Este sigur să crească fratele și câinii sora?

Este sigur să crească fratele și câinii sora?

În majoritatea cazurilor, este în general considerată periculoasă pentru a rasa fratele și câinii sora împreună Din cauza riscului de complicații de sănătate pe termen lung. Chiar dacă încrucișarea este planificată și gestionată cu atenție, ea are încă potențialul de a provoca alte probleme indirecte în timp.

Cu toate acestea, un anumit gradul de încrucișare este încă necesar ca rasele de câine în sine să continue să existe - altfel Labradorii nu vor mai arăta ca labradori, și așa mai departe. Cu toate acestea, se recomandă ca câinii să fie crescuți să nu împărtășească aceiași părinți sau strămoși într-o pedigree de patru generații. Acest lucru asigură că materialul genetic împărțit între o gunoi și părinții săi sunt similare, dar nu de asemenea similar cu care va fi semnificativ Reduceți bazinul genei peste orar.

Beneficiile împerecherii unui frate pentru câinele său sora

Majoritatea oamenilor asociază încrucișarea cu incest la om care este atât ilegal, cât și din punct de vedere medical. Cu toate acestea, se aplică standarde complet diferite în speciile canine. Încrucișarea în canini este adesea văzută ca fiind benefică și este încă perfect legală. Câinii nu au maturitate emoțională, astfel încât un câine de sex masculin va încerca în mod natural să se împerecheze cu sora lui, fără a da nici un gând la moralitate sau repercusiuni. Copulatorie Tie nu va necesita nici o asistență suplimentară decât ar fi de obicei. De fapt, ar putea fi chiar mai ușor pentru că câinii sunt deja cunoscuți unul de celălalt; ei ar trebui să se simtă deja confortabil unul pe celălalt și să se familiarizeze cu mirosul altora.

Fratele și câinii surori sunt cel mai frecvent crescuți împreună ajuta la producerea de catelusi cu trăsături previzibile legate de temperament și aspect. Ideea generală este că - în teorie - dacă aveți doi câini cu o sănătate excepțională și estetică și le reproduceți împreună, vor produce una sau mai multe exemplare la fel de superbe.

[Pulcquote-dreapta] Farurile câinilor de reproducere este rar, dacă vreodată, recomandat.[/ Pulcquote-dreapta]

Un câine de frate și sora va împărtăși mult mai mult material genetic decât două canini care nu au legătură sau distantă, deoarece împărtășesc aceiași părinți. Prin urmare, reproducerea unui frate și un câine de soră împreună poate fixa sau omogeniza anumite trăsături superioare la câini prin creșterea probabilității ca aceștia să fie trecuți la următoarea generație. Unii cred că acesta este cel mai eficient mod de a consolida o rasă de câine, deoarece câinii din interior acest linia de sânge va împărtăși tot mai mult din același material genetic superior.

Acesta este modul în care un Rasa oficială de câine vine în primul rând - câinii cu trăsături foarte asemănătoare, până când un grup de câini au o anumită aspect despre ele, atunci un standard de rasă este oficializat, iar rasa de câine reală există. Prin urmare, Labradorii arată ca labradorii și Pomeranii arata ca Pomeranii.

Acest proces de reproducere a unui frate și câine de soră împreună poate fi considerat mult mai simplu logistic. Un proprietar al barajului poate petrece luni căutând un știft care completează barajul. Ei vor trebui apoi să plătească taxe și să semneze un contract de servicii pentru a avea acces la studul pentru reproducere. Dacă barajul poate fi în schimb la unul dintre frații ei, timpul necesar pentru a localiza și a asigura un știft este semnificativ redus.

În plus, canin incest (dacă este efectuată de un crescător cu experiență) poate oferi uneori o anumită liniște. Veți avea mai mult o idee despre ce să vă așteptați de la o gunoi. Cu toate acestea, frații sau nu, ambii câini ar trebui să se supună în continuare screening genetic, astfel încât să puteți afla despre toate materialele lor genetice, atât bine cât și rău. Este important să nu deveniți mulțumiți sau iresponsabili sau puteți ajunge la exacerbarea oricăror trăsături negative în viitoarele puilor (uri).

Riscurile fraților de reproducere la câini

Din păcate, nu este corect să presupunem că doi câini care împărtășesc genetica puternică vor produce întotdeauna așternutul perfect; fără boală, handicap sau boală. Doi câini care nu prezintă în exterior anumite trăsături negative sau caracteristici, pot fi în continuare a transportator genetic și transportă alele recesive care, atunci când este combinată la o reproducere ulterioară, provoacă trăsături negative pentru a se manifesta în descendenții lor. În consecință, nu este neobișnuit ca câinii îngroziți să experimenteze probleme precum displazia șoldului și condițiile de inimă și ficat la un moment dat în viața lor. Prin urmare, trebuie întotdeauna Efectuați o evaluare completă a riscului genetic Înainte de a încerca să crească un frate și un câine de soră împreună - chiar dacă (la suprafață) ei par perfect.

Reducerea dimensiunii bazinului de gene

Câinii de frate de reproducere, de asemenea, reduce dimensiunea unei baze de gene de rasă, care este privită pe scară largă ca un lucru rău de la un lucru punct de vedere evolutiv. Anumite rase devin predispuse la anumite boli (și la moarte de la anumite boli), deoarece piscina genetică este atât de limitată încât este dificil pentru generațiile viitoare pentru a evita moștenirea genelor care le predispun la aceste boli.

De exemplu, Marele Danes sunt predispuse la condiții potențial letale, cum ar fi Bloat, adică au o speranță de viață de doar 8-10 ani, în timp ce Dogue de Bordeaux este predispus la dificultăți de respirație și supraîncălzire și, prin urmare, este de așteptat să trăiască mai mult de 5-8 ani. Dacă Marele Dane și Dogue de Bordeaux sunt în permanență crescuți cu frații lor, linia lor genetică va experimenta pentru totdeauna problemele de sănătate ale acestui calibru, deoarece nu sunt destui câini cu material genetic predominant bun în piscina genetică pentru a îmbunătăți și întări sănătatea rasei.

Depresia de încrucișare

În plus, dacă o rasă devine prea consinată, poate fi supusă Depresia de încrucișare prin care abilitatea sa de a prospera și de a-și continua linia genetică scade. Prea multe allele recesive dăunătoare devin prezente în piscina genelor populației. Astfel, în același mod că devine mai probabil ca atunci când credeți un frate și o sora împreună, ei vor împărtăși la fel bun material genetic, ci și șansele lor de a împărtăși același lucru rău material genetic. Frecvența acestui material genetic rău va crește în cadrul grupului de gene populației, deoarece reproducerea continuă prin generațiile viitoare.

Din acest motiv, animalele din sălbăticie au propriile configurații sociale foarte organizate pentru a evita încrucișarea cu totul. De exemplu, hyenasul va rasa doar cu hyenas de sex feminin într-un pachet separat de propriile lor. Prin intermediul unor mecanisme, astfel încât acestea evită depresia încrucișată, ceea ce ar putea duce la dispariția speciilor împreună - sau cel puțin, o speranță de viață semnificativ redusă (care sa întâmplat deja cu marele Dane și Dogue de Bordeaux, pentru că exemplu).

Sistemul imunitar mai slab

Mulți crescători care au crescut pe frați au descoperit, de asemenea, că puii au sisteme imunitare mai slabe. Ei au remarcat, de asemenea, mai multă prevalență a bolii autoimune. Ele pot deveni grav bolnavi din infecții și răceli comune decât alți câini cu o diversitate genetică mai mare. Unii crescători au observat, de asemenea, că descendenții consimți sunt mai agresivi și mai puțin inteligenți, făcându-i mai greu să se antreneze și să controleze.

Cercetările sugerează că singura cale de ieșire din această capcană este aceea Outcross Ceea ce înseamnă că câinii de reproducere împreună nu sunt strâns legați de lărgirea (și îmbunătățirea) piscinei genei rasei. Genele pot fi încă din aceeași rasă, dar nu ar trebui să împărtășească aceiași părinți sau să împărtășească strămoșii obișnuiți într-un pedigree de patru generații. Ceea ce face o specie puternic și de lungă durată este amestecul său genetic și varietatea; Reducerea nu duce la nici un bun dacă este făcut în mod consecvent în mai multe generații.

Ar trebui să-l reproduc pe fratele și câinii sora?

Dacă intenționați să reproduceți un frate și un câine de soră, nu este o decizie care ar trebui să fie făcută ușor. Ambii câini trebuie să fie supuși unei screening-uri genetice complete și ar trebui să solicitați sfaturi de la un veterinar despre implicațiile posibile de reproducere a acestor frați împreună. Vor fi momente rare când este inteligent sau necesar la inbreed și de multe ori când nu este ". Dacă vă întrebați întrebarea, atunci probabil că nu este o idee bună să mergeți mai departe cu o astfel de înclinare.

Singurul beneficiu real al fraților încrucișați este de a menține una sau mai multe trăsături favorabile și mișcați-le pe linia genetică. Dacă vă gândiți la reproducerea a doi frați împreună, ar trebui să evaluați cât de importante sunt aceste trăsături la rasă și dacă acestea depășesc problemele potențiale care pot fi, de asemenea, aduse ca rezultat.

Coeficientul de încrucișare

Este util să considera Coeficientul de încrucișare (COI) Care este probabilitatea ca două copii ale aceleiași gene de la un stud și un baraj să fie moștenite de un pud potențial. Cu cât este mai mare COI, cu atât este mai mare riscul de încrucișare și cu atât mai multe complicații de sănătate este probabil să aibă. În general, se recomandă în cadrul afacerii de reproducere că un COI nu este mai mare de 5%. În mod obișnuit, reproducerea unui câine de frate la câinele său sora va duce la un COI de aproximativ 25%, ceea ce pune puiul la un nivel periculos de risc. Prin urmare, atât barajul, cât și studiul ar trebui să aibă un profil genetic excepțional de curat înainte de încetarea oricăror încercări de împerechere sau există o șansă în mare șansă să moștenească orice material genetic negativ prezent.

Există, de asemenea, decizii etice care trebuie făcute aici. În calitate de proprietar al unui frate și câine de soră că sunteți interesat de reproducere, ar trebui să vă gândiți cum vă veți simți proprietarul dacă barajul dvs. dă naștere Puppies cu defecte congenitale congenitale consecinței încrucișate. Acest lucru poate fi destul de stresant pentru tine, câinele mamă și câinele. Mama poate respinge una sau mai multe pupuri dacă sunt bolnav sau slabe și există o șansă ca ei să nu supraviețuiască. Ar trebui să vă gândiți dacă stresul plasat pe toți implicați este cu adevărat meritat. Dacă tot decideți să mergeți înainte, nu faceți niciodată nimic fără sfaturi din partea profesioniștilor, deoarece există vieți în joc!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este sigur să crească fratele și câinii sora?