Făcând o curbă de glucoză din sânge pentru câinele dvs. Diabetic

Canina (câine) Colecția de sânge cefalică, câinele Pomeranian a fost colectat sânge din partea dreaptă, medicul veterinar, medicină, animale de companie, animale, conceptul de îngrijire a sănătății

Dacă câinele dvs. are diabet zaharat, o curbă de glucoză din sânge este o parte esențială a evaluării progresului și sănătății sale. Veterinarul dvs. vă poate cere să faceți o probă de glucoză din sânge pentru animalul dvs. de companie din mai multe motive.

Motive pentru a face o curbă de glucoză din sânge la domiciliu

În multe cazuri, atunci când un animal vizitează spitalul veterinar, se schimbă comportamentul său. Multe animale de companie se înspăimântătoare și stresate. Acest stres poate afecta negativ nivelurile de glucoză din sânge, determinând creșterea nivelurilor numai datorită efectelor fiziologice ale stresului asupra corpului (acest lucru este valabil mai ales pentru pisici). O curbă de glucoză din sânge efectuată la domiciliu se face într-un mediu mai puțin stresant și este probabil să producă o curbă mai reprezentativă a nivelului real al glucozei din sânge.

În plus, curbele de glucoză din sânge trebuie efectuate în timp ce vă alimentează animalul pe cât v-ar fi în mod normal. Într-un mediu spital, multe animale sunt reticente în a mânca în mod normal, ceea ce poate afecta negativ rezultatele unei curbe de glucoză din sânge.

Cum să efectuați o curbă de glucoză din sânge

Hrăniți câinele sau pisica în mod normal. Luați primul eșantion de sânge chiar înainte de a da injecția de insulină, măsurați glucoza din sânge și înregistrați-o. Dați injecția de insulină așa cum ați fi în mod normal. Asigurați-vă că consultați medicul veterinar pentru instrucțiuni specifice referitoare la cât de des pentru a măsura glucoza din sânge a animalului. Nu trebuie să vă schimbați niciodată doza de insulină a animalelor de companie fără a se consulta mai întâi cu medicul veterinar de câine sau pisică.

  • În general, ar trebui să repetați prelevarea probelor de sânge la intervale de două ore și înregistrarea măsurătorilor de glucoză din sânge până când nivelul de glucoză din sânge este sub 150 până la 200 mg / dl.
  • Odată ce nivelul de glucoză din sânge scade sub 150 până la 200 mg / dl, luați probe de sânge, măsurați și înregistrați glucoza din sânge în fiecare oră.
  • Continuați să luați eșantioane de sânge și să măsurați glucoza din sânge a animalelor de companie în fiecare oră până când citirile de glucoză din sânge încep să crească. O creștere a nivelului de glucoză din sânge înseamnă că efectele insulinei au fost uzate.

Cum se obține și măsoară eșantioanele de sânge

Doar o probă de sânge foarte mică este necesară pentru a vă măsura câine sau sângele de pisică Nivelul de glucoză. Partenerul veterinar prezintă un videoclip de ajutor Cum să colectați o probă de sânge prin atragerea urechii pentru animalele de companie. Aceasta este cea mai ușoară metodă de obținere a probelor de sânge.

Există diverși metri de glucoză din sânge care sunt utilizați acasă pentru a măsura glucoza din sânge a animalului. Un exemplu este monitorul de glucoză din sânge AlphaTrack. Veterinarul dvs. vă poate ajuta să alegeți un contor adecvat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Făcând o curbă de glucoză din sânge pentru câinele dvs. Diabetic