Slobbers sau otrăvire slabă în cai

Cal cu slobberi

Când vremea este rece și umedă, cel mai probabil în primăvară sau toamnă, ați putea observa că calul tău a scufundat profund în timp ce pășind pe pășune. Atâta timp cât nu există alte simptome, cum ar fi febra, această drooling este probabil cauzată de Toxicoza slabiraminei-OR SLOBBERS. Cauza lui Slobbers se află ascunsă în iarba ta de pășunat. Caii cu Slobbers pot produce cantități mari de saliva. Slobbers este destul de inofensiv, fără efecte pe termen lung, dar este important să se facă distincția între Slobbers și câteva alte boli care sunt mai grave.

Nume:

Slobbers, otrăvire slaframină, toxicoză slabă, toxicitatea trifoiului

Cauzele de slobbe de cai

Slobbers sau otrăvire Slaframină apare atunci când un cal mănâncă trifoi albă sau roșie, trifoi alsike și alfalfa crescând în pășunile sale care sunt infectate cu o ciupercă numită Rizoctonia leguminicola. Această ciupercă tinde să crească vremea umedă și apare ca pete negre pe plantă, rezultând numele său comun de "boală de patch-uri negre."

Avertizare

Ciuperca neagră produce un micotoxin (toxină produsă de ciuperci) care determină calul să scadă excesiv.

Simptomele de slobbe de cai

Deși Slobbers este de obicei inofensiv, există și alte simptome mai grave care pot apărea în cai deosebit de sensibili. Unii cai pot prezenta simptome ușoare ale colicii. De asemenea, este posibilă ruperea excesivă a ochilor și diareea este posibilă. Există un caz de mare care abordează a mânz menționat pe Fișă de fapt OMFRA, Dar acesta este singurul caz raportat de probleme de reproducere cu această toxicoză relativ comună.

Este totuși important să fiți sigur că somnul nu este un semn al unei alte boli. Droolingul poate fi un simptom al Stomatită vesiculoasă și poate fi, de asemenea, cauzată atunci când gura unui cal este iritată de o substanță chimică sau prin consumul unei plante iritante, cum ar fi bastoanele de zmeură sau Buttercii, boabe cu barbe sau plante cu burze ascuțite sau margini de frunze. Cai care snacks gustări în timp ce tu traseu plimbare poate irita colțurile gurii lor, provocând drooling și sângerare. Verificați gingiile calului, limba, buzele și palatul pentru semne de iritare sau leziuni.

Diagnostic

Dacă suspectați stomatita veziculoasă,.E., Dacă există un focar în zona dvs. - ar trebui să vă numiți medicul veterinar pentru a confirma un diagnostic, deoarece aceasta este o boală raportabilă la biroul veterinarului de stat. Cu toate acestea, dacă sunteți încrezător, nu există altă boală sau iritație de plante, iar calul nu are febră sau alte semne clinice, puteți suspecta că Slobbers este cauza.

Efecte

Caii vor începe în câteva ore de a mânca planta infectată și vor continua atâta timp cât calul are acces la leguminoase cu plasture negru. Dacă scoateți calul din pășune, ar trebui să înceapă să se recupereze în aproximativ una până la două zile.

Tratament

Majoritatea caii se recuperează rapid fără tratament atâta timp cât accesul la plantele ciudate sunt restricționate. Cosirea pășunilor poate ajuta la reducerea plantelor infectate și ar trebui să crească sănătoși. Deoarece creșterea ciupercilor de plasture negru depinde de vreme, câțiva ani vor fi răi pentru Slobbers, iar alții vor vedea nici unul. Dacă bănuiți că ciuperca este în fânul dvs., încercați să separați secțiunile care conțin leguminoasele. Uneori acest lucru este imposibil. Toxicitatea ciupercilor va scădea ca vârste de fân, astfel încât ar putea fi o chestiune de așteptare cu câteva luni înainte de a hrăni din nou fânul.

Prevenirea

Există într-adevăr foarte puține lucruri care pot fi făcute pentru a împiedica altele, altele decât prevenirea accesului caii la leguminoase în timpul frigului rece și umed. Nu este practic să încercați să eliminați alfalfa și trifoi din pășunile voastre, deoarece acestea fac o contribuție valoroasă la nutriția calului tău și tind să fie mai aproape de vremea uscată decât în ​​ierburi.

Resurse:

  • Hayes, M. Horace și Peter D. Rossdale. Note veterinare pentru proprietarii de cal: un manual ilustrat de medicină de cai și chirurgie. A 17-a Ed. New York: Prentice Hall Press, 1987. Imprimare.
  • "Manualul veterinar Merck."Manualul veterinar Merck. N.p., n.D. Web. 25 mai 2012.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Slobbers sau otrăvire slabă în cai