre motivele mai frecvente pentru incontinența urinară are loc la câinii mai în vârstă de sex feminin, adesea în rasele medii și mari. Poate fi o funcție atât a vârstei, cât și a unei stări de sănătate subiacente care necesită o atenție veterinară.

La femele, uretra și vaginul sunt deschise într-o zonă comună numită vestibul. Această zonă se deschide spre exterior, numită vulva. Pe măsură ce vârstele câinelui, mușchii și sfincterul vezicii urinare nu sunt la fel de tonifiate cum au fost odată și urina poate scurge un pic în zona de vestibul comună.

Pe măsură ce câinele se ridică sau se află în jos, poate fi eliberată o cantitate mică de urină. Această urină poate duce la infecții localizate sau poate urca în vezică, provocând o infecție a tractului urinar care poate exacerba mai departe simptomele.

Cauzele hormonale

La femele spulbed, acest lucru poate fi, de asemenea, cauzat de lipsa hormonului estrogen. Veterinarul dvs. se poate referi la el ca SPAY sau incontinență receptivă de estrogen. O lipsă de testosteron poate provoca și acest lucru la bărbați.

Incontinența legată de boală

În plus față de pierderea tonului muscular în sistemul urogenital, bolile cum ar fi diabetul sau boală de rinichi de multe ori duc la creșterea setei și urinării. Aceasta exacerbează punerea în pericol a urinei și potențialul unei infecții ale tractului urinar.

Este comun să se evalueze animalele incontinente pentru prezența unei infecții ale vezicii urinare. Tumorile, pietrele și cancerul pot provoca, de asemenea, incontinența la câinii de sex masculin, determinând o dorință bruscă, incontrolabilă de a urina. În unele cazuri, problemele urinare pot duce chiar la un diagnostic al bolii măduvei spinării, deoarece impulsurile nervoase la vezică poate fi afectată.Multe dintre aceste boli vor avea simptome suplimentare, în afară de scurgerile vezicii urinare (și pot fi prezente fără simptomul scurgerii vezicii urinare). Numai un veterinar poate determina cauza.

Diagnostic

Faceți o întâlnire cu veterinarul dvs. pentru un examen fizic, indiferent de ceea ce credeți că ar putea fi cauza urinei scurgeri. Veterinarul dvs. va verifica urina câinelui și munca de sânge pentru a vă asigura că nu există alte probleme sau boli care să se ocupe. Pot fi comandate teste suplimentare de screening sau diagnosticare.

Tratament

Vestea bună este că un câine care este scurgeri de urină necontrolat, de obicei, se îmbunătățește cu tratamentul adecvat. Ce presupune această strategie depinde de cauza incontinenței. Nu este o urgență în majoritatea cazurilor, dar dacă câinele dvs. prezintă semne de boală, contactați imediat medicul veterinar.

Tratamentul simplu de incontinență

Dacă VET găsește că câinele dvs. are o problemă "simplă" de incontinență, este posibil să o gestionați cu medicamente. De exemplu, o infecție a tractului urinar sau o infecție a vezicii urinare va fi probabil tratată cu antibiotice care vor elimina atât infecția, cât și scurgerea. Fenilpropanolamină este o opțiune comună pentru incontinența receptivă a hormonalului și poate ajuta la creșterea tonului muscular, îmbunătățirea capacității câinelui de a-și controla urina din nou. Injecțiile de colagen devin, de asemenea, o opțiune mai populară pentru a preveni scurgerile.

O altă opțiune este de a oferi suport hormonal câinilor de sex feminin cu un medicament ca Incurin. Acest lucru își sporește nivelurile de estrogen, ceea ce mărește în mod natural tonul muscular în tractul urinar, în timp ce se odihnește.

Tratarea cauzelor mai complicate

Pentru alte cauze de incontinență, VET-ul dvs. va începe probabil să trateze boala primară sau starea medicală. Dacă este cauza Pietrele vezicii urinare sau o anomalie anatomică, poate fi recomandată o intervenție chirurgicală. Pentru alte afecțiuni cum ar fi diabetul, boala va fi probabil tratată cu medicamente și acest lucru poate ajuta la clarificarea problemei urinei.

Cum de a preveni scurgerile urinare

În timp ce incontinența nu poate fi prevenită în întregime, există pași pe care îi puteți lua pentru a ajuta câinele să evite sau să o gestioneze.

  • Lăsați câinele dvs. afară de multe ori să urineze. O vezică goală este mult mai puțin probabil să se scurgă.
  • Antrenează câinele dvs. să doarmă și să se culce numai pe suprafețe ușor de curățat în casă sau să furnizeze plăcuțe de antrenament cu catelus impermeabil în petele preferate ale câinelui.
  • Luați în considerare faptul că câinele dvs. purta scutece Doggie, mai ales când sunteți în afara casei.
  • Curățați corect câinele pentru a preveni orice infecție.
  • Cel mai important, nu vă pedepsiți câinele. Țineți minte că nu este vina câinelui și este pur și simplu o parte a bătrânilor pentru mulți câini.

Poate fi incomod pentru tine uneori, dar este unul dintre lucrurile pe care știți că ați putea să vă ocupați când vă lăsați prietenul tău blană în viața ta.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Incontinenta urinara. Washington State University College of Veterinary Medicine

  2. Tulburări ale coloanei vertebrale și cablului la câini. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scurgeri de urină la câini