Etapele mielopatiei degenerative la câini

Etapele mielopatiei degenerative la câini

Mielopatia degenerativă este o boală care afectează măduva spinării câinelui. În stadiile incipiente, progresează încet, dar crește ritmul degenerării în etapele ulterioare.

Din păcate, nu există nici un tratament cunoscut pentru această boală și nu există nici o modalitate de a vă opri sau micșora progresia. Odată ce câinele dvs. primește această condiție, trebuie să trăiască cu ea și poate în cele din urmă mor.

Acestea fiind spuse, puteți să vă dați câinele cea mai bună îngrijire și o bună calitate a vieții, așa că este fericită să fiți cu dvs. chiar și atunci când câinele este în durere. Acesta este cel mai bun ajutor pe care îl puteți face unui partener care suferă.

Deci, aici sunt diferitele etape ale progresiei pentru mielopatia degenerativă.

Etapa I

În prima etapă, această condiție este greu vizibilă. Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care diagnosticul este uneori întârziat.

Dacă câinele dvs. este deja un senior, ar putea să se uite suferind de artrită sau dureri musculare. Uneori, ar putea arăta chiar ca câinele să-și piardă o parte din masa musculară, dar toate fac parte din mielopatia degenerativă. De fapt, poate fi greu să se identifice mielopatia degenerativă din artrita normală. Deci, trebuie să vă uitați îndeaproape pentru următoarele simptome.

  • Când unghiile câinelui dvs. se rătăcește ușor prin pământ în timp ce mergeți, ar putea însemna mielopatie degenerativă. Dar, acest lucru este destul de rar și în majoritatea cazurilor, ușor de pierdut, dacă nu vă uitați de fiecare dată când câinele dvs. se ridică și merge.
  • Dacă unghiile din laba câinelui cresc neuniform, este un simptom al mielopatiei degenerative. Din nou, acesta este ceva pe care adesea îl trecem în timp ce tăiem unghiile prietenului prietenului tău și nu este ușor de identificat.
  • Un pic de agitație în timp ce mergeți. Deși putem crede că câinele nu este bine sau tocmai a ratat un pas, ar putea fi mielopatie degenerativă.
  • Când câinele dvs. găsește greu să efectueze unele sarcini ușor dificile, dar regulate, cum ar fi urcarea pașilor.

Simptomele de mai sus sunt în mod greu de observat și pot fi, de asemenea, datorate altor factori cum ar fi artrita sau doar slăbiciune. Dar, dacă vedeți o combinație a acestor factori și dacă se pare că se întâmplă la intervale regulate, este timpul să ajungem la un veterinar.

Etapa II

În etapa a II-a, simptomele sunt mai distincte și vă pot ajuta să identificați că câinele dvs. este într-adevăr suferind de mielopatie degenerativă. Acest lucru este, de asemenea, atunci când câinele dvs. are nevoie de cea mai mare grijă și de ajutor de la dvs.

Unele dintre simptomele vizibile în această fază sunt:

  • Răzuirea picioarelor câinelui în pământ se va întâmpla în mod regulat. De fapt, va fi un aspect regulat care va fi greu de pierdut.
  • Există o masă musculară considerabilă, mai ales în coapsele câinelui. Forța și agilitatea câinelui dvs. se îndreaptă considerabil datorită pierderii acestei mase musculare. Câinele ar putea chiar să fie greu să se ridice într-o poziție în picioare și nu va putea să urce mai mult de câțiva pași.
  • Coordonarea scade considerabil. Picioarele posterioare ale câinelui sunt wobbly și nu au nici un echilibru. El va cădea adesea și nu poate chiar să se redreseze în ultima jumătate a acestei etape. Dacă câinele dvs. are o coadă lungă, se poate exclude adesea cu coada proprie.
  • Echilibrul este extrem de scăzut și va cădea cu doar o împingere blândă.
  • Câinele va pierde senzația în labele sale. El poate să-și traverseze picioarele și se poate împiedica cu propriile picioare.
  • Câinele nu va fi cu greu coada și acest lucru este probabil cel mai greu de acceptat, ca un proprietar de câine care este folosit pentru a vedea câine-i coada fericit.
  • Câinele nu are control asupra urinei sau fecalelor și poate avea adesea "accidente".
  • Câinele are o mulțime de durere în labele sale inferioare și ca o modalitate de a face față cu ea, câinele va merge pe partea superioară a degetelor de la picioare.

câine

Etapa III

Aceasta este ultima etapă a mielopatiei degenerative și atunci când câinele suferă cel mai mult. Mulți oameni preferă să-i eutanizeze pe câine în ultima jumătate din stadiul mediu sau în acest stadiu, deoarece este dureros pentru câine, atât fizic cât și emoțional.

Iată câteva simptome care sunt cele mai profunde în această etapă:

  • Mișcările picioarelor posterioare și ale cozilor nu sunt sub controlul câinelui. Acesta este motivul pentru care veți vedea adesea mișcări ciudate sau lovituri fără nici un motiv aparent. Câinele nu poate controla niciuna dintre aceste mișcări.
  • În cele din urmă, partea din spate a piciorului va deveni paralizată, iar câinele nu va putea să se miște sau să se ridice din acest punct.
  • Nu există o coordonare sau un echilibru pentru câine. Nu poate merge singur și, uneori, poate să nu poată să stea. Câinele dvs. are nevoie absolut de ajutor pentru a se ridica și a merge, altfel, s-ar putea răni.
  • Slăbiciunea se va răspândi încet și pe umerii ei, iar câinele va deveni în curând paralizat peste tot.
  • Spre sfârșit, câinele va deveni foarte slab și va începe să aibă eșecuri de organe. Cel mai bine este să vă euthanizați câinele înainte de a ajunge în această etapă pentru a evita o mulțime de durere pentru câine.

Cum să vă îngrijiți câinele?

Având un câine cu mielopatie degenerativă poate fi dureros pentru câine și pentru tine. Nu este ușor să vă vedeți câinele care se află într-un singur loc, fără durere. Când se oprește coada, probabil că este punctul de vârf pentru mulți proprietari de câini și se descompun de aici. Mulți chiar aleg să-i eutanizeze câinele pentru a pune capăt suferinței sale.

În timpul etapei I și partea devreme a etapei II, iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă face ca câinele să se simtă mai bine.

  • În primul rând, înțelegeți ce trece câinele dvs. Durerea poate fi îngrozitoare, iar câinele va fi confuz, deoarece nu știe ce se întâmplă. De asemenea, când își pierde independența fizică, poate fi înfricoșătoare și devastatoare pentru câine.
  • Fiți răbdători și îngrijiți pentru câinele dvs. Acesta este un moment greșit pentru ao abandona.
  • Răzuirea constantă a labei împotriva pământului poate face labe. De multe ori, câinele va avea și tăieturi și răni. Puteți lua în considerare punerea pe o pereche de șosete pentru câini sau booties pentru a-și proteja labele. Există o mulțime de dezbateri cu privire la faptul dacă acoperiți labele câinelui, deoarece câinele are deja doar un sentiment limitat. Dacă adăugați un alt strat, acest sentiment va scădea, chiar mai mult, ceea ce face dificil pentru câinele dvs. să meargă. Care a spus, este complet până la tine.
  • O altă opțiune este de a pune o mulțime de covorașe în interiorul casei, astfel încât câinele primește tracțiune. Se va aluneca mai des și se va putea echilibra mai bine. Cu toate acestea, această opțiune nu poate fi întotdeauna practică, mai ales dacă locuiți într-o casă cu mai multe etaje sau dacă întreaga casă nu este mochetă. De asemenea, poate fi destul de scump, deci gândiți-vă și la aceste aspecte.
  • Luați în considerare utilizarea hamurilor și alunecă pentru a vă oferi câinelui un sprijin în timp ce mergeți. Acest sprijin poate fi deosebit de util atunci când câinele se învârte pe picioare și nu este în măsură să obțină coordonare și echilibru.
  • Există multe tipuri de Haroane de câine Disponibil astăzi, cum ar fi un ham combinat și ham de viață din spate. Ele vin și în multe forme și dimensiuni. Deci, alegeți cel care se potrivește cel mai bine nevoilor câinelui tău.
  • Dacă câinele tău este prea în afara echilibrului, gândește-te să-l faci Scaune cu rotile pentru câini și cărucioare de mobilitate care îi vor da mai multă independență să se plimbe. Cu toate acestea, acestea pot fi costisitoare, deci gândiți-vă, mai ales pentru că va trebui să vă euthanizați în cele din urmă câinele mai devreme sau mai târziu.
  • Au rampe, deci câinele tău poate intra în mașina ta. Aceasta poate fi o investiție utilă, deoarece câinele are nevoie de un aer curat și poate chiar o schimbare de locație pentru a obține o distragere de la durerea sa.
  • La fel de ironic, cum ar putea părea, exercițiul este un aspect important al mielopatiei degenerative, deoarece vă ajută câinele să-și păstreze mușchii activi și poate să se mute mai mult timp. Înoturile și plimbări scurte sunt bune forme de exercițiu pentru câinii care suferă de mielopatie degenerativă.
  • Îngrijirea veterinară și îngrijirea fizică sunt alte lucruri pe care câinele dvs. are nevoie de la dvs.

În legătură cu o postare: Cele mai bune rampe de câine

Deasupra totul, dați câinelui dvs. o mulțime de îngrijire, dragoste și afecțiune pentru că nu se mai mai mai mai mai lungi.

Pe scurt, mielopatia degenerativă este o boală care nu are nici un tratament cunoscut. Ar putea duce la paralizie în cele din urmă și poate duce la deficiențe de organe. În acest timp, rămâneți puternici și oferiți o mulțime de sprijin pentru câinele dvs. pentru a ajuta să faceți față acestei boli.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Etapele mielopatiei degenerative la câini