Hamster vs guineea pig: ce animal de companie este alegerea potrivită pentru mine?

Porcii și hamsterii Guineei sunt doar doi dintre numeroasele mici critters domestici, care de obicei sunt administrați ca cadouri pentru copii de companie pentru copii. Ambele sunt adorabile, iubitoare și au comanda un respectabil după iubitorii de animale de companie peste tot (ambele specii sunt gâtul și-gâtul atunci când vine vorba de proprietatea animalelor de companie în SUA). Cu toate acestea, dacă ați alege între aceste două bile de blană drăguț, chubby, vă puteți găsi zgârierea capului, deoarece diferența lor nu este doar limitată la dimensiunea lor. Acestea fiind spuse, va trebui să înțelegeți un număr de factori care pot juca în îngrijirea lor optimă și modul în care se pot încadra în viața voastră. Iată câteva întrebări pe care trebuie să le cereți să le determinați care dintre un porc de hamster și Guineea este alegerea potrivită pentru dvs.

Preferați un animal de companie mai mare sau mai mic?

Dimensiunea este cea mai evidentă diferență între un cobai și un hamster. Cel mai mare hamster, sirian, poate crește până la 6 până la 7 centimetri, în timp ce cel mai mic hamster, Campbell, poate fi la fel de mic ca 3 centimetri. Pe de altă parte, porcii de la Guineea sunt puțin mai lungi la 8 până la 9 inci, deși unii porci de guinee peruvian au fost cunoscuți că cresc până la 20 de centimetri lungime.

Când vine vorba de greutatea lor, un hamster sirian va veni în mod obișnuit la aproximativ 5 până la 7 uncii, în timp ce piticii ca Roborovskis, chinezii, Campbell și Siberiani nu pot decât să cântărească oriunde între 1 și 2.5 uncii. Pe de altă parte, porcii de guinee pot vârf la scara la 2.6 lbs cu minimul la 1.5 lbs, în funcție de tipul sau rasa.

Aceste diferențe de dimensiune ar trebui să fie întotdeauna luate în considerare ori de câte ori alegerea dintre cele două. Dacă doriți ceva mai mic, atunci un hamster ar trebui să fie o alegere excelentă. Cu toate acestea, dacă preferați ceva mai mare, mai mult ca un pisoi, atunci ar trebui să alegeți un cobai.

Este prietenul copilului important pentru dvs?

Următoarea întrebare naturală care iese din cap este cea din aceste două critters pentru copii este cea mai bună pentru copii. Este ușor să credeți că un hamster este cel mai bun din cauza dimensiunii sale mici. Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că hamsterii sunt creaturi nocturne. Ele sunt în mare parte active când toți ceilalți din gospodăria dvs. este deja adormit. Acestea fiind spuse, este posibil să nu fie o idee bună pentru copilul dvs. de vârstă școlară să aibă un hamster ca un animal de companie. Imaginați-vă cât de nefericită și îngrozită de hamster poate fi, când în loc să dormi în timpul zilei, va fi jucat de copilul tău care tocmai a venit de la școală.

În plus, hamsterii pot deveni nippy dacă sunt deranjați în presupusa lor "perioade de odihnă". Suntem destul de siguri că nu vă place să fiți treziți de somnul tău foarte necesar. Nimeni nu face. Și dacă se sfințeu pe copilul tău, atunci acesta este sfârșitul legăturii copilului. Există o altă problemă despre hamsterii care îi face destul de nepotriviți pentru copiii mai mici. Aceste bile de blană au un talent pentru escapism. Având în vedere că mâinile copilului dvs. nu sunt într-adevăr atât de mari și că acestea sunt reflexe nu sunt încă pe deplin rafinate ca ceea ce ați putea avea, hamsterii pot fi ușor în afara cuștilor sau din mâinile mici. Și dacă se întâmplă să aveți o pisică sau un câine în casă, atunci aveți scenariul clasic de pradă-pradă.

Sigur, copilul tău poate înțelege hamsterul într-o manieră care nu va permite evadarea. Dar acest lucru poate, de asemenea, să rănească hamsterul în special piticii. Și știi ce va face un animal dacă este rănit.

Dacă prietenul copilului este ceea ce căutați, atunci un porc de guinee va fi o alegere mult mai bună. Ele sunt mai mari, permițând o înțelegere mai bună. Ele sunt, de asemenea, creaturi diurnale, adică sunt în mare parte active atunci când sunteți activi. Deci, atunci când copilul tău vine acasă de la școală, el sau ea poate să se joace cu micuțul. Când este timpul pentru pat, atât copilul, cât și porcul său de guinee vor dormi în același timp.

Desigur, acestea nu sunt singurele dvs. considerații atunci când vine vorba de prietenia copilului animalelor de companie. Trebuie să realizați că ambii hamsteri și cobaii sunt purtători de boli zoonotice. Acestea sunt condiții de sănătate care pot fi transmise de la animale la om și de la oameni la animale. Din păcate, copiii mai mici nu au încă un sistem imunitar complet dezvoltat. Acest lucru le poate face foarte susceptibili la aceste condiții de sănătate. Același lucru este valabil și cu indivizii care pot avea sisteme imunitare compromise.

Este spațiu o problemă în casa ta?

Datorită mărimii porcilor Guineei, unele dintre ele pot crește până la un picior și jumătate, sunt ideale pentru gospodăriile care nu au probleme cu spațiu. De fapt, dacă vă gândiți să creați o grădină zoologică miniaturală în casa dvs., cobaiul se va potrivi chiar în. Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că ar trebui să dedicați acel spațiu pentru ei.

La minim, un singur cobai va necesita aproximativ 7.5 metri pătrați de spațiu de podea. Când sunt traduse într-o dimensiune a cuștii, numerele magice sunt de 30 și 36 de centimetri. Acesta este minimul. De regulă, cu atât este mai mare cusca de porci Guineea, cu atât mai bine. De asemenea, trebuie să înțelegeți că porcii de la Guineea sunt creaturi sociale - ei se dezvoltă cel mai bine atunci când sunt însoțiți de acest fel. Din acest motiv, cuștile dvs. ar trebui să fie întotdeauna mai mare pentru a se potrivi cel puțin unei perechi de cobai.

În legătură cu o postare: Cea mai bună cască de hamster

Ca atare, dacă locuiți într-o casă sau chiar un apartament în care spațiul este pur și simplu o resursă cu care aveți dificultăți, atunci un porc de guinee ar putea să nu fie o idee bună. O opțiune mai bună va fi un hamster. Dacă vă luptați cu adevărat pentru spațiu, obțineți un pitic.

Majoritatea hamsterilor sunt creaturi solitare. Ei preferă să trăiască singuri, cu excepția anumitor pitici. Indiferent de tip, un hamster va necesita o cușcă care măsoară un picior larg și de 2 metri lungime cel puțin. Că marele mare? Da, atât de mare. Trebuie să înțelegeți că hamsterii, în timp ce ei pot trăi perfect pe cont propriu, vor necesita o mulțime de activități pentru a le menține ocupați și distrați. Aici vin tuneluri, mingi de hamster și alte jucăriile. Și dacă aveți o teenie Weenie Cage, cum vă așteptați să puneți toate aceste accesorii înăuntru?

Sunteți o persoană de zi sau de noapte?

Există unii dintre noi care ne transformăm zilele în nopți și invers. Oamenii care lucrează la schimbarea cimitirului, precum și cei care se consideră că bufnițele de noapte vor face mult mai bine cu hamsterii în casele lor. După cum am spus deja, acești mici critterii sunt în cea mai mare parte activă pe timp de noapte, dar mai ales spre pauza zilei. Nu-i dați vina pe ei. Nightime este singura parte a zilei care este relativ "sigură" pentru ei.

În sălbăticie, ei nu ies în timpul zilei, deoarece majoritatea dușmanilor lor naturali de prădători se îndreaptă spre câmpuri. Ca atare, ei se opresc și vor dormi cât de mult pot pentru a le ajuta să dureze noaptea de vânătoare pentru propria lor mâncare. Desigur, există încă prădători de noapte, dar sunt relativ puțini în comparație cu cei care vânează în timpul zilei.

În legătură cu o postare: Cel mai bun hamster alimente

Acum, dacă sunteți ca majoritatea dintre noi care simt chemarea patului de îndată ce ziua se întoarce la amurg, atunci un porc de guinee este cel mai bun. Acești critterii sunt destul de mult ca noi - treaz în această zi, adormit noaptea. Deci, cu siguranță veți avea mai multă distracție jucând cu un porc de guinee, în timp ce sunteți pe deplin treji și cu soarele strălucind vreodată atât de strălucitor în cer.

S-ar putea să vă gândiți că încă puteți juca cu un hamster în timpul zilei. Nu trebuie să vă reamintim că perturbarea ciclului de somn al unui animal poate face într-adevăr grumpy. În cazul hamsterului, nu se va deranja niciodată să fie nippy dacă doar pentru a vă reaminti că trebuie să doarmă în timpul zilei.

Sunteți un tip de persoană cuddler?

Îți poți imagina că te descurci cu o lungime de 3 inch, 5-Oz Campbell`s Dwarf Hamster? Acum, încercați să vă imaginați cudarea unui porc de 14 inch, 3-lb peruinei Guineea. Datorită dimensiunii sale, veți simți că vă prăbușiți un Chihuahua. Ca atare, dacă sunteți un tip de persoană cuddler, veți avea cu siguranță o șansă mult mai bună cu un porc de guinee decât un hamster. Chiar și cel mai mare hamster, sirian, poate crește doar un maxim de 7 centimetri și la vârful la 4.5 uncii, topuri.

Există un alt motiv pentru care hamsterii nu sunt cu adevărat pentru cei cuddler. Având în vedere dimensiunea lor, hamsterii sunt mai defensivi în jurul oamenilor. Ei pot fi într-adevăr nervoși, de asemenea. Anxietatea animalelor se poate traduce în multe comportamente diferite. Ele pot fi foarte înspăimântătoare sau foarte agresive. Din păcate, majoritatea hamsterilor vor fi mai mult o combinație de agresiune atât - înfricoșătoare. Ei pot fi nippy. Adăugați la aceasta faptul că sunt încă somnoros atunci când proprietarii lor umani i-au scos din cuști (cu excepția cazului în care, bineînțeles, este timpul de noapte).

Preferați independența ca și pisica sau sociabilitatea câinilor?

Iată ceva ce ar trebui să vă gândiți cu adevărat. Pisicile sunt cunoscute ca fiind creaturi extrem de independente, preferând să trăiască singuri. Acest lucru este același pentru majoritatea hamsterilor (unele tipuri de hamsteri pitici necesită un partener). Ei preferă să-și facă propriul lucru. Dați-le doar esențiale și lăsați-i să fie. Sunt mult mai fericiți dacă nu sunt deranjați. Acest lucru nu înseamnă că nu au nevoie de interacțiune socială, totuși. Ei încă mai fac, dar numai minim. Zece până la 15 minute în fiecare zi este bine.

Pe de altă parte, porcii Guineei sunt creaturi foarte sociale - da, ca câinii. Ei prosperă în interacțiunile sociale. Ei au nevoie de un partener atunci când sunt puse în cuști, altfel vor crește foarte nefericiți. Puteți obține încă un singur porc de guinee, cu condiția să vă asigurați că îi dați atenția și interacțiunea socială. Dacă porcul de guinee simte că nu-i dați TLC mult mai necesar, se așteaptă de la dvs., vă va informa prin vocalizările sale.

Preferați angajamentul pe termen scurt sau pe termen lung?

Porcii Guineei pot trăi până la 7 ani, Deși nu este neobișnuit că unii pot ajunge până la un deceniu. Asta înseamnă că va trebui să ai grijă de ea prin acest număr de ani. Acesta este un angajament pe termen lung. Porcii Guineei sunt perfecți pentru persoanele care sunt foarte grave de a avea grijă de animalele lor de companie și se angajează să le vadă să crească și să prospere.

Hamsterii, pe de altă parte, trăiesc de obicei doar până la 3.5 ani în cazul Roborovski. Sirianul ajunge în mod obișnuit 2.5 ani în timp ce Winter White poate dura doar aproximativ 2 ani. Cu alte cuvinte, dacă nu sunteți sigur dacă vă puteți ține pasul cu responsabilitățile și angajamentele de a fi un părinte de companie, atunci un hamster este o alegere bună.

Escapismul este o problemă pentru dvs?

Atât porcii Guineei, cât și hamsterii, ca majoritatea animalelor de companie, au această nevoie inerentă de a scăpa de captivitate. La urma urmei, nimănui nu-i place să fie "închis" pentru tot restul vieții sale. Dar când vine vorba de dorința intensă de a scăpa, dorința hamsterului de a scăpa este o mie de ori mai mare decât cea a cobaiului. Hamsterii vor mesteca barurile cuștilor și vor încerca întotdeauna să caute modalități prin care pot scăpa. Și dacă se întâmplă să aveți un Roborovski sau chiar un hamster chinez, spațierea între barele verticale din cușcă nu ar trebui să fie prea largă pentru a lăsa să scape.

Guineea Pigs mestecă și. Ei fac acest lucru pentru a-și păstra dinții la o lungime mai dorită. Și în timp ce porcii Guineei vor încerca, de asemenea, să scape, determinarea lor nu este la fel de intensă ca un hamster. De ce? Ei bine, au învățat să iubească afecțiunea pe care o dai.

Sperăm că aceste întrebări ghid vă vor ajuta să determinați animalul de companie potrivit pentru dvs. între un porc de guinee și un hamster. Pentru toate valorile sale, hamsterii și cobaiul sunt ambele animale adorabile de a avea.

Verificați articolul nostru pe 8 distracție Fapte despre hamsteri!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hamster vs guineea pig: ce animal de companie este alegerea potrivită pentru mine?