Folosind mangrove în acvariile de apă sărată

Planta de mangrove văzută parțial subacvatic

Acum câțiva ani, acvaristii au descoperit că folosirea plantelor de mangrove în ele Acvariile de apă sărată a produs o serie de beneficii. În principal, plantele au îndepărtat o mulțime de toxine, cum ar fi nitrați, fosfați și conținut organic dizolvat (DOC) din apa acvariului. În unele cazuri, reducerea DOC a fost atât de mare încât a proteine ​​skimmer nu mai era necesar. Utilizarea mangrovelor în acvariul dvs. de apă sărată este ușor, dar necesită tipul potrivit de plante de mangrove, precum și tehnicile adecvate de înființare și de îngrijire.

Cum funcționează Apa de acvarium de mangroves

Există mai multe specii de mangrove care sunt folosite de acvariști ca mijloc de filtrare, inclusiv:

  • Alb (Laguncularia Racemosa)
  • Oriental (Bruguiera Gymnorrhiza)
  • Roșu (Rhizophora Mangle L.)

Mangrovele sunt adaptate la multe medii. În lumea naturală, aceștia trăiesc în mlaștini de apă dulce și de-a lungul zonelor de țărm sărace și de apă sărată. Ei au capacitatea de a trăi în apă sărată prin întinderea sarei din apă. Celulele din rădăcinile lor iau apă, dar deoarece porii de celule rădăcină sunt atât de mici, ele nu permit ca moleculele de sare să fie absorbite. Acestea sunt proprii proprii Ro / Di.

Introducerea mangrovelor unui acvariu se face în mod normal prin semințe, care arată ca niște păstăi lungi care sunt grăsime în partea de jos (zona rădăcină) și slabă în partea de sus (zona de creștere a frunzelor). Semințele nou produse plutesc în jurul apei, plutesc cu valurile și curenții până când au venit în cele din urmă la Roost. Semințele au nevoie doar de o scurtă perioadă de non-mișcare pentru a începe ancorarea în noroi, nisip sau structuri de rocă pe care le-au prins adesea.

Sfaturi de cumpărare de mangrove

Unii furnizori cultivă și recoltează mangrovele din sălbăticie, în timp ce alții acvacultura lor în sisteme închise. Dacă cumpărați mangrove online, verificați legile locale. Unele U.S. Statele interzic importul de mangrove. Dacă veți fi într-o zonă în care mangrovele sunt endemice și doriți să vă colectați propria dvs., vă asigurați încă o dată că verificați mai întâi legile locale. Unele U.S. Statele precum Florida consideră că mangrovea este o specie protejată și au legi care interzic colectarea. Altele, cum ar fi Hawaii consideră că mangrovele sunt o buruienile și pot avea nici o preocupare mică sau deloc cu privire la oricine colectarea sau deținerea lor.

Există patru etape de bază ale creșterii semințelor de mangrove:

  • Sămânță fără rădăcini sau frunze
  • Semințele cu rădăcină cu Knobby începe să înceapă să formeze, dar încă nu există germeni rădăcini
  • Semințe cu unele rădăcini au început și un germin de frunze format
  • Sămânța cu un sistem complet de rădăcini și frunze complet crescute

Dacă primiți semințe în prima sau a doua etapă, va dura ceva timp să se maturizeze. Mangrovele din a treia etapă au un început bun de rădăcină și vor crește până la scadență mai rapidă. În a patra etapă, aveți deja mangrove cu un sistem rădăcină avansat și, în general, puteți vedea rezultatele într-o perioadă foarte scurtă de timp după introducere în acvariu.

Mangroves variază în preț de la aproximativ 4 dolari până la 25 dolari, de obicei bazate pe scena semințelor pe care le achiziționați și cum au fost cultivate. Verificați cu LFS (magazin local de pește) pentru a vedea dacă au plante de mangrove disponibile sau achiziționează-le online.

Aclimatizarea mangrovelor

Înainte de a cumpăra mangrove, trebuie să știi cum să le aclimatim. Cea mai mare greșeală pe care începătorii îl fac este să pună imediat mangrovele în apă și să le expună la iluminare intensă, cum ar fi halide metalice, și sper pentru cele mai bune. Acesta este un curs sigur de eșec.

Plantele de mangrove primite prin comanda prin poștă vor fi mai mult decât probabil în tranzit timp de câteva zile fără lumină, apă sau CO2. Plantele pot fi literalmente în "șoc" când deschideți pachetul. Prin urmare, ei ar trebui să fie aclimatizați lent și cu atenție și introduși în noul lor mediu. După expediere, uneori pot trece chiar printr-o etapă latentă, dar dacă se îngrijeau în mod corespunzător, se vor trezi din această etapă latentă și vor continua să crească și să se maturizeze.

Sperăm că plantele pe care le primiți vor fi bine pregătite pentru transport. Acest lucru se face cel mai bine atunci când frunzele și rădăcinile sunt învelite într-un material umed absorbant (prosoape de hârtie sau ziar) și sigilate într-o pungă de plastic.

Când primiți plantele, scoateți-le din materialul de transport maritim și clătiți ușor în apă proaspătă sau apă. Acest lucru va elimina orice contaminanți străini și permite plantelor să "respire" și să le adapteze la împrejurimile lor. Lăsați plantele să stea în aerul temperaturii camerei, urmând recomandările furnizorului de plante - acest lucru este de obicei de aproximativ o oră. În cele din urmă, puneți plantele în noua lor casă.

Plasarea și îngrijirea mangrovelor tale

Metoda cea mai des folosită pentru păstrarea mangrovelor este să le plasați într-o Sump. De asemenea, poate fi folosit un refugiu. Semințele sunt introduse în bucăți de styrofoam și pluteau cu rădăcinile în apă, apoi sunt prevăzute cu o sursă de lumină de plantă. Unii acvaristici sugerează, de asemenea, un supliment de fier.

Dacă nu aveți un bord sau un refugiu, puteți plasa plantele de mangrove direct în acvariul dvs. prin scufundarea sistemelor rădăcină din apa rezervorului (după ce plantele sunt clătite și aclimatizate). Asigurați-vă că păstrați frunzele deasupra luminilor rezervorului și încercați să vă limitați expunerea la lumină pentru primele câteva zile sau o săptămână. Adesea, ei pot prospera doar cu iluminarea rezervorului ambiental, fără o lumină separată de plantă sau un supliment de fier.

Dacă sunteți preocupat de faptul că plantele dvs. nu pot obține lumina de care au nevoie, adăugați sau măriți lumina treptată. A Lumină de plante de 40 de wați va fi suficient. Nu așezați lumina prea aproape de plante, deoarece acest lucru poate prăji frunzele. Ca test, puneți mâna între sursa de lumină și vârfurile frunzelor. Dacă puteți simți căldura, lumina este prea aproape.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Folosind mangrove în acvariile de apă sărată