Profilul speciilor de pește bleny

Redlip bleny

Există peste 900 de specii de blenny care sunt cunoscute, cu zeci de specii comune hobby-ului acvarii. Ele variază în mod semnificativ, cu un gen care conține bâlbâi cu colți veninoși! Odată ce au o peșteră fericită pentru a-și numi propriile, Bleniene sunt o adăugare pașnică la multe tancuri de apă sărate bine securizate.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Bleny

Nume stiintific: Mecanthus spp.

Dimensiunea adulților: 3 până la 5 inci

Speranța de viață: 2 până la 6 ani

Caracteristici
FamilieBlennidae
OrigineFiji, Indonezia
SocialSemi-agresiv
Nivelul rezervoruluiMid- de jos locuitor
Dimensiunea minimă a rezervorului30 de galoane
DietăOmnivore
CreștereUn strat de ouă
ÎngrijireIntermediar
ph8.1 până la 8.4
Duritate8 până la 12 dgh
Temperatura74 până la 82 F (23-28 c)

Origine și distribuție

Există multe genuri diferite și specii de bâlbâi. "Adevărata" bâlbâi sunt membri ai comenzii bleniformes. Acestea se găsesc în multe zone ale lumii și, în ultimii ani, unele specii au fost acum permise să fie crescute în captivitate.

Genul Mecanthus este alcătuită din specii de blenny veninny. Au colții veninoși pe care le folosesc pentru autoapărare. Dacă dețineți aceste specii, vă rugăm să fiți conștienți de bâlbii dvs. atunci când curățați rezervorul sau decorul în mișcare. Nu lăsați copiii să-și pună mâinile în rezervor și să le hrănească niciodată.

Culori și marcaje

Colorațiile bleny variază foarte mult. Cele mai multe bâlbâi au corpuri alungite și mulți folosesc aripioarele pectorale ca recuzită să se odihnească în partea de jos a rezervorului și decorului.

În funcție de speciile dvs. de bleny, ele pot fi o culoare pe tot parcursul, cum ar fi Blenny Canary, sau au o culoare pătată să se amestece în fundal, cum ar fi Blenny Sailfin. Spre deosebire de alte specii comune de recife, Bronnițele pot fi întunecate sau luminoase în modelul lor de culoare.

Tankmates

Blennies sunt pești semi-agresivi și fac bine cu multe altele Speciile de recife comunitare semi-agresive. Ele sunt în siguranță corali, dar vor vâna adesea planctonul mic care trăiește pe suprafața algelor și live rock.

Blennies ca un teritoriu de a-și numi propriile, așa că nu fac bine cu specii mici, similare, cum ar fi dottybacks și damseticul. Ei vor folosi acele colți veninoși pe tankmatele lor dacă sunt speriate sau stresate. Odată ce au o casă fericită, ele sunt de obicei foarte ușoare.

Blenny Habitat și îngrijire

Pentru bâlbâi fericiți, este esențial să le oferim o mulțime de colțuri mici și crannies. Din moment ce sunt mici, ei nu vor concura pentru peșterile mai mari cu pește mare, semi-agresiv. Este posibil să observați blenny să-și săpare propria peșteră sub roci și Live Rock prin pietriș sau nisip.

Ca și în cazul tuturor sistemelor de apă sărată, Calitate adecvată a apei este crucială pentru sănătatea peștilor. Ține pasul cu a Program de întreținere regulată, Ținând cont de faptul că goalele dvs. se pot ascunde în zona dvs. de curățare. Mai ales cu bâlbâi veninni, trebuie să știți unde se ascunde peștele tău!

Blennies s-au știut să sară din rezervoarele lor, astfel încât un capac strâns, este vital. Nu respingem dimensiunea lor mică, că nu vor sări de la spațiile de odihnă ridicate pe decor în timpul întreținerii sau hrănirii.

Dieta Blenny și hrănirea

Din fericire, Blennies nu sunt cunoscute pentru a fi mâncători pretențioși. Ei fac bine cu mulți Dietele comunității sărate. Unele specii specifice de bleny pot cădea mai mult față de capătul erbivor sau carnivor al spectrului de pește, dar majoritatea sunt omnivores.

Blennies Venomous furajează mai mult în mijlocul coloanei de apă, comparativ cu alte specii Blenny care se concentrează pe hrănirea de jos. Pentru cele mai multe tancuri comunitare de apă sărată, hrănirea de transmisie într-o zonă largă a rezervorului este cea mai bună pentru a vă asigura că toată lumea devine suficient de mâncare fără prea multă concurență.

Diferențele dintre sexe

Unele specii de blenny, cum ar fi Blenny Sailfin, sunt dimorfic sexual de culoare, cu bărbații fiind mai întunecați decât femelele. Dar pentru multe specii, nu există indicii externe. Uneori, balenii de sex feminin sunt mai mari decât bărbații, dar aceasta nu este o regulă uniformă.

Reproducere blenny

Din moment ce este greu de determinat mascul vs. Balenii de sex feminin, poate fi foarte dificil să începeți programele de reproducere. Acestea pot forma Harems, cu o reproducere de sex masculin cu mai multe femei, deci se recomandă adăugarea mai multor persoane în rezervorul de reproducere, oferindu-le multor peșteri și crăpături și lăsați-i să-și formeze propriile grupuri.

Un blenny masculin poate instala una sau mai multe femei. Odată ce femelele își pun ouăle, bărbatul le poate tinde într-un cuib comun. Larvele de larve în termen de șapte până la zece zile și necesită suplimente în timp ce rămâneți în rezervorul de reproducere.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă vă plac Blennies, aici sunt alte specii unice de apă sărată:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește bleny