Bulion os pentru câini: beneficii pentru sănătate și cum să o facă

câine mănâncă

Părinții de companie cântă laudă pentru gustul bogat și bogăția minunată a nutrienților de bulion osos de casă. Este o supă Craze du Jour, care nu va pierde abur oricând în curând. Dacă există vreo indicație, va continua să devină o capsoare în multe Câine de câine Pe măsură ce tot mai mulți iubitori de animale se apreciază încet nu numai bogăția de nutrienți a bulionului osos, ci și versatilitatea sa. Având înnegrat sau amestecat cu alimente pentru câini, bulionul osos care este special conceput pentru cel mai bun prieten al omului, este ambalat cu unele dintre substanțele cele mai utile cele mai utile ale planetei câinelui care le vor transforma cu ușurință de la câinii slabi și bolnavi la superdogii energetici, puternici și sănătoși.

câine mănâncă broth

Ce este în bulionul osului?

Cel mai natural lucru pe care oamenii nu sunt cu adevărat dornici de consumul de bulion osos, să nu mai vorbim să-i dați prietenilor lor, întrebați-vă de ce ar dori să încerce un fel de mâncare. Înainte de a trece prin unele dintre motivele pentru care ar trebui să dați această combinație de supă câinelui dvs., este important să aveți o înțelegere clară a ceea ce este.

Bulionul osos implică utilizarea părților animale care sunt de obicei lăsate după prelucrare. Acestea includ în mod obișnuit osul și carnea atașată sau carnea, tendoanele, măduva osoasă, ligamentele și uneori chiar și pielea. Când spunem osul, nu este doar osul în sine, ci mai degrabă toate țesuturile diferite care sunt atașate de os. Aici provin beneficiile nutritive ale bulionului osos. Ca atare, ar fi cu adevărat înțelept să alegeți oasele de animale care încă mai au carne, grăsimi, tendoane, ligamente și piele încă atașate la ea decât una care este pur os. Câinele dvs. va iubi pur și simplu aromele pe care aceste părți ale animalelor le vor transmite pe bulion.

Acum, hai să vedem dacă putem descifra ceea ce este în această lubgătoare, nutritivă.

  • Proteine

Este ușor să credeți că oasele nu conțin proteine, numai minerale precum calciu și fosfor. Dimpotrivă, matricea osoasă este compusă dintr-o proteină structurală numită colagen. Aceasta este una dintre cele mai importante proteine ​​din orice animal, inclusiv oamenii americani. Aceasta constituie matricea pe care sunt plasate toate celelalte blocuri de construcție. Gândiți-vă la el ca pe bara de armare (barul de întărire) pe proiectul dvs. de construcție în care vă turnați amestecul de ciment. Aceste rebarități țin amestecul de construcție împreună. Acest lucru este același cu colagenul. Fără aceasta, diferitele elemente necesare de țesuturi și organe vor doar să se prăbușească.

În legătură cu o postare: Cel mai bun alimente de câine de proteine ​​ridicate

În plus față de colagen, oasele care au încă tendoane și ligamente în ele sunt bogate în gelatină și keratină. Gelatina sa dovedit a oferi o serie de beneficii, cum ar fi menținerea sănătății pielii, a funcției digestive optime, a ajutorului în controlul zahărului din sânge și chiar ajută să ușureze articulațiile dureroase. Keratin, pe de altă parte, este, de asemenea, o proteină structurală care formează o barieră foarte dură, impermeabilă pe suprafața pielii și a altor organe. Suntem cu toții familiarizați cu keratina din produsele de îngrijire a părului pe care le folosim.

În legătură cu o postare: Cele mai bune suplimente de calciu pentru câini

Dar bulionul osului nu este doar bine-cunoscut pentru colagen, keratină și gelatină. Este, de asemenea, bogat în prolină și glicină. S-ar putea să vă gândiți că prolina este un aminoacid esențial. Din păcate, nu este. Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că nu va da nici un beneficiu câinelui tău. Una dintre funcțiile de prolină este în promovarea reparării țesuturilor și a regenerării celulare. Dacă există leziuni țesutului, acesta este unul dintre acele substanțe nutritive care vor contribui la facilitarea vindecării rănirii și stimulează celulele să crească. De asemenea, funcționează în producția de colagen. Prolina poate spori, de asemenea, capacitatea arterelor de dilatare și contractuală mai eficient, ajutând la reglarea tensiunii arteriale.

La rândul său, glicina este bine apreciată pentru capacitatea sa de a promova o funcție digestivă mai echilibrată, oferind, de asemenea, câinelui protecția antioxidantă excelentă. Într-o măsură minoră, acest aminoacid neesențial poate, de asemenea, să ajute la reglarea metabolismului glucozei, astfel încât câinele dvs. va avea energia pe care o are nevoie.

Dacă includeți și carnea din os, veți da cu siguranță mai mulți aminoacizi la animalul dvs. de companie decât glicina și prolina. În ansamblu, o ceașcă de bulion osoasă poate avea la fel de mult ca 9.4 grame de proteine. Dacă sunt incluse și carne, piele, ligamente și tendoane, conținutul de proteine ​​poate fi în continuare crescut.

  • Minerale

Bulionul osos, fiind făcut din oase, este bogat în mod natural în calciu și fosfor. Aceste minerale sunt importante din punct de vedere structural atunci când vine vorba de menținerea rezistenței osoase și a densității. Calciul este componenta fundamentală a oaselor. Cu toate acestea, nu este singura sa funcție. De asemenea, servește în contracția corespunzătoare a mușchilor, propagarea sau generarea impulsurilor nervoase și formarea cheagurilor de sânge.

Fosfor, în timp ce ajută la calciu în consolidarea oaselor, este mai important în sinteza ARN și ADN-ul. Acestea conțin acizii nucleici care codifică modul în care diferitele părți ale corpului trebuie construite și poziționate în raport cu altul. Fosforul joacă, de asemenea, un rol în modul în care corpul câinelui utilizează și stochează energia disponibilă în timp ce ajută rinichii să scape de metaboliții toxici.

Potasiu se găsește și în bulionul osos. Acest mineral este important în generarea impulsurilor nervoase, menținând în același timp integritatea celulelor. Este cel mai util în menținerea tensiunii arteriale mai stabile și a echilibrului bazei acide.

În plus față de aceste minerale, bulionul osos conține, de asemenea, urme de sulf, siliciu și magneziu.

Acum, iată partea dificilă. Aceste minerale se găsesc adânc în matricea de colagen a osului. Ca atare, este imperativ ca supa sau bulionul pe care o vei face va include ingrediente care vor debloca oarecum aceste minerale. În mod obișnuit, adăugarea unui ingredient natural acid este adesea suficient pentru a elibera aceste minerale în bulion.

  • Nutrienți în comun

Dacă se întâmplă să obțineți un os care are încă o mulțime de țesuturi soft, spongioase la sfaturi, atunci vă dați, de asemenea, glucozamina PET. La mamifere, glucozamina se găsește în lichidul sinovial, fluidul care asigură lubrifierea pentru îmbinări. Fluidul sinovial este produs, în parte, de celulele găsite în țesuturile cartilajelor.

Glucozamină ajută la formarea țesuturilor cartilajului și facilitează și repararea acesteia. În multe privințe, poate contribui, de asemenea, la sănătatea globală a articulațiilor, producând cartilaj mai sănătos care produce, de asemenea, cantități suficiente de fluid sinovial. Unii spun că glucozamina poate contribui, de asemenea, la întârzierea progresului problemelor comune cum ar fi artrită și ar putea contribui la restabilirea integrității cartilajului în articulațiile inflamate, deși sunt mai multe studii empirice în lucrări.

Bulionul osos poate fi, de asemenea, bogat în chondroitină. Funcția sa principală este în inhibarea anumitor enzime care se degradează sau distruge cartilajul. De asemenea, ajută la crearea unor noi țesuturi cartilajelor. Este, prin urmare, important în păstrarea articulațiilor câinelui dvs. sănătos și pe deplin funcționând.

Acidul hialuronic se găsește și în bulionul osos, mai ales dacă utilizați întreaga capsulă comună a animalului. Este o substanță naturală care are multe beneficii interesante, dar mai important în formarea de fluid sinovial. La om, acidul hialuronic este injectat în mod obișnuit în articulațiile inflamate ale unei persoane care are osteoartrită. Dacă acest lucru poate minimiza dureri articulare și reduce rigiditatea articulațiilor, imaginați-vă ce poate aduce la animalul dvs. de companie.

Acestea sunt substanțele nutritive care sunt de obicei găsite în supa osoasă. În funcție de alte ingrediente pe care le-ați introdus în supă, cum ar fi oțet de mere, patrunjel, ciuperci și multe altele, vă uitați la îmbunătățirea semnificativă a profilului de nutrienți al acestei supă de câine.

bulion osos

De ce să dea bulion osos la câinele tău

Pe baza substanțelor nutritive pe care le-am enumerat mai sus, ar trebui să fie deja clar ce bulion osul poate oferi animalului dvs. de companie. Cu toate acestea, doar în cazul în care doriți o listă mai definitivă a motivelor pentru care ar trebui să vă oferiți bulionul osului de companie, aici este.

  • Confort alimente pentru câini

Îți amintești de mama ta făcându-ți o supă caldă, ori de câte ori ai fost bolnav? Nu numai că este răcoritoare, supe, de asemenea, mângâie sufletul. Nu spunem că câinii au suflete sau că ar trebui să dea bulionului osos, dar caloriile și substanțele nutritive găsite în supa osoasă vă pot ajuta câinele bolnav să se recupereze mult mai repede. Indiferent dacă este dat ca este sau amestecat cu kibul preferat, bulionul osos poate da energia și substanțele nutritive pe care le are nevoie de câine. Se va vindeca mult mai repede și se va ridica la patru picioare mai devreme decât vă așteptați.

  • Protejează articulațiile câinelui

Glucozamina, acidul hialuronic și chondroitina în bulionul osos ar trebui să vă ajute să vă asigurați că articulațiile câinelui dvs. sunt la fel de sănătoase cum pot fi. De la producția mai eficientă a celulelor cartilagii la formarea de lichid sinovial sau un lubrifiant comun, articulațiile câinelui vor putea să-și mențină funcționalitatea completă. În plus, prezența colagenului poate asigura o matrice mai puternică pe care pot fi fixate diferitele elemente ale articulațiilor.

Proteinele conținute în bulion osul pot ajuta la sinteza mai eficientă a celulelor sistemului imunitar. Glicina, de exemplu, este deosebit de importantă pentru proprietățile sale antioxidante, astfel încât să pariați Palul dvs. Burry va fi mai puțin predispus la infecții și alte boli în care un sistem imunitar compromis poate fi la defecțiune.

  • Digestie mai sănătoasă și face probleme de burtă de câine

Amestecul bogat de minerale și proteine ​​cu proprietăți antioxidante poate contribui, de asemenea, la asigurarea sănătății digestie În timp ce adresați o serie de probleme de burtă care rezultă din inflamație. Nu numai că vă dați animalului de companie un bulion nutritiv, vă asigurați că este vorba de a digera și absorbi celelalte substanțe nutritive care se găsesc în alimentele sale obișnuite pentru câini.

Cum poți face bulionul osos al câinelui tău

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale bulionului osului este că este foarte ușor de făcut. Nu vă recomandăm să obțineți un bulion osos preambalat din bacanie sau supermarket, deoarece acestea pot fi legate cu o mulțime de ingrediente care pot fi dăunătoare pentru animalul dvs. de companie. În schimb, sugerăm cu tărie obținerea celor mai bune oase de carne de la măcelărie și pregătiți-vă să faceți o bulion delicios din ea.

  • Puneți toate ingredientele într-un stoc sau aragaz lent

Tot ce aveți nevoie este un stoc de dimensiuni bune și puneți toate ingredientele în interior. Puteți plasa oase cu măduvă osoasă, picioarele de porc brut sau articulațiile, picioarele de pui și chiar și oxid. Alegerea depinde de dvs. De asemenea, puteți adăuga patrunjel tăiat aproximativ (acest lucru trebuie adăugat numai cu câteva minute înainte de finalizarea procesului de gătit), tulpini de țelină și chiar morcovi tăiate. Adăugați câteva picături de ulei de măsline plus aproximativ o lingură de oțet de cidru de mere, apoi suficientă apă pentru a ajunge la aproximativ un centimetru sau doi de la capacul vasului. Amintiți-vă, veți fierbe acest lucru mult timp, astfel încât apa va fi redusă în mod natural. Dacă nu aveți oțet de cidru de mere, puteți să-l înlocuiți întotdeauna cu sucul de la o jumătate de lămâie. Puteți adăuga chiar ciuperci dacă vă place.

  • Obțineți gătit

Aduceți acest lucru la fierbere. Lăsați-o să se simtă încet. Pentru cele mai bune rezultate, veți dori să fierbeți acest lucru pentru o zi întreagă. Puteți lăsa, de asemenea, gătit lent peste noapte. Asigurați-vă că verificați-o o dată într-o vreme pentru a scoate particulele care plutesc pe partea de sus. Înainte de a opri în cele din urmă aragazul, adăugați patrunjelul tocat și așteptați câteva minute mai mult. Opriți căldura și scurgeți totul într-un alt stoc. Scoateți oasele, dar lăsați totul - Tendoane, piele, ligamente, măduvă osoasă, cartilaj și alții - în bulion.

Puteți stoca bulionul osos în borcane de sticlă timp de până la o săptămână în frigider. Alternativ, puteți să-l plasați în containere în siguranță sau chiar în matrițe de cuburi de gheață. Acest lucru poate prelungi durata de valabilitate cu până la 6 luni. Când sunteți gata să serviți, pur și simplu dezghețați-o și câinele dvs. va savure pe un tratament cu adevărat gustos.

Câinii iubesc oasele. Și dacă o transformi într-un bulion, ei o vor iubi cu siguranță, de asemenea.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Senior Dog Alimente
Puppy Food
Alimente de câine organice
Alimente de câine uscate
Grați de mâncare fără cereale
Hrană pentru câini umedă
Dog alimente pentru alergii
Mâncare pentru câini pentru stomacuri sensibile
Mâncare pentru câini pentru Chihuahuas
Mâncare de câini cu proteine ​​ridicată

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bulion os pentru câini: beneficii pentru sănătate și cum să o facă