Cum să dați un câine o injecție - un scurt ghid video

Indiferent dacă vă dați vaccinările câinilor La domiciliu sau trebuie să-i dați o injecție de medicamente, este probabil că va trebui să știți Cum să dați un câine o injecție la un moment dat sau altul. Este mai ieftin să înveți cum să-ți dai câinelui o injecție subcutanată (sub piele) decât să-l aducă la veterinar de fiecare dată când are nevoie de unul.

Unele vaccinări necesare, cum ar fi vaccinul de dezintegrare, sunt disponibile pentru achiziționarea la magazinele de furnizare a animalelor de companie. Puteți achiziționa aceste vaccinuri pentru doar câțiva dolari, în loc să plătiți mai mult de 100 de dolari pentru a le administrați de un medic veterinar.

Acordarea de fotografii la domiciliu va ajuta, de asemenea, la reducerea anxietății animalelor de companie care necesită injecții frecvente. Câinii care necesită insulină, fotografii frecvente de medicamente de artrită și alte injectabile pot fi stresate cu vizite repetate la biroul lui Vet. Învățând cum să dați un câine o injecție nu numai că vă va economisi bani, ci și Fido fericit.

Injecțiile subcutanate sunt singurul tip pe care ar trebui să-l dați câinelui. Dacă injecția trebuie să intre într-un mușchi sau este o injecție nazală, este mai bine să o lași unui profesionist. Treceți peste procedura corespunzătoare a modului de a da un câine o injecție cu medicul veterinar înainte de ao încerca pe cont propriu.

Cum să dați un câine o injecție

Cum să dați un câine o injecție

Când vă pregătiți să vă dați câinelui injecția, asigurați-vă că ați pregătit totul în prealabil. Este, de asemenea, cel mai bine să aveți o altă persoană care să vă ajute să vă restrângeți animalul, mai ales dacă este prima dată când îl injectați.

Indiferent de tipul de medicamente sau vaccin pe care îl administrezi, este inteligent să poarte mănuși. Acest lucru împiedică introducerea unui tip de contaminare a locului de injectare. Ștergeți seringa cu alcool de frecare înainte de a începe. Aceasta va reduce, de asemenea, șansa de contaminare care intră în sistemul câinelui tău.

Dacă tocmai ați învățat cum să dați un câine o injecție, trebuie să luați câțiva pași de precauție. Veți dori să faceți A & # 8220; Practica Poke & # 8221; Deci știi cum va face ca câinele tău să reacționeze când îl lipi. După cum se spune, practica face perfect și vrei să fii sigur că știi ce se va întâmpla înainte de a-ți pierde o injecție, deoarece câinele tău se îndepărtează de seringă.

Lăsați câinele dvs. să se obișnuiască cu seringa. Umpleți-l cu o doză de medicamente sau vaccin și lăsați-l să-l smulgă. Fii atent să nu-l lași să se rătăcească cu acul. Este posibil să nu fiți capabili să miroși lichidul, dar mai bine credeți că câinele dvs. poate! Permițându-i ceva timp să se obișnuiască cu mirosul va elimina încă o variabilă din ecuație.

LEGATE DE: Prevenirea vaccinării la câini și pericole reale de vaccinuri de catelus

Cum să dați un câine o injecție

Odată ce sunteți sigur că Fido se va comporta, este timpul să pregătim injecția. Puneți-vă mănușile și umpleți seringa la nivelul dozei necesare. Veți dori să injectați medicamentul sau dreptul de vaccinare între lamelele de umăr al câinelui.

Este posibil să fie mai ușor să vă culcați câinele sau puteți prefera să-l stăpâniți și să-l îndepărtați. Asigurați-vă că stați peste el nu va provoca creșterea anxietății sale. Indiferent de modul în care alegeți, asigurați-vă că aveți acces direct la partea de sus a spatelui câinelui dvs. Așa cum veți vedea în ghidul meu video de mai sus, ciocolata noastră Labrador (Saddie) a fost mai mică decât cooperarea.

Între câinele dvs. ar trebui să pună lamele, strângeți pielea excesivă a spatelui pentru a forma o vale mică. Veți injecta medicamentul sau vaccinarea în mijlocul acestei vale. Apăsați acul și scoateți-l ușor. Nu doriți să eliminați întregul ac.

Cum să dați un câine o injecțieDacă vedeți scurgeri de sânge, știți că ați lovit o venă. Acest lucru nu este probabil, dar este mai bine să verificați doar în caz. Dacă vedeți sânge, eliberați pielea și începeți din nou. Dacă nu vedeți sânge, puteți injecta lichidul în animalul dvs. de companie.

Asigurați-vă că faceți o cercetare sau vorbiți cu medicul veterinar despre efecte secundare frecvente cu medicamentul sau vaccinarea pe care o administrați. Trebuie să știți ce să căutați în zilele care vor veni.

Simptomele ușoare comune includ:

  • oboseală
  • febra redusă
  • apetit scăzut
  • letargie

În mod obișnuit, aceste simptome nu vor necesita o excursie la veterinar. Reacțiile severe vor apărea de obicei în decurs de 30-60 de minute după administrarea injectării. Dacă observați simptome serioase, va trebui să luați imediat asistență veterinară.

Simptome grave de vizionat includ: Lameness, convulsii, colaps, vărsături și diaree. Din nou, dacă observați oricare dintre aceste simptome, trebuie să vă grăbiți câinele la un spital veterinar. Dacă trebuie să mergeți la veterinar, aduceți ambalajul medicamentelor sau vaccinului pe care l-ați administrat cu dvs. În acest fel, VET va ști exact ce a fost dat.

Citiți următorul: Cum de a da un medicament pentru câini și vitamine - Sfaturi și sfaturi de acțiune

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să dați un câine o injecție - un scurt ghid video