Fântâni înlocuitori pentru cai

Horse mănâncă fân

Cand fân devine rar, de multe ori pleacă proprietarii de cal să se prăbușească pentru a-și păstra caii sănătoși și bine hrăniți. Orice număr de dezastre naturale poate afecta creșterea câmpurilor de fân. În majoritatea zonelor din America de Nord, agricultorii sunt capabili să recolteze două culturi de fân pe sezon. Unele zone pot fi chiar capabile să obțină oa treia "tăiere". Seceta, izvoarele târzii, inundațiile și alte dezastre pot însemna că creșterea va fi spargere și tăieturile vor fi mai puține. Mai puțin fân înseamnă că nu numai că este mai greu de găsit, dar va costa mai mult pe balsam. Proprietarii de cali ar putea fi nevoite să transporte fân din alte zone și, de asemenea, pot adăuga la costuri și să ia mai mult timp la sursă și transport.

Caii sunt Grazere care petrec cea mai mare parte a timpului de mestecat, așa că ei pot nibble pe garduri din lemn, scapă partițiile sau copacii pentru a satisface nevoia. Este recomandat ca la foarte minim un cal ar trebui să mănânce 1% din greutatea corporală în furaje. În mod ideal, un cal ar trebui să mănânce 2-2.5% din greutatea sa în furaje de bună calitate sau iarbă.

Caii au nevoie de fibra vrac de fân pentru a rămâne sănătoși. Deși pot mânca cereale, au nevoie încă un înlocuitor de furaje care asigură conținutul de fibre de 20% pe care o oferă o pășune bună sau o fân bună. Există câteva lucruri pe care le puteți hrăni caii ca înlocuitor pentru fân. Indiferent ce decideți să vă hrăniți, este important să începeți să alimentați treptat oricare dintre aceste înlocuitori de furaje și monitorizați cu atenție starea calului.

Avertizare

Dacă un cal nu primește suficientă furajă în vrac, poate provoca probleme cum ar fi ulcer (EGUS) și colic.

01 din 08

Pulpa de sfecla

Pulpa de sfeclă este un produs secundar al sfeclei de zahăr și este adesea hrănit la cai. Mulți proprietari de cai observă că atunci când se hrănesc pulpa de sfeclă, caii mănâncă mai puțin fân. Hrănirea celulozei de sfeclă este ușor și poate fi hrănit uscat sau umed. În vreme caldă, pulpa de sfeclă umedă poate fi acru și în vreme rece, înghețați la cada de alimentare. Pulpele de sfeclă conțin fibre, calciu, proteine, dar fără vitamine. Pulpa de sfeclă poate fi hrănită în combinație cu fân sau alte furajere și o completă Concentrați-vă.

  • 02 din 08

    Paie

    Dacă citiți cărți despre îngrijirea calului în vremuri de ori, s-ar putea să fiți conștienți de că paiele a fost hrănită în mod obișnuit la cai. Este posibil să aveți un cal care este destul de fericit să mănânce pe paie așternut. Cea mai mare parte dintre noi vizualizează paie ca numai lenjerie de pat. Paie este tulpinile de boabe recoltate. Deoarece planta a ajuns la sfârșitul ciclului său de viață, nu are nici o nutriție.

    Utilizate în combinație cu un concentrat care oferă o nutriție amplă care include minerale, vitamine și proteine, paie de ovăz poate da cai ceva pentru a apune. Straw de secară poate purta o ciupercă care poate afecta iepurile cu mânz. Grâul și paie de orz sunt mai puțin atrăgătoare pentru cai. Tinerii sau vârstnicii nu pot fi capabili să digeră cu ușurință paie.

  • 03 din 08

    Hay cuburi

    Hay cuburi pot fi o alternativă la baloturi. Iarba și fânul de legume sunt uscate și tocate și presate în cuburi. Dezavantajul cuburilor de fân este că există o creștere Șanse de suflare Dacă sunt hrăniți uscați și nu îndeplinesc nevoia de mestecat. Deoarece cuburile de fân tind să fie scumpe, acestea ar putea fi folosite în combinație cu fânul de calitate mai sărac.

  • 04 din 08

    Siloz, însuși sau haylage

    Hrănirea siloz, însușirea sau haylage este populară în unele zone, dar vine cu riscuri. Beneficiul pentru agricultori este că poate fi bagat la aproximativ 45% umiditate, deci poate fi recoltat în condiții umede. Din moment ce nu este uscat, este benefic pentru caii pentru că nu există praf-bun pentru cai BPOC și alte probleme respiratorii.

    Avertizare

    Dezavantajul silozului sau a haylajului este că există o șansă de a otrăvire botulism. Manipularea poate fi dificilă deoarece punga nu trebuie să fie perforată în timpul depozitării. Dacă intenționați să hrăniți Haylage, însiluare sau siloz, ar trebui să aveți cal vaccinat Pentru botulismul înainte de a începe să hrăniți acest furaj.

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Concentrează-te

    Concentratele, disponibile în mai multe forme, vă pot asigura că calul dvs. primește nutriția pe care o are și face ca orice deficite din furaje, poate fi necesar să se hrănească. Există o mulțime de forme diferite și combinații de vitamina / minerale / proteine ​​/ fibre, deci va trebui să examinați etichetele și se potrivesc concentratul la nevoile calului tău. Nu se recomandă concentratele de hrănire. Ta cal va avea nevoie de o sursă de fibre.

  • 06 din 08

    Lucernă

    Adesea, leguminoasele ca și alfalfa vor crește în condiții că iarba nu va crește. Din moment ce Alfalfa este ridicată în calciu, este important să se asigure că calul primește concentrate sau suplimente care echilibrează dieta. Alfalfa ar trebui să fie hrănită în combinație cu fânul de iarbă.

  • 07 din 08

    Bătrână

    Da, puteți folosi fân din anii precedenți Atâta timp cât a fost păstrat curat și uscat. Conținutul nutrițional va scădea în timp, dar acest lucru poate fi ușor de făcut cu concentrate. Testarea este cea mai bună modalitate de a afla cum să alcătuiți pentru orice deficitare.

  • 08 din 08

    Nu hrăniți

    Brans, inclusiv grâu și tărâțe, nu sunt recomandate ca o parte importantă a dvs Dieta calului. Toate pot provoca dezechilibre minerale.

    Avertizare

    Nu fiți tentați să aruncați tăieturi de gazon, deșeuri de grădină sau compostați peste gard. Toate pot conține plante toxice pentru cai.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Fântâni înlocuitori pentru cai